csontheline Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 10 hours ago, mary said: Τι εννοείς θέλει μισθό;;; Φέρνεις έναν άνθρωπο από άλλη χώρα, τον κρατάς για μήνες/χρόνια στο εξωτερικό, τον έχεις εσώκλειστο να σου προσέχει τα παιδιά, να σου μαγειρεύει, να σου καθαρίζει κλπ. Και όλα αυτά, με εμπιστοσύνη όπως κανένας άλλος στον κόσμο. Ήταν σε πολλά εισαγωγικά ο μισθός (""""μισθός""""), αλλά δεν ακούγεται κάπως η παραπάνω απλήρωτη εργασία; Προφανώς και υπάρχουν περιπτώσεις που αυτός ο άνθρωπος το κάνει μέσα από την καρδιά του και αφιλοκερδώς, αλλά...Ε δεν ακούγεται κάπως η απλήρωτη εργασία;;; Επίσης, από ότι μαθαίνουμε για τις παλαιότερες γενεές, στις πιο μικρές και κλειστές κοινωνίες των χωριών/μικρών πόλεων, ήταν δεδομένο ότι κάποιος κρατούσε τα παιδιά (+ όλα τα παραπάνω). Αλλά ο κόσμος αλλάζει, εξελισσόμαστε. Και η μετανάστευση αποτελεί μέρος αυτής. Όποιος έχει την δυνατότητα να την δοκιμάσει (ειδικά οι πιο μικρές ηλικίες) να το κάνει 1000000%. (ειδικά φοιτητές με το erasmus) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Αν μια μάνα δεχτεί μισθό σε αυτό κάτι δεν έχει πάει καλά γενικότερα σε αυτή την οικογένεια εκτός αν κατάλαβα λάθος.... Η δική μου μάνα με βοήθησε με όλη της την καρδιά τηρουμένων των αναλογιών. Δεν απαίτησα ποτέ τίποτα τα έκανε όλα για να βοηθήσει το παιδί της και το εγγόνι της. Ποτέ δεν το είδε ως αγγαρεία. Ούτε ο πατέρας μου που έπαιρνε τα παιδιά από το σχολείο. Ίσα ίσα που ήταν ευτυχισμένοι που συμμετείχαν και ήταν χρήσιμοι. Τι μισθό να κόψεις; Ούτε οι ψυχροί ευρωπαϊκοί λαοί δεν τα λένε αυτά.... Για τους γονείς μας μιλάμε αν είναι δυνατόν. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2 hours ago, dtk-386 said: Αν μια μάνα δεχτεί μισθό σε αυτό κάτι δεν έχει πάει καλά γενικότερα σε αυτή την οικογένεια εκτός αν κατάλαβα λάθος.... Η δική μου μάνα με βοήθησε με όλη της την καρδιά τηρουμένων των αναλογιών. Δεν απαίτησα ποτέ τίποτα τα έκανε όλα για να βοηθήσει το παιδί της και το εγγόνι της. Ποτέ δεν το είδε ως αγγαρεία. Ούτε ο πατέρας μου που έπαιρνε τα παιδιά από το σχολείο. Ίσα ίσα που ήταν ευτυχισμένοι που συμμετείχαν και ήταν χρήσιμοι. Τι μισθό να κόψεις; Ούτε οι ψυχροί ευρωπαϊκοί λαοί δεν τα λένε αυτά.... Για τους γονείς μας μιλάμε αν είναι δυνατόν. Τους κουβάλησες σε άλλη χώρα να μεταναστεύσουν μαζί σου, να αφήσουν ζωή και υποχρεώσεις πίσω, να αλλάξουν παντελώς ζωή και συνήθειες, για να σε υπηρετούν; Αν όχι, τότε απαντάς λάθος. Επίσης, έγραψα (ξεκάθαρα) 5 hours ago, csontheline said: σε πολλά εισαγωγικά ο μισθός (""""μισθός"""") Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Φαντάζομαι ότι γράφοντας για μισθό εννοείς αμοιβαιότητα. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ δηλαδή. Αν κάνουν οι γονείς σου θυσίες για να σε βοηθήσουν με τα παιδιά, πρέπει να είσαι έτοιμος κι εσύ να βοηθήσεις αντιστοίχως. Είτε οικονομικά, αν χρειαστεί, είτε αφιερώνοντας χρόνο στην φροντίδα τους κτλ. Καμιά φορά μπορεί απλώς να σημαίνει να τους δείχνεις την εκτίμησή τους και να τους κάνεις παρέα, έτσι; Η αχαριστία από παιδιά (ενήλικα εννοώ) απέναντι σε γονείς που τους βοηθάνε με εκνευρίζει αφάνταστα. Μερικά πράγματα στη ζωή πάντως τα κάνεις ακριβώς γιατί δεν παίρνεις μισθό. Π.χ. μου ζητάει ένας φίλος μου να τον βοηθήσω να μετακομίσει. Αν το ζητήσει ως χάρη μεταξύ φίλων, θα το κάνω. Αν μου προτείνει να μου δώσει 50 ευρώ για να τον βοηθήσω, σίγουρα δε θα το κάνω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα