AeonBeliever Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου On 27/03/2025 at 20:36, The_Judas said: Η trade republic πιο ασφαλης, απλη καταθεση με ασφαλεια καταθεσεων ε.ε μεχρι 100.000 ευρώ. Να προσδιορίσουμε εδώ, ότι η TR έχει στα ψιλά γράμματα ότι υπάρχει ένα partner bank balance limit, που σημαίνει ότι αν ξεπεραστεί αυτό το όριο τα έξτρα χρήματα πάνε σε τύπου QMMF assets. Πχ το δικό μου όριο είναι 25.000 ευρώ, κάθε ευρώ που το ξεπερνάει πάει σε liquidity funds οπότε το 100.000 προστασία, δεν είναι στην ουσία ρεαλιστικό. Μέχρι 25.000 πχ είμαι σε αποταμιευτικό λογαριασμό, προστατεύομαι κανονικά από το όριο των 100.000 αλλά μετά δεν υπάρχει προστασία καθώς μεταφέρονται σε άλλου τύπου.
moure Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 1 ώρα πριν, AeonBeliever είπε Να προσδιορίσουμε εδώ, ότι η TR έχει στα ψιλά γράμματα ότι υπάρχει ένα partner bank balance limit, που σημαίνει ότι αν ξεπεραστεί αυτό το όριο τα έξτρα χρήματα πάνε σε τύπου QMMF assets. Πχ το δικό μου όριο είναι 25.000 ευρώ, κάθε ευρώ που το ξεπερνάει πάει σε liquidity funds οπότε το 100.000 προστασία, δεν είναι στην ουσία ρεαλιστικό. Μέχρι 25.000 πχ είμαι σε αποταμιευτικό λογαριασμό, προστατεύομαι κανονικά από το όριο των 100.000 αλλά μετά δεν υπάρχει προστασία καθώς μεταφέρονται σε άλλου τύπου. Που μπορείς να το δεις το όριο ;
AeonBeliever Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 13 minutes ago, moure said: Που μπορείς να το δεις το όριο ; Πας καρτέλα Cash, μετά στο κάτω μέρος της σελίδας 'Learn how your cash funds are allocated here', πατάς το here. Σε αυτό που θα ανοίξει πας στο 'Learn about the allocation rules here', πατάς το here. Στην πέμπτη παράγραφο το αναφέρει και αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα ήτοι κάθε αρχή του μήνα, το κοιτάς για να δεις αν έχει αλλάξει. 1
Neptu Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την Trading 212. Σε γενικές γραμμές εμένα με έχει αυτή τη στιγμή που το κοίταξα 50%-50%. Αυτό ανάλογα την περίοδο παίζει Καλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική απ ότι τη φανταζόμαστε. Με την έννοια ότι εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι είμαστε οκ, ασφαλείς αλλά αν κάτσει καμία στραβή τα μικρά γράμματα θα φτάσουν στο φεγγάρι. Μη σας πω τι θα πάρουμε σε πολλές περιπτώσεις.
The_Judas Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, AeonBeliever είπε Να προσδιορίσουμε εδώ, ότι η TR έχει στα ψιλά γράμματα ότι υπάρχει ένα partner bank balance limit, που σημαίνει ότι αν ξεπεραστεί αυτό το όριο τα έξτρα χρήματα πάνε σε τύπου QMMF assets. Πχ το δικό μου όριο είναι 25.000 ευρώ, κάθε ευρώ που το ξεπερνάει πάει σε liquidity funds οπότε το 100.000 προστασία, δεν είναι στην ουσία ρεαλιστικό. Μέχρι 25.000 πχ είμαι σε αποταμιευτικό λογαριασμό, προστατεύομαι κανονικά από το όριο των 100.000 αλλά μετά δεν υπάρχει προστασία καθώς μεταφέρονται σε άλλου τύπου. ουτως ή αλλως μεχρι 50.000 δεχεται σε savings account. 55 λεπτά πριν, Neptu είπε Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την Trading 212. Σε γενικές γραμμές εμένα με έχει αυτή τη στιγμή που το κοίταξα 50%-50%. Αυτό ανάλογα την περίοδο παίζει Καλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική απ ότι τη φανταζόμαστε. Με την έννοια ότι εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι είμαστε οκ, ασφαλείς αλλά αν κάτσει καμία στραβή τα μικρά γράμματα θα φτάσουν στο φεγγάρι. Μη σας πω τι θα πάρουμε σε πολλές περιπτώσεις. η t212 εχει προστασία 20.000 αλλα μαλλον τα μισα ειναι σε qmmf. Γι αυτο ειναι καλό να μοιραζουμε το ρισκο σε >1 broker-τραπεζα. Μετοχες-etf βρισκονται σε αυτονομο λογαριασμο δεν μπορει να βαλει χερι κανεις σε αυτά συμφωνα με τους ελεγκτικους μηχανισμους fca, sec κλπ. Επεξ/σία 2 Απριλίου από The_Judas
George_8 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Τι πιστευετε οτι θα συμβει στο προσεχες μελλον με τα etf τωρα που ο Τραμπ ανακοίνωσε τους δασμους? Θα επηρεαστεί η αγορα? Εχω ενα μικρο ποσο που νομιζω ηρθε η ωρα του να γινει etf και ναι, ξερω don't try to time the market μπλα μπλα, αλλα αν ειναι να περιμενω λιγο ακομη. Μην πεσω στα κοκκινα με το που ψωνισω Επεξ/σία 3 Απριλίου από George_8
panagiotis54 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου ειναι απο τις καλυτερες περιοδους για να τα βαλεις νομιζω... προσωπικα παντως για να πω τον πονο μου....αρχισα συγκεκριμενα με μετοχες τον 10/2024 και εως το τελος του χρονου ειχα φτασει +30k!! και με την αλλαγη του χρονου εως χθες το βραδυ ειμαι πλεον -4k!! 2 1
The_Judas Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Τα etf έπεσαν αλλά η μεγάλη σφαγή γίνεται στις ατομικές μετοχές. Εγώ δεν έχω χασούρα... αλλά έχασα το μεγαλύτερο μέρος των κερδών. Είναι καλή περίοδος τώρα για αγορά επειδή είναι χαμηλές οι τιμές, απλά θέλει λίγη αναμονή να βλέπεις πως θα πάει. Ίσως πέσει και άλλο. Μπορεί βέβαια και να πέφτει και όλη την χρονιά κανείς δεν ξέρει. Θεωρώ ότι θα υπάρχει εξισορρόπηση κάποια στιγμή... όταν ολοκληρωθούν οι ασάφειες του Τράμπ και ηρεμήσει η αγορά. Οποιος δεν αντέχει τις αυξομοιώσεις και πανικοβάλλεται καλύτερα να μην μπει στο παιχνίδι. Επεξ/σία 3 Απριλίου από The_Judas 1
Errik Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Σφαγή γίνεται. Η καλύτερη περίοδος αν έχει κάποιος ρευστότητα.
NT1G Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 1 ώρα πριν, George_8 είπε Τι πιστευετε οτι θα συμβει στο προσεχες μελλον με τα etf τωρα που ο Τραμπ ανακοίνωσε τους δασμους? Θα επηρεαστεί η αγορα? Εχω ενα μικρο ποσο που νομιζω ηρθε η ωρα του να γινει etf και ναι, ξερω don't try to time the market μπλα μπλα, αλλα αν ειναι να περιμενω λιγο ακομη. Μην πεσω στα κοκκινα με το που ψωνισω Πως το λέγαν οι κινέζοι με το πόσες λέξεις αντιστοιχούν σε μια εικόνα; Αυτή την στιγμή είναι έτσι η φάση ... 1
spH3RiCal Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Η αγοραπωλησια μετοχών μέσω ελληνικής τράπεζας δηλώνεται από την τράπεζα ή πρέπει να το κάνουμε εμείς από την πλευρά μας?
Artman13 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 32 λεπτά πριν, spH3RiCal είπε Η αγοραπωλησια μετοχών μέσω ελληνικής τράπεζας δηλώνεται από την τράπεζα ή πρέπει να το κάνουμε εμείς από την πλευρά μας? εμείς, τα μερίσματα δηλώνονται αυτόματα. 1
kogba Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 16 λεπτά πριν, Artman13 είπε εμείς, τα μερίσματα δηλώνονται αυτόματα. Είχα ένα μέρισμα από ομόλογο, φέτος. Άρα, ούτε αυτό δηλώνεται από εμένα, το κάνει η τράπεζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα