Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ανωτερότητα, στα πλαίσια της παρούσας συζήτησης, δεν αφορά την προσωπικότητα του καθενός αλλά την ευθύνη του.

Οι μελετητές έχουν την ευθύνη για να γίνουν σωστά οι μελέτες.

Οι επιβλέποντες έχουν την ευθύνη για να εφαρμοστούν οι μελέτες.

Οι εργολάβοι έχουν την ευθύνη για την οργάνωση των συνεργείων, την διαχείριση των υλικών καθώς και των λοιπών εργασιών προκειμένου να υλοποιηθεί η μελέτη ακολουθώντας και τυχόν παρατηρήσεις των επιβλεπόντων μηχανικών όπου χρειάζεται.

Οι υποεργολάβοι αντίστοιχα έχουν ευθύνη για το τμήμα του έργου που τους αφορά.

Οι τεχνίτες και οι εργάτες έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση της εργασίας που τους ανατίθεται κάθε μέρα.

Οι μηχανικοί είναι πάνω από όλους με την έννοια ότι αν κάτι πάει στραβά και είτε γίνει υλική ζημιά είτε πεθάνει κάποιος, αυτοί θα τρέχουν στα δικαστήρια. Αφού έχουν την νομική ευθύνη λογικό είναι να θεωρούνται στην ιεραρχία πάνω από τους υπόλοιπους στον κλάδο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 516
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ειχα κανει ποστ πριν αλλα να επιβεβαιωσω τα λεγομενα μου και την αντιθετη μου αποψη.

Ξεκινησα να στελνω βιογραφικα τον Ιανουαριο. Πριν μια εβδομαδα (1/4) ειχα το πρωτο offer Και μεχρι παρασκευη που ουσαστικά έκλεισα την διαδικασία που εκανα καθημερινα ειχα 3 offers.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, great said:

Το ειχα κανει ποστ πριν αλλα να επιβεβαιωσω τα λεγομενα μου και την αντιθετη μου αποψη.

Ξεκινησα να στελνω βιογραφικα τον Ιανουαριο. Πριν μια εβδομαδα (1/4) ειχα το πρωτο offer Και μεχρι παρασκευη που ουσαστικά έκλεισα την διαδικασία που εκανα καθημερινα ειχα 3 offers.

Ωραιος, καλο ξεκινημα!

Τι επιπεδο εισαι (τζουνιορ, σινιορ, κλπ) και τι οφφερ ειχες (εταιριες εξωτερικου, ελληνικες, ρεμοτε, κλπ);

Αν μπορουσες να πεις και δυο λογια για το στακ θα βοηθουσε πολλους που ψαχνονται

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, archer100 said:

Ωραιος, καλο ξεκινημα!

Τι επιπεδο εισαι (τζουνιορ, σινιορ, κλπ) και τι οφφερ ειχες (εταιριες εξωτερικου, ελληνικες, ρεμοτε, κλπ);

Αν μπορουσες να πεις και δυο λογια για το στακ θα βοηθουσε πολλους που ψαχνονται

senior, αθήνα, hybrid.

linkedin, ανεβαζεις βιογραφικο με ορατό στους recruiters την επιλογη.
skywalker το ίδιο, Kariera το ιδιο, glasdoor το ίδιο, workable το ιδιο.

Σε ολα αυτα φτοιαχνεις alerts με τους τιτλους θεσεις και αλλα φίλτρα, προσοχη απαραιτητο φιλτρο το show last week or last 3 days. Διοτι τα ελεγχεις καθημερινα οποτε δεν εχει νοημα να βαλει all και να εχεις μα διαβαζεις αγγελιες 300 ενος ετους.

Επίσης ειχα κανει bookmarks με το search. Δηλαδη καθε πρωι ανοιγα ολα τα Bookmarks για να δεις τι καινουριο υπάρχει, πχ.

https://www.kariera.gr/jobs/jobs-in-attiki?title=τίτλος θέσηςr&occupationType=FULL_TIME&seniority=SENIOR&trigger=saved-search&orderBy=publishedAt&page=0&asc=false

σημαντικο το asc=false για να δειξει πιο προσφατα.

Επεξ/σία από great
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, BuytheBook said:

Δεν χρειάζεται να διαβάσω  περισσότερο. 

αγαπητε καινουριο μελος με ενα ποστ.

Τι ακριβώς εννοείς ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, great είπε

αγαπητε καινουριο μελος με ενα ποστ.

Τι ακριβώς εννοείς ?

Ο όποιος "κορεσμός" υπάρχει. Αφορά καθαρά Junior θέσεις.

Για Senior η αγορά ακόμα τους κυνηγάει με το τουφέκι και δεν είναι περίεργο ότι είχες τόσο γρήγορα offer. 

Αυτό εννοεί.

• Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, BlueBlade said:

Για Senior η αγορά ακόμα τους κυνηγάει με το τουφέκι και δεν είναι περίεργο ότι είχες τόσο γρήγορα offer. 

Αυτό εννοεί.

και παλι λιγο θα δυσκολευτω με αυτο που λες. Η φιλη μου ειναι σε Integrator, οκ ψαχνουν Junior, δεν βρισκουν. Γιατι ? γιατι το παιδακι που θα βγει απο το κολλεγιο/πανεπιστήμιο και γενικα η νεολαια δειχνει οτι δεν εχει ορεξη για δουλεια. Πανε και λενε οκ ναι ερχομαι, μετα απο ενα μηνα φευγουν γιατι δεν θελουν αλλον. Τους κανουν offer λενε ελατε για interview λενε ναι οκ θα εθω, και δεν ερχονται ποτέ χωρις καν να ειδοποιήσουν.

Υπάρχει μια "περιεργη" συμπεριφορα της νεολαιας που ψαχνει για δουλεια στο IT νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, BlueBlade said:

Αυτό εννοεί.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Μια χαρά βρίσουν δουλειά και οι junior, απλά η εταιρίες απαιτούν να ξέρουν αυτά που αντιστοιχούν σε junior. Ενδεικτικά εγώ σε άτομο που έχει μόλις βγει από τη σχολή, για java θέση, ρωτάω, design patterns, complexities, shorting algorithm (απλά να μου αναφέρει 1-2), διαφορές interface, abstract, κανονικής κλάσης, και τι είναι το REST. Και ανάλογα τις απαιτήσεις προχωράω. Όλα αυτά τα έχουν μάθει στη σχολή... Τώρα αν ο άλλος ξέρει να γράφει μόνο ένα hello world, δεν τον θεωρώ junior, αλλά entry lvl. Και entry lvl είναι και κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα τρίμηνο σεμινάριο....

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Μια χαρά βρίσουν δουλειά και οι junior, απλά η εταιρίες απαιτούν να ξέρουν αυτά που αντιστοιχούν σε junior. Ενδεικτικά εγώ σε άτομο που έχει μόλις βγει από τη σχολή, για java θέση, ρωτάω, design patterns, complexities, shorting algorithm (απλά να μου αναφέρει 1-2), διαφορές interface, abstract, κανονικής κλάσης, και τι είναι το REST. Και ανάλογα τις απαιτήσεις προχωράω. Όλα αυτά τα έχουν μάθει στη σχολή... Τώρα αν ο άλλος ξέρει να γράφει μόνο ένα hello world, δεν τον θεωρώ junior, αλλά entry lvl. Και entry lvl είναι και κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα τρίμηνο σεμινάριο....

Δεν λέω ότι δεν βρίσκουν δουλειά. Προφανώς και βρίσκουν.

Απλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαντάζονται μερικοί και σίγουρα η αγορά δεν είναι ίδια σε σχέση με μια δεκαετία πριν που τότε ναι με ένα "Hello World" άντε και με μια σελίδα έβρισκες δουλειά την επόμενη μέρα.

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, filip123go said:

Και entry lvl είναι και κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα τρίμηνο σεμινάριο....

ή τα αγαπημενα μου "courses" και "certificates" απο το Linkedin.

• Haha 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, great είπε

ή τα αγαπημενα μου "courses" και "certificates" απο το Linkedin.

Ή τα αντίστοιχα Certificates από το κάθε Random udemy course που βάζουν μερικοι με καμάρι στο Linkedin.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, great said:

και παλι λιγο θα δυσκολευτω με αυτο που λες. Η φιλη μου ειναι σε Integrator, οκ ψαχνουν Junior, δεν βρισκουν. Γιατι ? γιατι το παιδακι που θα βγει απο το κολλεγιο/πανεπιστήμιο και γενικα η νεολαια δειχνει οτι δεν εχει ορεξη για δουλεια. Πανε και λενε οκ ναι ερχομαι, μετα απο ενα μηνα φευγουν γιατι δεν θελουν αλλον. Τους κανουν offer λενε ελατε για interview λενε ναι οκ θα εθω, και δεν ερχονται ποτέ χωρις καν να ειδοποιήσουν.

Υπάρχει μια "περιεργη" συμπεριφορα της νεολαιας που ψαχνει για δουλεια στο IT νομίζω.

καμμια σχεση

και ορεξη εχουν και οραματα με φρεσκες ιδεες πανω στη δουλεια εχουν.

Ποιο ειναι το προβλημα; οι μισθοι και σε μερικες περιπτωσεις η εδρα (μετακινηση/commuting) εταιριας....

Και στην Ιταλια και στην Ισπανια ακριβως το ιδιο προβλημα υπαρχει

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Καταρχάς ότι τα έχουν μάθει κάποτε δεν σημαίνει ότι τα ξέρουν απέξω όταν εσύ θες να τα δεις. Φαντάσουν να έλεγες σε έναν γιατρό να σου απαριθμήσει ότι έχουν μάθει σε 6+ χρόνια σπουδών. Τα ξέρουν στον βαθμό που όταν το χρειαστούν ξέρουν που να ανατρέξουν. Στο πολυτεχνείο κάνεις 60 μαθήματα με τεράστια ύλη και κάνεις μια διπλωματική που πλησιάζει το 9μηνο για να την τελειώσεις στην μέση περίπτωση. Οι άνδρες κάνουν και 1 χρόνο στρατό. Πρακτικά αυτά που λες ο άλλος μπορεί να έχει να τα δει 3 και περισσότερα χρόνια...τρόπο σκέψης καλλιεργούν τα πανεπιστήμια όχι παπαγαλίες.

• Like 3
Δημοσ.
34 minutes ago, vamvakoolas said:

και ορεξη εχουν και οραματα με φρεσκες ιδεες πανω στη δουλεια εχουν.

Ποιο ειναι το προβλημα; οι μισθοι και σε μερικες περιπτωσεις η εδρα (μετακινηση/commuting) εταιριας....

εχω την αποψη μου και την εμπειρια μου οποτε διαφωνω. Ορεξη μηδεν, ερχονται και καθονται και φεγουν 17:00, ολο το 8αρω μια ερωτηση δνε γινετε, ο μισθος τι θελε ιγια πρωτη δουλεια ? θα παρει ενα χιλιαρικο , επισης τι παει να πει μετακινηση ? τι καλομαθημα ειναι αυτο; πρεπει να ειναι διπλα απο το σπιτι του ?

Ξαναλεω πρωτη δουλεια, junior, entry level , εαν δεν δωσει πονο τωρα και ορεξη ποτε θα το κανει ? εαν δεν τρεξει ποτε θα το κανει ? Και μην αρχισει κανεις για απανθρωπες συνθηκες και γαλέρες δεν εννοω αυτο. Το βλεπω με το πως ειμουνα εγω στα 24 ας πουμε.

• Like 2
  • Confused 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...