great Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 1 hour ago, panatha1369 said: Παιδια οσοι απο εσας εχετε στειλει βιογραφικο στη randstad σας εχουν απαντησει ποτε? αν πας στην σελιδα τους και απλα στελνεις το βιογραφικο, βασικα σε οποιαδηποτε recruiter αν δεν εχει θεση δεν θα σε παρει ποτέ Εαν εχεις στειλει για θέση συγκεκριμενη θα σε παρουν τηλ μονο εαν κανεις. Απο κει και περα ΔΕΝ θα σε παρουν μετα το πρωτο interview εαν δεν τους κανεις. Οσο και αν παρακαλας παιδια ενημερωστε με για να ξερω στην συνεχεια σε γραφουν. Γενικα το ονομα δεν ειναι καλό που έχει. Εδω εχουν παρει ατομο απο την ιδια εταιρεια να του πουν οτι ζητανε ατομο για την ιδια εταιρεια και αν θελει. Ειναι λιγο μπάχαλο και πολυ απρόσεκτοι.
Chrisxxx Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Ειχε βγει μια θεση παλια ~2017, και ειχα στειλει μεσω randstad αλλά επειδη την ειχα τη θεση λεω θα στείλω linkedin και στην κοπελα που διαχειριζεται τη θεση. Μου απαντησε στο Linkedin 4 μηνες μετά ότι η θέση καλύφθηκε... Εν τω μεταξύ σε αυτό το διάστημα ειχα δει την ιδια σε πανελ να λεει οτι εχουμε προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφιους, μην διστάζετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας κλπ 🥲 Ενώ με ιδιαιτερο αλαζονικό ύφος, προς τους υποψηφιους παντα, εμφανίζονται και άλλα μελη της εταιρείας. Ενας μαλιστα δεν δίστασε γραπτα - δημόσια να αποκαλέσει εκβιαστή υποψήφιο, χωρις να αναφερει όνομα προφανως, που είχε δεχτει αντιπροσφορά απο την εταιρία του που δουλευε, που ειναι και ο μονος τρόπος να πάρεις αξιοπρεπή αυξηση στην Ελλάδα. Κατα τα άλλα τους παιρνει οριακα ακόμα να το κάνουν γιατι η ανεργία είναι σε κάπως υψηλα επίπεδα. Οι recruiters στο εξωτερικό στις χωρες που ήμουν εγω παντα λόγω μηδενικής ανεργίας και υψηλής ζήτησης στον κλάδο είχαν απιστευτα καλύτερη προσέγγιση σε υποψηφίους, ακομα και σε αυτους που δεν το αξιζαν.. Όπως και να έχει αυτά καθορίζονται ξεκαθαρα από την προσφορά και τη ζήτηση.. Κατα τα αλλα πριν 3 χρονια που ηταν να επιστρεψω Ελλάδα μιλησα με εναν άλλο απο randstad που ηταν σαφως πιο σωστός, μάλιστα με πήρε και τηλεφωνο πισω να μου δωσει feedback και εν τελει αν και αργα αφου ειχα βρει αλλου δουλειά να μου κανει και offer. Κατα τα άλλα πλεον μονη μου χαρα είναι να τρολάρω τα ποστ τους κατα τα αλλα και συμβουλη που πιάνει, αν έχει ανοιξει θεση Inhouse και δεν εχει δωθει σε randstad κλπ καντε apply βρειτε αμεσα απο Linkedin recruiter, στειλτε να μαθετε ποιος διαχειρίζεται τη θεση και ζητήστε εξτρα πληροφορίες και πιθανη συνεντευξη. Δείχνετε ενδιαφέρον και τους βγαζετε και απο κόπο. 1
panatha1369 Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Εχω στειλει σε θεσεις που καλυπτα τουλαχιστον το 85% απο οτι ζηταγαν και ποτε δεν με εχουν παρει τηλεφωνο..Τουλαχιστον adecco upcomind manpower ασχολουνται.. 1
kaliakman Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Αν έχετε καταφέρει να χρησιμοποιήσετε τα LLM για πραγματική δουλεία πραγματικά μπράβο σας. Όσες φορές προσπάθησα πέρα από βασικά πράγματα ξεκίναγε hallucinations, άσε που με το μικρό context window δεν κάνεις και πολλά πράγματα. Να σημειώσω ότι ήδη υπάρχουν paper που λένε ότι φτάσαμε σε plateau στα LLM, χαρακτηριστικό ότι πχ η OpenAi δεν λέει τίποτα για gpt5 αλλά κάνει optimizations στο ήδη υπάρχον να είναι πιο efficient.
Panos21888 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δεν εχει μειωθει η ζητηση ισα ισα το αναποδο εχει απειρες αγγελιες. 1
Sot Wes Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Στις 28/4/2024 στις 12:28 ΠΜ, V.I.Smirnov είπε Έτσι ακριβώς ! Μια ξεπεσμένη μόδα. Δεν είμαστε πλέον στα '90ς και στα '00ς. Οι πραγματικά "βαρείς" τεχνολογικοί κλάδοι είναι άλλοι, και είναι σταθερές επαγγελματικές αξίες εδώ και δεκαετίες, όχι όπως η πληροφορική. Το δε σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι απαιτούν κατάρτιση που την έχουν μόνον όσοι έχουν περάσει από αληθινές σπουδές (εκεί δεν υπάρχουν αυτοδίδακτοι που "ξέρουν να κάνουν τη δουλειά"), και δεν απαξιώνονται με τον χρόνο. Πριν από μερικά χρόνια γνώρισα έναν ΗΜΥΥ, ο οποίος ειδικεύτηκε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Πήγε στην αμερική (δείτε πόσος είναι ο μισθός ενός πυρηνικού μηχανικού στη USA). Αντίθετα, εδώ αν ρωτήσεις έναν ΗΜΜΥ με τι θέλει να ασχοληθεί για να βγάλει λεφτά, θα σου πει software engineer, machine learning, AI κι άλλες τέτοιες παπάτζες του καιρού μας.... Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι τα παραπάνω είναι το κατεξοχήν αντικείμενο των πληροφορικάριων, οι οποίοι δικαίως είναι επικεντρωμένοι σ' αυτό. Οι ενστάσεις μου αφορούν τους άλλους μηχανικούς που εποφθαλμιούν σώνει και καλά τη δουλειά των πληροφορικάριων και παραβλέπουν ότι ο προγραμματισμός και τα συναφή του είναι ένα πολύ μικρό μέρος του τεχνολογικού κλάδου. - Το machine learning δεν ειναι το κατεξοχήν αντικείμενο των πληροφορικάριων. Είναι Στατιστική κάτω από το καπό, περισσότερο έχουν επωφελήσει τον κλάδο Μαθηματικοί-Στατιστικοί, παρά οι computer scientists Στις 20/5/2024 στις 10:37 ΠΜ, Manefs23 είπε Να αλλά πόσοι aerospace engineers να χρειαστούν; και δεν εννοώ Ελλάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν μόνο οι σχολές MIT, Caltech, Georgia κλπ βγάζουν συνολικά καμιά 100αρια απο (δυνατούς) τέτοιους κάθε χρόνο; που θα απορροφηθούν; Όταν μπήκα σε σχολή πληροφορικής, είχα κάνει μια εργασία για Νευρωνικά Δίκτυα. Θυμάμαι παιδευόμουν όλα τα Χριστούγεννα για να την παραδώσω. Ήταν προ εποχής keras, tensorflow, pytorch. Την είχα κάνει σε C++, είχα κουραστεί απίστευτα. Είχα πάρει 10/10 στο συγκεκριμένο μάθημα, ο μoναδικός φοιτητής με 10 σε αυτό το μάθημα, και ήμουν απιστευτα χαρούμενος και ενιωθα πολυ ισχυρος στο συγκεκριμένο πεδίο. Στο μεταπτυχιακό έκανα μια παρόμοια εργασία (NLP - Deep Learning) και χρειάστηκαν απλώς 20-25 εντολές tensorflow! Κάτι που θα μπορούσε να κάνει κάποιος που δεν έχει ιδέα. Το πεδιό έχει εξελιχθεί απίστευτα. Κάτι που κάποτε μου πήρε χιλιάδες γραμμές κώδικα, μέρες ολόκληρες, γνώση θεωρίας και προγραμματισμού σε C++, το έκανα σε 20 γραμμές tensorflow, κάτι που το κάνει και κάποιος που του δείχνεις βασικές γνώσεις python και tensorflow. Έφαγα απίστευτη ξενέρα Δεν πρέπει να ξενερώνεις καθόλου, γιατί κανοντας την σε C++, σημαίνει ότι καταλαβαίνεις γραμμική άλγεβρα, στατιστική και κάποια κομμάτια από λογισμό και βελτιστοποίηση. Κανείς μπορεί σήμερα να φτιαξει μοντέλα οπως λες και σε λιγότερες γραμμές, αμφιβάλλω αν ξέρουν το τι κάνουν οι περισσότεροι, οπότε μην αγχώνεσαι
great Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 hours ago, Sot Wes said: Δεν πρέπει να ξενερώνεις καθόλου, γιατί κανοντας την σε C++, σημαίνει ότι καταλαβαίνεις γραμμική άλγεβρα, στατιστική και κάποια κομμάτια από λογισμό και βελτιστοποίηση. ακριβως !!! εχεις το σωστο mentality και το πως να κανεις καλο προγραμματισμό. Δεν θα κολησεις σε logic προβλημα αλλα σε syntax. Το μυαλο σου εχει εκπαιδευτεί για να κανει αυτο το πράγμα και να σκεφτετε σωστα. Δεν ξερεις ποσο πολυ αλλοι σε ζηλευουν. Kαι συμπληρωνω, σε οποιαδηποτε γλωσσα οπου και να μπλεξεις ξερεις την λογικη πχ του if-then-else τωρα εαν θελει { στην powershell ή ( στην C ειναι κατι που καποιος με το mentality το βρισκει. Ο αλλος θα πρεπει να ξεκινησει απο το να κατανοησει πρωτα τι ειναι αυτο που του ζητησαν να κανει. Και μην το γελατε, απειρα τα παραδειγματα που εχω με ανθρωπους που λενε ξερω αυτο και εκεινο αλλα στην ταμπακιερα ολοι κολανε. Μα αφου ξερεις απο C++ (ποσο κλασσικο skill σε ενα βιογραφικο) οποτε δεν ειναι δυσκολο να κανεις ενα hello world στην Python. Sorry για το rant αλλα ειμαι λιγο έξαλλος με αυτο το κομματι και τους candidates για senior θεσεις Που ακομα κανουν telnet /? Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2024 από great 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα