Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Metal Heart said:

Το ξαναγράφω γιατί δεν έχουν κατανοηθεί κάποια βασικά θέματα.

Το νόμισμα της αξίας του ενεργητικού (fund currency) είναι το δολάριο. Αναφέρεται και στον πλήρη τίτλο του SXR8 δηλαδή "iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)". Αυτό που μπορεί να διαφέρει στα χρηματιστήρια είναι το νόμισμα διαπραγμάτευσης (trade currency) δηλαδή σε ποιο νόμισμα θα αγοράσεις ή θα πουλήσεις το ETF. Το SXR8 διαπραγματεύεται σε ευρώ στο Άμστερνταμ και σε δολάρια ή λίρες στο Λονδίνο. Στην πρώτη περίπτωση, το κόστος μετατροπής περνάει στην τιμή. Υπάρχουν και hedged ETF τα οποία προστατεύουν τον επενδυτή από τις αλλαγές στην ισοτιμία αλλά έχουν παραπάνω έξοδα διαχείρισης.

Πάμε πάλι! Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις?

3 hours ago, JcD said:

το sxr8 είναι ένα ευρωπαϊκό fund που ακολουθεί - επενδύει στις ίδιες μετοχές του sp500, απλός επειδή είναι ευρωπαικό συναλλάσσεται σε ευρώ αντί δολαρίου, κάτι που μας βολεύει φυσικά

Δημοσ.

Μάλλον εσύ δε διαβάζεις αυτά που γράφω. Το sxr8 δε διαπραγματεύεται αποκλειστικά σε ευρώ. Το νόμισμα αγοράς / πώλησης σε κάθε χρηματιστήριο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Δημοσ.
4 minutes ago, Metal Heart said:

Μάλλον εσύ δε διαβάζεις αυτά που γράφω. Το sxr8 δε διαπραγματεύεται αποκλειστικά σε ευρώ. Το νόμισμα αγοράς / πώλησης σε κάθε χρηματιστήριο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Α, οπότε ας προσπαθήσουμε να το αγοράσουμε σε κάποιο άλλο νόμισμα ώστε να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη ξέρω'γω! Δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου σου πραγματικά, εξηγώ στον άνθρωπο που μας ρώτησε τι είναι καλύτερο να πάρει ότι το sxr8 μπορεί να το αγοράσει άμεσα σε ευρώ χωρίς τις επιβαρύνσεις που έχει το VUAA το οποίο θέλει διαμεσολάβηση και αλλαγή νομίσματος για να το αγοράσεις.

Δημοσ.

Σύφνωνα με το justetf το Fund currency και των δυο είναι σε usd. Το ένα μπορείς να το αγοράσεις με ευρώ από Ιταλία και το άλλο πάλι σε ευρώ από Γερμανία. Το fund όμως διαπραγματεύεται σε δολάριο

Δημοσ.
2 minutes ago, ZoReN said:

Σύφνωνα με το justetf το Fund currency και των δυο είναι σε usd. Το ένα μπορείς να το αγοράσεις με ευρώ από Ιταλία και το άλλο πάλι σε ευρώ από Γερμανία. Το fund όμως διαπραγματεύεται σε δολάριο

Τα αυτονόητα γράφετε παιδιά, sp500 ακολουθεί, φυσικά και το νόμισμα του φαντ είναι το δολάριο, το κυρίως νόμισμα συνδιαλλαγής του sxr8 είναι το ευρώ, το VUAA το έχω δει μόνο σε δολάριο και λίρες αγγλίας μέχρι στιγμής, δεν ήξερα ότι μπορεί να το πάρει κάποιος σε ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, JcD said:

Τα αυτονόητα γράφετε παιδιά, sp500 ακολουθεί, φυσικά και το νόμισμα του φαντ είναι το δολάριο, το κυρίως νόμισμα συνδιαλλαγής του sxr8 είναι το ευρώ, το VUAA το έχω δει μόνο σε δολάριο και λίρες αγγλίας μέχρι στιγμής, δεν ήξερα ότι μπορεί να το πάρει κάποιος σε ευρώ.

Την βρήκαμε την "παρεξήγηση" λοιπόν. Ναι το vuaa το αγοράζεις από Ιταλία. Η f24 δεν το έχει και από εκεί μπορείς να το αγοράσεις μόνο σε δολάριο. Τ212 και ibkr το αγοράζεις κανονικά από Ιταλία

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα χρησιμοποιήσω το IBKR για την επένδυση που ανέφερα. 
Εκεί παρατήρησα ότι έχει διάφορα VUAA που το καθένα ειναι σε διαφορετικό χρηματιστήριο.
ΠΧ το VUAA VANG S&P500 USDA BVME.ETF αναφέρεται σε Ιταλικό χρηματιστήριο αλλά μέσω της IBKR μπορείς να αγοράσεις σε € κανονικά.
Αυτό σημαίνει ότι εγώ ναι μεν αγοράζω σε ευρώ αλλά αυτά μετατρέπονται σε δολάρια;

Σορρυ αν σας φαίνονται χαζές ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να καταλάβω.

Δημοσ.
1 minute ago, Niiikoc said:

Εκεί παρατήρησα ότι έχει διάφορα VUAA που το καθένα ειναι σε διαφορετικό χρηματιστήριο.
ΠΧ το VUAA VANG S&P500 USDA BVME.ETF αναφέρεται σε Ιταλικό χρηματιστήριο αλλά μέσω της IBKR μπορείς να αγοράσεις σε € κανονικά.
Αυτό σημαίνει ότι εγώ ναι μεν αγοράζω σε ευρώ αλλά αυτά μετατρέπονται σε δολάρια;

Καθόλου χαζές, κι εγώ μαθαίνω με αυτήν την συζήτηση οπότε θα αφήσω τους υπόλοιπους να συνεχίσουν που το ξέρουν καλύτερα. 

Δημοσ.
1 minute ago, Niiikoc said:

Θα το αγοράσεις από Ιταλία αν ο λογαρισμό σου είναι σε ευρώ. Δε σε συμφέρει να μετατρέψεις εσύ το συνάλαγμα. Το etf θα το κάνει μόνο του

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Niiikoc είπε

Αγοράζεις ένα προϊόν του οποίου η αξία αποτιμάται σε δολάρια. Όμως για να το αγοράσεις, χρησιμοποιείς ευρώ και στην τιμή έχει περιληφθεί το κόστος μετατροπής συναλλάγματος. Δεν κάνεις εσύ κάποια μετατροπή. Πρακτικά, οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία δολαρίου / ευρώ σε επηρεάζουν ελάχιστα όταν επενδύεις μακροπρόθεσμα.

• Like 1
Δημοσ.

θέλω τη γνώμη σας για την παρακάτω σκέψη.

Σκέφτομαι εκτός των άλλων, αντί να έχω κάποια χρήματα στην τράπεζα και να παίρνω τους τόκους, να επενδύσω σε κάποιες μετοχές μόνο και μόνο για τα μερίσματα τους.

Σαν πρώτη σκέψη έχω μετοχές της coca cola που δίνει μέρισμα στο 2,9%. Κατα πόσο έξυπνη χαρακτηρίζετε μια τέτοια κίνηση;

Έχοντας τα χρήματα στην τράπεζα θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά μικρότερη απόδοση. Δε μιλάω για ελληνικές τράπεζες που δε δίνουν τίποτα, αλλά και πάλι ...

Απο την άλλη οι μετοχές μπορεί να πέσουν αλλά επενδύοντας σε μια τόσο μεγάλη εταιρία θεωρώ μειώνεται κάπως ο κίνδυνος 

τι γίνεται όμως με τη φορολογία;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ZoReN είπε

Θα το αγοράσεις από Ιταλία αν ο λογαρισμό σου είναι σε ευρώ. Δε σε συμφέρει να μετατρέψεις εσύ το συνάλαγμα. Το etf θα το κάνει μόνο του

Υπάρχει κάποια διαφορά αν το αγοράσω απο Ιταλία ή απο Γερμανία; Γιατί είδα ότι υπάρχει και για Γερμανίας που είναι το IBIS2

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/3/2025 στις 2:36 ΜΜ, alxandros_gr είπε

Δοκίμασα να βάλω για αγορά vuaa και σαν προμήθεια κρατάει 100 ευρω ανά συναλλαγή οπότε τρώει απευθείας άκυρο. 

Screenshot_2025-03-12-13-34-40-795_com.eurobank.trader.jpg.21ca3eb56d3ec19de3f872e612ac5f76.jpg

Κάτσε λίγο. Απο Eurobank Trader είναι η εικόνα; 100 για μια συναλλαγή; 

Έχει να προτείνει κάποιος κάποια έμπιστη εταιρεία (Ελλάδα πάντα) για αγορά ETF;

Δημοσ.
7 minutes ago, DestinyGR said:

Κάτσε λίγο. Απο Eurobank Trader είναι η εικόνα; 100 για μια συναλλαγή; 

Έχει να προτείνει κάποιος κάποια έμπιστη εταιρεία (Ελλάδα πάντα) για αγορά ETF;

Ναι. Δοκίμασα το ίδιο etf και σε άλλα 2 ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ήταν η ίδια τιμή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...