akalan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σε όλους , θέλω να βάλω ίντερνετ σε σπίτι σε ορεινή περιοχή. Απο απλές γραμμες έρχεται μεχρι 24αρα adsl η οποια σέρνεται στο μοναδικό άτομο που την έχει βαλει στο χωριό. Για αυτό τον λόγο αποφάσισα να πάω σε ιντερνετ με sim . Το θέμα μου είναι ότι το σπίτι είναι πέτρινο και μέσα δε πιάνει 4g παρά μόνο Ε . Μόνο σε ένα παράθυρο πιάνω 4g (3 γραμμες) με περιπου 20 mbps download και 10 upload. Στην αυλή έχω δει και 4γραμμες 4g με download 40-70 mbps και ~15mbps upload. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι με ποιόν τρόπο βελτιώνω το σήμα εντός σπιτιου ; Μπορώ απλώς να πάω σε κάποιο ρουτερ και να του κουμπώσω μια εξωτερική κεραια; ( Δε με ενδιαφέρει να βελτιωσω το σημα εντος σπιτιου αν έχω ιντερνετ μεσα σε αυτο ) . Οι κεραιες κινητης απο οποιαδήποτε εταιρια είδα μεσα από ένα προγραμμα ότι είναι αρκετα μακρια αλλά σύμφωνα με κατοικους υπάρχει κεραια στο διπλανο χωριο (2.5 χλμ σε ευθεια γραμμη) , πηγα τσεκαρα να δω τη σημα εχω και οντως πιανω φουλ γραμμες 4g με περιπου 120-150 mbps download ( vodafone sim εχω στο κινητο) , στο cellmaper παντως που κοιταξα δεν υπαρχει η συγκεκριμένη κεραια. τελος , αυτο που ηθελα είναι και σε ποια εξωτερική κεραια να παω και σε ποιο ρουτερ που να δεχεται sim . Από ρουτερ έχω στα υπόψιν αυτο : TP-LINK Archer MR600 v3 .
nzeppos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Μήπως σε βολέψει το Starlink καλύτερα (250-350 download, 20-40 upload) από το να μπλέκεις με 24άρες DSL και 4G που δεν πιάνει καλά (ούτε καν 5G);
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Μια λυση ειναι να πας εξω τον ρουτερ και να φέρεις μεσαία το ίντερνετ με ενα utp.
akalan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) με κοσμοτε που μιλησα μπορω με +3 € (στο συμβόλαιο που εχω για τον πατερα μου ) να μου δωσουν sim με unlimited data (που ακομα και οριο να εχει μετα τα 300-400gb ειμαι καλυμμένος καθώς μιλάμε για εξωχικό που θα πηγαινω μαξ 5-6 φορες τον μήνα και κυριώς καλοκαίρι πάσχα χριστούγεννα. Το starlink το αποκλείω εξαιτίας της τιμής. Γενικα θελω να είναι συνδεμένη η tv και το pc με ethernet και 2-3 κινητα με wi-fi. Εριξα λιγο ψαξιμο και ειδα οτι μπορω να πάω σε ρουτερ που μπορω να το συνδέσω με εξωτερική κεραία και να είμαι κομπλε . Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από akalan
gapito Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, εγώ σε αντιστοιχη περίπτωση ση σιφνο με πετρινο σπίτι (οχι τοσο χαλια σήμα, αλλά δυσκολα και παλι να πιασεις) εχω βάλει το ρουτερ ταρατσα σε στεγανό κουτί και με σακουλάκια υγρασίας μέσα και πάει τάπα. επίσης μπορείς να χρισιμοποιέισεις εξωτερική κεραια αν εχει υποδοχή το router αλλά εκει θα πρεπει να υπολογίσεις και απώλειες. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2024 από gapito
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα