Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να φτιαξω εναν καινουριο λογαριασμό τραπεζας για τον στρατο, τον πρωτο μου λογαριασμό. Παρουσιαζομαι μαζι με κολλητό στο ΚΕΕΔ, ο οποιος επισης πηγε και ανοιξε λογαριασμο στην Alpha Bank. Ισχυρίζεται οτι δεν πληρωσε απολύτως τιποτα, τους εξήγησε απλα για τι τον χρειαζεται και του τον εφτιαξαν, μενει μονο η καρτα την οποια δεν την εχει βγαλει ακομα γιατι ειχε παθει κατι το συστημα και του ειπαν να παει αλλη μερα να την βγαλει, καμια απολυτως αναφορά για καποιο κόστος. Πηγα κι εγω σημερα παλι στην Alpha Bank με ραντεβου αλλα σε διαφορετικο κατάστημα η οπως σκατα λεγεται, και ζητησα το ιδιο. Αρχικα μου ζητησαν σχεδον 60€, ρωτησα για ποιο λογο και μου εξηγησαν κατι ασφαλειες, το κοστος της καρτας και την χρεωση της διαδικασιας και του e banking. Οταν τους ειπα για τον φιλο που ειχε παει να ανοίξει και δεν πληρωσε τιποτα ορκιζονταν οτι δεν γινεται αυτο και πως ειναι αδυνατο να ανοίξεις λογαριασμο χωρις να πληρωσεις τιποτα, και στο τελος μου το κατεβασαν καπου στα 20-30€, και αυτο ενω κατι ελειπε απο την διαδικασια, δεν ξερω αν ηταν η καρτα η το e banking, η και τα 2, ή και κατι αλλο. Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι γίνεται εδω? Το παλικάρι το αλλο δεν υπαρχει περιπτωση να λεει ψεματα και το ξερω αυτό 100%, και η κάρτα που μενει να βγαλει ποσο μπορει να κανει? Πανω απο 10€? Πραγματικα εχω μπερδευτει.

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

επεσες στη περιπτωση που επρεπε να τους πεις οτι δε θα προλαβουν να σχολασουν αν συνεχισουν να πουλανε παραμυθι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mclein² είπε

επεσες στη περιπτωση που επρεπε να τους πεις οτι δε θα προλαβουν να σχολασουν αν συνεχισουν να πουλανε παραμυθι.

Δηλαδη απλα με δούλευαν για να τους τα σκασω? 

Επεξ/σία από XarisArgy
  • Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, XarisArgy said:

Δηλαδη απλα με δούλευαν για να τους τα σκασω? 

ναι. ζητας το διευθυντη ή τον υπευθυνο του καταστηματος κι αν πουλαει τρελιτσα κι αυτος, του ζητας να δεις γραπτως αυτη την υποχρεωτικοτητα.

• Like 2
Δημοσ.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω αλλά γενικά μιλώντας υπάρχει μία τάση σε όλες τις τράπεζες, ανάλογα το κατάστημα/υπάλληλο να προσπαθούν να σπρώξουν κάποια ασφαλιστικά προϊόντα ταυτόχρονα με το άνοιγμα λογαριασμού ή κάποιας άλλης υπηρεσίας.

Μάλιστα και στο φόρουμ έχουν ανοιχτεί πέραν του ενός σχετικά νήματα. Συνήθως όσοι το τρώνε αμάσητο θεωρώντας ότι "έτσι είναι" πληρώνουν ενώ η όποια "αντίρρηση" έχει θετική έκβαση. Πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα χώρα με συγκεκριμένα τιμολόγια/προμήθειες δεν υπήρχε περίπτωση να το "κατεβάσουν" από τα 60€ στα 30€ αν δεν ήταν εξαρχής μούφα η χρέωση (το "μούφα" με την έννοια μη υποχρεωτική). Ο υπάλληλος δεν είναι ο κυρ Μήτσος ο υδραυλικός να σου κάνει "καλύτερη τιμή"

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω αλλά γενικά μιλώντας υπάρχει μία τάση σε όλες τις τράπεζες, ανάλογα το κατάστημα/υπάλληλο να προσπαθούν να σπρώξουν κάποια ασφαλιστικά προϊόντα ταυτόχρονα με το άνοιγμα λογαριασμού ή κάποιας άλλης υπηρεσίας.

Μάλιστα και στο φόρουμ έχουν ανοιχτεί πέραν του ενός σχετικά νήματα. Συνήθως όσοι το τρώνε αμάσητο θεωρώντας ότι "έτσι είναι" πληρώνουν ενώ η όποια "αντίρρηση" έχει θετική έκβαση. Πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα χώρα με συγκεκριμένα τιμολόγια/προμήθειες δεν υπήρχε περίπτωση να το "κατεβάσουν" από τα 60€ στα 30€ αν δεν ήταν εξαρχής μούφα η χρέωση (το "μούφα" με την έννοια μη υποχρεωτική). Ο υπάλληλος δεν είναι ο κυρ Μήτσος ο υδραυλικός να σου κάνει "καλύτερη τιμή"

Φυσικα και δεν τα πληρωσα και σηκωθηκα και εφυγα. Ειχα ανοίξει την πορτα να βγω εξω και η υπαλληλος ακομα προσπαθουσε να με πεισει φωνάζοντας οτι δεν γινεται χωρις να πληρωσω και οτι μπορει να μου τον φτιαξει και με 20, απο την αλλη ακρη της αιθουσας με τοσο κοσμο μπροστα

• Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
1 minute ago, XarisArgy said:

Φυσικα και δεν τα πληρωσα και σηκωθηκα και εφυγα. Ειχα ανοίξει την πορτα να βγω εξω και η υπαλληλος ακομα προσπαθουσε να με πεισει φωνάζοντας οτι δεν γινεται χωρις να πληρωσω και οτι μπορει να μου τον φτιαξει και με 20, απο την αλλη ακρη της αιθουσας με τοσο κοσμο μπροστα

απο τα 60 πηγε στα 20...καταλαβαινεις...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Οπότε καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι δεν είναι "υποχρεωτική" χρέωση αφού αν ήταν δεν έπαιζε να μπορούσε να κάνει κάτι ακόμα και αν ήσουν αδερφός της.

Για εμένα το σωστό είναι αυτό που είπε ο @mclein² "δώστο μου γραπτώς" (υπάρχει τιμοκατάλογος για όλα)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3
Δημοσ.

Να τους λέτε "μίλησα με την εξυπηρέτηση και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος για άνοιγμα λογ/σμου και αν αρνηθείτε θέλω το όνομά σας και θα το αναφέρω στα κεντρικά". 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ανοίξει τα τελευταία 4-5 χρόνια 3-4 λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες, μου λένε για τα ασφαλιστικά που έχουν και αρχίζουν το μπλα-μπλα (ότι είναι καλά, και άμα συμβεί το ΧΧ ακραίο τι θα κάνεις κ.α.) αλλά τέτοια συμπεριφορά προσωπικά δεν έχω δει (να μου λένε ότι δεν γίνεται αλλιώς και να το φωνάζουν και σε κόσμο μπροστά)... αν και έχω ξαναδιαβάσει εδώ ότι έχει συμβεί. Συνήθως όταν τους έλεγα ότι δεν το θέλω 1-2 φορές, σταμάταγαν.

Προτείνω να ξαναπάς και να του πεις ευθέως ότι θες απλό λογαριασμό χωρίς οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη, και άμα συνεχίσει να πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και να πεις ότι δεν σε άφηνε ο τάδε υπάλληλος να ανοίξεις λογαριασμό χωρίς να πληρώσεις. Μπας και γίνει αυτό 1-2 φορές, μαθευτεί ότι γίνεται θέμα και κόψουν τις ακραίες βλακείες. Το καταλαβαίνω να πιέζουν λίγο να πουλήσουν, δουλειά τους είναι ας-πούμε, αλλά όχι και να αρνούνται να σε εξυπηρετήσουν.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, XarisArgy είπε

Ειχα ανοίξει την πορτα να βγω εξω και η υπαλληλος ακομα προσπαθουσε να με πεισει φωνάζοντας οτι δεν γινεται χωρις να πληρωσω και οτι μπορει να μου τον φτιαξει και με 20, απο την αλλη ακρη της αιθουσας με τοσο κοσμο μπροστα

Παζάρι Σχιστού και έτσι , διαπραγμάτευση με Ταμτάκο , στο τέλος με 5 ευρώ θα έκανες την δουλειά σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας το πάμε λιγο πιο ψύχραιμα. Κατ' αρχήν το "ο κολλητός μου άνοιξε εδώ και μου είπε δε πληρωσε τιποτα" δεν είναι επιχείρημα που θα ακούσει οποιοσδήποτε υπάλληλος. Δεύτερον, όταν διαμαρτυρόμαστε για κάποιο έξοδο, τότε φροντίζουμε να εχουμε καταλάβει τι αφορά αυτό το έξοδο. Το "κάτι ασφάλειες μου έλεγαν, κάτι κάρτες, κάτι e-banking" δε στέκει. Και αφού έχουμε καταλάβει, τότε κινούμαστε ανάλογα. Ξέρεις τι λογαριασμο θα άνοιγες; Τι χρεωστική κάρτα θα σου έβγαζαν; Τι έξοδα έχει γενικά; 

Απο το site της Alpha, 5 λεπτά δουλειά, βρηκα το εξής 

Αναφορά σε κείμενο

Υπάρχει κόστος για να κάνω εγγραφή στο e-Banking;

Όχι, αν κάνετε την εγγραφή σας online. 

Ωστόσο, υπάρχει κόστος 8€ αν κάνετε την εγγραφή σας σε οποιοδήποτε κατάστημα Alpha Bank. Το ποσό αυτό εισπράττεται 1 φορά στην αρχή.

Άρα τα 8 ευρώ σωστά στα ζήτησε. Τα 12 ευρώ που μας λείπουν μέχρι τα 20 φαντάζομαι ειναι η ετήσια συνδρομή της χρεωστικής Bonus που δεν ειναι υποχρεωτικό να εκδόσεις, μπορεις να βγάλεις την απλή Enter Visa ή Mastercard. Τα υπόλοιπα πρέπει να ήταν η ασφάλεια. 

Ένας ενημερωμένος καταναλωτής θα έψαχνε απο πριν τι θα ζητούσε στο κατάστημα και τι ειναι υποχρεωτικό να πληρώσει και να κάνει τη δουλειά του. Άμα όμως πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αυτά συμβαίνουν

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Άρα τα 8 ευρώ σωστά στα ζήτησε.

Είναι αναγκαστικό το e-Banking (στο οποίο αναφέρεται η χρέωση των 8€) για νέους λογαριασμούς; Το ζήτησε αυτό ο TS;

Υπάρχουν, επίσης, και εδώ αρκετά σχόλια ότι εν τέλει κατάφεραν να ανοίξουν δωρεάν νέο λογαριασμό: https://www.reddit.com/r/greece/comments/12xctxj/alpha_bank_ζητάει_55_ευρώ_για_άνοιγμα_λογαριασμού/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...