Προς το περιεχόμενο

Αναπόφευκτη θεωρεί την απώλεια θέσεων εργασίας στον τομέα του προγραμματισμού ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 hours ago, MrHavoC said:

αυτό φωνάζω χρόνια τώρα και με κοιτάνε με απορία, στο άμεσο μέλλον τις δουλειές γραφείου θα τις κάνει η A.I., μάθετε χειρωνακτική τέχνη γιατί θα πεινάσετε

Τι να μαθω, υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος; 

Ρωταω γιατι 90% των υδραυλικών και των ηλεκτρολογων ουτε αυτοι ξέρουν τη δουλειά τους 🤣🤣.  Αρα δεν χρειαζεται να μαθω κατι, απλα θα δηλωσω κατι... 

• Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι για να πω και εγω κατι, μιας και σας διαβαζω με ενδιαφερον.

Ειχα την τυχη να εχω επαφες απο μικρος με μια εταιρια μεταφορων.

Πριν τους υπολογιστες ειχανε ενα δωματιο με γραφομηχανες. Πρεπει να ηταν καμια 10ρια <<γυναικες>> εκει που γραφανε, τυπωνανε και φτου και απο την αρχη.

(Παραστατικα, τιμολογια, φορτωτικες κλπ)

Η εταιρια ειχε 10-12 φορτηγα.

Σημερα εχει περιπου 30 φορτηγα και ειναι τρεις υπαλληλοι στο γραφειο που τα κανουνε ολα με τους υπολογιστες.

Ναι χαθηκανε θεσεις μπροστα απο τις γραφομηχανες αυξηθηκαν οι νταλικιερηδες.

• Like 1

8 hours ago, Eloy said:

H όλη φάση που προγραμματιστές σ'όλον τον κόσμο σκίζονται να αναπτύξουν γρήγορα διάφορες AI, μου θυμίζει τα ελληνικά περιοδικά πληροφορικής και τους αρθρογράφους τους πριν το 2000 που σκίζονταν να προμοτάρουν το ιντερνετ και να βοηθήσουν τον κόσμο να μπει στον καινούργιο αυτο κόσμο λύνοντας τα διάφορα προβλήματα και απορίες που είχαν οι αναγνώστες... Στην ερώτησή - τί θα κάνετε όταν ο κόσμος θα διαβάζει στο ιντερνετ κι όχι στα περιοδικά, η απάντηση ήταν "θα κάνουμε το περιοδικό ηλεκτρονικό και θα έχουμε συνδρομή"...Τελικά ο κόσμος πολύ γρήγορα εμπέδωσε το ιντερνετ, τα περιοδικά έγιναν ηλεκτρονικά και σε 2-3 χρόνια έκλεισαν τελείως γιατί ο κόσμος εύρισκε άμεσα - αλλού - άλλες πηγές πληροφόρησης στο διαδίκτυο...

Το ίδιο θα γίνει και τώρα με την ανάπτυξη των ΑΙ... Οσοι ασχολούνται, πιστεύουν οτι θα απορροφηθούν σε άλλους τομείς... Αλλά είδαμε τι έγινε παραπάνω... Οσοι και να απορροφηθούν, θα είναι λιγότεροι απο αυτούς που θα ψάχνονται και η ΑΙ θα φροντίσει οι ανάγκες για προγραμματιστές να είναι λιγότερες κάθε χρόνο...

Εχετε δει στις ταινίες που βάζουν τους αιχμαλώτους να σκάψουν τους τάφους τους ? Ε, αυτό γίνεται και τώρα, μόνο που οι προγραμματιστές το κάνουν με ζήλο και τσακίζονται να το τελειώσουν όσο γίνεται συντομότερα...

Εχεις χασει ενα σημαντικο κοματι. Το "εαν δεν το κανεις εσυ και να το ελεγξεις με καποιο τροπο οσο καιρο μπορεις, θα το κανει καποιος αλλος" 

7 ώρες πριν, MrHavoC είπε

αυτό φωνάζω χρόνια τώρα και με κοιτάνε με απορία, στο άμεσο μέλλον τις δουλειές γραφείου θα τις κάνει η A.I., μάθετε χειρωνακτική τέχνη γιατί θα πεινάσετε

Τελειωμένα είναι κι' αυτά. Μόλις εδραιωθεί το ψηφιακό νόμισμα και καταργηθεί το μετρητό, τέλος τα black λεφτά που παίρνουν όλοι αυτοί..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, BertaJourdan said:

Πριν τους υπολογιστες ειχανε ενα δωματιο με γραφομηχανες. Πρεπει να ηταν καμια 10ρια <<γυναικες>> εκει που γραφανε, τυπωνανε και φτου και απο την αρχη.

Σημερα εχει περιπου 30 φορτηγα και ειναι τρεις υπαλληλοι στο γραφειο που τα κανουνε ολα με τους υπολογιστες.

να δούμε τι θα πεις όταν νταλικέρηδες θα γίνει μηδέν φορτηγά καμέα 50 αυτόνομα και στο γραφείο 1 άτομ0 το πολύ κάτι σαν υπεύθυνος

8 hours ago, MrHavoC said:

ποιος είπε ότι χειρωνακτικές δεν θα χαθούν αι σε συνδυασμό με ρομποτική θα εξαφανίσει και αυτά

θα ειναι φάση 1 επιτηρητής κλπ (εκεί που χρειαζόταν 300 άτομα

Επεξ/σία από Black Demis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται. Αν μιλάμε για φασόν πράγματα που πατάνε σε μια έτοιμη πλατφόρμα (παιχνίδια, mobile apps, κτλπ) ενα μεγάλο μέρος μπορεί να το κάνει το ΑΙ αρκετά αξιόπιστα. Τα περισσότερα έργα όμως που δουλεύουν οι προγραμματιστές (ειδικά στην Ευρώπη) είναι μεγάλα έργα που ακουμπάνε πόλλα κομμάτια business και το 80% του χρόνου δεν είναι υλοποίηση (coding) αλλά ανάλυση, optimization, integration, design, παραμετροποίηση για το cloud και τα builds κτλπ. Θα έλεγα ότι θα τους κάνει την ζωή πιο εύκολη παρά ότι θα τους αντικαταστήσει. 

Επεξ/σία από mezzanine
  • Like 1

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

να δούμε τι θα πεις όταν νταλικέρηδες θα γίνει μηδέν φορτηγά καμέα 50 αυτόνομα και στο γραφείο 1 άτομ0 το πολύ κάτι σαν υπεύθυνος

Αυτο ακριβως που λεω και σημερα.

Καποιες δουλειες θα χαθουνε ειναι σιγουρο, θα ερθουν αλλες.

Το θεμα ειναι αν θελεις (οχι εσυ προσωπικα) να κανεις αυτες τις δουλειες ή αν μπορεις να τις κανεις.

Και το να λες στον αλλον (οχι εσυ προσωπικα), ασε τον υπολογιστη και το γραφειο και γινε αγροτης ή μαραγκος δεν λεει και πολλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, BertaJourdan said:

Αυτο ακριβως που λεω και σημερα.

Καποιες δουλειες θα χαθουνε ειναι σιγουρο, θα ερθουν αλλες.

Το θεμα ειναι αν θελεις (οχι εσυ προσωπικα) να κανεις αυτες τις δουλειες ή αν μπορεις να τις κανεις.

Και το να λες στον αλλον (οχι εσυ προσωπικα), ασε τον υπολογιστη και το γραφειο και γινε αγροτης ή μαραγκος δεν λεει και πολλα...

δεν θα έλεγα οτι θα ερθουν άλλες καθώς ai σε συνδυασμό με ρομποτική μακροχρόνια (και το λεω μακροχρόνια καθώς καποια στηγμη αι θα ειναι προγραμματιζόμενη αυτοσυντηρούμενη κλπ και δεν θα έχει ανάγκη από άτομο) δεν έρχεται σαν βοήθημα αλλά σαν αντικατάσταση δίνοντας ετσι σε άτομα που δούλευαν στον χώρο να ασχοληθουν με καποιες πνευματικές εργασίες

Επεξ/σία από Black Demis

4 ώρες πριν, xemis είπε

Δεν νομίζω, πλέον δεν έχουμε τη δύναμη της ψήφου, αλλά τη δύναμη της επιλογής του αγοραστή. Αν επιλέξουμε, πχ, ότι δεν θέλουμε smartphone, σε 6 μήνες θα έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται.

Πιστεύεις πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε global scale ? Εγώ πιστεύω πως ο καθένας κοιτάει να περάσει όσο δυνατόν καλύτερα στη μια ζωή που έχει οπότε χλωμό να μην έπερνε κάποιος το smartphone το αμάξι κλπ την πλαστική τσάντα ή το καλαμάκι κλπ κλπ...

• Like 1

5 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Πιστεύεις πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε global scale ? Εγώ πιστεύω πως ο καθένας κοιτάει να περάσει όσο δυνατόν καλύτερα στη μια ζωή που έχει οπότε χλωμό να μην έπερνε κάποιος το smartphone το αμάξι κλπ την πλαστική τσάντα ή το καλαμάκι κλπ κλπ...

Σε παγκόσμια κλίμακα ο περισσότερος κόσμος είναι φτωχός ( Ινδία, Κίνα, Βραζιλία, Αφρική, συν τους υπόλοιπους φτωχούς) και δεν έχουν καν φαϊ, οπότε εμείς χαλάμε την φάση.

• Like 1

Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα μείνει κόσμος "χωρίς δουλεια"
Το πρόβλημα στην προσέγγισή της.Την βάζεις την να παράγει πλούτο σε κάτι που παλιά ήθελες "χέρια", και αντί αυτός ο πλούτος να διανεμηθεί πίσω στην κοινωνία, αυξάνοντας το ποιοτικό επίπεδο ζωής της, καταλήγει στα χέρια των λίγων, αυξάνοντας το χάσμα μεταξύ  αυτων και των άλλων.
Στα χαρτιά βέβαια, ο μέσος όρος κατα κεφαλήν ΑΕΠ ανεβαίνει, οπότε όλα καλά, σύμφωνα με τους πολιτικούς φωστήρες.

Δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι όχι, αυτή η δήλωση που διάβασα νομίζω ότι αγγίζει τα όρια της υπερβολής τη δεδομένη στιγμή.
Ας μας πει πρώτα ο "κος" Χουάνγκ στην Nvidia που φτιάχνει hardware ποιοί κάνουν ανάλυση, ποιοί σχεδιάζουν, ποιοί γνωρίζουν αρχιτεκτονική υπολογιστών, ποιοί κάνουν unit testing, bug fixing, stress testing, performance testing, optimization σε hardware και software για να παίζουν στο μέγιστο πχ οι κάρτες γραφικών, μιλάνε και με τις υπόλοιπες ομάδες που υλοποιούν ολόκληρα συστήματα και υποσυστήματα .... και πολλά άλλα ακόμα... 
Ναι οκ, θα μπορεί να γραφτεί κώδικας πιο γρήγορα, συμφωνώ.

3 hours ago, BertaJourdan said:

Αυτό που λες είναι μια εμπειρία σου που αποτελεί πρώτον επιχείρηση δεύτερον τα 18-20 φορτηγά που πήρε τα έχασε κάποιος άλλος μεταφορέας άρα δεν ήρθαν καινούργιες θέσεις και δεύτερον απορύπτεται από όλα τα αριθμιτικά δεδομένα.Τα εμπειρικά δεδομένα των 2000-90s δούλευε ένας και τα εφερνε βόλτα για 4-5μελή οικογένεια (για να μην μιλήσουμε για τα εξωπραγματικά που έπερναν εξοχικά λές και ήταν αυτοκίνητα) και Ελλάδα και σε πιο ανεπτυγμένες χώρες ,επίσης στον κλάδο μου άνευ σημασίας ποιος είναι όλοι οι 45 plus μου μιλάνε για τις ιστορίες πως με το που έπιανε 1 ιουλίου κατεβάζανε ρολά και επιστρέφανε 1 σεπτέμβρη.Η νέα νόρμα είναι χαμηλοί μισθοί κατα κύριο λόγο στους ειδικευμένους (με εξαίρεση τους πληροφορικάριους οι οποίοι είναι οι ευνοημένοι της δεκαετίας), όγκος εργασίας σε επίπεδα τρέλας και απίστευτος πληθωρισμός.

Οπότε όπως γίνεται πάντα γιατί έτσι είναι η εξέλιξη τα πράγματα θα αλλάξουν θα καταργηθούν θέσεις θα ανοίξουν καινούργιες αλλά θα είναι λιγότερες από αυτές που έκλεισαν.

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστά και τους CEO για πραγματική εξοικονόμηση πόρων, τότε θα αρχίσει το... κλάμα 😃.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...