ZoReN Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 hour ago, Niiikoc said: Υπάρχει κάποια διαφορά αν το αγοράσω απο Ιταλία ή απο Γερμανία; Γιατί είδα ότι υπάρχει και για Γερμανίας που είναι το IBIS2 Για το vuaa μιλάμε? Γιατί δε το βρίσκω εγω σε Γερμανία. Μέσω ibkr σου εμφανίζει και Ιταλία και Γερμανία? Γενικά καλό είναι να αγοράζεις στο νόμισμα του λογαρισμού σου για να μην έχεις έξτρα χρεώσεις με κόστη συναλλάγματος. Είτε Γερμανία, είτε Ιταλία είναι το ίδιο στην ουσία από τη στιγμή που η αγορά και η πώληση γίνεται σε ευρώ.Προσωπικά βλέπω και ibkr και Τ212 το vuaa είναι σε Ιταλία και Λονδίνο, και όχι Γερμανία, άρα την αγορά θα την έκανα από Ιταλία. Ευρώπη γενικότερα. Το λέω σε περίπτωση που αύριο πχ θα θέλεις να πάρεις και κάποιο άλλο etf
Niiikoc Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 19 λεπτά πριν, ZoReN είπε Για το vuaa μιλάμε? Γιατί δε το βρίσκω εγω σε Γερμανία. Μέσω ibkr σου εμφανίζει και Ιταλία και Γερμανία? Γενικά καλό είναι να αγοράζεις στο νόμισμα του λογαρισμού σου για να μην έχεις έξτρα χρεώσεις με κόστη συναλλάγματος. Είτε Γερμανία, είτε Ιταλία είναι το ίδιο στην ουσία από τη στιγμή που η αγορά και η πώληση γίνεται σε ευρώ.Προσωπικά βλέπω και ibkr και Τ212 το vuaa είναι σε Ιταλία και Λονδίνο, και όχι Γερμανία, άρα την αγορά θα την έκανα από Ιταλία. Ευρώπη γενικότερα. Το λέω σε περίπτωση που αύριο πχ θα θέλεις να πάρεις και κάποιο άλλο etf Γενικά κοιτάω να πάρω απο Ευρώπη όπως ανέφερες και εσύ. Απλά δεν ήξερε αν υπήρχαν διαφορές. Αναρωτιέμαι αν έχει διαφορά στα fees ανάλογα το ευρωπαικό χρηματιστήριο... Θα το τσεκάρω αν υπάρχουν αντίστοιχα σε άλλες χώρες τις Ευρώπης.
basilis_k6 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου ψαχνω ενα καλο screener για ευρωπαικες μετοχες. οσα εχω δει ειναι για usa, εκτος αν πληρωσεις και ξεκλειδωνουν αλλα αυτο δεν το γνωριζω.
vjshadow Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου @alxandros_gr μπορείς μέσω eurobank trader να αγοράσεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην πρωτογενή αγορά; Ή πάλι πρέπει να πας στην τράπεζα;
prometheas Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, b00mb00m είπε θέλω τη γνώμη σας για την παρακάτω σκέψη. Σκέφτομαι εκτός των άλλων, αντί να έχω κάποια χρήματα στην τράπεζα και να παίρνω τους τόκους, να επενδύσω σε κάποιες μετοχές μόνο και μόνο για τα μερίσματα τους. Σαν πρώτη σκέψη έχω μετοχές της coca cola που δίνει μέρισμα στο 2,9%. Κατα πόσο έξυπνη χαρακτηρίζετε μια τέτοια κίνηση; Έχοντας τα χρήματα στην τράπεζα θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά μικρότερη απόδοση. Δε μιλάω για ελληνικές τράπεζες που δε δίνουν τίποτα, αλλά και πάλι ... Απο την άλλη οι μετοχές μπορεί να πέσουν αλλά επενδύοντας σε μια τόσο μεγάλη εταιρία θεωρώ μειώνεται κάπως ο κίνδυνος τι γίνεται όμως με τη φορολογία; Αν αναφέρεσαι στην μετοχή της Coca Cola στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο, νομιζω οτι η υπόθεση φορολογία για τους φορολογικούς κάτοικους Ελλάδας δεν ειναι ευνοική https://ourwallet.gr/pos-forologountai-ependyseis/#foreign Επισης το 2.9% δεν ειναι καμμία φοβερή μερισματική απόδοση Δες το παρακάτω UCITS ETF που δινει μηνιαια μερίσματα με (ετήσια) μερισματική απόδοση κοντά στο 6%. Mπορείς να το βρεις σε IBKR, Degiro & Revolut (πιθανότατα και στις αλλες...) https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE0003UVYC20#dividends Επεξ/σία 16 Μαρτίου από prometheas
NT1G Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 ώρα πριν, prometheas είπε ... Δες το παρακάτω UCITS ETF που δινει μηνιαια μερίσματα με (ετήσια) μερισματική απόδοση κοντά στο 6%. Mπορείς να το βρεις σε IBKR, Degiro & Revolut (πιθανότατα και στις αλλες...) https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE0003UVYC20#dividends Τι διαφορά έχει αυτό από τα κλασσικά που συζητάμε εδώ; Βλέπω έχει και accumulating.
alxandros_gr Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 hours ago, vjshadow said: @alxandros_gr μπορείς μέσω eurobank trader να αγοράσεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην πρωτογενή αγορά; Ή πάλι πρέπει να πας στην τράπεζα; Δεν το γνωρίζω. Δεν βλέπω κάτι σχετικό στην εφαρμογή/ιστοσελίδα. Έχω μόνο ασχοληθεί με Ελληνικές μετοχές. Δεν ξέρω αν κάποια από τις παρακάτω επιλογές σου ανοίγει έξτρα αγορές
prometheas Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 12 ώρες πριν, NT1G είπε Τι διαφορά έχει αυτό από τα κλασσικά που συζητάμε εδώ; Βλέπω έχει και accumulating. Αυτού του τύπου τα ETF (distributing) ειναι για οποιους θέλουν να εισπράττουν μερισματα σαν σταθερό εισόδημα. Το πρότεινα σαν εναλλακτική στον συμφορουμιτη που ρώτησε για αγορά μετοχής με στόχο το μέρισμα...
NT1G Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 1 ώρα πριν, prometheas είπε Αυτού του τύπου τα ETF (distributing) ειναι για οποιους θέλουν να εισπράττουν μερισματα σαν σταθερό εισόδημα. Το πρότεινα σαν εναλλακτική στον συμφορουμιτη που ρώτησε για αγορά μετοχής με στόχο το μέρισμα... Όχι, εννοούσα τι διαφορά έχει αυτό το ETF από τα κλασσικά που αναφέρονται εδώ. Τι διαφορά με τα άλλα dist που έχουν πει εδώ.
b00mb00m Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, prometheas είπε Αν αναφέρεσαι στην μετοχή της Coca Cola στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο, νομιζω οτι η υπόθεση φορολογία για τους φορολογικούς κάτοικους Ελλάδας δεν ειναι ευνοική https://ourwallet.gr/pos-forologountai-ependyseis/#foreign Επισης το 2.9% δεν ειναι καμμία φοβερή μερισματική απόδοση Δες το παρακάτω UCITS ETF που δινει μηνιαια μερίσματα με (ετήσια) μερισματική απόδοση κοντά στο 6%. Mπορείς να το βρεις σε IBKR, Degiro & Revolut (πιθανότατα και στις αλλες...) https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE0003UVYC20#dividends Αυτό το ETF δε το ήξερα. Βλέπω είναι καινούργιο, ψάχνω τώρα για περισσότερες πληροφορίες. Το βρήκα στην t212 που χρησιμοποιώ στα ~25€ Μου κάνει εντύπωση που μιλάνε πολλοί για μερισματικές μετοχές και αναφέρουν την coca cola που κοιτούσα κι εγώ, καθώς και κάποιες άλλες μετοχες και δεν έχω δει κανέναν να προτείνει αυτό που θεωρητικά φαίνεται καλή περίπτωση. Γιατί αυτό, που είναι η παγίδα; Μήπως επειδή είναι καινούργιο; πόσο αξιόπιστο είναι να επενδύσω σε κάτι τέτοιο; οκ δεν έχει τη "σιγουριά" της τράπεζας αλλά δίνει και 3πλάσια+. Μια απορία που έχω με βάση αυτό το ETF ( και όχι μόνο αυτό). Ίσως ειναι και βλακεία αλλά ποιος μου εγγυάται ότι από αύριο δε θα αρχίσει να δίνει μέρισμα αντί για 6%, 1%; Αν συμβεί κάτι τέτοιο λογικά όλοι θα πουλήσουν (αφού το αγοράζουν για τα μερίσματα περισσότερο απ ότι καταλαβα) και θα πέσει η αξία του. Άρα θα χάσω και τα χρήματα. Είναι UCITS άρα δεν υπάρχει και φορολογία. Καλό αυτό. Οπότε το καλύτερο είναι να κοιτάμε μόνο UCITS αν γίνεται για να γλιτώνουμε τη φορολογία 18 λεπτά πριν, NT1G είπε Όχι, εννοούσα τι διαφορά έχει αυτό το ETF από τα κλασσικά που αναφέρονται εδώ. Τι διαφορά με τα άλλα dist που έχουν πει εδώ. δίνει μεγαλύτερο μέρισμα. Αντί για 1%-2% που δίνουν άλλα, αυτό πάει στα ~6% και μάλιστα δίνει κάθε μήνα αντί για 3μηνο. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από b00mb00m
Doubt Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 1 ώρα πριν, b00mb00m είπε Μια απορία που έχω με βάση αυτό το ETF ( και όχι μόνο αυτό). Ίσως ειναι και βλακεία αλλά ποιος μου εγγυάται ότι από αύριο δε θα αρχίσει να δίνει μέρισμα αντί για 6%, 1%; Αν συμβεί κάτι τέτοιο λογικά όλοι θα πουλήσουν (αφού το αγοράζουν για τα μερίσματα περισσότερο απ ότι καταλαβα) και θα πέσει η αξία του. Άρα θα χάσω και τα χρήματα. Στα "ψιλά γράμματα" πάντα γράφει πως οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται για τις μελλοντικές και πως το κεφάλαιο βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σωστή τακτική είναι "όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι".
b00mb00m Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, Doubt είπε Στα "ψιλά γράμματα" πάντα γράφει πως οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται για τις μελλοντικές και πως το κεφάλαιο βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σωστή τακτική είναι "όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι". συμφωνώ με αυτά που λες, αν δεν ήθελα καθόλου κίνδυνο θα τα άφηνα στην τράπεζα. Απλά προσπαθώ να εκτιμήσω τον κίνδυνο. Μια μετοχή όπως η coca cola που ανέφερα (ή και κάποια παρόμοια) έχει τη σιγουριά μιας μεγάλης πολυεθνικής. Να πτωχεύσει η συγκεκριμένη; Δε το κόβω πιθανό. Ένα ETF σαν το συγκεκριμένο όμως που είναι και καινούργιο, πόσο μπορείς να το εμπιστευτείς; Πόσο μάλλον όταν στοχεύει σε μερίσματα, άρα δε θα ανέβει και τόσο η αξία του. Αν σταματήσει να τα δίνει πάει... Η coca cola και να σταματήσει να δίνει μέρισμα, η μετοχή της δε θα πέσει. Είναι σωστές οι σκέψεις μου;
Doubt Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, b00mb00m είπε Μια μετοχή όπως η coca cola που ανέφερα (ή και κάποια παρόμοια) έχει τη σιγουριά μιας μεγάλης πολυεθνικής. Να πτωχεύσει η συγκεκριμένη; Δε το κόβω πιθανό. Ένα ETF σαν το συγκεκριμένο όμως που είναι και καινούργιο, πόσο μπορείς να το εμπιστευτείς; Πόσο μάλλον όταν στοχεύει σε μερίσματα, άρα δε θα ανέβει και τόσο η αξία του. Αν σταματήσει να τα δίνει πάει... Η coca cola και να σταματήσει να δίνει μέρισμα, η μετοχή της δε θα πέσει. Είναι σωστές οι σκέψεις μου; Το ETF επενδύει σε διάφορες μετοχές, οπότε κατά ένα μέρος καλύπτει το περί αυγών. Κάνε κι εσύ το ίδιο, αντί για 1 πολυεθνική επένδυσε σε 10.. και ομόλογα και καταθέσεις και δολάριο και χρυσό άντε και ολίγον bitcoin Αυτά από εμένα. 1
b00mb00m Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, Doubt είπε Το ETF επενδύει σε διάφορες μετοχές, οπότε κατά ένα μέρος καλύπτει το περί αυγών. Κάνε κι εσύ το ίδιο, αντί για 1 πολυεθνική επένδυσε σε 10.. και ομόλογα και καταθέσεις και δολάριο και χρυσό άντε και ολίγον bitcoin Αυτά από εμένα. Καλά αυτό κάνω, έχω σκορπίσει παντού... κι έλεγα να βγάλω λίγα από καταθέσεις μιας και μειώνονται τα επιτόκια και να τα ρίξω σε μετοχές-ETF αποκλειστικά για μέρισμα. Θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα δω.. Ευχαριστώ
somt Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου μια υποθετικη ερώτηση ας πούμε βάζεις 100κ σε vuaa από freedom24 και κάποια στιγμή γίνονται 120κ, πουλάς και τα επιστρέφεις σε ελληνική τράπεζα τι φορολογείσαι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα