Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να μαγειρευτεί η γαλοπούλα ώστε να είναι νόστιμη;


paoke9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια γαλοπούλα στην κατάψυξη που ποτέ δεν μαγείρεψα γιατί συνηθως την τρώω όπως μαγειρεύεται το κοτόπουλο και πάντα είναι τόσο ανοστη που δεν τρώγεται. 

Υπάρχει τρόπος να γίνει νόστιμη; Αξίζει η γεμιστή ή να μην μπω στον κόπο μιας που βλέπω ότι θέλει πολύ δουλειά και πολλά υλικά αν δεν αξίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, paoke9 είπε

Έχω μια γαλοπούλα στην κατάψυξη που ποτέ δεν μαγείρεψα γιατί συνηθως την τρώω όπως μαγειρεύεται το κοτόπουλο και πάντα είναι τόσο ανοστη που δεν τρώγεται. 

Υπάρχει τρόπος να γίνει νόστιμη; Αξίζει η γεμιστή ή να μην μπω στον κόπο μιας που βλέπω ότι θέλει πολύ δουλειά και πολλά υλικά αν δεν αξίζει

https://xrysessyntages.com/katigories-syntagon/fagita/poulerika/galopoula/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και την αποφεύγω, τις ελάχιστες φορές που θα φάω μέσα στο έτος γαλοπούλα, θα τη συνοδεύσω με μαγιονέζα.

Επίσης κάνει και καλή σούπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να την ξεκοκαλίσεις  για να την κανεις κιμα και να φτιαξεις μπιφτέκια burger κτλ η να την κανεις pulled και να τη χρησιμοποιήσεις σε σάντουιτς 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 hours ago, paoke9 said:

Έχω μια γαλοπούλα στην κατάψυξη που ποτέ δεν μαγείρεψα γιατί συνηθως την τρώω όπως μαγειρεύεται το κοτόπουλο και πάντα είναι τόσο ανοστη που δεν τρώγεται. 

Υπάρχει τρόπος να γίνει νόστιμη; Αξίζει η γεμιστή ή να μην μπω στον κόπο μιας που βλέπω ότι θέλει πολύ δουλειά και πολλά υλικά αν δεν αξίζει

Αν δεν εχεις πχ καποια αλλεργια, μπορεις να προσθεσεις διαφορα μυρωδικα και καρυκευματα. Κουρκουμα, παπρικα, θυμαρι, καλεντουλα, φασκομηλο. Υπαρχουν παρα πολλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μοναδικος τροπος για να φαγωθει ειναι αν την πλακωσεις στην Φυτινη ή στο Βουτυρο, και να ριχνεις και ξαναριχνεις οση ωρα ψηνεται.

Το αποτελεσμα θα ειναι ενα φαγητο που απλα τρωγεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, paoke9 είπε

Έχω μια γαλοπούλα στην κατάψυξη που ποτέ δεν μαγείρεψα γιατί συνηθως την τρώω όπως μαγειρεύεται το κοτόπουλο και πάντα είναι τόσο ανοστη που δεν τρώγεται. 

Υπάρχει τρόπος να γίνει νόστιμη; Αξίζει η γεμιστή ή να μην μπω στον κόπο μιας που βλέπω ότι θέλει πολύ δουλειά και πολλά υλικά αν δεν αξίζει

Η γειτονιά σου έχει αδέσποτα;Θα κάνεις καλό σε αυτά και στον εαυτό σου.

  • Like 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το hollywood κατάφερε να μας πασάρει διάφορα πράγματα (ακόμα και halloween "γιορτάζουμε" πλέον) η γαλοπούλα, παρά και τις σχετικές προσπάθειες των supermarket, πάει άπατη.

Πολλή προσπάθεια και χρόνος μαγειρέματος για να βγει απλά αποδεκτό ένα γενικά άνοστο πτηνό (τουλάχιστον σαν κύριο πιάτο)

Ας μείνει στην θέση που της αξίζει σαν αλλαντικό, να βοηθάει αυτούς που θέλουν ένα όχι τόσο "βαρύ" σαντουϊτσάκι ή τοστάκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Ας μείνει στην θέση που της αξίζει σαν αλλαντικό, να βοηθάει αυτούς που θέλουν ένα όχι τόσο "βαρύ" σαντουϊτσάκι ή τοστάκι.

Ούτε. Τα αλλαντικά παριζάκια, γαλοπούλες κτλ ευθύνονται για καρκίνο του εντέρου λόγω του τρόπου συντήρησης τους. Μακρυά.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

Ούτε. Τα αλλαντικά παριζάκια, γαλοπούλες κτλ ευθύνονται για καρκίνο του εντέρου λόγω του τρόπου συντήρησης τους. Μακρυά.

Δεν το είπα σαν υγιεινό. Απλά επεσήμανα την θέση της στην καθημερινή μας διατροφή.

Τώρα ως προς το υγιεινό ή μη ο καθείς μπορεί (πρέπει) να το ψάξει. Και προφανώς αυτό (το ψάξιμο) δεν πρέπει να αφορά μόνο τη γαλοπούλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Ούτε. Τα αλλαντικά παριζάκια, γαλοπούλες κτλ ευθύνονται για καρκίνο του εντέρου λόγω του τρόπου συντήρησης τους. Μακρυά.

Λόγω του τρόπου παραγωγής και της επεξαργασίας που γίνεται ειδικά στα καπνιστά, όχι συντήρησης, και η γαλοπούλα η βραστή είναι απ'τα πιο safe.

Επίσης δεν ευθύνονται αλλά υπάρχει συσχέτιση με καρκίνο παχέος εντέρου, έχει σημαντική τεχνική διαφορά.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά μου αρέσουν τα μη λιπαρά κρέατα και άνοστα κρέατα. μια χαρά είναι η γαλοπούλα αλλά όχι βολική για κάθε μέρα, γιατί είναι μεγάλη σε μέγεθος και δεν είναι και πουλερικό σε αφθονία στη χώρα.

Φτιάξε και λίγη σάλτσα gravy για να δώσει λίγη γεύση και βάλε και δαμάσκηνα στο ταψί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...