christos_uoa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω να υλοποιήσω μια συνδεσμολογία καλώδιο "δικτύου" (Δεν έχει σημασία τι) και το σχέδιο που έχω απαιτεί ακροδέκτες RJ12 δηλαδή 6p6c όπου στην μία πλευρά χρησιμοποιώ τα pins 2 και 3 και όλα τα άλλα είναι κενά και στην άλλη άκρη τα pins 3 και 4 και όλα τα άλλα κενά. Δηλαδή χρησιμοποιώ 2 καλώδια, το καλώδιο από το 2 της πρώτης άκρης πάει στο 3 της δεύτερης και το 3 της πρώτης πάει στο 4 της δεύτερης. Δυστυχώς δεν έχω όμως RJ12 αλλά RJ11 δηλαδή 6p4c τα οποία ως γνωστόν είναι ίδιου μεγέθους. Για να το υλοποιήσω θεώρησα ότι τα 4 Pins του RJ11 είναι τα 4 κεντρικά του RJ12 οπότε στην πρώτη άκρη έβαλα στα Pins 1 και 2 και στην δεύτερη άκρη αντίστοιχα στο 3 και 4. Το έκανα ΟΚ, πρέπει να κάνω άλλη συνδεσμολογία ή δεν γίνεται με τίποτα με RJ11 και να βρω RJ12? Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2024 από christos_uoa
jkoukos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Οι ακροδέκτες 2-3 του RJ12 αντιστοίχουν στους αντίστοιχους 1-2 του RJ11. Οι ακροδέκτες 3-4 του RJ12 αντιστοίχουν στους αντίστοιχους 2-3 του RJ11 και όχι στα 3-4 που έγραψες. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι σε RJ11 απουσιάζουν οι ακροδέκτες 1 και 6. 1
christos_uoa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Έχεις δίκιο, το έγραψα λάθος αλλά το υλοποίησα στο 2-3 στο RJ11 όπως το έγραψες. Οπότε λες ότι θα πρέπει να λειτουργήσει σαν να είχα RJ12 με την συνδεσμολογία του σχεδίου. Θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω. Είχα διαβάσει κάπου ότι backward compatibility από RJ12 σε 11 δεν γίνεται αλλά υποθέτω ότι αφού χρησιμοποιώ μόνο δύο pins και τα άλλα είναι κενά θα είμαι ΟΚ
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 On 04/03/2024 at 20:00, christos_uoa said: Καλησπέρα, έχω να υλοποιήσω μια συνδεσμολογία καλώδιο "δικτύου" (Δεν έχει σημασία τι) και το σχέδιο που έχω απαιτεί ακροδέκτες RJ12 δηλαδή 6p6c όπου στην μία πλευρά χρησιμοποιώ τα pins 2 και 3 και όλα τα άλλα είναι κενά και στην άλλη άκρη τα pins 3 και 4 και όλα τα άλλα κενά. Δηλαδή χρησιμοποιώ 2 καλώδια, το καλώδιο από το 2 της πρώτης άκρης πάει στο 3 της δεύτερης και το 3 της πρώτης πάει στο 4 της δεύτερης. Δυστυχώς δεν έχω όμως RJ12 αλλά RJ11 δηλαδή 6p4c τα οποία ως γνωστόν είναι ίδιου μεγέθους. Για να το υλοποιήσω θεώρησα ότι τα 4 Pins του RJ11 είναι τα 4 κεντρικά του RJ12 οπότε στην πρώτη άκρη έβαλα στα Pins 1 και 2 και στην δεύτερη άκρη αντίστοιχα στο 3 και 4. Το έκανα ΟΚ, πρέπει να κάνω άλλη συνδεσμολογία ή δεν γίνεται με τίποτα με RJ11 και να βρω RJ12? το 2 3 ειναι το 1 2 στο rj11 και το 3 4 ειναι το 2 3 στο rj11 ενα pin πισω πας και στις ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.εσυ πηγες στην μια.μετρα τα με τα δαχτυλα σου.βαλε 6 δαχτυλα και μετα κατεργησε το πρωτο δαχτυλο και μετρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα