Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 minutes ago, cyberguy said:

1. Oτι προβλέπει ο νόμος και για εργασία στο γραφειο

2.Παιζουν πολλά ρόλο, καλύτερα μπες σε κανα calculator στο taxheaven για να σε βοηθήσει

3.14 μισθοί

4.Οι σοβαρές εταιρείες σου παρέχουν hardware και βάσει νόμου σε πληρώνουν για το ρεύμα που καις στο σπίτι (καπου στα 25 ευρώ τον μήνα)

Yep, κανονικά όλα τα παραπάνω εάν είσαι υπάλληλος. Εάν είσαι με μπλοκακι, απλά κανονίζεις εσύ πόσα θέλεις την ώρα, τις άδειες σου κλπ κλπ. Εκεί είναι ξεκάθαρα "όσες ώρες δουλεύεις, τόσες ώρες πληρώνεσαι" και εννοείται δεν έχεις δώρα (τουλάχιστον δεν τα δικαιούσαι απ' τον νόμο).

• Απαντ. 516
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, filip123go είπε

Η δεν έχεις ιδέα από την αγορά η είσαι εργοδότης και προσπαθείς να μας πείσεις ότι είναι και πολλά τα 3000k - 4000k μικτά (τα οποία δεν είναι ούτε 2500k καθαρά). Το παιδί πιο πάνω κάνει τη δουλειά για 3 άτομα (με την προϋπόθεση ότι όντως είναι senior σε αυτά που λέει. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο). 

Ενδεικτικά να σου πω απλά ότι οι senior στη δική μου εταιρεία παίρνουν 54€ την ώρα μικτά.

54 την ώρα μεικτά, δηλαδή μηνιαίος μισθός με ~20 ημέρες 54*8*20=8640 μεικτά; 

Ειμαι στο κλάδο της πληροφορικής, θεωρώ οτι ξέρω τι μισθοί παίζουν... Για devs η πλειψηφία στην ηλικία μου παίρνει απο 1500-2300 καθαρά (5+ χρονια εμπερίας, senior) σε εταιρείες τύπου Kaizen, Betson κτλ.

Ξέρω και έναν που του άνοιξε ο απαυτός...και έγινε μπέρδεμα με το HR (κατάλαβαν καθαρά αντι μεικτά στην συνέντευξη) του έκαναν offer και βγάζει περίπου 4k καθαρά το μήνα αλλα ειναι η εξαίρεση.

Και πάλι θα πω οτι ειναι πολύ μακρια απο τα 8k καθαρά...εκτός αν μιλάμε για πολύ niche τεχνολογίες και contractors!

Επεξ/σία από johnnycer
  • Like 1
Δημοσ.
44 minutes ago, johnnycer said:

54 την ώρα μεικτά, δηλαδή μηνιαίος μισθός με ~20 ημέρες 54*8*20=8640 μεικτά; 

Ειμαι στο κλάδο της πληροφορικής, θεωρώ οτι ξέρω τι μισθοί παίζουν... Για devs η πλειψηφία στην ηλικία μου παίρνει απο 1500-2300 καθαρά (5+ χρονια εμπερίας, senior) σε εταιρείες τύπου Kaizen, Betson κτλ.

Ξέρω και έναν που του άνοιξε ο απαυτός...και έγινε μπέρδεμα με το HR (κατάλαβαν καθαρά αντι μεικτά στην συνέντευξη) του έκαναν offer και βγάζει περίπου 4k καθαρά το μήνα αλλα ειναι η εξαίρεση.

Και πάλι θα πω οτι ειναι πολύ μακρια απο τα 8k καθαρά...εκτός αν μιλάμε για πολύ niche τεχνολογίες και contractors!

Μιλάμε για true senior ατομα. Με 15 - 20 χρόνια στη πλάτη. Επίσης 8640 μεικτά είναι περίπου τα μισά καθαρά. Οπότε δεν είνια και εξωπραγματικό το ποσό. Και ναι βρε εννοείται μιλάμε για contractors, όχι για υπαλλήλους (νόμιζα εννοείται απο τη στιγμή που είπα ότι πληρώνονται με την ώρα). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, filip123go είπε

Μιλάμε για true senior ατομα. Με 15 - 20 χρόνια στη πλάτη. Επίσης 8640 μεικτά είναι περίπου τα μισά καθαρά. Οπότε δεν είνια και εξωπραγματικό το ποσό. Και ναι βρε εννοείται μιλάμε για contractors, όχι για υπαλλήλους (νόμιζα εννοείται απο τη στιγμή που είπα ότι πληρώνονται με την ώρα). 

Πιστεύεται ότι σε ένα ποσό τύπου 3.5κ μικτά το μήνα αξίζει καποιος να γυρίσει σε μπλοκακι η ΙΚΕ εταιρία?

Υπάρχει κάποιος που να εχει κάνει κάτι σχετικό και να ξέρει πάνω κάτω πόσα εξοικονομεί έτσι (πέρασμα σε έξοδα ανάγκων κτλπ)

Γενικά σα μισθώτος με 3.5κ σε ξεσκίζουν στις κρατήσεις κ το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία.

Επεξ/σία από Giakop89
Δημοσ.
27 minutes ago, Giakop89 said:

Πιστεύεται ότι σε ένα ποσό τύπου 3.5κ μικτά το μήνα αξίζει καποιος να γυρίσει σε μπλοκακι η ΙΚΕ εταιρία?

Υπάρχει κάποιος που να εχει κάνει κάτι σχετικό και να ξέρει πάνω κάτω πόσα εξοικονομεί έτσι (πέρασμα σε έξοδα ανάγκων κτλπ)

Γενικά σα μισθώτος με 3.5κ σε ξεσκίζουν στις κρατήσεις κ το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία.

Ναι και ναι. Μετά από ένα ποσό (3k μικτά νομίζω) αξίζει να έχεις μπλοκακι. Πολλοί συνάδελφοι μου, το εχουν κάνει. Τώρα για λεπτομέρειες μπορείς να α ρωτήσεις έναν λογιστή...

• Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, cyberguy said:

1. Oτι προβλέπει ο νόμος και για εργασία στο γραφειο

2.Παιζουν πολλά ρόλο, καλύτερα μπες σε κανα calculator στο taxheaven για να σε βοηθήσει

3.14 μισθοί

4.Οι σοβαρές εταιρείες σου παρέχουν hardware και βάσει νόμου σε πληρώνουν για το ρεύμα που καις στο σπίτι (καπου στα 25 ευρώ τον μήνα)

Εαν είσαι κανονικα με σύμβαση υπάλληλος ισχύουν οτι και με το να είσαι στο γραφείο εκτός απο το 4 που νομίζω τα 25 ευρώ ειναι παρά πολλα που λεει ο φίλος. Φυσικά τέτοιο νούμερο μόνο εαν είσαι full time remote.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, great είπε

νομίζω τα 25 ευρώ ειναι παρά πολλα που λεει ο φίλος

Το ελάχιστο είναι 28 απ'ότι γράφει εδώ και εδώ.
Στο δικό μου λογαριασμό μπαίνουν 23 κάθε μήνα, επειδή χρησιμοποιώ εξοπλισμό που μου παρέχει η εταιρία.

Επεξ/σία από vadou
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, filip123go είπε

Αυτά τα ποσά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπα να είσαι και ο τσακ νορις. Άσε που έχουμε πήξει από "true seniors".

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, vadou είπε

Το ελάχιστο είναι 28 απ'ότι γράφει εδώ και εδώ.
Στο δικό μου λογαριασμό μπαίνουν 23 κάθε μήνα, επειδή χρησιμοποιώ εξοπλισμό που μου παρέχει η εταιρία.

Αυτό ισχύει αν είσαι full remote. 

Αν δουλεύεις κάποιες ημέρες από το σπίτι, είναι ανάλογο των ημερών. 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Giakop89 said:

9 hours ago, filip123go said:

Ναι και ναι. Μετά από ένα ποσό (3k μικτά νομίζω) αξίζει να έχεις μπλοκακι. Πολλοί συνάδελφοι μου, το εχουν κάνει. Τώρα για λεπτομέρειες μπορείς να α ρωτήσεις έναν λογιστή...

το θέμα είναι ότι πρέπει να υπερκαλύπτει και benefits που πολλές εταιρίες δεν δίνουν στους externals. 

Τα λεφτά που ακούστηκαν παραπάνω ξέρω μόνο μια κοπέλα που τα παίρνει που φτιάχνει sites για εκπαιδευτικά ιδρύματα ως contractor. Η οποία btw έχει τελειώσει ένα άσχετο ΤΕΙ, έκανε ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία, βοήθησε να φτιάξουν το site της σχολής της στην Αγγλία και από τότε δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά με Αμερική. 🤑🤑🤑🤑

Δημοσ.
11 hours ago, filip123go said:

Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι αυτά τα ποσά είναι στο άνω άκρο της κλίμακας στην Ελλάδα. Δηλαδή κανονικά ολόκληρες εταιρείες παίρνουν έργα με αυτό το rate/ώρα. Αλλά οκ, είναι πιθανό για κάποιον πολύ καλό και σε τομέα που δεν βρίσκεις άτομα.

Δημοσ.

Παιδιά, έχω αρκετά άτομα στον κύκλο μου που δουλεύουν με ποσά που αναφέρει ο @filip123go. Ναι, μπορεί να είναι στα άνω κλιμάκια αλλά δεν παύει να υπάρχουν.

Ο καθένας τους έχει φτάσει με διαφορετικό τρόπο σε αυτά τα ποσά και με διαφορετικές τεχνολογίες, οπότε δεν έχω απαραίτητα κάτι κοινό να δώσω σαν παρανομαστή. Το μόνο κοινό όλων ειναι οτι είναι όντως, από τα πλέον έξυπνα και ικανά άτομα που γνωρίζω και έχουν δουλέψει σκληρά και πολύ για να φτάσουν εκεί που είναι.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, filip123go είπε

Με 8640 μικτα, μαλλον σε συμφερει να κανεις εναρξη αντι να δινεις 50% στην εφορια.

Δημοσ.

Αν κάνει κάποιος έναρξη πρέπει να υπολογίσει ανά έτος :

24% ΦΠΑ

600~1000€ λογιστής 

650€ τέλος επιτηδεύματος,λένε ότι θα μειωθεί 

3600€+ ΕΦΚΑ

Δεν υπάρχουν δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα κλπ

Δημοσ.
39 minutes ago, Ntinaras said:

Με 8640 μικτα, μαλλον σε συμφερει να κανεις εναρξη αντι να δινεις 50% στην εφορια.

Είναι ήδη με μπλοκακι (και ναι, συμφέρει περισσότερο)

8 hours ago, atypicalcoder said:

Αυτά τα ποσά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπα να είσαι και ο τσακ νορις. Άσε που έχουμε πήξει από "true seniors".

Προφανώς, όπως επιβεβαιώνουν και οι υπόλοιποι στο thread, εσύ δεν έχεις (η δεν θέλεις να έχεις) καμία σχέση με τη πραγματικότητα. 

Όταν ο άλλος μιλάει κατευθείαν με jetbrains για bugs στο intelij και fixarei bugs στο spring boot, είναι true senior και όχι "true senior".

Όπως και σε κάθε κλάδο οι καλοί επαγγελματίες, πληρώνονται καλά.! 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...