Apo_F Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σας, Πριν μερικά χρόνια (πάνω από 10) πέθανε η γιαγιά μου και άφησε στον πατέρα και στον θείο μου από ένα διαμέρισμα. Ίσως και να πέρασαν σε αυτούς χωρίς διαθήκη μίας και η θεία μου δεν είχε άλλους κληρονόμους. Τα διαμερίσματα ήταν χρεωμένα μίας και η γιαγιά μου είχε άνοια και τα τελευταία της χρόνια δεν πλήρωσε κάποια ασφαλιστικά ταμεία. Ο πατέρας μου έχοντας κάποια προβλήματα υγείας δεν ασχολήθηκε και αποποιήθηκε την κληρονομιά και το ίδιο κάναμε εγώ με τα αδέρφια μου, μόλις γίναμε 18 νομίζω. (Σίγουρα τα αποποιηθήκαμε απλά δεν θυμάμαι πώς και πότε). Για τα παραπάνω δεν έχω πλήρη εικόνα μιας και ο πατέρας μου συνέχισε να έχει θέματα υγείας. Δυστυχώς, ο πατέρας μου πέθανε. Τα διαμερίσματα υπάρχουν ακόμα. Πέρασαν στο κράτος μάλλον. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και πριν μερικές μέρες μπήκα στο σπίτι με τα κλειδιά κανονικά. Το ρεύμα και το νερό δεν είναι κομμένα, και μάλιστα είναι πληρωμένα από τον πατέρα μου σχετικά πρόσφατα, αλλά οι τελευταίοι λογαριασμοί είναι σε άσχετα ονόματα πρώην ενοικιαστών. Γνωρίζει κάποιος τί χρειάζεται να κάνω για να μάθω λεπτομέρειες για τα σπίτι. Πχ πόσα είναι τα χρέη του και αν μπορώ να τα πληρώσω για να επανέλθει στην κυριότητα μου, αν μπορώ να μάθω τον ιδιοκτήτη κτλ.?
yannis27gr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Ό,τι και να σου πουν, στη θέση σου θα πλήρωνα δικηγόρο για να με καθοδηγήσει. 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 14 minutes ago, Apo_F said: Καλησπέρα σας, Πριν μερικά χρόνια (πάνω από 10) πέθανε η γιαγιά μου και άφησε στον πατέρα και στον θείο μου από ένα διαμέρισμα. Ίσως και να πέρασαν σε αυτούς χωρίς διαθήκη μίας και η θεία μου δεν είχε άλλους κληρονόμους. Τα διαμερίσματα ήταν χρεωμένα μίας και η γιαγιά μου είχε άνοια και τα τελευταία της χρόνια δεν πλήρωσε κάποια ασφαλιστικά ταμεία. Ο πατέρας μου έχοντας κάποια προβλήματα υγείας δεν ασχολήθηκε και αποποιήθηκε την κληρονομιά και το ίδιο κάναμε εγώ με τα αδέρφια μου, μόλις γίναμε 18 νομίζω. (Σίγουρα τα αποποιηθήκαμε απλά δεν θυμάμαι πώς και πότε). Για τα παραπάνω δεν έχω πλήρη εικόνα μιας και ο πατέρας μου συνέχισε να έχει θέματα υγείας. Δυστυχώς, ο πατέρας μου πέθανε. Τα διαμερίσματα υπάρχουν ακόμα. Πέρασαν στο κράτος μάλλον. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και πριν μερικές μέρες μπήκα στο σπίτι με τα κλειδιά κανονικά. Το ρεύμα και το νερό δεν είναι κομμένα, και μάλιστα είναι πληρωμένα από τον πατέρα μου σχετικά πρόσφατα, αλλά οι τελευταίοι λογαριασμοί είναι σε άσχετα ονόματα πρώην ενοικιαστών. Γνωρίζει κάποιος τί χρειάζεται να κάνω για να μάθω λεπτομέρειες για τα σπίτι. Πχ πόσα είναι τα χρέη του και αν μπορώ να τα πληρώσω για να επανέλθει στην κυριότητα μου, αν μπορώ να μάθω τον ιδιοκτήτη κτλ.? Σε δικηγόρο θα πρέπει να απευθυνθείς, με χαρτιά κιόλας, γιατί με δηλώσεις του τύπου "τα αποποιηθήκαμε αλλά δεν ξέρω ούτε το πως ούτε το πότε" δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει. 1
GREGORYMO Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 25 λεπτά πριν, Apo_F είπε Καλησπέρα σας, Πριν μερικά χρόνια (πάνω από 10) πέθανε η γιαγιά μου και άφησε στον πατέρα και στον θείο μου από ένα διαμέρισμα. Ίσως και να πέρασαν σε αυτούς χωρίς διαθήκη μίας και η θεία μου δεν είχε άλλους κληρονόμους. Τα διαμερίσματα ήταν χρεωμένα μίας και η γιαγιά μου είχε άνοια και τα τελευταία της χρόνια δεν πλήρωσε κάποια ασφαλιστικά ταμεία. Ο πατέρας μου έχοντας κάποια προβλήματα υγείας δεν ασχολήθηκε και αποποιήθηκε την κληρονομιά και το ίδιο κάναμε εγώ με τα αδέρφια μου, μόλις γίναμε 18 νομίζω. (Σίγουρα τα αποποιηθήκαμε απλά δεν θυμάμαι πώς και πότε). Για τα παραπάνω δεν έχω πλήρη εικόνα μιας και ο πατέρας μου συνέχισε να έχει θέματα υγείας. Δυστυχώς, ο πατέρας μου πέθανε. Τα διαμερίσματα υπάρχουν ακόμα. Πέρασαν στο κράτος μάλλον. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και πριν μερικές μέρες μπήκα στο σπίτι με τα κλειδιά κανονικά. Το ρεύμα και το νερό δεν είναι κομμένα, και μάλιστα είναι πληρωμένα από τον πατέρα μου σχετικά πρόσφατα, αλλά οι τελευταίοι λογαριασμοί είναι σε άσχετα ονόματα πρώην ενοικιαστών. Γνωρίζει κάποιος τί χρειάζεται να κάνω για να μάθω λεπτομέρειες για τα σπίτι. Πχ πόσα είναι τα χρέη του και αν μπορώ να τα πληρώσω για να επανέλθει στην κυριότητα μου, αν μπορώ να μάθω τον ιδιοκτήτη κτλ.? Αν έκανες αποποίηση, ΕΛΗΞΕ το θέμα.
m3ltd0wn Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Ρώτησε δικηγόρο. Αν δεν έκανες αποποιηση εντός 4 μηνών από όταν έκανε ο πατέρας σου ίσως να μην είναι έγκυρη. Αν ήσουν ανηλικος όταν έπρεπε να γίνει η αποποιηση (ή η αποδοχή) λογικά ήθελε δικαστηριο για να γίνει γιατί ήσουν ανήλικος και ήθελε μαρτυρες ότι η γιαγιά είχε χρέη, εξου και ο λόγος της αποποιησης... Σίγουρα να πας σε δικηγόρο γιατί μπορεί να έχεις το σπίτι στο όνομα σου αλλά μπορεί να έχεις και τα χρέη της γιαγιάς...
Nabuko Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 6 ώρες πριν, Apo_F είπε Τα διαμερίσματα υπάρχουν ακόμα. Πέρασαν στο κράτος μάλλον. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και πριν μερικές μέρες μπήκα στο σπίτι με τα κλειδιά κανονικά. Το ρεύμα και το νερό δεν είναι κομμένα, και μάλιστα είναι πληρωμένα από τον πατέρα μου σχετικά πρόσφατα, αλλά οι τελευταίοι λογαριασμοί είναι σε άσχετα ονόματα πρώην ενοικιαστών. Αφού έκανε αποποίηση γιατί πλήρωνε λογαριασμούς? 6 ώρες πριν, Apo_F είπε Ο πατέρας μου έχοντας κάποια προβλήματα υγείας δεν ασχολήθηκε και αποποιήθηκε την κληρονομιά και το ίδιο κάναμε εγώ με τα αδέρφια μου, μόλις γίναμε 18 νομίζω. (Σίγουρα τα αποποιηθήκαμε απλά δεν θυμάμαι πώς και πότε). Για τα παραπάνω δεν έχω πλήρη εικόνα μιας και ο πατέρας μου συνέχισε να έχει θέματα υγείας. Γιατί δεν κάνατε αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής? Ή μήπως κάνατε και γι' αυτό ο πατέρας σου πλήρωνε τους λογαριασμούς? 6 ώρες πριν, Apo_F είπε Γνωρίζει κάποιος τί χρειάζεται να κάνω για να μάθω λεπτομέρειες για τα σπίτι. Πχ πόσα είναι τα χρέη του και αν μπορώ να τα πληρώσω για να επανέλθει στην κυριότητα μου, αν μπορώ να μάθω τον ιδιοκτήτη κτλ.? Ρώτα τον θείο σου γιατί αν όντως κάνατε όλοι σας αποποίηση τότε ανήκουν όλα σ' αυτόν.
StamTheMan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Στις 6/3/2024 στις 4:27 ΜΜ, Apo_F είπε μπήκα στο σπίτι με τα κλειδιά κανονικά Χαβαλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα