Edito Δημοσ. Τρίτη στις 07:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:14 μμ (επεξεργασμένο) 500χ12 6k / year πόσο είναι το εισόδημα; Επεξ/σία Τρίτη στις 07:15 μμ από Edito
xgol Δημοσ. Τρίτη στις 08:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:17 μμ 1 ώρα πριν, satsok2 είπε Το καταλαβαινεις πως ειναι το ποσο που επιλεγει καποιος να πληρωσει, και οχι αυτο που πρεπει να πληρωσει, ετσι; 1
satsok2 Δημοσ. Τρίτη στις 08:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:54 μμ 21 λεπτά πριν, xgol είπε Το καταλαβαινεις πως ειναι το ποσο που επιλεγει καποιος να πληρωσει, και οχι αυτο που πρεπει να πληρωσει, ετσι; Ναι. Όπως είδα ότι σε όλο το καντόνι @ Γενεύη ο μ.ο. που επιλέγει κανείς είναι >500φ. Το ελάχιστο πριν 4 χρόνια, για έναν 30χρονο, με τα πρώτα 2500 φ δικά του ήταν 265 φράγκα. Πάντως τα 273 που λες είναι το απόλυτο ελάχιστο που θα μπορούσε να βρει κανείς με τα πρώτα 2500 ιατρικά έξοδα δικά σου. Μια επίσκεψη σε γιατρό μπορεί να κοστίσει εύκολα 300-400+ φράγκα. Ο τύπος στο reddit λέει ότι η φθηνότερη δυνατή στη Ζυρίχη αρχή του 24 ήταν 325φ.
xgol Δημοσ. Τρίτη στις 09:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:21 μμ (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, satsok2 είπε Ναι. Όπως είδα ότι σε όλο το καντόνι @ Γενεύη ο μ.ο. που επιλέγει κανείς είναι >500φ. Το ελάχιστο πριν 4 χρόνια, για έναν 30χρονο, με τα πρώτα 2500 φ δικά του ήταν 265 φράγκα. Πάντως τα 273 που λες είναι το απόλυτο ελάχιστο που θα μπορούσε να βρει κανείς με τα πρώτα 2500 ιατρικά έξοδα δικά σου. Μια επίσκεψη σε γιατρό μπορεί να κοστίσει εύκολα 300-400+ φράγκα. Ο τύπος στο reddit λέει ότι η φθηνότερη δυνατή στη Ζυρίχη αρχή του 24 ήταν Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:07 μμ από xgol 1
DrLo Δημοσ. Τετάρτη στις 07:27 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:27 πμ (επεξεργασμένο) Η συζήτηση αυτή είναι τόσο αστεία όσο κάτι trendy βιντεάκια με διάφορους "δημοσιογράφους" που αποδεικνύουν ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ στην Σουηδία, Ελβετία κλπ είναι φθηνότερες από την Ελλάδα και 2 βίντεο παρακάτω υπάρχει άλλη μαρτυρία για το πόσο πιο ακριβά κάποια πράγματα είναι έξω. Δεν έχει νόημα να περιπτωσιολογουμε. Όσοι έχουν ζήσει και τις 2 καταστάσεις ξέρουν από ίδια πείρα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:35 πμ από DrLo 8
The_Judas Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Εννοείται πως και στο εξωτερικό δεν είναι όλα τέλεια. Παραδείγματα από φίλους μου: Απλή επίσκεψη σε γενικό ιατρό... 300 λίρες στην Αγγλία. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι στην Ιταλία παίρνουν και αυτοί κανένα 200άρι την επίσκεψη. Ελβετία αποκλειστικά ιδιωτική ασφάλιση που δεν καλύπτει τα πάντα. Σουηδία για να έχεις πρόσβαση στην δημόσια ασφάλιση παίρνεις τηλ. για ραντεβού και να σε κατευθύνουν αυτοί. Το τηλέφωνο δεν είναι 24ωρο, οπότε αν τύχει κάτι μετά τις 6 θα πρέπει να πας σε πανάκριβο ιδιώτη. Γενικά αυτό το ελληνικό φαινόμενο... πάω δωρεάν στο νοσοκομείο ότι ώρα θέλω στα επείγοντα χωρίς διαλογή, επειδή δεν νιώθω καλά δεν υπάρχει πουθενά. Στο εξωτερικό είναι καλά αν είσαι σε υψηλόμισθη θέση και δεν ζεις απαραίτητα σε μεγάλο αστικό κέντρο. 3
Sugizo Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 3 minutes ago, The_Judas said: Εννοείται πως και στο εξωτερικό δεν είναι όλα τέλεια. Παραδείγματα από φίλους μου: Απλή επίσκεψη σε γενικό ιατρό... 300 λίρες στην Αγγλία. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι στην Ιταλία παίρνουν και αυτοί κανένα 200άρι την επίσκεψη. Ελβετία αποκλειστικά ιδιωτική ασφάλιση που δεν καλύπτει τα πάντα. Σουηδία για να έχεις πρόσβαση στην δημόσια ασφάλιση παίρνεις τηλ. για ραντεβού και να σε κατευθύνουν αυτοί. Το τηλέφωνο δεν είναι 24ωρο, οπότε αν τύχει κάτι μετά τις 6 θα πρέπει να πας σε πανάκριβο ιδιώτη. Γενικά αυτό το ελληνικό φαινόμενο... πάω δωρεάν στο νοσοκομείο ότι ώρα θέλω στα επείγοντα χωρίς διαλογή, επειδή δεν νιώθω καλά δεν υπάρχει πουθενά. Στο εξωτερικό είναι καλά αν είσαι σε υψηλόμισθη θέση και δεν ζεις απαραίτητα σε μεγάλο αστικό κέντρο. Αφου μιλάμε με παραδείγματα πάλι, ήρθε υδραυλικός μια μέρα που τον χρειάστηκα και για 1,5 ώρα μου πήρε 350€, ξέρεις τι του είπα; Πως παίρνει πολύ λίγα! Γιατί ξέρω πως στην Ελλάδα όταν έκανα την ίδια δουλειά ως βοηθός, αναλογικά του μισθού, απλά κόβαμε κωλους. Επίσης 24/7 νοσοκομεία έχουμε, με απλή δημόσια ασφάλεια. (Την οποία κυριολεκτικά έχουν όλοι)
DrLo Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, The_Judas είπε Σουηδία για να έχεις πρόσβαση στην δημόσια ασφάλιση παίρνεις τηλ. για ραντεβού και να σε κατευθύνουν αυτοί. Το τηλέφωνο δεν είναι 24ωρο, οπότε αν τύχει κάτι μετά τις 6 θα πρέπει να πας σε πανάκριβο ιδιώτη. όχι δεν είναι έτσι μπορείς να πας στο Akuten και χωρίς τηλέφωνο, στα "επείγοντα" εξωτερικά ιατρεία ας πούμε αναλόγως τη περιφέρεια θα πληρώσεις ένα ποσό πχ εδώ που είμαι 300 Κορώνες, ~25 euro. Υπάρχει όμως μάξιμουμ το χρόνο νομίζω 1000 ή 1100 κορώνες, αν δηλαδή πας πρακτικά 3-4 φορές το χρόνο έτσι, μετά είναι δωρεάν αυτοί θα σου "γράψουν" αν μετά χρειάζετι να κάνεις εξετάσεις κλπ και αυτά τα χρήματα που ίσως χρειαστεί να πληρώσεις μετά πιάνονται στο ετήσιο cap η αλήθεια είναι ότι γενικά είναι "φειδωλοί" στο να σου γράφουν πράγματα, δεν είναι "βάλε να χουμε", αλλά δεν είναι όπως λες πχ για την Ελβετία (που δε ξέρω τι ισχύει) σε άλλα πραγματά ναι σαφώς είναι πολύ πιο ακριβά από Ελλάδα κυρίως υπηρεσίες ιδιωτών Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από DrLo 1
chrisxkar Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Ολοι συζητάνε για την μετανάστευση είτε πριν κάνουν καριέρα είτε ως ανειδίκευτοι επαγγελματίες στο εξωτερικό οι οποίες περιπτώσεις είναι συνήθως καραμπινάτες μην το σκέφτεσαι έφυγες. Εγω θέλω να ρωτήσω επειδή υπάρχει μία γενικότερη απογοήτευση στην εξέλιξη το γυροφέρνουμε με την γυναίκα μου στο μυαλό μας πάρα πολυ ,η περίπτωση ανθρώπων που για Ελλάδα ήδη μπαίνουν στο σπίτι ας πούμε αθροιστικά 3000-3500 μηνιαία και μένουμε σε ιδιώκτητο σπίτι το οποίο όμως δε νοικιάζεται (για πολλούς λόγους) αξίζει τόσο το να φύγεις? Γιατί σε κάποιες ευρωπαικές χώρες έχω ακούσει τα πάγια έξοδα πολυ μεγάλα και λίγο με συζητήσεις οι οποίες δεν ήταν καθόλου κατατοπιστικές δεν έχω βγάλει άκρη άλλος λέει τα πάντα είναι τέλεια(ο οποίος όμως έχει και μία πικρία δικαιολογημένη μεν γιατί δεν μπορούσε να βρεί τίποτα ουσιαστικό ελλάδα αλλά δεν τον αφήνει να έχει αντικειμενική άποψη) άλλος λέει σφιξανε τα πράγματα (που και πάλι αφορά άτομο που ζεί μία δεκαετία οπότε μπορεί να πεί κάποιος πως ναι σφίξανε αλλά και πάλι είναι καλύτερα τα πράγματα). Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαστε 32 και 35 χρονών και έχουμε παιδιά οπότε δεν υπάρχει η ευχερεία του internship ή της μαθητείας ωστε να χτιστεί αργα η καριέρα υπάρχει καλό κλίμα?οι γνώσεις υπάρχουν έχουμε και οι δυο μάστερ με εμπειρία χωρίς να ζητάμε βέβαια κατευθείαν να αναγνωριστούν όλα αυτα και να ξεκινήσουμε στην αντίστοιχη θέση εξωτερικού. Οταν το έψαχνα και έστελνα κάποια βιογραφικά σε σκανδιναβική χώρα είχα αρνητικές απαντήσεις λόγο γλώσσας και με μια περαιτέρω αναζήτηση το feedback ήταν πως σε εκείνη την χώρα τουλάχιστον, πρέπει ή να έχεις μεταπτυχιακό εκεί ωστε να έχεις προωθηθεί από τα εσωτερικά συστήματα ή θα πρέπει να ζητάς θέση ανειδίκευτου (εργάτης,εστιάση) ή ηλεκτρολόγος υδραυλικός στις λοιπές περιπτώσεις δεν βρίσκεις εύκολα και χρειάζεσαι να έχει καλή γνώση γλώσσας δεν επαρκεί το ψιλοσυννενοούμαι Γνώμες και εμπειρίες ατόμων που έφυγαν σε τέτοιες φάσεις της ζωής τους? Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από chrisxkar
dbrillis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 λεπτό πριν, chrisxkar είπε Ολοι συζητάνε για την μετανάστευση είτε πριν κάνουν καριέρα είτε ως ανειδίκευτοι επαγγελματίες στο εξωτερικό οι οποίες περιπτώσεις είναι συνήθως καραμπινάτες μην το σκέφτεσαι έφυγες. Εγω θέλω να ρωτήσω επειδή υπάρχει μία γενικότερη απογοήτευση στην εξέλιξη το γυροφέρνουμε με την γυναίκα μου στο μυαλό μας πάρα πολυ ,η περίπτωση ανθρώπων που για Ελλάδα ήδη μπαίνουν στο σπίτι ας πούμε αθροιστικά 3000-3500 μηνιαία και μένουμε σε ιδιώκτητο σπίτι το οποίο όμως δε νοικιάζεται (για πολλούς λόγους) αξίζει τόσο το να φύγεις? Γιατί σε κάποιες ευρωπαικές χώρες έχω ακούσει τα πάγια έξοδα πολυ μεγάλα και λίγο με συζητήσεις οι οποίες δεν ήταν καθόλου κατατοπιστικές δεν έχω βγάλει άκρη άλλος λέει τα πάντα είναι τέλεια(ο οποίος όμως έχει και μία πικρία δικαιολογημένη μεν γιατί δεν μπορούσε να βρεί τίποτα ουσιαστικό ελλάδα αλλά δεν τον αφήνει να έχει αντικειμενική άποψη) άλλος λέει σφιξανε τα πράγματα (που και πάλι αφορά άτομο που ζεί μία δεκαετία οπότε μπορεί να πεί κάποιος πως ναι σφίξανε αλλά και πάλι είναι καλύτερα τα πράγματα). Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαστε 32 και 35 χρονών και έχουμε παιδιά οπότε δεν υπάρχει η ευχερεία του internship ή της μαθητείας ωστε να χτιστεί αργα η καριέρα υπάρχει καλό κλίμα?οι γνώσεις υπάρχουν έχουμε και οι δυο μάστερ με εμπειρία χωρίς να ζητάμε βέβαια κατευθείαν να αναγνωριστούν όλα αυτα και να ξεκινήσουμε στην αντίστοιχη θέση εξωτερικού. Οταν το έψαχνα και έστελνα κάποια βιογραφικά σε σκανδιναβική χώρα είχα αρνητικές απαντήσεις λόγο γλώσσας και με μια περαιτέρω αναζήτηση το feedback ήταν πως σε εκείνη την χώρα τουλάχιστον, πρέπει ή να έχεις μεταπτυχιακό εκεί ωστε να έχεις προωθηθεί από τα εσωτερικά συστήματα ή θα πρέπει να ζητάς θέση ανειδίκευτου (εργάτης,εστιάση ή ηλεκτρολόγος υδραυλικός) στις λοιπές περιπτώσεις δεν βρίσκεις εύκολα και χρειάζεσαι να έχει καλή γνώση γλώσσας δεν επαρκεί το ψιλοσυννενοούμαι Γνώμες και εμπειρίες ατόμων που έφυγαν σε τέτοιες φάσεις της ζωής τους? Αν θες να μιλησουμε ρεαλιστικα για Ολλανδια που μενω, στειλε μου προσωπικο μηνυμα. Δεν νομιζω οτι εργασιακα θα εχετε προβλημα αλλα θα πρεπει να ξερετε καποια πραγματα οπως οτι τα πρωτα χρονια θα πρεπει να κανετε καποιες υποχωρησεις. Μπορει και οχι, υπαρχει και λιγο τυχη σε ολα αυτα. Το επιπεδο ζωης του 3000-3500 ευρω το μηνα Ελλαδα και με δικο σου σπιτι επισης θα πρεπει να περιμενεις λιγο να το φτασεις ξανα. Καθε αρχη και δυσκολη. Η γνωμη μου ειναι (δεν ξερω τι γνωσεις εχετε) να κοιταξεις για θεσεις στο Ευρωπαικο δημοσιο μιας και εχετε master και οι δυο, και να πας (αφου παρεις τη δουλεια) στην χωρα που εχουν τη θεση, πχ Λουξεμβουργο, Βελγιο κτλ. Κοιτα επισης και την ESA (European Space Agency) και να πατε ωπου εχουν τη θεση. Θα σας πληρωσουν και τα εξοδα της μετακομισης και το ευρωπαικο δημοσιο ειναι 10x Ελληνικο δημοσιο. 3
LabrakisG1992 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Ολοι συζητάνε για την μετανάστευση είτε πριν κάνουν καριέρα είτε ως ανειδίκευτοι επαγγελματίες στο εξωτερικό οι οποίες περιπτώσεις είναι συνήθως καραμπινάτες μην το σκέφτεσαι έφυγες. Εγω θέλω να ρωτήσω επειδή υπάρχει μία γενικότερη απογοήτευση στην εξέλιξη το γυροφέρνουμε με την γυναίκα μου στο μυαλό μας πάρα πολυ ,η περίπτωση ανθρώπων που για Ελλάδα ήδη μπαίνουν στο σπίτι ας πούμε αθροιστικά 3000-3500 μηνιαία και μένουμε σε ιδιώκτητο σπίτι το οποίο όμως δε νοικιάζεται (για πολλούς λόγους) αξίζει τόσο το να φύγεις? Γιατί σε κάποιες ευρωπαικές χώρες έχω ακούσει τα πάγια έξοδα πολυ μεγάλα και λίγο με συζητήσεις οι οποίες δεν ήταν καθόλου κατατοπιστικές δεν έχω βγάλει άκρη άλλος λέει τα πάντα είναι τέλεια(ο οποίος όμως έχει και μία πικρία δικαιολογημένη μεν γιατί δεν μπορούσε να βρεί τίποτα ουσιαστικό ελλάδα αλλά δεν τον αφήνει να έχει αντικειμενική άποψη) άλλος λέει σφιξανε τα πράγματα (που και πάλι αφορά άτομο που ζεί μία δεκαετία οπότε μπορεί να πεί κάποιος πως ναι σφίξανε αλλά και πάλι είναι καλύτερα τα πράγματα). Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαστε 32 και 35 χρονών και έχουμε παιδιά οπότε δεν υπάρχει η ευχερεία του internship ή της μαθητείας ωστε να χτιστεί αργα η καριέρα υπάρχει καλό κλίμα?οι γνώσεις υπάρχουν έχουμε και οι δυο μάστερ με εμπειρία χωρίς να ζητάμε βέβαια κατευθείαν να αναγνωριστούν όλα αυτα και να ξεκινήσουμε στην αντίστοιχη θέση εξωτερικού. Οταν το έψαχνα και έστελνα κάποια βιογραφικά σε σκανδιναβική χώρα είχα αρνητικές απαντήσεις λόγο γλώσσας και με μια περαιτέρω αναζήτηση το feedback ήταν πως σε εκείνη την χώρα τουλάχιστον, πρέπει ή να έχεις μεταπτυχιακό εκεί ωστε να έχεις προωθηθεί από τα εσωτερικά συστήματα ή θα πρέπει να ζητάς θέση ανειδίκευτου (εργάτης,εστιάση) ή ηλεκτρολόγος υδραυλικός στις λοιπές περιπτώσεις δεν βρίσκεις εύκολα και χρειάζεσαι να έχει καλή γνώση γλώσσας δεν επαρκεί το ψιλοσυννενοούμαι Γνώμες και εμπειρίες ατόμων που έφυγαν σε τέτοιες φάσεις της ζωής τους? Εφυγα πριν 1μιση χρονο με την γυναικα μου (τοτε 28 και 30) και δυστυχως το μετανιωσα....που δεν ειχα φυγει νωριτερα. Περναμε περιπου 3000ε στην Ελλαδα με 2 αυτοκινητα και δικο μας διαμερισμα. Ειχα ξαναγραψει στην πρωτη σελιδα αυτου του ποστ πως δεν φυγαμε για οικονομικους λογους (τουλαχιστον δεν ηταν αυτος ο κυριος λογος) αλλα η ποιοτητα ζωης. Ηρθαμε Λουξεμβουργο ενω ειχε βρει δουλεια μονο η γυναικα μου (μεσω λινκντιν). Εγω προσωπικα μιλωντας μονο Αγγλικά, και βασισμένος καθαρα στην προυπηρεσια μου(και οχι σε χαρτια), καταφερα να βρω δουλεια στους 6 μηνες σε Ευρωπαικο φορεα. Καθε αρχη και δυσκολη εχε στο μυαλο σου, δεν ξερω σε τι τομεα ειστε, αλλα αν ενας απο τους 2 μπει σε Ευρωπαικο φορεα εχεις παρα πολλα προβληματα λυμενα. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από LabrakisG1992 3
@sterios Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 12 minutes ago, chrisxkar said: Ολοι συζητάνε για την μετανάστευση είτε πριν κάνουν καριέρα είτε ως ανειδίκευτοι επαγγελματίες στο εξωτερικό οι οποίες περιπτώσεις είναι συνήθως καραμπινάτες μην το σκέφτεσαι έφυγες. Εγω θέλω να ρωτήσω επειδή υπάρχει μία γενικότερη απογοήτευση στην εξέλιξη το γυροφέρνουμε με την γυναίκα μου στο μυαλό μας πάρα πολυ ,η περίπτωση ανθρώπων που για Ελλάδα ήδη μπαίνουν στο σπίτι ας πούμε αθροιστικά 3000-3500 μηνιαία και μένουμε σε ιδιώκτητο σπίτι το οποίο όμως δε νοικιάζεται (για πολλούς λόγους) αξίζει τόσο το να φύγεις? Γιατί σε κάποιες ευρωπαικές χώρες έχω ακούσει τα πάγια έξοδα πολυ μεγάλα και λίγο με συζητήσεις οι οποίες δεν ήταν καθόλου κατατοπιστικές δεν έχω βγάλει άκρη άλλος λέει τα πάντα είναι τέλεια(ο οποίος όμως έχει και μία πικρία δικαιολογημένη μεν γιατί δεν μπορούσε να βρεί τίποτα ουσιαστικό ελλάδα αλλά δεν τον αφήνει να έχει αντικειμενική άποψη) άλλος λέει σφιξανε τα πράγματα (που και πάλι αφορά άτομο που ζεί μία δεκαετία οπότε μπορεί να πεί κάποιος πως ναι σφίξανε αλλά και πάλι είναι καλύτερα τα πράγματα). Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαστε 32 και 35 χρονών και έχουμε παιδιά οπότε δεν υπάρχει η ευχερεία του internship ή της μαθητείας ωστε να χτιστεί αργα η καριέρα υπάρχει καλό κλίμα?οι γνώσεις υπάρχουν έχουμε και οι δυο μάστερ με εμπειρία χωρίς να ζητάμε βέβαια κατευθείαν να αναγνωριστούν όλα αυτα και να ξεκινήσουμε στην αντίστοιχη θέση εξωτερικού. Οταν το έψαχνα και έστελνα κάποια βιογραφικά σε σκανδιναβική χώρα είχα αρνητικές απαντήσεις λόγο γλώσσας και με μια περαιτέρω αναζήτηση το feedback ήταν πως σε εκείνη την χώρα τουλάχιστον, πρέπει ή να έχεις μεταπτυχιακό εκεί ωστε να έχεις προωθηθεί από τα εσωτερικά συστήματα ή θα πρέπει να ζητάς θέση ανειδίκευτου (εργάτης,εστιάση ή ηλεκτρολόγος υδραυλικός) στις λοιπές περιπτώσεις δεν βρίσκεις εύκολα και χρειάζεσαι να έχει καλή γνώση γλώσσας δεν επαρκεί το ψιλοσυννενοούμαι Γνώμες και εμπειρίες ατόμων που έφυγαν σε τέτοιες φάσεις της ζωής τους? Σε αντίστοιχη κατάσταση έφυγα και εγώ, μην έχεις εντύπωση ότι φεύγει κόσμος μόνο στην αρχή της καριέρας ή όσοι δεν έχουν skills. Θα με απασχολούσε περισσότερο το θέμα του σχολείου για τα παιδιά στην θέση σου, εκτός και αν είναι ακόμα μικρά. Τώρα για τα υπόλοιπα στην θέση σου θα έφευγα αν έβρισκα καλή δουλειά και μπορούσα να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο ζωής ή ιδιανικά ακόμα καλύτερο από αυτό που είχα στην χώρα μου. Αλλιώς δεν θα έφευγα.
chrisxkar Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά να είστε καλα θα τα λάβω σοβαρά υπόψιν γιατί καλώς η κακώς στην ελλάδα το πράγμα φαίνεται πως αν ανέβεις λίγο βρίσκεσαι εν τέλει παγιδευμένος σε ένα περιβάλλον ώπου δεν προσφέρονται εύκολα περισσότερα χρήματα και αν προσφέρονται έρχονται με μαστήγιο 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) Κάθε περίπτωση μετανάστευσης είναι διαφορετική. Για εσένα ίσως να μην είναι σημαντικό να πας σε μια πολύ international μεγαλούπολη όπου συχνάζουν expats και έχει νυχτερινή ζωή, γιατί έτσι κι αλλιώς έχεις την οικογένειά σου. Πάντως η γλώσσα in the long run είναι απαραίτητη, ειδικά σε εσάς που έχετε παιδιά και άρα θα έχετε θέλοντας και μη επαφή με ντόπιο κόσμο. Και κατά τη γνώμη μου, σε κάποιο μέρος δεν ενσωματώνεσαι αν δε μιλάς τη γλώσσα, αντίθετα αν τη γνωρίζεις ανοίγουν πολύ περισσότεροι ορίζοντες, τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά. Αλλιώς, ακόμα και να χτίσεις τη ζωή σου με αγγλικά μόνο (αγγλόφωνη δουλειά, international σχολείο, κλπ), αυτοπεριορίζεσαι στο στενό κύκλο των expats που τείνουν να είναι αρκετά προσωρινοί. Επίσης εκτός απο τη δουλειά, μιας που είστε οικογένεια, έχετε προτεραιότητα την ποιότητα ζωής. Να στριμωχτείς σε ενα διαμέρισμα σε μια μεγαλούπολη και να κολλάτε στην κίνηση πρωί-απόγευμα, (φαντάζομαι) δε θα βελτιώσει πολύ την καθημερινότητά σου. Αντίθετα ένα πιο μικρό μέρος, όπου θα αντέχετε πιθανώς οικονομικά ενα καλύτερο σπίτι, σε ήσυχη ασφαλή περιοχή, όπου τα παιδιά θα κάνουν ποδήλατο, θα πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο κλπ (χαρούμενη οικογένεια σε διαφήμιση γιαουρτιού) θα αναβαθμίσει σημαντική την ποιότητα ζωής σας. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από ProponitisTouKanape 1
mindreader Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Κάθε περίπτωση μετανάστευσης είναι διαφορετική. Για εσένα ίσως να μην είναι σημαντικό να πας σε μια πολύ international μεγαλούπολη όπου συχνάζουν expats και έχει νυχτερινή ζωή, γιατί έτσι κι αλλιώς έχεις την οικογένειά σου. Πάντως η γλώσσα in the long run είναι απαραίτητη, ειδικά σε εσάς που έχετε παιδιά και άρα θα έχετε θέλοντας και μη επαφή με ντόπιο κόσμο. Και κατά τη γνώμη μου, σε κάποιο μέρος δεν ενσωματώνεσαι αν δε μιλάς τη γλώσσα, αντίθετα αν τη γνωρίζεις ανοίγουν πολύ περισσότεροι ορίζοντες, τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά. Αλλιώς, ακόμα και να χτίσεις τη ζωή σου με αγγλικά μόνο (αγγλόφωνη δουλειά, international σχολείο, κλπ), αυτοπεριορίζεσαι στο στενό κύκλο των expats που τείνουν να είναι αρκετά προσωρινοί. Παιζει ρολο βεβαια, αν θες να 'ριζωσεις' εκει που πας (αρα θες και τοπικη γλωσσα), ή αν κι εσυ εισαι απλα 'περαστικος' με σκοπο να μεινεις καποια χρονια και να ξαναγυρισεις Ελλαδα... Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από mindreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα