Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι η Intelexa δεν δίνει ούτε ως συνδρομή ούτε πουλάει το λειτουργικό αλλά κάνει η ίδια της τις παρακολουθήσεις, καθώς φαντάζομαι ότι το Αμερικάνικο κράτος τα βάζει με εκείνον που κάνει χρήση του λογισμικού κατά της Αμερικάνικης Κυβέρνησης.

Αν εν τέλει κάνει χρήση του παραπάνω λογισμικού μια ιδιωτική εταιρεία, τι ΚΑΔ έχει; 🤣

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Ισραηλίτικη εταιρία με Ισραηλινό ιδρυτή θεωρείται ελληνική επειδή μετέφερε την έδρα στην Ελλάδα? Όποιος γνωρίζει στα σίγουρα αν μπορεί να μου λύσει την απορία. 

Λογικά και οι ελληνικές εταιρίες που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό παύουν να θεωρούνται ελληνικές?

Το άρθρο μιλάει με έδρα στην Ελλάδα όσον αφορά τον τίτλο και δεν την αποκαλεί Ελληνική εταιρεία.
Το παραπάνω θεωρώ πως είναι και ο μόνος σωστός τρόπος για να μην είναι αόριστη η δήλωση σου. Αν χρησιμοποιήσουμε τον όρο Ελληνική εταιρεία δεν είναι ξεκάθαρο στην καθημερινότητα αν μιλάμε για εταιρεία με Ελληνική έδρα ή με ιδιοκτήτη/ιδρυτή που έχει Ελληνικές ρίζες.

  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

Από αρχαιοτάτων χρώνων είμαστε "μανούλες" στο ρουφιάνεμα. Αν βάλεις σε αυτό και σύγχρονη τεχνολογία, βγάζεις παρά με ουρά.

Ο Ιούδας λέγεται πως τελείωσε το ΙΕΚ Εφιάλτης

  • Haha 2
Δημοσ.
2 hours ago, Marcos_Aurilius said:

Δλδ 2η φορά που οι Αμερικανοί επιβαλλουν κυρώσεις για σκάνδαλα επί ελληνικού εδάφους, που σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση δεν συνέβησαν ποτέ. Novartis ήταν η πρώτη, για όσους έχουν κοντη μνήμη.

Ουπς, βλέπω ότι το άρθρο δεν αναφέρεται πουθενά στην χρήση του Predator σε σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα - μάλλον θα τα θυμάμαι εγώ λάθος...

92 άτομα btw.

Δημοσ.

Ας μην αναφέρουμε τις υπόλοιπες χώρες που δρα η εταιρία και στις.οποιες.επιβληθηκαν εξίσου κυρώσεις (στην εταιρια και όχι στην χώρα), για.να.δειξουμε πόσο με τον 'μπροοδευτικό' άνθρωπο είμαστε...

3% παιδιά. 3.

 

  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόκειται για μια σοβαρή, σκοτεινή, δαιδαλώδης ιστορία κατασκοπίας με ενδεχόμενες πολιτικές προεκτάσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η έρευνα της οποίας τρέχει εδώ και πολύ καιρό.

Συνεπώς η τρέχουσα εξέλιξη θεωρείται αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν το θέμα.

Επιχειρησιακά, το εν λόγο λογισμικό (από όσο συμπεραίνω) θεωρείται κατώτερο άλλων γνωστότερων εφαρμογών (όπως το Pegasus της NSO) αλλά οπωσδήποτε εξαιρετικά επικίνδυνο αν εγκατασταθεί στην συσκευή του "στόχου".

Τεχνικά τώρα, οι εφαρμογές αυτές εκμεταλλεύονται, τουλάχιστον στο Android OS, κατά κύριο λόγο τις υπηρεσίες του Accessibility API που προσφέρει το Λ.Σ. επιτρέποντας τους πλήρη έλεγχο στο σύνολο των υπηρεσιών της συσκευής.

Το τεχνικά ενδιαφέρον σημείο σε αυτά τα λογισμικά είναι η διαδικασία εγκατάστασης τους, αν δηλαδή απαιτείται κάποια ενέργεια από τον χρήστη (στόχο) κατά την εγκατάσταση (click to install) ή αν μπορεί να γίνει αθόρυβα, δηλαδή δίχως να χρειαστεί οιανδήποτε ενέργεια από τον χρήστη (zero-click install) και ακολούθως η πλήρης απόκρυψη τους από το ίδιο το Λ.Σ. της συσκευής.

Τα τελευταία χαρακτηριστικά είναι και τα πλέον επιθυμητά για ευνόητους λόγους και επιτυγχάνονται μέσω τις εκμετάλλευσης διαφόρων σφαλμάτων (συνήθως συνδυαστικά) του Λ.Σ. της συσκευής του "στόχου" ή κάποιων σημαντικών υπηρεσιών & εφαρμογών του (όπως πχ. του Apple iMessage).

Οι μεγάλοι παίκτες αυτού του χώρου συνήθως διαθέτουν ομάδες R&D για εύρεση αγνώστων σφαλμάτων (zero-date exploits) στα Λ.Σ. που επιτρέπουν την αθόρυβη εγκατάσταση των εφαρμογών τους. Αν τώρα το R&D δεν βρει κάτι, δεν είναι λίγες οι φορές που λέγεται ότι "ψωνίζουν" την γνώση αυτών των σφαλμάτων από τρίτους προγραμματιστές (hackers, ερευνητές ασφαλείας κλπ) για μεγάλα ποσά..

Μόνη λύση άμυνας απέναντι τους είναι η ενημέρωση του χρήστη , η προσοχή κατά την χρήση της συσκευής , η τακτική ενημέρωση του Λ.Σ. και των υπηρεσιών / εφαρμογών του και να μην λησμονεί κανείς ότι "τα σημαντικά δεν λέγονται από το τηλέφωνο [ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή]" 😉 

Spoiler

Όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα ρίξτε μια ματιά στις αναλύσεις που δημοσιεύουν κατά καιρούς τα Citizen labs αλλά και οι Reporters United

Επεξ/σία από Directx
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, billdanos said:

Μπήκα απλά για να σας πω πως ...σας βλέπω! :)

Δεν φοβόμαστε. Έχουμε iPhone. Γιατί ως γνωστόν:

Spoiler

what-happens-iphone-las-vegas.jpg.70281796b83bf90b279fe5f9cb6e475f.jpg

 

  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nabuko είπε

 

Θα παραβλέψω τις πολιτικές τοποθετήσεις του άρθρου και θα μείνω στο πως την πατάγανε τα θύματα με τα στοχευμένα ψεύτικα domain, ανάλογα των ενδιαφερόντων τους.

Νομίζω το πιο εύστοχο σχόλιο, αλλά από ότι φαίνεται κι άλλη μία φορά, για λοιπούς αρκετούς οι ορέξεις πολιτικοποίησης (και κομματικοποίησης) δεν υπερβάλλονται από την υποτιθέμενη έφεση των τεχνολογικών προσεγγίσεων! 

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, cpc464 είπε

Με άλλα λόγια παιδάκια, αν το site δεν είναι https:, μη , τζιζ κακά.

Και λοuκετάκι να βλέπεις δεν σημαίνει ότι είναι real. HTTP spoofing or HTTPS spoofing

Για σημαντικά λινκ (ebanking, mail, social) πάντα για σιγουριά, πληκτρολογούμε το link και δεν δεν πατάμε σε διάφορα κουμπάκια

Επεξ/σία από ninjanody
Δημοσ.

Ασχετα με το τι συμβαινει πραγματικα και σε ποιον βαθμο, εγω ξερω οτι στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι. Παρακολουθουν ολο τον πλανητη απο ακρη σε ακρη. Καποιος να το πει στις ΗΠΑ αλλα θελει πολιτικα καρυδια που δεν υπαρχουν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ninjanody είπε

Και λοuκετάκι να βλέπεις δεν σημαίνει ότι είναι real.

Μειώνει αισθητά τον κίνδυνο, ωστόσο, από ότι έχω καταλάβει για να ανέβει το software στο hardware του στόχου, είτε είναι ios είτε android.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...