fendercastle Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Έχω μια συλλογή από μινιατούρες κι επειδή κάποιες τις έχω βαρεθεί θέλω να τις πουλήσω. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλο κοινό που να ενδιαφέρεται ενώ στο εξωτερικό υπάρχει ζήτηση. Έτσι σκέφτηκα να τα προωθήσω μέσω ΕΒΑΥ . Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι εαν έχει κανείς εμπειρία από πωλήσεις στο ΕΒΑΥ για να ρωτήσω τι προμήθειες χρεώνει η πλατφόρμα και πως γίνεται με τη μεταφορά να γνωρίζουμε εξ αρχής το κόστος για κάθε χώρα ώστε να υπάρχει στην προσφορά και σε ποιες εταιρείες αποστολής μπορούμε να απευθυνθούμε.
costas_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Πουλώ στο ebay πολλά χρόνια τώρα και έχω αγοραστές από όλο τον κόσμο. Η προμήθεια του ebay είναι 13.25% και ως προς τα μεταφορικά μπορείς να συμβουλευθείς τον σχετικό τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ για τις διεθνείς αποστολές (ζώνες). Θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα καλό σετ από φωτογραφίες και να δώσεις μια πολύ καλή περιγραφή για αυτό που πουλάς. Μην νομίζεις ότι την επόμενη μέρα θα πουλήσεις, όμως θα πρέπει να έχεις υπομονή μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ενδιαφερόμενος που θα εντοπίσει την ανάρτησή σου. Για αυτό να είσαι πολύ προσεκτικός στην επικεφαλίδα που θα χρησιμοποιήσεις διότι κατά κύριο λόγο η αναζήτηση γίνεται με λέξεις κλειδιά στον τίτλο. Τα χρήματα από την πώληση θα αποδεσμευτούν από το ebay για να μπουν στον λογαριασμό σου όταν παραλάβει ο αγοραστής. Εαν είσαι πρωτάρης (με ελάχιστες αξιολογήσεις) , μπορεί να καθυστερήσουν και περισσότερο χρόνο. Καλή επιτυχία Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2024 από costas_
ksessalonikios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, costas_ είπε Τα χρήματα από την πώληση θα αποδεσμευτούν από το ebay για να μπουν στον λογαριασμό σου όταν παραλάβει ο αγοραστής. Εαν είσαι πρωτάρης (με ελάχιστες αξιολογήσεις) , μπορεί να καθυστερήσουν και περισσότερο χρόνο. όχι και χρόνο. 1-2 πωλήσεις έχω κάνει και η αναμονή ήταν 30 μέρες. 1
Nabuko Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 5 ώρες πριν, ksessalonikios είπε όχι και χρόνο. 1-2 πωλήσεις έχω κάνει και η αναμονή ήταν 30 μέρες. Δεν έγραψε 1 χρόνο. 1
ksessalonikios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 31 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δεν έγραψε 1 χρόνο. Σωστά, αυτά γίνονται όταν δεν έχει δράσει ο καφές. 2
fendercastle Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, costas_ είπε Πουλώ στο ebay πολλά χρόνια τώρα και έχω αγοραστές από όλο τον κόσμο. Η προμήθεια του ebay είναι 13.25% και ως προς τα μεταφορικά μπορείς να συμβουλευθείς τον σχετικό τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ για τις διεθνείς αποστολές (ζώνες). Θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα καλό σετ από φωτογραφίες και να δώσεις μια πολύ καλή περιγραφή για αυτό που πουλάς. Μην νομίζεις ότι την επόμενη μέρα θα πουλήσεις, όμως θα πρέπει να έχεις υπομονή μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ενδιαφερόμενος που θα εντοπίσει την ανάρτησή σου. Για αυτό να είσαι πολύ προσεκτικός στην επικεφαλίδα που θα χρησιμοποιήσεις διότι κατά κύριο λόγο η αναζήτηση γίνεται με λέξεις κλειδιά στον τίτλο. Τα χρήματα από την πώληση θα αποδεσμευτούν από το ebay για να μπουν στον λογαριασμό σου όταν παραλάβει ο αγοραστής. Εαν είσαι πρωτάρης (με ελάχιστες αξιολογήσεις) , μπορεί να καθυστερήσουν και περισσότερο χρόνο. Καλή επιτυχία Συχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερωσες για την καθοδήγηση. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να ρευστοποιησω τα χρήματα που έχω δώσει για την αγορά τους ώστε να τα αντικαταστήσω. Δεν ψάχνω τόσο για κέρδος αλλά θέλω να έχω μια εικόνα του τι παίζει για να δω αν χάνω ή να θα είμαι "μια η άλλη ". Δε με πειράζει η καθυστέρηση της πληρωμής εφόσον τα χρήματα θα τα πάρω σίγουρα. Εσύ από τον τιμοκατάλογο του ΕΛΤΑ αναρτας τις τιμές μεταφορικών για κάθε χώρα? Συνεργάζεσαι και με κουριερ ? Μήπως έχεις κάποιο link ? Ποια η γνώμη σου για τις δημοπρασίες? Σε ρωτάω γιατί βλέπω ότι τα αντικείμενα που αγοράζω όταν τα βλέπω σε κατάσταση buy now μπορεί να είναι απούλητα για πολλές ημέρες απτήν άλλη ότι βγαίνει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης από 1€ ενώ αξίζει 30€ κάθε φορά γίνεται μάχη και πουλιούνται πάντα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2024 από fendercastle
this.is.elia Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Επίσης να έχει υπόψη σου ότι σαν νέος πωλητής χωρίς καθόλου θετικό feedback, θα έχεις ταβάνι τα 200€ το μήνα.
fendercastle Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, this.is.elia είπε Επίσης να έχει υπόψη σου ότι σαν νέος πωλητής χωρίς καθόλου θετικό feedback, θα έχεις ταβάνι τα 200€ το μήνα. Εννοείς πλαφόν πωλησεων στα 200€?
costas_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δεν προτιμώ την δημοπρασία. Πάντα βάζω συγκεκριμένη τιμή για να δωθεί μια κι έξω. Ως αγοραστής, βαριέμαι το bit-άρισμα και πάντα βάζω ένα Auction Stealer να βαρέσει στα τελευταία δευτερόλεπτα (χθες πήρα μια δημοπρασία από Αγγλία έτσι). Για τιμές δεμάτων, χρησιμοποιώ την 'Ζωνη 2' του τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ και διευκρινίζω ότι οι τιμή είναι για την Ευρώπη. Εαν υπάρχει ενδιαφερόμενος εκτός Ευρώπης θα σου στήλει μήνυμα 1
this.is.elia Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, fendercastle said: Εννοείς πλαφόν πωλησεων στα 200€? Ναι, τουλάχιστον απ'ότι θυμάμαι στην δική μου περίπτωση είχα κόφτη τα 200€ κάθε μήνα μέχρι να πιάσω ~110 αξιολογήσεις (αγορές & πωλήσεις, όχι μόνο πωλήσεις). Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα αυτό το όριο, ίσως κάποιος φίλος μπορεί να το επιβεβαιώσει. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2024 από this.is.elia 1
fendercastle Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, costas_ είπε Δεν προτιμώ την δημοπρασία. Πάντα βάζω συγκεκριμένη τιμή για να δωθεί μια κι έξω. Ως αγοραστής, βαριέμαι το bit-άρισμα και πάντα βάζω ένα Auction Stealer να βαρέσει στα τελευταία δευτερόλεπτα (χθες πήρα μια δημοπρασία από Αγγλία έτσι). Για τιμές δεμάτων, χρησιμοποιώ την 'Ζωνη 2' του τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ και διευκρινίζω ότι οι τιμή είναι για την Ευρώπη. Εαν υπάρχει ενδιαφερόμενος εκτός Ευρώπης θα σου στήλει μήνυμα Σευχαριστώ για τις πληροφορίες! 3 ώρες πριν, this.is.elia είπε Ναι, τουλάχιστον απ'ότι θυμάμαι στην δική μου περίπτωση είχα κόφτη τα 200€ κάθε μήνα μέχρι να πιάσω ~110 αξιολογήσεις (αγορές & πωλήσεις, όχι μόνο πωλήσεις). Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα αυτό το όριο, ίσως κάποιος φίλος μπορεί να το επιβεβαιώσει. Από αγορές έχω παρά πολλές κ λογαριασμό πολλά χρόνια. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2024 από fendercastle
Billator Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 18 ώρες πριν, this.is.elia είπε Ναι, τουλάχιστον απ'ότι θυμάμαι στην δική μου περίπτωση είχα κόφτη τα 200€ κάθε μήνα μέχρι να πιάσω ~110 αξιολογήσεις (αγορές & πωλήσεις, όχι μόνο πωλήσεις). Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα αυτό το όριο, ίσως κάποιος φίλος μπορεί να το επιβεβαιώσει. Δεν ισχύει αυτό ακριβώς έτσι, μπορείς 1 φορά το μήνα να ζητάς αύξηση ορίων (αυτό ίσχυε πάντα), εφόσον φυσικά είχες κάποιες πωλήσεις ή έπιασες το όριο στο αυξάνουν. Σε ένα 6μηνο, με την προϋπόθεση ότι έχεις πωλήσεις πάντα, μπορείς να φτάσεις στο ποσό που είχες κατά νου. Αν δεν έχεις πωλήσεις το Support θα σου αυξάνει το όριο πάλι αλλά πολύ πιο αργά. Αν κάποιος έχει εταιρεία / επιχείρηση μπορεί από day one, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία να αποκτείσει ότι όρια πωλήσεων θέλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα