Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, pizzaslayer said:

Νομιζω οτι σε υποχρεωνουν(αλλιως πληρωνεις εξτρα φορο) να κανεις καποιο μερος των δαπανων σου, σαν φυσικο προσωπο ,με καρτα ,αλλα δεν μετρανε δεη ,νερο,αεριο οτε

Για να τελειώνουμε με αυτό:

"Ποιες συναλλαγές χτίζουν το αφορολόγητό μου;

Στέγαση. Για παράδειγμα, τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας σας, έξοδα επισκευής και συντήρησης σπιτιού, η αγορά πετρελαίου ή αερίου θέρμανσης, οι αμοιβές σε υδραυλικούς ή ηλεκτρολόγους, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ. Εξαιρούνται τα ενοίκια.

Επικοινωνίες. Για παράδειγμα, το καινούργιο smartphone που αγοράσατε, οι λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και τυχόν ταχυδρομικά έξοδα."

https://www.eurobank.gr/el/suxnes-erotiseis-aforologito

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pizzaslayer είπε

Νομιζω οτι σε υποχρεωνουν(αλλιως πληρωνεις εξτρα φορο) να κανεις καποιο μερος των δαπανων σου, σαν φυσικο προσωπο ,με καρτα ,αλλα δεν μετρανε δεη ,νερο,αεριο οτε

Υπολογίζονται κανονικά, δεν εξαιρούνται. 

Δημοσ.
Στις 18/3/2024 στις 12:57 ΜΜ, theopan είπε

Η "επιστήμη" όμως δεν δίνει εξήγηση στο γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν 700.000 κλειστά ακίνητα. Είναι κορόιδα λες όλοι αυτοί που τα κρατάνε κλειστά ή μήπως έτσι κρίνουν ότι τους συμφέρει πλέον;

Υ.Γ. Και του "χώρου" είμαι (επαγγελματικά) και έχω έσοδα από εκμίσθωση. Αυτό που έγραψα ισχύει. Και μέχρι να πουλήσω σιγά-σιγά θα κοιτάξω να ιδιοχρησιμοποιήσω πλέον ό,τι χρειάζομαι. Γιατί να λύνω το "στεγαστικό" του καθενός με συνέταιρο το κράτος βαρέθηκα.

Δεν είναι μέτρο σύγκρισης αλλά....το μακρυνο δεν θυμάμαι νομίζω 2010 κάπου εκεί, άρχισα να νοικιάζω το πατρικό μου μιας και απεβίωσε η συγχωρεμένη η μάνα μου. 4μελής οικογένεια με εισόδημα περίπου 24-25Κ. Απο το ενοίκιο εισέπρατα το χρόνο άλλα ακόμα 3Κ περίπου. Ολες τις χρονιές πριν ξεκινήσω να το νοικιάζω το εκαθαρριστικό μου ήταν είτε 0 είτε πιστωτικό. Την πρώτη χρονιά μου ζήτησαν 1500.... Την δεύτερη άλλα τόσα. Βρέθηκα ξαφνικά μέσα σε δύο χρονιές να χρωστάω 3Κ στην εφορία απο το πουθενά.... Δεν μαμιέστε λέω... Κάτσανε και κάποιες κακές συγκυρίες και το παράτησα το άθλημα. Οπότε ίσως να μην είναι μόνο 2 τα ενοίκια που πάνε στην εφορία. Κατάφερα και τους ξεπλήρωσα με τις 100 δόσεις που σου έδινε τότε η εφορία.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/3/2024 στις 9:28 ΠΜ, piiii είπε

Δεν είναι μέτρο σύγκρισης αλλά....το μακρυνο δεν θυμάμαι νομίζω 2010 κάπου εκεί, άρχισα να νοικιάζω το πατρικό μου μιας και απεβίωσε η συγχωρεμένη η μάνα μου. 4μελής οικογένεια με εισόδημα περίπου 24-25Κ. Απο το ενοίκιο εισέπρατα το χρόνο άλλα ακόμα 3Κ περίπου. Ολες τις χρονιές πριν ξεκινήσω να το νοικιάζω το εκαθαρριστικό μου ήταν είτε 0 είτε πιστωτικό. Την πρώτη χρονιά μου ζήτησαν 1500.... Την δεύτερη άλλα τόσα. Βρέθηκα ξαφνικά μέσα σε δύο χρονιές να χρωστάω 3Κ στην εφορία απο το πουθενά.... Δεν μαμιέστε λέω... Κάτσανε και κάποιες κακές συγκυρίες και το παράτησα το άθλημα. Οπότε ίσως να μην είναι μόνο 2 τα ενοίκια που πάνε στην εφορία. Κατάφερα και τους ξεπλήρωσα με τις 100 δόσεις που σου έδινε τότε η εφορία.

Έτσι είναι. Αυτό κι άλλα πολλά μειονεκτήματα έχει το "άθλημα" όπως το λες. Προσομοιάζει κατά κάποιον τρόπο σε ελεύθερο επάγγελμα στο οποίο αν βγάζεις κάτω από κάποιο ποσό ή πάνω από κάποιο άλλο ποσό δεν συμφέρει ή χάνεις εύκολα τον έλεγχο και μπαίνεις σε μπελάδες...

Δημοσ.
Στις 18/3/2024 στις 11:16 ΠΜ, theopan είπε

Καθόλου "απλά" δεν είναι και καθόλου "business" δεν είναι! Οι "business" έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να εκπίπτουν δαπάνες. Με τη -μακροχρόνια μάλιστα- μίσθωση ακινήτων στερείται το δικαίωμα να εκπίπτεις δαπάνες. Τέτοιος συντελεστής φορολόγησης -και μάλιστα "από το 1ο ευρώ"- είναι ανεπίτρεπτα υψηλός. Μέχρι -ας πούμε- ένα 5% θα ήταν λογικό και ανεκτό. Από εκεί και πάνω είναι "συνεταιράκια" με το κράτος...

Στη Σουηδία που ήρθα πρόσφατα ο φόρος από τα ενοίκια προστείθεται στο προσωπικό σου εςισόδημα όπου οι συντελεστές ξεκινάνε από  30+ και φτάνει >50% ... να τα λέμε και αυτά.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, DrLo said:

Στη Σουηδία που ήρθα πρόσφατα ο φόρος από τα ενοίκια προστείθεται στο προσωπικό σου εςισόδημα όπου οι συντελεστές ξεκινάνε από  30+ και φτάνει >50% ... να τα λέμε και αυτά.

Στην Ελλάδα κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους αλλά απαιτούν το κράτος να λειτουργεί όπως στη Σουηδία και άλλες χώρες με υψηλή φορολογία!!!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 20/3/2024 στις 9:46 ΜΜ, lector είπε

Εδω δε μπαινουν καν στο αφορολογητο συναλλαγες που ΔΕ γινεται να πληρωθουν μαυρα, οπως λογαριασμοι ρευματος και τηλεφωνιας, πλακα κανουμε;

για αυτο δεν μπαινουν. Γιατι να σου δωσουν κινητρο αφου δεν εχεις επιλογη ?

• Like 1
Δημοσ.
On 18/03/2024 at 14:49, dtk-386 said:

Πρώτον η φοροεπιδρομή γίνεται γιατί οι πολίτες έχουν την τάση να κονομάνε με μαύρα. Αν όλοι ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους όλα θα ήταν πιο χαμηλά.

Δεύτερον δεν παίρνεις πίσω όλα αυτά που λες γιατί 9 στους 10 ΕΕ αλλά και αρκετά μεγάλη μερίδα πολιτών κοιτάνε πως θα αποφύγουν την εφορία. Από το να μην κοπεί μία απόδειξη για να γλυτώσουν όλοι τον ΦΠΑ έως τις offshore. Πως θα χρηματοδοτηθεί το όποιο κράτος; Με βελανίδια; Είχε ποτέ ο έλληνας φορολογική συνείδηση και δεν το θυμάμαι; Μια ζωή λαμόγια ήμασταν.

η κατάσταση είναι φαύλος κύκλος. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Το κρατος μας κλέβει επειδή είμαστε απατεώνες κι εμείς κλέβουμε το κράτος επειδή μας κλέβει.

Επίσης μη γράφετε ό,τι θέλετε απλά επειδή ικανοποιεί τις απόψεις σας. Μια χαρά μετράνε οι λογαριασμοί

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, SB_1957 said:

Στην Ελλάδα κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους αλλά απαιτούν το κράτος να λειτουργεί όπως στη Σουηδία και άλλες χώρες με υψηλή φορολογία!!!

Για την επε του Μητσοτακη λες?Αυτη που ανεβοκατεβαζει τα καυσιμα κατα το δοκουν οποτε πλησιαζει "εξοδος" λες και ειναι διαχειρiστης στο simcity?Η που τα κονδυλια για τα αντιπλημυρικα τα κανουνε γαργαρα και αμα βρεξει κανεις το σταυρο σου?Να πουμε για το σπουδαιο αναπτυξιακο μοντελο της εσωτερικης καταναλωσης και του real estate και εχουμε χορτασει λεφτα?Εχουμε γκωσει απο την ανταποδοτικοτητα!μπαινεις στο τρενο και δε ξερεις αν θα βγεις!

Για ενα χιλιαρικο(και αν)γινατε γιουσουφακια!

• Like 4
Δημοσ.
9 hours ago, Anastazio said:

Για την επε του Μητσοτακη λες?Αυτη που ανεβοκατεβαζει τα καυσιμα κατα το δοκουν οποτε πλησιαζει "εξοδος" λες και ειναι διαχειρiστης στο simcity?Η που τα κονδυλια για τα αντιπλημυρικα τα κανουνε γαργαρα και αμα βρεξει κανεις το σταυρο σου?Να πουμε για το σπουδαιο αναπτυξιακο μοντελο της εσωτερικης καταναλωσης και του real estate και εχουμε χορτασει λεφτα?Εχουμε γκωσει απο την ανταποδοτικοτητα!μπαινεις στο τρενο και δε ξερεις αν θα βγεις!

Για ενα χιλιαρικο(και αν)γινατε γιουσουφακια!

Αυτά που περιγράφεις, δυστυχώς,  ισχύουν με όλες τις κυβερνήσεις.

Αλλά εσύ μάλλον γεννήθηκες εχθές και δεν τα ξέρεις.

Δημοσ.
7 minutes ago, SB_1957 said:

Αυτά που περιγράφεις, δυστυχώς,  ισχύουν με όλες τις κυβερνήσεις.

Αλλά εσύ μάλλον γεννήθηκες εχθές και δεν τα ξέρεις.

Στις υπολοιπες χωρες κρατανε τουλαχιστον τα προσχηματα και παει και κανενας φυλακη,εδω δεν κραταμε ουτε τα προσχηματα και μας κοροιδευεις και εσυ και ο admin του ελλαδα 2.0 γιατι δε πληρωνουμε και δεν υπαρχει ανταποδοτικοτητα,πες απλα οτι αν δεν πληρωσουμε θιγονται τα συμφεροντα του "μαγαζιου" που σε πληρωνεικαι ασε ποτε γεννηθικα εγω.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Anastazio είπε

Στις υπολοιπες χωρες κρατανε τουλαχιστον τα προσχηματα και παει και κανενας φυλακη,εδω δεν κραταμε ουτε τα προσχηματα και μας κοροιδευεις και εσυ και ο admin του ελλαδα 2.0 γιατι δε πληρωνουμε και δεν υπαρχει ανταποδοτικοτητα,πες απλα οτι αν δεν πληρωσουμε θιγονται τα συμφεροντα του "μαγαζιου" που σε πληρωνεικαι ασε ποτε γεννηθικα εγω.

το κράτος είναι οι πολίτες οπότε καταλαβαίνεις από αυτά που γράφεις τι είμαστε ως Ελλάδα.

πάντα οι άλλοι φταίνε και από τους άλλους να τα εισπράξετε.

old classics.

• Like 5
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

το κράτος είναι οι πολίτες οπότε καταλαβαίνεις από αυτά που γράφεις τι είμαστε ως Ελλάδα.

πάντα οι άλλοι φταίνε και από τους άλλους να τα εισπράξετε.

old classics.

Πολυ βολικη δικαιολογια για να τη χρησιμοποιει η εκαστοτε κυβερνηση ως ξεπλυμα για τη ρεμουλα και τις λαμογιες.

Καποιος που θελει να ειναι ενταξει με τις υποχρεωσεις του ομως, τελικα πιανεται κοροϊδο, διοτι δεν εχει κανενα οφελος με το να ειναι ενταξει. 

Εγω δουλευω μισθωτος, πεντακαθαρα και νομιμα στην εργανη, πληρωνω εφορια, ενφια, τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες κλπ κλπ, δε χρωσταω τιποτα σε κανεναν, πρωτη του μηνα με το που μπει ο μισθος το πρωτο που κανω ειναι να πληρωσω τις υποχρεωσεις μου. Κερδιζω κατι με αυτο; Οχι. Κερατας και δαρμενος. Αρα τι κινητρο εχω να μην το γυρισω στα μαυρα;

• Like 1
Δημοσ.
31 minutes ago, lector said:

Αρα τι κινητρο εχω να μην το γυρισω στα μαυρα;

Ωραία δικαιολογία. Αφού άλλοι κλέβουν, σκοτώνουν, βιάζουν κ.λπ. γιατί να μην κάνουμε  το ίδιο όλοι; 

1 hour ago, Anastazio said:

Μήπως πληρώνεσαι εσύ από κάποιο μαγαζί που έχασε την κουτάλα και νομίζεις ότι όλοι είναι σαν και σένα; 

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, SB_1957 said:

Ωραία δικαιολογία. Αφού άλλοι κλέβουν, σκοτώνουν, βιάζουν κ.λπ. γιατί να μην κάνουμε  το ίδιο όλοι; 

Μήπως πληρώνεσαι εσύ από κάποιο μαγαζί που έχασε την κουτάλα και νομίζεις ότι όλοι είναι σαν και σένα; 

Μονο στο δημοσιο ασχολειστε με κουταλες γιατι δεν μπορειτε να κανετε τιποτα παραγωγικο,εχουν περασει 15+ χρονια και καλα αυστηρης δημοσιονομικης πολιτικης και ημαστε χειροτερα απο ποτε. Δε θελετε κρατος θελετε μπουρ**λο για να εχετε αλοθι.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...