Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μένοντας στην ίδια δουλειά. Αλλά με απειλές ουσιαστικά κάθε φορά οτι θα φύγει. Του έταζαν αύξηση, τον ξεχνούσαν 6 μηνες και μετά όταν έφτανε ο κομπος στο χτένι του την έδιναν. 

Σε Big-4 και λοιπές εταιρίες παίζει turnover 33% σε ορισμένες ειδικότητες. 

Πώς και δεν άρχισε να ψάχνει για αλλού μετά τα 1-2 χρόνια αφού και η εταιρεία δεν ήταν τόσο διατεθειμένη να του δώσει αύξηση; Δεν ισχύει ότι μπορείς να ανέβεις μισθολογικά πιο γρήγορα με αυτό τον τρόπο; Ή μπορεί να χτυπάει άσχημα στις επόμενες δουλειές κάτι τέτοιο;

Επεξ/σία από TRP
  • Απαντ. 516
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, filip123go said:

θα το πληρώσει. Και στη 2η 3η στραβή, την επόμενη μέρα απλά δεν έρχεται για δουλειά. Τον ψάχνεις για να υπογράψει παραίτηση..

ειναι φοβερο, πραγματικα απλα σταμανε να ερχονται χωρις καν να παρουν τηλεφψωνο

16 hours ago, rain-man said:

Δεν χρειάζεται να έχεις αποστηθίσει τίποτα την σημερινή εποχή, για αυτό έχουμε τους υπολογιστές και τα μέσα αποθήκευσης

οκ, δεν ειναι θεμα αποστήθισεις ειναι θεμα ποσο αυτα που γραφεις στο CV ειναι αληθεια και οχι μπουρδες οπως συνηθως, δεν μπορει να λες εχω εμπειρια απο AD χρονια ολοκληρα και ξερω να ρυθμιζω firewall και να ρωτας πες μου την πορτα HTTPS και να σου λεει 8080. Η στο δες αν απανταει η 3389 και να γραφει telnet /? για να δει πως λειτουργει η εντολη.

16 hours ago, rain-man said:

ν νέων σήμερα που αποτελούν κατά τεκμήριο την πιο μορφωμένη γενιά που έβγαλε η Ελλάδα

δεν το εχω δει στην πραξη, μπορει ισωσ αλλα σιγουρα ειναι η πιο καλομαθημενη, η πιο δεν συκωνω ουτε ενα τονο παραπανω φωνης και μην με βαλεις να σου κανω δευτερο σκριπτ απο το πρωτο που μου ζυτησες γιατι εφυγα.

Τα υπολοιπα κλασσικα που περιμενα περι, δεν θα δουλευουμε τσαμπα, εσυ εκανες 20 χλμ για να πας στο σχολειο μεσα στις λασπες, οτι τι φταις που δεν εχει συγκινονειες, δεν ειμαστε δουλικά και ολα αυτα που περιμενα θα ελεγα ξαναδιαβαστε τι γραφουμε πρωτου αρχισετε την επανασταση.

Επεξ/σία από great
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, great said:

εχω την αποψη μου και την εμπειρια μου οποτε διαφωνω. Ορεξη μηδεν, ερχονται και καθονται και φεγουν 17:00, ολο το 8αρω μια ερωτηση δνε γινετε, ο μισθος τι θελε ιγια πρωτη δουλεια ? θα παρει ενα χιλιαρικο , επισης τι παει να πει μετακινηση ? τι καλομαθημα ειναι αυτο; πρεπει να ειναι διπλα απο το σπιτι του ?

Ξαναλεω πρωτη δουλεια, junior, entry level , εαν δεν δωσει πονο τωρα και ορεξη ποτε θα το κανει ? εαν δεν τρεξει ποτε θα το κανει ? Και μην αρχισει κανεις για απανθρωπες συνθηκες και γαλέρες δεν εννοω αυτο. Το βλεπω με το πως ειμουνα εγω στα 24 ας πουμε.

Λίγο-πολύ με κάλυψαν και οι προηγούμενοι που σου απάντησαν, αλλά θα προσθέσω κάτι ακόμα. Η νέα γενιά είδε τους γονείς της να τρώνε σκ@τό κυριολεκτικά μια ζωή, κάνοντας υπερβάσεις, δουλεύοντας απλήρωτες υπερωρίες κτλ, για να καταλήξει η πλειοψηφία να πάρει από τα τρία το μακρύτερο, οπότε μην σου κάνει εντύπωση που οι νέα γενιά δεν έχει καμία όρεξη για υπερβάσεις. Γνωρίζει πολύ καλά πως 9/10 φορές ούτε θα αναγνωριστούν, ούτε θα ανταμειφθούν (το κυριότερο).

Επίσης το ότι τα παλαιότερα χρόνια οι νέοι έτρεχαν σαν τον Βέγγο, δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και οι νέοι του σήμερα. Είναι λογική του στρατού αυτή, που τρώει κράξιμο ο καραβανάς από τους ανωτέρους του και αυτός με τη σειρά του ρίχνει κράξιμο στους στρατιώτες χωρίς να φταίνε, γιατί στο μυαλό του αυτό είναι το δίκαιο, από τη στιγμή που το υπέστη και αυτός.

Τέλος, πληρώνεις κάποιον για 8 ώρες, θα δουλέψει 8 ώρες (δεν ξέρω καν γιατί στο μυαλό ορισμένων χωράει συζήτηση αυτό) και εννοείται πως άμα μετέφερες την εταιρεία σου 15-20 χιλιόμετρα μακριά από τον αστικό ιστό επειδή τα οικόπεδα εκεί είναι φθηνότερα, θα απαιτήσουν οι εργαζόμενοι τουλάχιστον hybrid, αν όχι 100% remote (όπου φυσικά είναι εφικτό). Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, δεν υπάρχουν μόνο 1-2 εταιρείες τεχνολογίας για να κάθεται ο άλλος να ανέχεται τον κάθε περίεργο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις εταιρείες, όλοι μας έχουμε εργαστεί δίπλα σε άτομα που η σκέψη μας ήταν "πως γίνεται αυτό το άτομο να έχει ακόμα δουλειά;".

Επεξ/σία από GamingMaster424
  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, BlueBlade said:

Διαφωνώ κάθετα εδώ και με εσένα και με τον φίλο πιο πριν. Το παράλογο ποιο είναι; Γιατί μπορεί να σου φαίνεται παράλογο που ο υπάλληλος φεύγει την ώρα που έχετε συμφωνήσει από κοινού και κυρίως, γιατί σου φαίνεται περίεργο να ζητάει να πληρωθεί την οποια υπερωρία;

Δε θα έπρεπε ρε παιδιά να συζητάμε ακόμα τα αυτονόητα σε αυτήν την χώρα το 2024.....

Στο μόνο που θα συμφωνήσω, είναι για τις προσδοκίες που έχουν μερικοί για junior θέσεις, remote working, τέλειος πρώτος μισθος κτλ. που είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

Μα... Και εγώ μαζί σου συμφωνώ. Αυτό πρέπει να γίνεται. Απλά εγώ δεν το εφάρμοζα. 

Αλλά τι να συζητάμε τώρα, όταν ξεκίνησα εγώ δουλειά (μέσα στη μέση της κρίσης) με πτυχίο Η/Μ και Master, έπαιρνα 670€ καθαρά, δουλειά 12ωρη και εκτός έδρας. Ούτε υπερωρίες, ούτε τίποτα....

Άσχετα από το παραπάνω πάντως, υπάρχει το εξής παράδοξο στην ελληνική αγορά:

Υπάρχουν άπειρες δουλειές, ειδικά στους τομείς  της τεχνολογίας, αλλά κανένας δεν πληρώνει καλά. Οπότε ο εργαζόμενος έχει να διαλέξει από ένα τεράστιο pool, με ίδιους μισθούς πάνω-κατω. Οπότε λογικό είναι, στη δεύτερη μλκια που θα κάνει ο εργοδότης, θα πάει στον δίπλα (και καλά θα κάνει, να μάθουν να φέρονται) .

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, TRP said:

Δεν ισχύει ότι μπορείς να ανέβεις μισθολογικά πιο γρήγορα με αυτό τον τρόπο;

Εννοείται πως ισχύει, εκτός και αν βρίσκεσαι στις ελάχιστες εταιρείες που δίνουν αυτόματα αύξηση κάθε χρόνο. Θα είναι μεν μικρότερη από αυτήν που θα έπαιρνες αλλάζοντας εταιρεία, αλλά πιθανόν να μην αξίζει το ρίσκο αν είσαι ήδη ικανοποιημένος από τις συνθήκες εργασίας κτλ.

12 minutes ago, TRP said:

Ή μπορεί να χτυπάει άσχημα στις επόμενες δουλειές κάτι τέτοιο;

Αναλόγως. Αν αλλάζεις εταιρεία κάθε 6 μήνες, η αλήθεια είναι πως σε αρκετούς θα χτυπήσει άσχημα. Αν το κάνεις κάθε 1-2 χρόνια, οι περισσότεροι δεν πρόκειται να το σχολιάσουν καν, και αν το κάνουν μπορείς να πεις την αλήθεια, πως έψαχνες νέες προκλήσεις που θα σε οδηγούσαν σε περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, TRP είπε

Πώς και δεν άρχισε να ψάχνει για αλλού μετά τα 1-2 χρόνια αφού και η εταιρεία δεν ήταν τόσο διατεθειμένη να του δώσει αύξηση; Δεν ισχύει ότι μπορείς να ανέβεις μισθολογικά πιο γρήγορα με αυτό τον τρόπο; Ή μπορεί να χτυπάει άσχημα στις επόμενες δουλειές κάτι τέτοιο;

Δεν ήθελε λόγω αντικειμένου να κοιτάξει αλλού. 

Ισχύει πως ανεβαίνεις, σε junior μη περιμένεις τρελά πράγματα βέβαια. Μια καλή αλλαγή θα σου φέρει 15% πάνω (μικτά πάντα). Και προφανώς αν αρχίσεις να κάνεις τρελό job hopping, ο Χ επόμενος εργοδότης θα σε ρωτήσει γιατί φεύγεις. Ωστόσο σε πολυεθνικές εταιρίες που γνωρίζουν οτι αυτό είναι σύνηθες, δε θα το μετρήσουν αρνητικά ώστε να μη σε καλέσουν για συνέντευξη καν. Γιατί υπάρχει ανταγωνισμός και θέλουν τους καλύτερους.

Σε πιο μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις όπου ο μπαρμπα-Γιάννης θέλει οι υπάλληλοι του να βγαζουν σύνταξη απο εκεί, πιθανότατα θα μετρήσει αρνητικά

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ μπερδευετε το σταρ...σμο του 8ωρου με την γαλέρα τις απληρωτης υπερωριας.

Το 17:00 ειναι αδιαφορία και τι μου λες οτι καταφερε να τελειωσει τα παντα στις 17:00, δεν ειναι δηλαδη κατι να κατσει 1 λεπτο παραπάνω. Δεν λεμε παιδια να φυγει στις 20:00, ή στις 18:00 κατσε πεντε λεπτα ουτε πεντε λεπτα!

16:58 ακουγα τον αλλον διπλα η καρεκλα μπαμ πισω να σηκωνετε τουαλετα και 16:59 ειχε φυγει. οτνα ερθει ενας νεος συναδελφος μαζι του και πρεπει να μαθει την δουλεια και το τι κανει το τμημα και βλεπει τον αλλον απο τις 17:00 ειναι ηδη προς την εξοδο νομιζεις οτι αυτος ο νεος θα κατσε παραπανω γιατι πρεπει να μαθει λιγο τι σημαινει το καινουριο συστημα που δεν το ξερει. Δεν μπορει οτι εχεις να κανεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να το εχεις τελειωσε μεχρι τις 17:00, δεν γινεται! και μιλαω ξεκαθαρα για αυτο που το το εχω δει και το ακουω απο ολους.

7 minutes ago, GamingMaster424 said:

όλοι μας έχουμε εργαστεί δίπλα σε άτομα που η σκέψη μας ήταν "πως γίνεται αυτό το άτομο να έχει ακόμα δουλειά;"

πολυ απλά, οι φελοι και τα σκ...α επιπλεουν. Οσο πιο αχρηστος αλλα επικοινωνιακός του θεαθήναι και της γλωσσας πανω κατω μια χαρα εχεις ακομα δουλεια. Και θα παρει και το credit της δουλειας της δικιας σου. Μην αρχισετε τα επαναστατρικα παλι, δεν ειανι τοσο απλά τα πραγματα εινα λαθος το ξερουμε αλλα πας να μιλησεις και σες γραφουν, υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες πειτε το σε κανα οικογενειάρχη που εχει δυο παιδια και δεν μπορει να μεινει ανεργος. Ετσι ειναι, αλλιως ζητατε σε πλασματικο κοσμο με μονοκερους και ουρανια τοξα.

6 minutes ago, filip123go said:

Υπάρχουν άπειρες δουλειές, ειδικά στους τομείς  της τεχνολογίας, αλλά κανένας δεν πληρώνει καλά.

junior Προφανως και παιδακι που βγηκε απο το ΙΕΚ. Γιατι πληρωνουν και πληρωνουν καλα την τεχνογνοσια και το οτι θα πας εκει και απο την πρωτη εβδομαδα θα μπρεις να εισαι παραγωγικος γιατι ξερεις και εχεις επαγγελματισμο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, great είπε

Πολύ μπερδευετε το σταρ...σμο του 8ωρου με την γαλέρα τις απληρωτης υπερωριας.

Το 17:00 ειναι αδιαφορία και τι μου λες οτι καταφερε να τελειωσει τα παντα στις 17:00, δεν ειναι δηλαδη κατι να κατσει 1 λεπτο παραπάνω. Δεν λεμε παιδια να φυγει στις 20:00, ή στις 18:00 κατσε πεντε λεπτα ουτε πεντε λεπτα!

16:58 ακουγα τον αλλον διπλα η καρεκλα μπαμ πισω να σηκωνετε τουαλετα και 16:59 ειχε φυγει. οτνα ερθει ενας νεος συναδελφος μαζι του και πρεπει να μαθει την δουλεια και το τι κανει το τμημα και βλεπει τον αλλον απο τις 17:00 ειναι ηδη προς την εξοδο νομιζεις οτι αυτος ο νεος θα κατσε παραπανω γιατι πρεπει να μαθει λιγο τι σημαινει το καινουριο συστημα που δεν το ξερει. Δεν μπορει οτι εχεις να κανεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να το εχεις τελειωσε μεχρι τις 17:00, δεν γινεται! και μιλαω ξεκαθαρα για αυτο που το το εχω δει και το ακουω απο ολους.

Να κάτσει γιατί έχει δουλειά και δεν ολοκλήρωσε αυτο που έπρεπε να κάνει, για το οποίο θεωρητικά του έφτανε το 8ωρο; Ή να κάτσει για να φαίνεται οτι κάθεται παραπάνω; Η δική μου εμπειρία λέει οτι συνηθως όσοι κάθονται λιγο παραπάνω ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Κάθονται για να κάθονται. 

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 minutes ago, great said:

junior Προφανως και παιδακι που βγηκε απο το ΙΕΚ. Γιατι πληρωνουν και πληρωνουν καλα την τεχνογνοσια και το οτι θα πας εκει και απο την πρωτη εβδομαδα θα μπρεις να εισαι παραγωγικος γιατι ξερεις και εχεις επαγγελματισμο.

Ναι ναι για junior μιλάω, και γενικώς για άτομα 22-23 χρόνων. Και όχι απαραίτητα μόνο από ΙΕΚ. Και από Πανεπιστήμιο να έχεις βγει, ο πρώτος μισθός είναι 900€ καθαρά (+ - 100€ ) . Αλλά τόσο είναι σε όλους. Οπότε δεν σου κάνει ο ένας, πας στον άλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, great said:

Το ίδιο large είστε και με τον χρόνο όταν κάποιος αργεί να κάνει check-in το πρωί στη δουλειά του; Ή εκεί μετράτε και το δευτερόλεπτο; Γιατί εγώ δεν συνάντησα ποτέ μου εταιρεία να μην έχει θέμα με το να αργείς 15-20 λεπτά κάθε πρωί. Επίσης πρέπει να πάψουμε να τιμωρούμε τους εργαζομένους που κάνουν άριστη διαχείρηση του χρόνου τους, και να ανταμείβουμε αυτούς που εργάζονται συνεχώς παραπάνω ώρες, επειδή πολύ απλά είναι ο μόνος τρόπος να μην μένουν συνεχώς πίσω στη δουλειά τους. Αν φυσικά δεν το κάνουν απλά για να "φανούν".

Συγκεκριμένα για το παράδειγμα που ανέφερες, μπορεί πολύ απλά ο νέος να συνεχίσει την εκπαίδευσή του την επόμενη ημέρα, δεν πρόκειται να τα μάθει όλα σε μία μέρα ούτως ή άλλως.

πολυ απλά, οι φελοι και τα σκ...α επιπλεουν. Οσο πιο αχρηστος αλλα επικοινωνιακός του θεαθήναι και της γλωσσας πανω κατω μια χαρα εχεις ακομα δουλεια. Και θα παρει και το credit της δουλειας της δικιας σου.

Συμφωνώ όχι 100%, 1000%.

Μην αρχισετε τα επαναστατρικα παλι, δεν ειανι τοσο απλά τα πραγματα εινα λαθος το ξερουμε αλλα πας να μιλησεις και σες γραφουν, υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες πειτε το σε κανα οικογενειάρχη που εχει δυο παιδια και δεν μπορει να μεινει ανεργος. Ετσι ειναι, αλλιως ζητατε σε πλασματικο κοσμο με μονοκερους και ουρανια τοξα.

Προφανώς και δεν θα μείνει άνεργος ούτε λεπτό. Θα βρει πρώτα νέα εργασία και μετά θα φύγει. Ο οικογενειάρχης ειδικά οφείλει θα κυνηγάει την καλύτερη δυνατή εργασία κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, όχι να τρώει τέτοια ζόρια στη δουλειά του που μετά θα τα μεταφέρει στην οικογένειά του. Απλή λογική είναι όλα αυτά, δεν είναι "επαναστατικά".

Επεξ/σία από GamingMaster424
  • Like 6
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filip123go είπε

ο πρώτος μισθός είναι 900€ καθαρά (+ - 100€ )

Τι λέτε ρε παιδιά; πια 900€ καθαρά; Θα τρελαθούμε τελείως; Τι κάθεστε και γράφετε; 

31 λεπτά πριν, great είπε

ειναι φοβερο, πραγματικα απλα σταμανε να ερχονται χωρις καν να παρουν τηλεφψωνο

Είναι κάποιου είδος εκδίκηση για τα ατελείωτα «θα σας ειδοποιήσουμε» 

19 λεπτά πριν, great είπε

Το λεωφορείο φεύγει 17:15 και το δρομολόγιο είναι μια ώρα μέχρι το σπίτι του υπαλλήλου. Επίσης κάποιοι έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά να πάρουν από τα αγγλικά και τα ωδεία. Το να κάτσει κάποιος πέντε λεπτά παραπάνω δεν θα οφελήσει πουθενά. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η τωρινή νέα γενιά είναι η πιο καλομαθημένη, αν οι προηγούμενες ήταν πιο "ανθεκτικές" κοκ,

αλλά έλεος ρε παιδιά με την ορθογραφία !

Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως η πιο ανορθόγραφη γενιά ???

• Like 3
Δημοσ.
11 minutes ago, GamingMaster424 said:

Το ίδιο large είστε και με τον χρόνο όταν κάποιος αργεί να κάνει check-in το πρωί στη δουλειά του; Ή εκεί μετράτε και το δευτερόλεπτο; Γιατί εγώ δεν συνάντησα ποτέ μου εταιρεία να μην έχει θέμα με το να αργείς 15-20 λεπτά κάθε πρωί. Επίσης πάψτε να τιμωρείτε τους εργαζομένους που κάνουν άριστη διαχείρηση του χρόνου τους, και να ανταμείβετε αυτούς που εργάζονται συνεχώς παραπάνω ώρες, επειδή πολύ απλά είναι ο μόνος τρόπος να μην μένουν συνεχώς πίσω στη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα για το παράδειγμα που ανέφερες, μπορεί πολύ απλά ο νέος να συνεχίσει την εκπαίδευσή του την επόμενη ημέρα, δεν πρόκειται να τα μάθει όλα σε μία μέρα ούτως ή άλλως.

Καταρχην δεν ειμαι εργοδοτης οποτε γιατι ρωτας εμενα ? ποτε δεν εχω παει 09:00 στην δουλεια εκτος αν ειναι αρχη και πρεπει να καταλαβει οι αλλος οτι εισαι επαγγελματιας και αυτο που θα σου δωσει θα το κανεις και δεν εχει σημασια τι ωρα ερχεσε. Δεν ειναι θεμα διαχειρησης χρονου σε καμια περιπτωση, δεν λεω αυτο, επισης ποτε μου δεν εχω κατσει παραπανω απλα για να δειξω οτι καθομαι παραπανω, εχω φυγει και 21:00 κεχω κανει και 48h συνεχωμενες εχω φυγει και στις 13:00 ή δεν εχω πατησει καθολου απο την σημαια, και παλι γφιατι εχεις αποδειξει τι κανεις και πως το κανεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, great said:

Καταρχην δεν ειμαι εργοδοτης οποτε γιατι ρωτας εμενα ? ποτε δεν εχω παει 09:00 στην δουλεια εκτος αν ειναι αρχη και πρεπει να καταλαβει οι αλλος οτι εισαι επαγγελματιας και αυτο που θα σου δωσει θα το κανεις και δεν εχει σημασια τι ωρα ερχεσε. Δεν ειναι θεμα διαχειρησης χρονου σε καμια περιπτωση, δεν λεω αυτο, επισης ποτε μου δεν εχω κατσει παραπανω απλα για να δειξω οτι καθομαι παραπανω, εχω φυγει και 21:00 κεχω κανει και 48h συνεχωμενες

Δεν έκανα hint προς το ότι είσαι εργοδότης, έκανα ένα μικρό edit στο κείμενο μου ώστε να το κάνω περισσότερο σαφές αλλά πρόλαβες και απάντησες πριν το δεις.

Με έχασες λίγο είναι η αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς είναι η ένστασή σου. Άμα η δουλειά που μένει στη μέση δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως υποθέτω ήταν η δική σου όταν δούλεψες 48 ώρες συνεχόμενα, γιατί να μην αποχωρήσει κάποιος ακριβώς την ώρα που σχολάει; Και εγώ έχει τύχει να δουλέψω μερικές ώρες κάποια Σάββατα για να σώσω καταστάσεις, αλλά απλώς δεν δούλεψα αυτές τις ώρες τη Δευτέρα, δεν τις χάρισα και μάλιστα πήρα και χρηματικό μπόνους.

Αν η ένστασή σου είναι στα άτομα που και παραγωγικά δεν είναι, και σχολάνε πάντα επιδεικτικά στο λεπτό, τότε η λύση είναι μία, απόλυση. Λόγω παραγωγικότητας, όχι επειδή σχολάνε την ώρα που πρέπει. Έχω φίλο στην Ελβετία που 10 λεπτά μετά το σχόλασμα περνάει ο security απ' όλα τα γραφεία να δει αν κάποιος δουλεύει ακόμα ώστε να τον διώξει, διότι διαφορετικά μπορεί να πέσει καταγγελία ή να σκάσει έλεγχος και να τους σκίσουν στα πρόστιμα.

19 minutes ago, great said:

εχω φυγει και στις 13:00 ή δεν εχω πατησει καθολου απο την σημαια, και παλι γφιατι εχεις αποδειξει τι κανεις και πως το κανεις.

Ακριβώς. Παίζει γενικά μόνο στην Ελλάδα να μετράμε την παραγωγικότητα με ώρες εργασίας.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Selernitana said:

Τι λέτε ρε παιδιά; πια 900€ καθαρά; Θα τρελαθούμε τελείως; Τι κάθεστε και γράφετε; 

Sword, intralot, opap, Accenture, intrasoft, Νοκια, Σαμσουνγκ, Παπαστράτος, Ελ.Πε., όλες οι ασφαλιστικές, όλες οι ναυτιλιακές, ο μισθός για entry level developer είναι 900€ καθαρά (+ - 100€ ) όπως έγραψα και πιο πάνω και συνήθως και 120€ ticket restaurant.

Επεξ/σία από filip123go

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...