Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς οτιδήποτε σχετικά με το zone01 Athens. Είναι legit? Ισχύει η 2 ετη δωρεάν εκπαίδευση και εύρεση εργασίας? 

Ευχαριστώ πολύ. 

Επεξ/σία από Bastsm
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν το έχω ξανακούσει αλλά νομίζω είναι της λογικής σου τα μαθαίνουμε και μετά μας πληρώνεις όταν πιάσεις δουλειά για τα επόμενα 3 χρόνια.

Δεν θα πάρω θέση για το αν είναι καλό ή κακό αλλά αν πας διάβασε προσεκτικά τους όρους που λογικά θα σου ζητήσουν να υπογράψεις.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι candidate στο πρώτο piscine (bootcamp) του Zone01, το οποίο τελειώνει αύριο. Είναι φουλ legit και ειλικρινά μόνο θετικά έχω να πω ως τώρα για την σχολή και ειδικά για την ομάδα — πρόκειται για τρομερά παιδιά! Μπορείς είτε να πας σε ένα check-in event που γίνονται πριν τα piscine (εφ' όσον έχεις παίξει τα παιχνίδια που υπάρχουν στην σελίδα) είτε σε κάποιο απ' τα open days που γίνονται. Επίσης, αν πάρεις τηλ ή στείλεις email, θα σου απαντήσουν σε όλες σου τις ερωτήσεις 100%. Βασικά, και σε άκυρη φάση να περάσεις από κοντά χωρίς να έχει κάποιο event, σίγουρα θα βρεις κάποιον να ασχοληθεί μαζί σου, να σου τα εξηγήσει όλα κλπ.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, modernaire είπε

Είμαι candidate στο πρώτο piscine (bootcamp) του Zone01, το οποίο τελειώνει αύριο. Είναι φουλ legit και ειλικρινά μόνο θετικά έχω να πω ως τώρα για την σχολή και ειδικά για την ομάδα — πρόκειται για τρομερά παιδιά! Μπορείς είτε να πας σε ένα check-in event που γίνονται πριν τα piscine (εφ' όσον έχεις παίξει τα παιχνίδια που υπάρχουν στην σελίδα) είτε σε κάποιο απ' τα open days που γίνονται. Επίσης, αν πάρεις τηλ ή στείλεις email, θα σου απαντήσουν σε όλες σου τις ερωτήσεις 100%. Βασικά, και σε άκυρη φάση να περάσεις από κοντά χωρίς να έχει κάποιο event, σίγουρα θα βρεις κάποιον να ασχοληθεί μαζί σου, να σου τα εξηγήσει όλα κλπ.

Ας ελπίσουμε να ισχύουν όλα όσα λες γιατί μόνο καλό είναι αν όντως ισχύουν. Πάντως εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργο ότι πρόκειται για το πρώτο σου μήνυμα μετά από 6,5 χρόνια από ένα γενικότερα ανενεργό account (το 2017 έκανες ορισμένες λιγοστές ερωτήσεις ερωτήσεις και τέλος) και απαντάς σε ένα ψηλό-ανενεργό thread με το οποίο κάνεις φουλ διαφήμιση στο Zone01 την ίδια περίοδο που τρέχει τρομερή καμπάνια από αυτούς στα social. Ξαναλέω ότι είναι θεμιτό να ισχύουν όντως τα λεγόμενά σου και να μην είσαι απλά κράχτης της όλης φάσης. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να γνωρίζω αν είσαι ή όχι, απλά μου φαίνεται τελείως περίεργο ότι ουσιαστικά έχεις μόνο ένα μήνυμα (όπως βλέπεις δεν μετράει ούτε καν το ίδιο το site τα λιγοστά σου μηνύματα πριν 6,5 χρόνια). Ευελπιστώ να κρίνω εγώ λάθος.

• Like 6
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Τελικά πέρασα από τα γραφεία.

Μου είπαν πως όντως έρχεσαι δωρεάν εδώ, κάθε μέρα 8ωρο τα πρώτα 2 χρόνια και μετά σου βρίσκουν δουλειά, με έναν μισθό, που δεν γνωρίζω αν ισχύει. 

Αν όμως φύγεις πριν τα 3 ή 4 χρόνια (αυτό δεν το θυμάμαι) πρέπει να πληρώσεις δίδακτρα τα οποία είναι αρκετά χρήματα. Αυτό δεν αναφέρετε στην διαφήμιση που κάνουν.

Πάντως όντως είναι ανοιχτοί στις ερωτήσεις. Οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού και θα του απαντήσουν σε ότι θέλει.

Στις 27/4/2024 στις 1:46 ΠΜ, rafinos είπε

Ας ελπίσουμε να ισχύουν όλα όσα λες γιατί μόνο καλό είναι αν όντως ισχύουν. Πάντως εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργο ότι πρόκειται για το πρώτο σου μήνυμα μετά από 6,5 χρόνια από ένα γενικότερα ανενεργό account (το 2017 έκανες ορισμένες λιγοστές ερωτήσεις ερωτήσεις και τέλος) και απαντάς σε ένα ψηλό-ανενεργό thread με το οποίο κάνεις φουλ διαφήμιση στο Zone01 την ίδια περίοδο που τρέχει τρομερή καμπάνια από αυτούς στα social. Ξαναλέω ότι είναι θεμιτό να ισχύουν όντως τα λεγόμενά σου και να μην είσαι απλά κράχτης της όλης φάσης. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να γνωρίζω αν είσαι ή όχι, απλά μου φαίνεται τελείως περίεργο ότι ουσιαστικά έχεις μόνο ένα μήνυμα (όπως βλέπεις δεν μετράει ούτε καν το ίδιο το site τα λιγοστά σου μηνύματα πριν 6,5 χρόνια). Ευελπιστώ να κρίνω εγώ λάθος.

Πράγματι αναφέρει, μόνο όσα διαφημίζουν και όσα ίσως του έχουν πει. Εγώ ρώτησα 2-3 πράγματα και δεν είναι όλα ρόδινα. Δεσμεύεσε σε κάτι για πολλά χρόνια και αν αποφασίσεις ότι δεν σου κάνει πρέπει να πληρώσεις. 

Οποίος θέλει να επιβαιωσει τα όσα λέω μπορεί να κλείσει ραντεβού και θα του πουν τα ίδια.

Δεν λέω ότι δεν αξίζει να το ψάξει κάποιος, μπορεί να μην έχει κάτι καλύτερο να κάνει και η προοπτική για μια δουλειά στο μέλλον είναι δελεαστική. Απλώς δεν είναι όλα όπως τα διαφημίζουν και όπως το παρουσιάζουν.

Δημοσ.

απαντάς σε ένα ψηλό-ανενεργό thread με το οποίο κάνεις φουλ διαφήμιση στο Zone01

Ρωτώντας αν είναι αξιόπιστη η τάδε υπηρεσία κάνεις διαφήμιση; Δεν το γνώριζα, κοίτα τι μαθαίνεις στο insomnia!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, MacTech είπε

Ρωτώντας αν είναι αξιόπιστη η τάδε υπηρεσία κάνεις διαφήμιση; Δεν το γνώριζα, κοίτα τι μαθαίνεις στο insomnia!

Είδες να αναφέρομαι σε κάποια ερώτηση;

Στο μήνυμα που αναφέρομαι δεν υπάρχει καμιά ερώτηση. Τσέκαρέ το και θα καταλάβεις.

Επίσης εκείνη την περίοδο παντού έβγαζε διαφημίσεις για την Zone01... ΠΑΝΤΟΥ! Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που έστειλε μήνυμα τότε... 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, rafinos είπε

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που έστειλε μήνυμα τότε...

Ναι όντως... είδε την διαφήμιση :o

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό να σου φανεί περίεργο, διότι ποτέ δεν ήμουν ενεργός εδώ στο forum (και τώρα, δηλαδή, απαντάω μετά από 4 μήνες). Πιο περίεργο θα ήταν, βέβαια, να είχα φτιάξει τον λογαριασμό λίγο πριν απαντήσω στο post και μετά να συνέχιζα να υποστηρίζω πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. 😛

Όπως είχα αναφέρει τότε, ήμουν στο τέλος του piscine και έκατσα ένα βράδυ να googlάρω γενικά για το Zone01, να δω αν υπάρχουν σε reddit/forums συζητήσεις, κριτικές ή άλλες γνώμες για την σχολή, ακόμα και για τα Zone01 του εξωτερικού. Έτσι βρήκα αυτό το post και είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Προφανώς και ήταν πάνω στην περίοδο που υπήρχαν παντού διαφημίσεις για την σχολή, διότι απλά τότε ξεκίνησε η όλη φάση.

Τότε, στο τέλος του πρώτου piscine (selection camp, bootcamp, πες το όπως θες), όσοι πήραμε μέρος δεν γνωρίζαμε 100% πώς θα συνεχίσει η φάση ή πώς θα είναι τα συμβόλαια, είχαμε μόνο μια γενική εικόνα. Εγώ πήγα καθαρά για να δοκιμάσω τον έναν μήνα του camp, να δω αν είναι κάτι που μου κάνει/ταιριάζει, διότι ήθελα (και θέλω ακόμα) να μπω σε ένα άλλο field με καλύτερες προοπτικές και φυσικά καλύτερο μισθό.

Δεν θεωρώ πως η απάντησή μου παρουσίαζε τα πάντα ως ρόδινα ή πως έκανε διαφήμιση. Είπα απλά πως είναι όντως legit σχολή (που είναι), πως τα παιδιά που την έχουν και δουλεύουν εκεί είναι τρομεροί και δημιουργούν ένα πολύ ωραίο περιβάλλον (κάτι που επίσης ισχύει) και πως μπορεί οποιοσδήποτε μέσω email, τηλέφωνο ή από κοντά να μιλήσει μαζί τους και να λύσει ό,τι απορίες μπορεί να έχει (κάτι που επιβεβαίωσε και το παιδί που ξεκίνησε το topic).

Ο μήνας του piscine/selection είναι δωρεάν και δεν πληρώνεις απολύτως τίποτα, ούτε υπογράφεις κάτι. Αν και πολύ απαιτητικός, είναι καθαρά για να δεις αν σου αρέσει η φάση κι αν σου ταιριάζει το peer-to-peer learning. Αν θεωρήσει και η σχολή πως έχεις αυτό που ψάχνουν (κυρίως όρεξη για μάθηση, αφοσίωση και social skills), λογικά θα σου προτείνει να συνεχίσεις (προφανώς με συμβόλαιο).

Αν δεν συμφωνείς και δεν προχωρήσεις, that's it, τέλος. Έχεις να θυμάσαι έναν πολύ fun μήνα, στον οποίο θα έχεις ασχοληθεί αρκετά με κώδικα και πέρα από μια μικρή, αλλά καλή εμπειρία, θα έχεις αποκτήσει σίγουρα και νέες γνωριμίες/φιλίες. Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις, είναι 2 χρόνια εκπαίδευση και 3 χρόνια εργασία εγγυημένη από τη σχολή. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης δεν πληρώνεις κάτι, ωστόσο αυτή όντως δεν είναι δωρεάν.

Αν, λοιπόν, υπογράψεις και μετά από καιρό αλλάξεις γνώμη, υπάρχει ένα ανάλογο ποσό διδάκτρων που πρέπει να πληρώσεις. Αν, όμως, για οποιοδήποτε λόγο η σχολή δεν μπορέσει να σου παρέχει εργασία μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, όπως και υπόσχεται, δεν υπάρχουν υποχρεώσεις από μεριά σου. Όλα αναφέρονται προφανώς πολύ πιο αναλυτικά στο συμβόλαιο.

Σίγουρα είναι μεγάλη δέσμευση, αλλά μου φαίνεται παράξενο κάποιος να αντέξει τον έναν μήνα του camp, να υπογράψει συμβόλαιο, να ξεκινήσει εκπαίδευση και μετά να καταλάβει πως τελικά δεν του κάνει. Σίγουρα θα το καταλάβει πολύ νωρίτερα.

Επεξ/σία από modernaire

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...