somt Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Neptu είπε ναι φίλε, αυτό είπα 2 φορές. Σε τέτοια περίπτωση ναι. Είναι πολλοί που ενώ έχουν τα χρήματα για κάποια αγορά δε μπορούν να τα δικαιολογήσουν και ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν την φορολογική τους. Ε αυτοί θα τα δηλώσουν. Αυτά είναι αυτονόητα νομίζω δεν καταλαβαίνω γιατι πιάνετε περίεργες περιπτώσεις βάζω σε κρυπτο τα νόμιμα 10k που έχω και γίνονται 20k τα φέρνω πίσω να αγοράσω ενα αυτοκίνητο φορολογούμαι 15% στα 10k κέρδος; νομίζω ναι είναι η απάντηση Επεξ/σία 23 Μαρτίου από somt
Neptu Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 1 ώρα πριν, somt είπε δεν καταλαβαίνω γιατι πιάνετε περίεργες περιπτώσεις βάζω σε κρυπτο τα νόμιμα 10k που έχω και γίνονται 20k τα φέρνω πίσω να αγοράσω ενα αυτοκίνητο φορολογούμαι 15% στα 10k κέρδος; νομίζω ναι είναι η απάντηση ποια είναι η περίεργη περίπτωση; Δηλαδή η συνηθισμένη ποια είναι; να βγάλει ο άλλος 10κ από κρύπτο; Καταρχήν τώρα αρχίζει να παίζει η φορολογία στα κρυπτο. Μέχρι τώρα ήταν ρευστά τα πράγματα. Εδώ ο άλλος ήθελε να αγοράσει διαμέρισμα με τα κέρδη από κρυπτο και είχε βρει το μπελά του. Υπάρχει και στο νετ το άρθρο Τα πράγματα είναι γνωστά. Αν θέλεις να κάνεις μια αγορά και μπορείς να δικαιολογήσεις το ποσό μέσω εισοδημάτων σου, από εργασία, ενοίκια και ό,τι άλλο.... όλα καλά. Δε δηλώνεις τίποτα. Αν δε γίνεται αυτό επειδή είσαι άνεργος, ή έχεις χαμηλό εισόδημα τότε ψάχνεις τρόπο να καλύψεις το ποσό, είτε με δωρεες, είτε με διάφορους γνωστούς και άγνωστους τρόπους. Ε ασε αυτή την περίπτωση θα δηλώσεις και τα κρυπτο (αν γίνεται, δε ξέρω κιολας) Άλλοι ψάχνουν να κρύψουν εισοδήματα και άλλοι να εμφανίσουν. Καθένας διαλέγει ανάλογα την περίπτωση του. Αν ο άλλος βγάλει 2000, δε θα δηλώσει τίποτα. Αν βγάλει 100.000 μπορεί και να δηλώσει διότι ίσως θελήσει να αγοράσει κανένα σπίτι ή αυτοκίνητο και το ποσό είναι μεγάλο και κάνει μπαμ 1
Fan Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Εγώ δεν αναφέρομαι καν σε αυτούς που θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματα από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στο εξωτερικό ή ακόμη και στην Ελλάδα χωρίς όμως να τα φέρουν σε ελληνική τράπεζα. Φυσικά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Αναφέρομαι σε αυτούς παρασύρθηκαν από σχετικοάσχετους όπως η συγκεκριμένη influencer του Tik Toc και δήλωσαν στην εφορία "υπεραξία" από αγορά κρυπτονομίσματος, χωρίς καν να γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Να δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Έστω ότι πριν 5 χρόνια είχες στο kraken 10.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα είχες μεταφέρει από ελληνικές τράπεζες ή με οποιαδήποτε άλλον τρόπο. Με αυτά αγόρασες 120 διαφορετικά νομίσματα και έκανες 1.000 συναλλαγές αγοροπωλησίας. Τα μετέφερες σε άλλα δέκα ανταλλακτήρια και αγόρασες και καμιά 50αρια shitcoins, ενώ ασχολήθηκες και με φάρμες σε defi κτλ κτλ. Ατελείωτος ο κατάλογος. Μετά από 3 χρόνια έστειλες κάποια χρήματα σε revolut ή ανάλογη τράπεζα. Έκανες αναλήψεις, ξανά καταθέσεις και πάει λέγοντας. Φέτος θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και στέλνεις στην Πειραιώς 10.000 ευρώ από κάποιο λογαριασμό ανταλλακτηρίου ή neobank, όπου έχεις χρήματα. Πρέπει να δηλώσεις κάποια υπεραξία; Υπεραξία είναι ότι αγοράζω ένα σπίτι τώρα 100χιλ ευρώ και το πουλάω σε 5 χρόνια 120.000. Οπότε τα 20χιλ είναι η υπεραξία που πήρα από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Τα λέω αυτά γιατί ορισμένοι την πάτησαν με κάτι τέτοιους και πλήρωσαν φόρο χωρίς να χρειάζεται. Επίσης έχω μία απορία, εάν κάποιος έχει βγάλει μεγάλα ποσά από εγκληματικές ενέργειες μπορεί να τα δικαιολογήσει λέγοντας ότι είναι κέρδη από κρυπτονομίσματα, πληρώνοντας 15% φόρο; Τόσο απλό είναι; χωρίς αποδείξεις χωρίς τίποτα; Trust me dude.
The_Judas Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου οι πιο πολλοι εκαναν το λαθος και δεν δηλωσαν καθολου τα ποσά αυτά στον αντιστοιχο κωδικό. τα ποσα που επενδύονται πρεπει να δηλωθούν ειτε εχουν 0% ειτε 15%...
Neptu Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Μόλις τώρα, The_Judas είπε οι πιο πολλοι εκαναν το λαθος και δεν δηλωσαν καθολου τα ποσά αυτά στον αντιστοιχο κωδικό. τα ποσα που επενδύονται πρεπει να δηλωθούν ειτε εχουν 0% ειτε 15%... ποια ποσά εννοείς; ποσά για αγορά κρύπτο; ή ποσά για αγορά μετοχών/ETF;
The_Judas Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Neptu είπε ποια ποσά εννοείς; ποσά για αγορά κρύπτο; ή ποσά για αγορά μετοχών/ETF; τα ποσα που δινειςγια να αγοράσεις κρυπτονομίσματα, etf,μετοχες ειναι τεκμηριο, αν πχ αγορασεις φετος για 10.000 ευρω το δηλωνεις στον κωδ. 743 αν θυμαμαι καλα. Αν μιλαμε βεβαια για 100 ευρώ πιθανον να μην ασχοληθεί κανείς αλλα παλι το σωστό ειναι να δηλωθούν. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από The_Judas
varade Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Fan είπε Εγώ δεν αναφέρομαι καν σε αυτούς που θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματα από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στο εξωτερικό ή ακόμη και στην Ελλάδα χωρίς όμως να τα φέρουν σε ελληνική τράπεζα. Φυσικά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Αναφέρομαι σε αυτούς παρασύρθηκαν από σχετικοάσχετους όπως η συγκεκριμένη influencer του Tik Toc και δήλωσαν στην εφορία "υπεραξία" από αγορά κρυπτονομίσματος, χωρίς καν να γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Να δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Έστω ότι πριν 5 χρόνια είχες στο kraken 10.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα είχες μεταφέρει από ελληνικές τράπεζες ή με οποιαδήποτε άλλον τρόπο. Με αυτά αγόρασες 120 διαφορετικά νομίσματα και έκανες 1.000 συναλλαγές αγοροπωλησίας. Τα μετέφερες σε άλλα δέκα ανταλλακτήρια και αγόρασες και καμιά 50αρια shitcoins, ενώ ασχολήθηκες και με φάρμες σε defi κτλ κτλ. Ατελείωτος ο κατάλογος. Μετά από 3 χρόνια έστειλες κάποια χρήματα σε revolut ή ανάλογη τράπεζα. Έκανες αναλήψεις, ξανά καταθέσεις και πάει λέγοντας. Φέτος θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και στέλνεις στην Πειραιώς 10.000 ευρώ από κάποιο λογαριασμό ανταλλακτηρίου ή neobank, όπου έχεις χρήματα. Πρέπει να δηλώσεις κάποια υπεραξία; Υπεραξία είναι ότι αγοράζω ένα σπίτι τώρα 100χιλ ευρώ και το πουλάω σε 5 χρόνια 120.000. Οπότε τα 20χιλ είναι η υπεραξία που πήρα από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Τα λέω αυτά γιατί ορισμένοι την πάτησαν με κάτι τέτοιους και πλήρωσαν φόρο χωρίς να χρειάζεται. Επίσης έχω μία απορία, εάν κάποιος έχει βγάλει μεγάλα ποσά από εγκληματικές ενέργειες μπορεί να τα δικαιολογήσει λέγοντας ότι είναι κέρδη από κρυπτονομίσματα, πληρώνοντας 15% φόρο; Τόσο απλό είναι; χωρίς αποδείξεις χωρίς τίποτα; Trust me dude. ναι τοσο απλο ειναι. κατι μαυρα λεφτα που ειχα εγω, τα δήλωσα στην πλατφορμα βραχυχρονιας μισθωσης με την αιτιολογια οτι νοικιασα το σπιτι και πληρώθηκα με μετρητα (δηλαδη εκτος πλατφορμας airbnb ) Φορολογήθηκα για αυτα (15%) και τα εκανα νομιμα για αγορα αμαξιου. για να γινει ελεγχος δεν υπαρχει περιπτωση, εβαλα οτι το νοικιασα σε αλλοδαπους και εβαλα ψευτικους αριθμους διαβατηριων. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από varade 1
NiKoSmile Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, varade είπε ναι τοσο απλο ειναι. κατι μαυρα λεφτα που ειχα εγω, τα δήλωσα στην πλατφορμα βραχυχρονιας μισθωσης με την αιτιολογια οτι νοικιασα το σπιτι και πληρώθηκα με μετρητα Δεν επιτρέπεται! 😆
varade Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 33 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Δεν επιτρέπεται! 😆 Είχε επιλογή τέτοια νομίζω. Αλλά και να μην είχε έγινε η νομιμοποίηση κανονικά, πέρασε στη φορολογική μου όλα κομπλέ
b00mb00m Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου χρησιμοποιώ μια πλατφόρμα p2p η οποία δεν είναι και τόσο γνωστή. Πρόκειται για την iuvo η οποία απ ότι λέει το p2p empire πάσχει στο θέμα της διαφάνειας αλλά παρόλο αυτά έχει "πλάτες" από πίσω και δε φαίνεται να είναι κάποια τυχαία. Τονίζεται όμως το θέμα της διαφάνειας. Δεν υπάρχουν στατιστικά όπως υπάρχουν για τις γνωστές πλατφόρμες (mintos, robocash, peerberry...) αλλά είναι ενεργή από το 2016. Επίσης είναι η μόνη πλατφόρμα που με πήραν τηλέφωνο όταν άργησα να κάνω την ταυτοποίηση και με ρώτησαν αν έχω κάποιο πρόβλημα. Καινούργιος είμαι κι εγώ οπότε δε μπορώ να σχηματίσω γνώμη ακόμα και ούτε θα την προτείνω προς το παρόν σε κανέναν αφού δε ξέρω κι εγώ τι παίζει. Έβαλα κάποια λίγα χρήματα για δοκιμή και διασπορά. Βασικά ήθελα να δω αν τη χρησιμοποιεί κάποιος άλλος. Εκτός των δανείων p2p έχει και το iuvo save όπως το ονομάζει και το παρουσιάζει ως εναλλακτική των τραπεζικών καταθέσεων (5% για 3 μήνες, 6% για 6 μήνες, 7% για 12 μήνες). Μου θυμίζει τα αντίστοιχα της nexo με χαμηλότερα όμως επιτόκια. Δε μπορώ να βρω πληροφορίες όμως γι αυτα και το ρίσκο που έχουν. Υποθέτω επενδύονται σε δάνεια. θα μου πείτε γιατί δεν επενδύεις κατευθείαν στα δάνεια τους τότε με 8%-9% και τα βάζεις εκεί με 5%-7% . Υποθέτω για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ή έτσι νομίζω; Βασικά εχω βάλει κάποια χρήματα σε δάνεια και κάποια σε αυτές τις "προθεσμιακές" @JcD μιας και ασχολεισαι με p2p έχεις κάποια άποψη; Spoiler
JcD Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 5 hours ago, b00mb00m said: χρησιμοποιώ μια πλατφόρμα p2p η οποία δεν είναι και τόσο γνωστή. Πρόκειται για την iuvo η οποία απ ότι λέει το p2p empire πάσχει στο θέμα της διαφάνειας αλλά παρόλο αυτά έχει "πλάτες" από πίσω και δε φαίνεται να είναι κάποια τυχαία. Τονίζεται όμως το θέμα της διαφάνειας. Δεν υπάρχουν στατιστικά όπως υπάρχουν για τις γνωστές πλατφόρμες (mintos, robocash, peerberry...) αλλά είναι ενεργή από το 2016. Επίσης είναι η μόνη πλατφόρμα που με πήραν τηλέφωνο όταν άργησα να κάνω την ταυτοποίηση και με ρώτησαν αν έχω κάποιο πρόβλημα. Καινούργιος είμαι κι εγώ οπότε δε μπορώ να σχηματίσω γνώμη ακόμα και ούτε θα την προτείνω προς το παρόν σε κανέναν αφού δε ξέρω κι εγώ τι παίζει. Έβαλα κάποια λίγα χρήματα για δοκιμή και διασπορά. Βασικά ήθελα να δω αν τη χρησιμοποιεί κάποιος άλλος. Εκτός των δανείων p2p έχει και το iuvo save όπως το ονομάζει και το παρουσιάζει ως εναλλακτική των τραπεζικών καταθέσεων (5% για 3 μήνες, 6% για 6 μήνες, 7% για 12 μήνες). Μου θυμίζει τα αντίστοιχα της nexo με χαμηλότερα όμως επιτόκια. Δε μπορώ να βρω πληροφορίες όμως γι αυτα και το ρίσκο που έχουν. Υποθέτω επενδύονται σε δάνεια. θα μου πείτε γιατί δεν επενδύεις κατευθείαν στα δάνεια τους τότε με 8%-9% και τα βάζεις εκεί με 5%-7% . Υποθέτω για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ή έτσι νομίζω; Βασικά εχω βάλει κάποια χρήματα σε δάνεια και κάποια σε αυτές τις "προθεσμιακές" @JcD μιας και ασχολεισαι με p2p έχεις κάποια άποψη; Hide contents Η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος με πλατφόρμα που έχει θέματα διαφάνειας όταν υπάρχει η peerberry που μας γύρισε ότι χρήματα είχαμε σε ρώσικα και ουκρανικα δάνεια με την έναρξη του πολέμου εκεί. Μάλιστα και ο empire που παρακολουθείς και πολύ σωστά κάνεις την peerberry έχει ως κύρια πλατφόρμα του, είναι ολίγον αψυχολόγητη η κίνηση που έκανες 🤷♂️
prometheas Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 22/3/2025 στις 7:04 ΜΜ, somt είπε απαντάω στον εαυτο μου εδώ έχει μπόλικη πληροφορία μαζεμένη στο 9:41 για τα ETF Kαλά σοβαρά τώρα ακούτε την συγκεκριμένη ; Οτι πιο ανουσιο υπάρχει στο χώρο μαζί με τον "μαγουλάκια"... Επεξ/σία 24 Μαρτίου από prometheas
somt Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου εχεις δίκιο, θα ακούω τον prometheas που δεν έχει ονοματεπώνυμο, ούτε πρόσωπο και γράφει στο ινσομνια ξεκολάτε, δεν "ακούμε" κανέναν. μαζεύουμε πληροφορία από όπου κι αν προέρχεται και διασταυρώνουμε 3
panagiotis54 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου παιδακια γραφετε $%$&**! αν θελετε να κανετε τα φορολογικα σας λαθος, καντε τα λαθος για τον εαυτο σας, μην παιρνετε και κανεναν αλλο στο λαιμο μας που απλα παρακολουθει το τοπικ
prometheas Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, somt είπε εχεις δίκιο, θα ακούω τον prometheas που δεν έχει ονοματεπώνυμο, ούτε πρόσωπο και γράφει στο ινσομνια ξεκολάτε, δεν "ακούμε" κανέναν. μαζεύουμε πληροφορία από όπου κι αν προέρχεται και διασταυρώνουμε Εγω δεν σου ειπα να ακους εμένα. Υπάρχουν σοβαροι φοροτεχνικοί & financial planners για όποιον θέλει αξιόπιστη πληροφόρηση και βοήθεια για τα φορολογικά του (αυτό κάνω εγώ και μέχρι στιγμής δεν εχω βγεί ζημιωμένος) Τώρα για μαύρο χρήμα ή λοιπες αποχρώσεις του γκρι κανετε οτι νομίζετε.... Η συγκεκριμένη κυρια όπως και οι περισσότεροι Eλληνες financial Youtubers απλά θέλουν views & likes για να τρέχει ο αλγοριθμος και να πεφτουν τα λεφτά απο τις χορηγίες. (Οι οποίες ολως τυχαίως προέρχονται από ένα συγκεκριμένο οργανισμό) Επεξ/σία 24 Μαρτίου από prometheas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα