Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε

Εκεί οδεύει και η πληροφορική-θέσεις μπορεί να δημιουργούνται και παντού δημιουργούνται αλλά αν ο οποιοσδήποτε το γυρνάει στο coding αργα ή γρήγορα θα κορεστεί η κατάσταση...

Ο καθένας το γυρνάει στο coding και ασχολείται να κάνει κοινοτοπίες.
html, css, JavaScript, React , java, python, docker  και άλλα τέτοια τα ασχολείται η σάρα κι η μάρα.

Η επιλογή κάποιου μηχανικού  (πολιτικού, μηχανολόγου ή άλλη παρόμοια ειδικότητα) να κάνει τον προγραμματιστή σε τέτοια πράγματα είναι (κατ' εμένα) εντελώς λανθασμένη. Άλλα αντικείμενα θα του ανοίξουν τον δρόμο ως προγραμματιστή αλλά προφανώς δεν έχει το κουράγιο να τα ασχοληθεί...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
  • Απαντ. 516
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, listerstorm είπε

Μια χαρά υπάρχουν. Ο τομέας υπάρχει από το '40.

Δεν γεννήθηκε ξαφνικά ο τομέας επειδή ο μέσος άνθρωπος είδε 2-3 buzzwords στο ίντερνετ (δεν αναφέρομαι προσωπικά).

Στην Ελλάδα μέχρι το 90 δεν υπήρχαν σπουδές μάρκετινγκ. Το e-commerce μπήκε ακαδημαϊκά κάπου το 96 σε πάρα πολύ βρεφικό στάδιο και στο ίδιο παραμένει.

Αναφέρομαι στην ελλαδα όχι στο εξωτερικό 

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Στην Ελλάδα μέχρι το 90 δεν υπήρχαν σπουδές μάρκετινγκ. Το e-commerce μπήκε ακαδημαϊκά κάπου το 96 σε πάρα πολύ βρεφικό στάδιο και στο ίδιο παραμένει.

Αναφέρομαι στην ελλαδα όχι στο εξωτερικό 

Στην ΤΝ αναφέρομαι, για e-commerce πράγματι

Δημοσ.
15 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Ο καθένας το γυρνάει στο coding και ασχολείται να κάνει κοινοτοπίες.
html, css, JavaScript, React , java, python, docker  και άλλα τέτοια τα ασχολείται η σάρα κι η μάρα.

Η επιλογή κάποιου μηχανικού  (πολιτικού, μηχανολόγου ή άλλη παρόμοια ειδικότητα) να κάνει τον προγραμματιστή σε τέτοια πράγματα είναι (κατ' εμένα) εντελώς λανθασμένη. Άλλα αντικείμενα θα του ανοίξουν τον δρόμο ως προγραμματιστή αλλά προφανώς δεν έχει το κουράγιο να τα ασχοληθεί...

-

Για ποιά άλλα αντικείμενα μιλάς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, RSi_Weaver είπε

Για ποιά άλλα αντικείμενα μιλάς;

Το έχω πει πολλές φορές αλλού.
Αριθμητικές μέθοδοι σε όλους τους "μεγάλους" κλάδους της επιστήμης των μηχανικών.
Πεπερασμένα στοιχεία και μέθοδοι ροπών και τα συναφή τους,  με εφαρμογή σε δομητική μηχανική, ηλεκτρομαγνητισμό, μηχ. ρευστών, ταλαντώσεις, ακουστική, γραφικά CAD, τοπολογική βελτιστοποίηση κατασκευών, επίλυση μεγάλων συστημάτων, decomposition μέθοδοι, και άλλα τέτοια θέματα.
Προφανώς τα παραπάνω σε συνδυασμό με κάποια προγραμματιστικά εργαλεία (κάποια γλώσσα, κάποια μηχανή γραφικών, και κάποιο βιομηχανικό λογισμικό μεγάλης κλίμακας).

Σε αντίθεση με τα προγραμματιστικά περιβάλλοντα  που αλλάζουν κάθε λίγο, αυτά είναι ουσιαστική hard science γνώση που ΔΕΝ απαξιώνεται, και αποτελεί αντικείμενο του μηχανικού (άρα αξιοποιεί το πτυχίο του).
Και αυτά δεν μπορεί να τα κάνει η σάρα κι η μάρα, άρα κορεσμός γενικά δεν υπάρχει.
Όλες οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής βιομηχανικού λογισμικού έχουν πάντα ανοιχτές θέσεις για τέτοιες ειδικότητες και τις χρυσοπληρώνουν (απλώς δείτε μόνοι σας).
Αντί οι μηχανικοί να επιδιώξουν καριέρα στον προγραμματισμό μέσω τέτοιων ειδικοτήτων, κοιτάνε να μάθουν να φτιάχνουν ιστοσελίδες και άλλες τέτοιες αστειότητες....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
Δημοσ.

Αρχικά η πληροφορική δεν είναι επάγγελμα του μέλλοντος, αλλά του παρόντος. Του μέλλοντος ήταν τη δεκαετία του 90.

Πέρα από αυτό, η ζήτηση παραμένει υψηλή αλλά όχι για junior θέσεις, καθώς η προσφορά πλέον είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, σε mid και senior δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα, οπότε και οι αμοιβές είναι εμφανώς μεγαλύτερες.

Τέλος, πρέπει να διαλέξεις τομέα εξειδίκευσης, το "είμαι προγραμματιστής" έτσι γενικά δεν θα σου εξασφαλίσει καμία θέση εργασίας πέρα από αυτές των junior. Αυτά που έμαθες στη σχολή δεν αρκούν ούτε για πλάκα στον πραγματικό κόσμο.

Δημοσ.

και ερχομαι εγω παλι και λεω ... πρεπει να μπουν κανονεσ στο εππαγελμα της πληροφορικης . το να μπαιει ο καθε ενας που μαθαινει να γραφει 2 πραγματα απο το ιντερνετ μακροπροθεσμα θα ριξει τους μισθουσ χαμηλα ... ολοι με κραζουν και δεν το δεχοντε γιατι ειναι ελευθερο το επαγγελμα λενα και αλλα τετοια γραφικα . αλλα αν δειτε ειναι τελειος ηλιθιο ολοι οι γυρο γυρο κλαδοι να εχουν συνορα (βλεπε φαρμακοποιοι δηκιγοροι συμβολαιογραφοι , μηχανικοι και η πληροφορικη να ειναθι ξεφραγο αμπελη .... 

πρεπει να εχεισ σχετικο πτυχιο αλλιως δεν ....

θυμαστε πωσ την φαγαμε τοτε που ανοιξαν θεσεισ πληροφορικησ στα λυκεια και οι μαγκεσ οι μαθηματικοι λογο του σοβαρου συλογου που ειχαν πιεσαν και κερδισαν με ενα μικρο σεμιναριο 3 εβδομαδεσ να γινουν καθηγητεσ πληροφορικης και μας εφαγαν τισ θεσεισ ... συνεχηστε να θελετε ελευθεριεσ σε κρατοι οπωσ η ελλαδα κα θα φατε καλα μακροπροθεσμα 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/3/2024 στις 5:02 ΜΜ, filip123go είπε

Δεν ξέρω τι να πρωτο-σχολιασω... Η δεν έχετε ιδέα από ελληνική αγορά ή τα λέτε επίτηδες επειδή είστε εργοδότης που ψάχνει απόφοιτο με 800€. 

Αρχικα όλες, μα όλες οι μεγάλες εταιρείες (Accenture, sword, intralot, net company, epsilon net, kaizen, opap κλπ κλπ κλπ) βγάζουν κάθε τρεις και λίγο entry θέσεις. Ο μισθός μαζί με τα tickets, βγαίνουν λίγο παραπάνω από 1000€ καθαρά (ανάλογα τι θα διαπραγματευτείς και πόσο καλός είσαι). 

Το ότι έχεις πτυχίο δεν απασχολεί καθόλου μα καθόλου την εκάστοτε εταιρία. Ότι πιάσεις στο technical. Αν δεν ξέρεις, και 15 πτυχία να έχεις , δουλειά δεν θα βρεις σε αυτόν τον τομέα.

Τώρα, εάν ξέρετε άτομα που έχουν βγει από τη σχολή, είναι καλοί και δεν μπορούν να βρουν δουλειά, προωθήστε μου τα βιογραφικά τους, να δεις τι ωραία που θα τους βρω εγώ.(Δεν είμαι recruiter, ούτε έχω κάποια σχέση με κανένα agency, software engineer είμαι)

Accenture επειδή το γνωρίζω εκ των έσω, προσλαμβάνει τουλάχιστον 20 άτομα στο technology κάθε μήνα (και μάλιστα αρκετά στη Θεσσαλονίκη). Και φυσικά στην πλειοψηφία τους είναι graduates. Αλλά έχει δουλειά, δε είναι αραλίκι...

17 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

και ερχομαι εγω παλι και λεω ... πρεπει να μπουν κανονεσ στο εππαγελμα της πληροφορικης . το να μπαιει ο καθε ενας που μαθαινει να γραφει 2 πραγματα απο το ιντερνετ μακροπροθεσμα θα ριξει τους μισθουσ χαμηλα ... ολοι με κραζουν και δεν το δεχοντε γιατι ειναι ελευθερο το επαγγελμα λενα και αλλα τετοια γραφικα . αλλα αν δειτε ειναι τελειος ηλιθιο ολοι οι γυρο γυρο κλαδοι να εχουν συνορα (βλεπε φαρμακοποιοι δηκιγοροι συμβολαιογραφοι , μηχανικοι και η πληροφορικη να ειναθι ξεφραγο αμπελη .... 

θυμαστε πωσ την φαγαμε τοτε που ανοιξαν θεσεισ πληροφορικησ στα λυκεια και οι μαγκεσ οι μαθηματικοι λογο του σοβαρου συλογου που ειχαν πιεσαν και κερδισαν με ενα μικρο σεμιναριο 3 εβδομαδεσ να γινουν καθηγητεσ πληροφορικης και μας εφαγαν τισ θεσεισ ... συνεχηστε να θελετε ελευθεριεσ σε κρατοι οπωσ η ελλαδα κα θα φατε καλα μακροπροθεσμα 

Αν κινδυνεύεις στα 43 σου απο αυτον που θα μάθει δύο πράγματα στο ίντερνετ και περιμένεις να σε σώσει η συντεχνία, τότε κάτι λάθος κάνεις γιατί είσαι αναλώσιμος. Άτομα με μεγάλη προϋπηρεσία δεν είναι αναλώσιμα, ίσα ίσα χρυσοπληρώνονται...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Accenture επειδή το γνωρίζω εκ των έσω, προσλαμβάνει τουλάχιστον 20 άτομα στο technology κάθε μήνα (και μάλιστα αρκετά στη Θεσσαλονίκη). Και φυσικά στην πλειοψηφία τους είναι graduates. Αλλά έχει δουλειά, δε είναι αραλίκι...

Αν κινδυνεύεις στα 43 σου απο αυτον που θα μάθει δύο πράγματα στο ίντερνετ, τότε κάτι λάθος κάνεις γιατί είσαι αναλώσιμος. Άτομα με μεγάλη προϋπηρεσία δεν είναι αναλώσιμα, ίσα ίσα χρυσοπληρώνονται...

δεν ειναι μονο το σαρκιο μας αγαπητε . γενικα για το καλο του κλαδου μιλω .. ακομα και εδω ομωσ εδειξεσ το οτι ο χωροσ ειναι ο καθε ενασ μονος του ...συλλογικα θελω να πω οτι πρεπει να εχουμε καποιες αβαντες ...και που εισαι ? τα ακριβα ιδιωτικα πανεπιστημια που ειναι τοπ 20 στον πλανητη εχουν δικα τουσ οργανα και μαλιστα πιο σκληρα .. αντε τελειωνε εσυ το lse και αν σου δωσουν κατω απο 2500 καθαρα σε ελλαδα τουσ παιρνει και τουσ σηκωνει .... συνεχιστε εσεισ το παραμυθη του stand alone . ολοι εχουν συλογικα δικαιωματα και εμεισ το παιζουμε free riders . αν αυτο δεν ειναι ιληθιοτητα τοτε τι ειναι ?

αντε πες το αυτο στον προεδρο του φαρμακευτικου συλογου και των συμβολαιογραφων να δεισ τι γελιο θα κανουν με την καταντιθα μας σαν πληροφορικαριοι .... 

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

δεν ειναι μονο το σαρκιο μας αγαπητε . γενικα για το καλο του κλαδου μιλω .. ακομα και εδω ομωσ εδειξεσ το οτι ο χωροσ ειναι ο καθε ενασ μονος του ...συλλογικα θελω να πω οτι πρεπει να εχουμε καποιες αβαντες ...και που εισαι ? τα ακριβα ιδιωτικα πανεπιστημια που ειναι τοπ 20 στον πλανητη εχουν δικα τουσ οργανα και μαλιστα πιο σκληρα .. αντε τελειωνε εσυ το lse και αν σου δωσουν κατω απο 2500 καθαρα σε ελλαδα τουσ παιρνει και τουσ σηκωνει .... συνεχιστε εσεισ το παραμυθη του stand alone . ολοι εχουν συλογικα δικαιωματα και εμεισ το παιζουμε free riders . αν αυτο δεν ειναι ιληθιοτητα τοτε τι ειναι ?

αντε πες το αυτο στον προεδρο του φαρμακευτικου συλογου και των συμβολαιογραφων να δεισ τι γελιο θα κανουν με την καταντιθα μας σαν πληροφορικαριοι .... 

Εντάξει αμα αρχίσουμε τα παραμύθια της χαλιμάς, ας αφήσουμε την κουβέντα εδώ. Προφανώς αγνοείς πλήρως την πραγματικότητα οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εντάξει αμα αρχίσουμε τα παραμύθια της χαλιμάς, ας αφήσουμε την κουβέντα εδώ. Προφανώς αγνοείς πλήρως την πραγματικότητα οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. 

προφανος δεν εχετε σχεση εσεις με την πραγματικοτητα ... μπορειτε να πατε στο lse alumni να δειτε για τι ακριβος μιλω ...

μου ηρθε σας πληροφορω στην δουλεια ..ουτε συνεντευξη ουτε τιποτα .. μπαμ μισθαρα λογο london school of economics ...

παρακαλω παρεθεστε μου το σημειο που λεω  τα παραμυθια ? 

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.
25 minutes ago, kostakis81 said:

μου ηρθε σας πληροφορω στην δουλεια ..ουτε συνεντευξη ουτε τιποτα .. μπαμ μισθαρα λογο london school of economics ...

Ναι ναι, λόγω του London school έγινε (αν έγινε). Οκ.

1 hour ago, kostakis81 said:

Γιατί; Επειδή το λέει ο kostakis81;

Δημοσ.

Να μπουν κανόνες λες φίλε μου. Κι εγώ θέλω κανόνες, ξεκινώντας από σύνταξη και ορθογραφία. 

Στα σοβαρά τώρα, το τελευταίο που μας λείπει σαν χώρα είναι ακόμα μία συντεχία, αυτή των κομπιουτεράδων (!!) Και για ποιο λόγο, φοβόμαστε κάτι ή κάποιον; Η αγορά είναι ελεύθερη και κρίνει αν κάποιος αξίζει η όχι. Είτε από το LSE είτε από την πληροφορική άνω ραχούλας. 

Εκτός αν αναφέρεσαι στο δημόσιο που μαζεύει τη σάρα και τη μάρα, που όλοι κυνηγούν τα μόρια και τα χαρτιά με το τουφέκι για καλύτερο "πλασάρισμα". Μακρυά από εμάς αυτή η νοοτροπία., είμαστε σε ένα πολύ δυναμικό κλάδο που ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει και μπορεί, χωρίς "κανόνες" και περιορισμούς.  

• Like 9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

Οταν μπαινουν συνορα η οικονομικη δραστηριοτητα μειωνεται. Τωρα θα που πεις εσενα το προβλημα σου ειναι το κρατος πατερουλης να σε προστατεψει απο τον ανταγωνισμο, που να καθεσαι να διαβαζεις και να εξελισεσαι για να ανταγωνιστεις τους αλλους. Λυση με ενα νομο κι ενα αρθρο. Ζουν αναμεσα μας.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...