JohnnyDragon Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Συχνά πυκνά μου συμβαίνει το παρακάτω σενάριο, όμως τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει καθημερινά και τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα. Λαμβάνω κλήσεις από αγνώστους αριθμούς ελληνικών κινητών αριθμών. Τα περισσότερα όταν καλώ πίσω βγαίνει μήνυμα της εταιρείας ότι ο αριθμός δεν χρησιμοποιείται, κάτι που είναι από μόνο του παράξενο αλλά θεωρώ ότι είναι απλά από διάφορα scam ή bot που ψάχνουν ενεργούς αριθμούς. Το παράξενο όμως είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους αριθμούς όταν καλώ πίσω το σηκώνουν άνθρωποι (διαφορετικοί πάντα) που ακούγονται ξεκάθαρα πολύ ηλικιωμένοι και οι οποίοι πάντα δεν ξέρουν τίποτα σχετικά με την κλήση από αυτούς προς εμένα. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, συνήθως κάποια γιαγιά μόνη, ή με τον σύζυγό της που του δίνει το τηλέφωνο για να μιλήσει μαζί μου γιατί δεν καταλαβαίνει κλπ. Είναι το ίδιο πράγμα πάντα. Πριν λίγο έγινε ξανά για πολλοστή φορά αυτές τις μέρες. Βλέπω κλήση από άγνωστο αριθμό. Δεν το σηκώνω γιατί έπινα νερό. Χτυπάει για πολύ λίγο και κλείνει. Στα καπάκια καλώ πίσω και το σηκώνει μια γιαγιά η οποία δεν είχε ιδέα και το δίνει στον άντρα της ο οποίος δεν ήξερε τίποτα και μου έλεγε ότι εγώ έκανα κάποιο λάθος. Οι ηλικιωμένοι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό φαίνονται πράγματι εντελώς ανηξεροι. Όμως έχει συμβεί αρκετές φορές και πλέον με κάνει να απορώ πως και γιατί συμβαίνει αυτό. Έχει κανείς καμιά ιδέα;
Ntinaras Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, JohnnyDragon είπε Συχνά πυκνά μου συμβαίνει το παρακάτω σενάριο, όμως τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει καθημερινά και τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα. Λαμβάνω κλήσεις από αγνώστους αριθμούς ελληνικών κινητών αριθμών. Τα περισσότερα όταν καλώ πίσω βγαίνει μήνυμα της εταιρείας ότι ο αριθμός δεν χρησιμοποιείται, κάτι που είναι από μόνο του παράξενο αλλά θεωρώ ότι είναι απλά από διάφορα scam ή bot που ψάχνουν ενεργούς αριθμούς. Το παράξενο όμως είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους αριθμούς όταν καλώ πίσω το σηκώνουν άνθρωποι (διαφορετικοί πάντα) που ακούγονται ξεκάθαρα πολύ ηλικιωμένοι και οι οποίοι πάντα δεν ξέρουν τίποτα σχετικά με την κλήση από αυτούς προς εμένα. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, συνήθως κάποια γιαγιά μόνη, ή με τον σύζυγό της που του δίνει το τηλέφωνο για να μιλήσει μαζί μου γιατί δεν καταλαβαίνει κλπ. Είναι το ίδιο πράγμα πάντα. Πριν λίγο έγινε ξανά για πολλοστή φορά αυτές τις μέρες. Βλέπω κλήση από άγνωστο αριθμό. Δεν το σηκώνω γιατί έπινα νερό. Χτυπάει για πολύ λίγο και κλείνει. Στα καπάκια καλώ πίσω και το σηκώνει μια γιαγιά η οποία δεν είχε ιδέα και το δίνει στον άντρα της ο οποίος δεν ήξερε τίποτα και μου έλεγε ότι εγώ έκανα κάποιο λάθος. Οι ηλικιωμένοι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό φαίνονται πράγματι εντελώς ανηξεροι. Όμως έχει συμβεί αρκετές φορές και πλέον με κάνει να απορώ πως και γιατί συμβαίνει αυτό. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Εχει τυχει να με παρει καποιος και να μου πει οτι εψαχνε την κοπελα που μιλησε μαζι του. Κυκλοφορουν σκαμς που σε παιρνουν τηλ απο το εξωτερικο για να σου φανε λεφτα , και σπουφαρουν το κινητο καποιου τυχαιου.
-WISE- Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε Συχνά πυκνά μου συμβαίνει το παρακάτω σενάριο, όμως τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει καθημερινά και τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα. Λαμβάνω κλήσεις από αγνώστους αριθμούς ελληνικών κινητών αριθμών. Τα περισσότερα όταν καλώ πίσω βγαίνει μήνυμα της εταιρείας ότι ο αριθμός δεν χρησιμοποιείται, κάτι που είναι από μόνο του παράξενο αλλά θεωρώ ότι είναι απλά από διάφορα scam ή bot που ψάχνουν ενεργούς αριθμούς. Το παράξενο όμως είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους αριθμούς όταν καλώ πίσω το σηκώνουν άνθρωποι (διαφορετικοί πάντα) που ακούγονται ξεκάθαρα πολύ ηλικιωμένοι και οι οποίοι πάντα δεν ξέρουν τίποτα σχετικά με την κλήση από αυτούς προς εμένα. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, συνήθως κάποια γιαγιά μόνη, ή με τον σύζυγό της που του δίνει το τηλέφωνο για να μιλήσει μαζί μου γιατί δεν καταλαβαίνει κλπ. Είναι το ίδιο πράγμα πάντα. Πριν λίγο έγινε ξανά για πολλοστή φορά αυτές τις μέρες. Βλέπω κλήση από άγνωστο αριθμό. Δεν το σηκώνω γιατί έπινα νερό. Χτυπάει για πολύ λίγο και κλείνει. Στα καπάκια καλώ πίσω και το σηκώνει μια γιαγιά η οποία δεν είχε ιδέα και το δίνει στον άντρα της ο οποίος δεν ήξερε τίποτα και μου έλεγε ότι εγώ έκανα κάποιο λάθος. Οι ηλικιωμένοι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό φαίνονται πράγματι εντελώς ανηξεροι. Όμως έχει συμβεί αρκετές φορές και πλέον με κάνει να απορώ πως και γιατί συμβαίνει αυτό. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Για βάλε κανέναν αριθμό εδώ γιατί και εμένα τις τελευταίες δύο ημέρες με έχουν γονατίσει στις κλήσεις κινητά που ξεκινάνε από 698. Περιμένω κάτι κούριερ αυτές τις ημέρες και το σηκώνω δυστυχώς και σκάει αγγλική φωνή από μέσα (bot) ότι κέρδισα ένα iPhone. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από -WISE- 1
katergaris79 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Χθες με πήραν από ελληνικό κινητό και μου είπε ηχογραφημένο μήνυμα στα αγγλικά ότι έχω κάνει αγορά μέσω Paypal ενός iPhone κι αν συμφωνώ να πατήσω το "1". Το έκλεισα φυσικά. Μετά από λίγο πάλι από ελληνικό κινητό απάντησα και μου το έκλεισαν. Να μην τα πολυλογώ μέχρι το απόγευμα πρέπει να με πήραν περίπου 8-10 φορές από διαφορετικά νούμερα. Και τέλος. Στο παρελθόν δεν είχα ποτέ καμία τέτοια ενόχληση. Ποτέ όμως.
pink_glitter Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Χθες με κάλεσε και εμένα ένας αριθμός, κάλεσα πίσω αμέσως μετά γιατί δεν πρόλαβα να το σηκώσω, και απάντησε ένας κύριος (όχι μεγάλης ηλικίας) ,ο οποίος είχε πλήρη άγνοια της κλήσεως. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά διαβάζοντας το thread συμπεραίνω ότι έχει συμβεί σε πολλούς τις τελευταίες μέρες 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Mπόρα είναι και θα περάσει.Καλά να λέτε που δεν ξέρει πολύς κόσμος αγγλικά γιατί θα μας είχαν μαδήσει οι απατεώνες.
mariosnik_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Την τελευταία εβδομάδα ανοίγουν σε forums τέτοια thread με αναπάντητες κλήσεις από αγνώστους που αν τους καλέσεις πίσω δεν ξέρουν τι έγινε και σου λένε ότι δεν κάλεσαν αυτοί. Καλύτερα μην καλείτε πίσω και χρεώνεστε τζάμπα. Τώρα ποιος ξέρει τι έχει παιχτεί. Ίσως καμία καταγγελία σε κάποια αρχή για να το ψάξουν το θέμα μαζικά μήπως κάτι συμβαίνει σε γενικό επίπεδο. Υποψιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει με κάποιους παροχους, κενο ασφαλείας ή κάτι άλλο και έχουμε αυτό το πρόβλημα σε τόσο πολλά άτομα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από mariosnik_
JohnnyDragon Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Πράγματι και εμένα όλοι οι αριθμοί που με καλούν είναι από 698. Επίσης μερικές φορές και σε εμένα ακούγεται το ηχογραφημένο μήνυμα ότι και καλά είναι από το PayPal. Σκέφτηκα ότι ίσως οι κλήσεις αυτές να γίνονται από τηλεφωνικό κέντρο εξωτερικού αλλά με παραποιημένα στοιχεία αριθμού, όπως δηλαδή κάνουν και με τα email.
panostza Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Τελευταία ναι συμβαίνει αρκετά συχνά και σε εμένα. Αυτό με το iPhone και καλά ότι κέρδισα/αγόρασα (;;;; δεν θυμάμαι τι λέει). Απλώς αγνοείς αν μπορείς άγνωστα νούμερα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε και σπουφαρουν το κινητο καποιου τυχαιου. Για ποιον αδιανόητο λόγο παίζει να επιτρέπεται νομικά και τεχνικά κάτι τέτοιο? Πόσο πάτο ακόμα πρέπει να πιάσει αυτή η χώρα στην ανοχή των -συχνά και θεσμικών- απατεώνων? 1
Sorath Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 4 minutes ago, cthulhucarbide said: Για ποιον αδιανόητο λόγο παίζει να επιτρέπεται νομικά και τεχνικά κάτι τέτοιο? Πόσο πάτο ακόμα πρέπει να πιάσει αυτή η χώρα στην ανοχή των -συχνά και θεσμικών- απατεώνων? Επειδή είμαι στον χώρο των τηλεποικοινωνιών, νομικά απαγορεύεται αυστηρά!! Τεχνικά, κανονικά δεν γίνεται, μιας και σε μπλοκάρει ο πάροχος αν δει οτι δεν "βγαίνεις" απο το δικό σου φάσμα αριθμών, αλλά δεν είναι και κανόνας αυτό δυστηχώς.
militarist Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Λέγεται spoofing και γίνεται παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα.
george kesoglu Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 και σε εμενα συμβαινει τις τελευταίες 2-3 μερες
m3ltd0wn Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Σαν πολλοί δεν μαζευτηκαμε; ελληνικά νούμερα με παίρνουν σε κινητό viber και whatsapp. Στην αρχή πήρα 1-2 πίσω δεν αντιστοιχουσαν. Πλέον όλο μπλοκάρω. Με καλούν και από εξωτερικό. Επίσης μπλοκάρω. Πλέον έχει μειωθεί αρκετά. Νόμιζα ότι κάποιος γνωστός κόλλησε ιό αλλά διαβάζοντας εδώ Πιστεύω κάπου που έχουμε βάλει κινητό έγινε breach και το πήραν οι spammers τα κινητά μας...
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Σαν πολλοί δεν μαζευτηκαμε; ελληνικά νούμερα με παίρνουν σε κινητό viber και whatsapp. Στην αρχή πήρα 1-2 πίσω δεν αντιστοιχουσαν. Πλέον όλο μπλοκάρω. Με καλούν και από εξωτερικό. Επίσης μπλοκάρω. Πλέον έχει μειωθεί αρκετά. Νόμιζα ότι κάποιος γνωστός κόλλησε ιό αλλά διαβάζοντας εδώ Πιστεύω κάπου που έχουμε βάλει κινητό έγινε breach και το πήραν οι spammers τα κινητά μας... και να μπλοκάρεις ένα νούμερο γίνεται κάτι;Καλούν πάλι απο το ίδιο; Απλά έχουν βάλει στόχο μια μερίδα αριθμων.Δεν χρειάζεται breach για να καλείς τυχαία νούμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα