b00mb00m Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, JcD είπε Η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος με πλατφόρμα που έχει θέματα διαφάνειας όταν υπάρχει η peerberry που μας γύρισε ότι χρήματα είχαμε σε ρώσικα και ουκρανικα δάνεια με την έναρξη του πολέμου εκεί. Μάλιστα και ο empire που παρακολουθείς και πολύ σωστά κάνεις την peerberry έχει ως κύρια πλατφόρμα του, είναι ολίγον αψυχολόγητη η κίνηση που έκανες 🤷♂️ έχω λογαριασμό στην peerberry και τον επόμενο μήνα έχω σκοπό να αυξήσω το ποσό. Απλά είπα να δοκιμάσω και τη συγκεκριμένη. Έχω διαβάσει κι άλλες παρουσιάσεις εκτός από p2p empire. Δεν είναι ότι λένε άσχημα λόγια. Σε άλλη παρουσίαση έχει καλύτερη βαθμολογία. Απλά δε παρουσιάζει στοιχεία για χρεωκοπημένα δάνεια και τι έχει ανακτηθεί γι αυτό και ο empire δεν ασχολείται πλέον ενώ παλαιότερα την είχε ανάμεσα στις 5 πλατφόρμες που χρησιμοποιούσε. Ε σίγουρα δεν είναι καλό αυτό αλλά από τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει δε μιλάμε για απάτη. Φυσικά δε θα βάλω μεγάλο ποσό σε αυτούς. Anyway, συνεχίζω και ο Θεός βοηθός. Έχω κλήσει κι ένα ποσό για 12 μήνες με 8% (προωθητικό). Με τη mintos αρχίζω να φοβάμαι. Μεγάλο ποσοστό είναι σε late Επεξ/σία 24 Μαρτίου από b00mb00m
JcD Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 10 minutes ago, b00mb00m said: έχω λογαριασμό στην peerberry και τον επόμενο μήνα έχω σκοπό να αυξήσω το ποσό. Απλά είπα να δοκιμάσω και τη συγκεκριμένη. Έχω διαβάσει κι άλλες παρουσιάσεις εκτός από p2p empire. Δεν είναι ότι λένε άσχημα λόγια. Σε άλλη παρουσίαση έχει καλύτερη βαθμολογία. Απλά δε παρουσιάζει στοιχεία για χρεωκοπημένα δάνεια και τι έχει ανακτηθεί γι αυτό και ο empire δεν ασχολείται πλέον ενώ παλαιότερα την είχε ανάμεσα στις 5 πλατφόρμες που χρησιμοποιούσε. Ε σίγουρα δεν είναι καλό αυτό αλλά από τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει δε μιλάμε για απάτη. Φυσικά δε θα βάλω μεγάλο ποσό σε αυτούς. Anyway, συνεχίζω και ο Θεός βοηθός. Έχω κλήσει κι ένα ποσό για 12 μήνες με 8% (προωθητικό). Με τη mintos αρχίζω να φοβάμαι. Μεγάλο ποσοστό είναι σε late H mintos έδειχνε αξιόπιστη, δεν ξέρω πως την πάτησε, η esketit που δουλεύει δάνεια σε χειρότερη περιοχή στην μέση ανατολή δεν έχει βγάλει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Η peerberry μου έχει συνολικά ένα μέσο 10.32% αλλά είμαι +0.5% επειδή είμαι πάνω από τα 25k στην πλατφόρμα τους, short δεν υπάρχουν πλέον πάντως, σήμερα πρόλαβα 300 ευρώ σε short από αφρική μεριά, σε ετήσια γύρισα κι εγώ.
b00mb00m Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, JcD είπε H mintos έδειχνε αξιόπιστη, δεν ξέρω πως την πάτησε, η esketit που δουλεύει δάνεια σε χειρότερη περιοχή στην μέση ανατολή δεν έχει βγάλει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Η peerberry μου έχει συνολικά ένα μέσο 10.32% αλλά είμαι +0.5% επειδή είμαι πάνω από τα 25k στην πλατφόρμα τους, short δεν υπάρχουν πλέον πάντως, σήμερα πρόλαβα 300 ευρώ σε short από αφρική μεριά, σε ετήσια γύρισα κι εγώ. Βλέπω περίεργη συμπεριφορά στη mintos. Ακόμα και από LO με καλή βαθμολογία. πχ έχω δάνεια από την esto (8,6) τα οποία είναι σχεδόν όλα late και μετά πηγαίνουν σε pending για κάποιο διάστημα μέχρι να αποπληρωθούν. Ακριβώς το ίδιο και με MFO (καζακστάν) όπου εκεί έριξε και τη βαθμολογία της αλλά τουλάχιστον έχουν αποπληρωθεί όλα και έχουν μείνει λίγα €. Δεν επενδύω πάλι σε αυτούς. Πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλο ποσοστό σε late (35%) και αυτό το σύστημα Late-> pending και να παίρνω τα χρήματα μετά από..... αρχίζει να με ενοχλεί 1
JcD Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 5 minutes ago, b00mb00m said: Βλέπω περίεργη συμπεριφορά στη mintos. Ακόμα και από LO με καλή βαθμολογία. πχ έχω δάνεια από την esto (8,6) τα οποία είναι σχεδόν όλα late και μετά πηγαίνουν σε pending για κάποιο διάστημα μέχρι να αποπληρωθούν. Ακριβώς το ίδιο και με MFO (καζακστάν) όπου εκεί έριξε και τη βαθμολογία της αλλά τουλάχιστον έχουν αποπληρωθεί όλα και έχουν μείνει λίγα €. Δεν επενδύω πάλι σε αυτούς. Πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλο ποσοστό σε late (35%) και αυτό το σύστημα Late-> pending και να παίρνω τα χρήματα μετά από..... αρχίζει να με ενοχλεί Ε ναι κοίτα τώρα η peerberry για παράδειγμα...
csontheline Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Αν και φέρει μία υποκειμενικότητα, ενημερώνει με πλάκα. 1
The_Judas Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου σε trade republic ποσο αργουν τα εμβασματα απο Ελλαδα από iban ;
Neptu Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, The_Judas είπε σε trade republic ποσο αργουν τα εμβασματα απο Ελλαδα από iban ; Έχω στείλει αρκετά από και προς αλλά σε ξένη τράπεζα. Όταν έστελνα στην tr με Instant πηγαίνανε την ίδια μέρα. Όταν όμως έκανα ανάληψη πηγαίνανε στην τράπεζα την επόμενη αν και νομίζω υπήρχαν φορές που φτάνανε τη μεθεπόμενη. Σε άλλες περιπτώσεις γενικά εμβασμάτων από ελλάδα σε εξωτερικό μέχρι 2 μέρες. 1
Babis_allos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 17 ώρες πριν, The_Judas είπε τα ποσα που δινειςγια να αγοράσεις κρυπτονομίσματα, etf,μετοχες ειναι τεκμηριο, αν πχ αγορασεις φετος για 10.000 ευρω το δηλωνεις στον κωδ. 743 αν θυμαμαι καλα. Αν μιλαμε βεβαια για 100 ευρώ πιθανον να μην ασχοληθεί κανείς αλλα παλι το σωστό ειναι να δηλωθούν. Συγνώμη, μάλλον έχω μαλακιστεί. Εδώ και χρόνι αγοράζω/πουλάω στοκ/ETFs, δεν δηλώνω κάπου τις αγορές μου. Απλά παιρνω την ετήσια δήλωση (απο DEGIRO) και δηλώνω τα εισοδήματα (Κέρδη/μερίσματα κλπ). Πρέπει να δηλώνω ακόμη και το τι αγοράζω;
AeonBeliever Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 6 hours ago, Neptu said: Έχω στείλει αρκετά από και προς αλλά σε ξένη τράπεζα. Όταν έστελνα στην tr με Instant πηγαίνανε την ίδια μέρα. Όταν όμως έκανα ανάληψη πηγαίνανε στην τράπεζα την επόμενη αν και νομίζω υπήρχαν φορές που φτάνανε τη μεθεπόμενη. Σε άλλες περιπτώσεις γενικά εμβασμάτων από ελλάδα σε εξωτερικό μέχρι 2 μέρες. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι χρεώνει η TR και η T212 για αναληψεις χρημάτων και σε τι κλίμακες; Δεν έχω βρει κάτι στους όρους, μπορεί να μου έχει διαφύγει.
Doubt Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 26 λεπτά πριν, AeonBeliever είπε Μήπως γνωρίζει κάποιος τι χρεώνει η TR και η T212 για αναληψεις χρημάτων και σε τι κλίμακες; Δεν έχω βρει κάτι στους όρους, μπορεί να μου έχει διαφύγει. Δεν χρεώνουν 1 1
b00mb00m Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 6:57 ΠΜ, JcD είπε είναι ολίγον αψυχολόγητη η κίνηση που έκανες 🤷♂️ Δε θα το χαρακτήριζα έτσι. Δεν είναι ότι έβαλα τα χρήματα σε μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να είναι και απάτη και θα τα χάσω. Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή αλλά λειτουργεί μια δεκαετία σχεδόν. Καταλαβαίνω πως το λές, ότι από την στιγμή που υπάρχει μια επιλογή που θεωρείται top, γιατί να πάω σε κάτι υποδιέστερο. Το έκανα για λόγους διασποράς. Ναι αναφέρουν στο review θέματα διαφάνειας (ότι δεν ανακοινώνουν αποτελεσματα) αλλά και review για άλλες πλατφόρμες που διαβάζω ανακαλύπτω αρνητικά. Και μερικά μάλιστα είναι πιο ανησυχητικά και παρόλο αυτά βλέπω να διαφημίζονται αυτές οι πλατφόρμες από κάποιους στο youtube. Απ ότι βλέπω όμως δεν ασχολούνται και πολλοί εδώ μέσα με p2p. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα. Πόσο μάλλον με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα
haris013 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου παιδιά αξίζει επενδυτικό πρόγραμμα από την NN; μου έκαναν μια πρόταση για επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα (χαμηλού ρίσκου) με συνολική απόδοση επένδυσης 13-15% (όχι το έτος, στο σύνολο της 10ετίας). Είναι χαμηλό το νούμερο απόδοσης αλλά το σκέφτομαι γιατί λογίζεται ως έξοδο της επιχείρησης και με βολεύει. Η πρόταση είναι από την πειραιώς και το μινιμουμ είναι τα 6 χρόνια με μέγιστο τα 15. Μου τραβάει αυτόματα το ποσό που θα ορίσω κάθε μήνα από τον οψεως και το αφήνω. Το σκέφτομαι γιατί στις επενδυτικές πλατφόρμες δεν ορίζονται ως δαπάνη τα ποσά που επενδύω.
The_Judas Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 9:31 ΜΜ, AeonBeliever είπε Μήπως γνωρίζει κάποιος τι χρεώνει η TR και η T212 για αναληψεις χρημάτων και σε τι κλίμακες; Δεν έχω βρει κάτι στους όρους, μπορεί να μου έχει διαφύγει. μπορεις να βγαλεις και virtual καρτα με 1% επιστροφη και χωρις χρεωσεις συναλλαγματος κατα τις πληρωμης.
drg1974 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 12 ώρες πριν, haris013 είπε παιδιά αξίζει επενδυτικό πρόγραμμα από την NN; μου έκαναν μια πρόταση για επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα (χαμηλού ρίσκου) με συνολική απόδοση επένδυσης 13-15% (όχι το έτος, στο σύνολο της 10ετίας). Είναι χαμηλό το νούμερο απόδοσης αλλά το σκέφτομαι γιατί λογίζεται ως έξοδο της επιχείρησης και με βολεύει. Η πρόταση είναι από την πειραιώς και το μινιμουμ είναι τα 6 χρόνια με μέγιστο τα 15. Μου τραβάει αυτόματα το ποσό που θα ορίσω κάθε μήνα από τον οψεως και το αφήνω. Το σκέφτομαι γιατί στις επενδυτικές πλατφόρμες δεν ορίζονται ως δαπάνη τα ποσά που επενδύω. Με ποια δικαιολογια το περναει στα εξοδα? 1
haris013 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 2 ώρες πριν, drg1974 είπε Με ποια δικαιολογια το περναει στα εξοδα? μου είπαν από την τράπεζα οτι περνάει ως δαπάνη σε ασφαλιστικό πρόγραμμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα