JcD Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 5 minutes ago, The_Judas said: Για επένδυση σε αγορά ακινήτων μιλάμε εδώ... όχι για κατασκευαστικές εταιρείες που ασχολούνται με μετρο, γέφυρες, δρόμους κλπ. Αυτά είναι πολύ εξειδικευμένα έργα τα οποία τα διενεργεί κατά κύριο λόγο το δημόσιο. Οσοι είχαν αγοράσει π.χ 10 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας το 2011... σήμερα νομίζεις ότι έχουν πρόβλημα; Αστεία λέμε τώρα? Αυτά έχουν γίνει ξενοδοχεία αρμπιμπι και θησαυρίζουν οι ιδιοκτήτες, πέραν του ότι θα πήραν αξία σαν ακίνητα.!
BLiTzER Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, The_Judas είπε Οσοι είχαν αγοράσει π.χ 10 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας το 2011... σήμερα νομίζεις ότι έχουν πρόβλημα; Αν είχαν αγοράσει BTC ή ETFs με τα ίδια λεφτά...
csontheline Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 1 hour ago, BLiTzER said: Αν είχαν αγοράσει BTC ή ETFs με τα ίδια λεφτά... Πολλά τα αν. Το θέμα πως κάθε ένας από εμάς, έχει διαφορετικά εισοδήματα, διαφορετικούς στόχους, διαφορετικά μυαλά και διαφορετικά στομάχια. Συνήθως, τα ακίνητα είναι η πιο σίγουρη επένδυση, ειδικά για βραχυχρόνια μίσθωση που τα δουλεύει ο ιδιοκτήτης, καθώς πληρώνεται για την εργασία του σε αυτά (ή καλύτερα, δεν έχει εξτρά έξοδα για την συντήρηση/διαχείρισή τους). Ξέρω περίπτωση που είχε 1 ακίνητο (μακροχρόνια ενοικίαση) σε καλό σημείο, με ανακαίνιση μπορούσε να σπάσει σε 2-3 μικρά για βραχυχρόνια και δεν προχώρησε γιατί δεν θα ήταν τόσο καλό το κέρδος, αφού ήθελε 3ος να τα διαχειρίζεται, να τα καθαρίζει κλπ. 1
thermaikos4 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, csontheline είπε Ξέρω περίπτωση που είχε 1 ακίνητο (μακροχρόνια ενοικίαση) σε καλό σημείο, με ανακαίνιση μπορούσε να σπάσει σε 2-3 μικρά για βραχυχρόνια και δεν προχώρησε γιατί δεν θα ήταν τόσο καλό το κέρδος, αφού ήθελε 3ος να τα διαχειρίζεται, να τα καθαρίζει κλπ. και υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν μια οικοδομη να γινεται ξενοδοχειο, να μην δινεται το σπιτι σε οικογενειες/εργαζομενους σε ανθρωπους που θελουν να μεινουν μονιμα σε ενα σπιτι και οχι να μετακομιζουν σαν νομαδες. ολοι ψαχνουν το γρηγορο και ευκολο κερδος και δεν κοιτανε βασικες αναγκες του ανθρωπου
Neptu Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 21 ώρες πριν, Errik είπε Και που ξέρεις ο καθένας που σου λέει κάτι τι κάνει; Εσύ δηλαδή ποια επενδυση θεωρείς καλή αυτή τη στιγμή; Δε σχολίασα την επένδυση αυτό που λέω είναι λίγο άκυρο και χωρίς νόημα να έρχεται ο άλλος κατόπιν εορτής να το παίξει προφήτης, πχ Αν είχες στοιχηματίσει το 2004 στην ελλάδα ξέρεις πόσα θα είχες βγάλει; αν είχες ρίξει 1000€ σε Bitcoin στις αρχές, ξέρεις πόσα θα είχες βγάλει; αν είχες ρίξει 1000€ στην τάδε μετοχή πριν 10 χρόνια, ξέρεις πόσα θα είχες βγάλει; αν είχες παίξει αυτά τα νούμερα στο joker, ξέρεις πόσα θα είχες βγάλει; αν...... Ε χαίρω πολύ, κριτική εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής 6
csontheline Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 minutes ago, thermaikos4 said: και υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν μια οικοδομη να γινεται ξενοδοχειο, να μην δινεται το σπιτι σε οικογενειες/εργαζομενους σε ανθρωπους που θελουν να μεινουν μονιμα σε ενα σπιτι και οχι να μετακομιζουν σαν νομαδες. ολοι ψαχνουν το γρηγορο και ευκολο κερδος και δεν κοιτανε βασικες αναγκες του ανθρωπου Είναι πιο πολύπλοκο από το "στο κοινωνικό κράτος, όλοι θα είχαμε δωρεάν σπίτια και οι πλούσιοι θα τα πλήρωναν όλα". Πως είναι γρήγορο και εύκολο κέρδος το rbibi; Επίσης, έχεις ρωτήσει κάποιον που το έκανε, γιατί το έκανε; Αν το είχε στην μακροχρόνια και τον φέσωσαν; Αν έφυγαν και του το ρήμαξαν; Αν ήθελε να τους διώξει (υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα εδώ μέσα με τέτοιους) και για να πάρει πίσω την περιουσία του, έφτυσε αίμα και έφτασε στο σημείο να θέλει να το κρατήσει κλειστό "και να πα να γαμηθούν όλοι, τουλάχιστον δεν θα μου το καταστρέψει κανένας"; Ή αν είχε αξιαγάπητο αφεντικούλι εργατοπατέρα και απηύδησε και πλέον με 1-2 ακίνητα (γιατί πήρε δάνειο, γιατί του τα αφήσαν κληρονομιά, γιατί έτσι) είναι αφεντικό του εαυτού του; Και στην τελική, εγώ που βρέθηκα στον τόπο του, δεν έχω βασική ανάγκη να μείνω σε ένα τέτοιο; Όχι, σχεδόν κανείς, όταν βρεθεί σε αυτή την θέση, δεν θα σκεφτεί "να τον βοηθήσω τον καημένο τον χαμηλά αμειβόμενο". Θα βάλει κάτω τα νούμερα και θα πράξει αντιστοίχως. Και αν το δώσει πιο χαμηλά, σε χαμηλά αμειβόμενο, θα είναι γιατί ζύγισε και κάτι άλλο, όχι από την καλή του την καρδιά. 2
Artman13 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 ώρες πριν, BLiTzER είπε Αν είχαν αγοράσει BTC ή ETFs με τα ίδια λεφτά... τα crypto θα τα είχες πουλήσει κάπου στην πορεία βγάζοντας ένα καλό κέρδος (ή και όχι) αλλά μην περιμένεις ότι θα τα κράταγες έως σήμερα . Τα crypto πωλούνται εύκολα και μπορείς να πάρεις την λάθος απόφαση α να πάσα στιγμή βάση την φάση που περνάς τότε στην ζωή σου ενώ τα ακίνητα και να ήθελες να τα πουλήσεις είναι μία χρονοβόρα διαδικασία οπότε μάλλον θα αποφάσιζες να τα κρατήσεις έτσι και αλλιώς. Χώρια που με τα crypto αν τα είχες πχ 5 χρόνια τόσα θα ήταν και τα χρόνια που θα έκανες να κοιμηθείς. 3
The_Judas Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 ώρες πριν, BLiTzER είπε Αν είχαν αγοράσει BTC ή ETFs με τα ίδια λεφτά... Σωστά... αλλά τα κρυπτονομίσματα και τα etf's έχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Το ακίνητο πολύ σπάνια θα χάσει την αξία του. Γι' αυτό και στην Ελλάδα ήταν πάντα η νο1 επένδυση ... παρόλο που ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί που τα έχουν κλειστά και δεν τα αξιοποιούν. Τα τελευταία χρόνια όμως ξύπνησαν και κάτι παρατημένα ισόγεια καταστήματα γίνονται σπίτια... Αναφορά σε κείμενο If you invested $1,000 in Bitcoin in 2010, your investment would be worth roughly $88 billion 🤑 1
armagedwnn Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 hours ago, The_Judas said: Για επένδυση σε αγορά ακινήτων μιλάμε εδώ... όχι για κατασκευαστικές εταιρείες που ασχολούνται με μετρο, γέφυρες, δρόμους κλπ. Αυτά είναι πολύ εξειδικευμένα έργα τα οποία τα διενεργεί κατά κύριο λόγο το δημόσιο. Οσοι είχαν αγοράσει π.χ 10 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας το 2011... σήμερα νομίζεις ότι έχουν πρόβλημα; Άντε πάλι. Πρώτων δε θεώρω καμία επένδυση κακή (εγώ προσωπικά δεν επενδύω σε μη παραγωγικά asset). Δεύτερον δεν μίλησα για το 2011 μίλησα για το 2005 αγορά 2015 πώληση. Θα μου πεις γιατί να πουλήσεις το 2015; Γιατί πολύ απλά οι καιροί ήταν κατάμαυροι. Μπορούσες να αγοράσεις διαμέρισμα με 18 χιλιάρικα. Τέλος οι κατασκευαστικές που ανέφερα είχαν το συνήθειο να χτίζουν με αντιπαροχη, όταν τελείωνε η πολυκατοικία συνήθιζαν να κρατάνε 1-2 διαμερίσματα δικά τους σαν επένδυση με σκοπό την ενοικίαση η την πώληση αργότερα. Υπήρχαν πολλοί εργολάβοι που μπορεί να είχαν πάνω από 50 διαμερίσματα, όταν η δουλειά άρχισε να πέφτει, τα ενοίκια έπεφταν τα δάνεια έτρεχαν πωλούσαν τα σπίτια άρων άρων για να μην τους φάει ο ανατοκισμός. Θα μου πεις δεν φτάινε τα σπίτια για τα δάνεια τους θα συμφωνήσω (απλά είχαν μάθει σε μια ανοδική αγορά) δεν περίμεναν ότι θα χάσουν μέχρι και το 70% της αξίας τους. Οπότε κάποιοι πούλησαν και κάτω του κόστους.
NiKoSmile Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Για ακίνητα καλύτερα χωράφια. Τα μισά με ελαιόδεντρα και τα μισά με φωτοβολταϊκά. Να είναι και κάπως σπασμένη η επένδυση. Τα χωράφια είναι φθηνά τα δέντρα επίσης... Στα φωτοβολταϊκά ξεκινάς όσο σε παίρνει και επεκτείνεις. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από NiKoSmile
JcD Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Παιδιά εγώ θυμάμαι την αγωνία μου με το ethereum και με μόλις 15 χιλιάρικα μέσα τα οποία είχαν γίνει σε κάποια φάση 8, ευτυχώς δεν πούλησα τότε και έφυγα εν τέλη με κέρδος 2500, δεν πρόκειται όμως να ξαναμπώ σε κρύπτο, συνεχίζω να πιστεύω κορυφαία επένδυση τα ακίνητα ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές. 1
jimarass26 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 28/2/2025 στις 3:30 ΜΜ, 1comment είπε α να μαζευτεί στην άκρη, θα πρέπει να κάνεις άλλου είδους επαγγέλματα. Είτε να είσαι επιτυχημένος ελ. επ. ή γιατρός, δικηγόρος, υπάλληλος με μισθό άνω των 1500 που δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά ούτε πήρε ποτέ παρακάτω, που δεν πληρώνει ενοίκιο και δεν έχει οικογένεια (στην περίπτωση υπαλλήλου). Με οικογένεια και άνεργη γυναίκα, δυσκολεύει πολύ η αποταμίευση εκτός αν καθαρίζεις το μήνα 4-5Κ και βάζεις τα μισά στην άκρη. Με οικογένεια, χωρίς ενοίκιο και γυναίκα με επίσης καλό μισθό στο 1500 αν μπαίνουν σπίτι 3Κ καθαρά, μπορεί να γίνει κάποια αποταμίευση αλλά πάλι καμία σχέση με το ποσό που αναφέρεις. Μίλησα για πολύ συγκεκριμένο προφιλ ανθρώποι, που πια δεν ειναι λίγοι. Μιλάμε κυρίως για άτομα χωρίς υποχρεώσεις οικογένειας, χωρίς νοίκι ή με μικρό νοίκι τύπου 300-400€, με τα περισσοτερα έξοδα (πχ φαγητό) πληρωμενα απο γονεις, χωρίς έξοδα περιουσίας και με μισθό 1500-2500 περίπου καθαρά. Αυτοί με συνετή ζωή άνετα αποταμιεύουν 1Κ το μήνα. που σε 10 χρόνια πας στα 100-200Κ. Δεν βάζω κάτω τίποτα ενοικια ή πώληση ακινητης περιουσίας που θα συμβει στους μισούς από αυτούς. Στις 7/3/2025 στις 9:18 ΠΜ, Speculoos είπε ράσεις το ETF με ορίζοντα 15, 20, 25 χρόνων τότε το να το πάρεις τώρα με 100 ευρώ ενώ τον δεκέμβρη ήτ;ν 103 και τον Απρίλη πέσει στα 95 δεν θα έχει κανένα νόημα μετά από 20 χρόνια. Θα πρέπει να γίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα για να κατρακυλήσει μια τέτοιου είδους επένδυση. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μη ζούμε καν σε 20 χρόνια 😅 Οπότε ETF πάντα με ορίζοντα 15+ χρόνων και φυσικά με λεφτά που έχετε στην άκρη και όχι λεφτά για να καλύψουν πρωταρχικές ανάγκες. Αυτό ακριβώς. Σε βάθος 15-20 ετίας, αν δεν εισαι με μεγάλο + σε ένα τοσο μεγάλο index fund, σημαινει οτι έχουν γινει κοσμοιστορικά γεγονότα καταστροφής, και η τιμή του etf ή το τι άλλο έκανες τα χρήματά σου, δεν θα έχει καμία σημασία. Γιατι μιλάμε για τις πιο σημαντικές εταιρίες του κοσμου. Και αν εισαι σε global etf, για τις σημαντικοτερες εταιρειες του πλανήτη. Αν αυτές δλδ δεν αποδόσουν κατά μέσο όρο 10%, δεν θα δεις στο μέλλον τη ζωή που ζεις σήμερα. Αν αποδόσουν 7%, θα δεις χειροτερη ζωή γύρω σου. Οι μετοχές αυτές δεν ειναι τσογος του κυρ μπάμπη. Ειναι πραγματικές εταιρίες που κινούν την παγκοσμια οκονομία. Αφήνω στην άκρη οτι και μαθηματικώς, θα πάρεις τουλάχιστον την αποδοση του πληθωρισμού. Γιατί πχ η coca cola δεν θα ξεκινησει να πουλάει φθηνοτερα το μπουκάλι σε 10χρόνια από σήμερα. Στις 9/3/2025 στις 1:19 ΜΜ, Neptu είπε Απλά από περιέργεια και για κουβέντα, Είμαι ο μόνος που παίζει με vusa και όχι vuaa? Η διαφορά των 2 είναι ότι το vusa δίνει μέρισμα. Και η απορία μου είναι, όσοι επιλέγετε vuaa το κάνετε επειδή ξέρετε τι κάνετε ή απλά επειδή όλοι στο youtube μιλάνε για vuaa οπότε ακολουθείτε τυφλά... Το VUAA ειναι μια επιλογή και μάλλον η καλύτερη (από Vanguard) για Ευρωπαίους. Επειδή ειναι domiciled Ιρλανδία, που σημαινει οτι πληρώνεις φορο 15% στα μερισματα αντι για 30%. ( ο φόρος παρακρατειται, δεν κανεις κατι εσύ). Τώρα αν εισαι νεος και εισαι στον "όγκο" (λολ), αγοράζεις etf που επανεπενδύουν αυτοματα τα μερισματα (accumulating), όπως το VUAA. Αν εισαι μεγάλος και έχεις πια πιασει το στοχο σου και πια θες να ζεις από τα μερισματα των επενδύσεών σου, τοποθετεισαι σε distributing etfs για να εισπράτεις το μερισμα και να αγοράζεις τυρόπιτες. Φυσικά κάποιοι πανε σε στρατηγικές όπου παραμένουν πχ σε VUAA ακομα και τότε, και πουλάνε το 4% κάθε χρόνο για να έχουν κασερι. Ειναι το τι θες να κανεις. Αλλά αν εισαι στην "πορεια προς τον στοχο" δεν υπάρχει κανενας λόγος (πέρα του ψυχολογικού ότι "πληρώνεσαι" )να εισαι σε distributing etf (άσε που μπαινεις και στη διαδικασιες δηλώσεων των μερισμάτων στην ααδε) Στις 12/3/2025 στις 8:43 ΠΜ, csontheline είπε Αυτό είναι 100% σίγουρο; Γιατί η λογική λέει ότι τα UCITS δεν φορολογούνται στην πηγή (όταν μοιράζονται τα μερίσματα, δεν παρακρατάει κάτι ο broker), αλλά πρέπει να μπουν στην φορολογική κανονικά για να φορολογηθούν με 5% (τόσο είδα ότι είναι). Εσύ πιστεύεις δλδ οτι πχ το αμερικανικο κράτος σου στέλνει τα μερίσματα και περιμένει εσύ και ο broker σου να ασχοληθείς με τη φορολογία; Τα μερίσματα, και στην Ελλάδα, αποδίδονται αφού φορολογηθούν. Γιατι δεν φορολογείσαι εσύ και εγώ ως ιδιώτες, αλλά ο μέτοχος. Ειναι εταιρικός φόρος. Δλδ μια εταιρεία πληρώνει χ% φόρο στα έσοδα και ψ% φόρο στην αποκοπή μερίσματος. Η σημασια της Ιρλανδίας ειναι πως το ψ ειναι 15% λόγω διμερής συμφωνίας με ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τα UCITS ειναι αφορολόγητα από την Ελληνική αρχή, όχι από την αρχή της χώρας που εδρεύει η εταιρεία των μετοχών που έχεις. Ουσιαστικά ο όρος "Αφορολογητα" για μετοχές/etf που αφορούν εταιρίες εκτός Ελλάδας, αφορά καθαρά το κομμάτι της πώλησης του asset και το υπερκέρδος. Όχι το μέρισμα. Το μέρισμα το γλιτωνεις σε etf ucits που ειναι domiciled μόνο στην Ελλάδα όπως το AETF της Alpha bank. Οπότε αγοράζοντας το AETF, γλιτώνεις το 5% του φόρου μερισματος, από το να αγοραζες μεμονωμένες μετοχές. Ο Ιρλανδός κάτοχος VUAA θα πληρώσει "εμεσα" 15% φόρο στα μερισματα όπως εμείς στην Ελλάδα (γιατί τα τσιμπάει ο αμερικάνος), αλλά 45% φόρο υπεραξίας αν πουλήσει το VUAA, τα οποία τσιμπάει το Ιρλανδικό κράτος. Εμεί; 0%. Και έχεις τον Έλληνα και κλαιγεται για την τιμή της φέτας ενώ ζει στην πιο "επενδυτικά φιλική" χώρα στον κόσμο. Στις 12/3/2025 στις 10:47 ΠΜ, panagiotis54 είπε just for the memes, δεν θα ανησυχουσα ιδιαιτερα αν αγοραζετε μονο etfs....καποιοι αλλοι απο μας απο την αλλη, εχουμε κανει την μ@λ....και αγοραζουμε και αμερικανικες μετοχες Εγώ σκέφτομαι για συνδυασμό global etf (VWCE) και ευρωπαικο FTSE100. Στις 13/3/2025 στις 1:07 ΜΜ, Neptu είπε σωστά αυτά αλλά δεν έχουν και τόσο νόημα να τα συζητάμε κατόπιν εορτής εκ του ασφαλούς. Και εμένα έχουν βρεθεί πολλοί να μου πούνε αν έκανες αυτό, αν έκανες εκείνο... και έχουνε δίκιο. Με μια λεπτομέρεια όμως. Ούτε αυτοί κάνανε τότε αυτά που λένε τώρα, ούτε μου είπανε τότε να τα κάνω, αλλά και αν εγώ τα έκανα, πάλι θα με κράζανε. Έρχονται όμως τώρα κατόπιν εορτής να μου πούνε...αν έκανες αυτό......Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν. Αυτή ειναι και η ομορφιά των etf long term. Επειδή έχεις διασπορά κινδύνου, μετά γινεται μαθηματικό μοντέλο. Νομοτελειακά όσο μένεις μέσα και δεν διαλύεται η γη, κερδίζεις τουλάχιστον όσο ο πληθωρισμός και 10% μεσοπροθεσμα σύμφωνα με τα δεδομενα 50-100 ετών. Δλδ με 2 παγκοσμιους πολέμους μέσα. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από jimarass26 1 2
jimarass26 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 13/3/2025 στις 2:13 ΜΜ, kogba είπε Όπως επίσης, αν κάποιος έβαζε χρήματα στον s&p500 το 1999, θα περίμενε μέχρι το 2013 απλώς για να πάρει τα χρήματά του πίσω(ζημιωμένος με όλο τον πληθωρισμό των ετών). Ο ορίζοντας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 20 χρόνια. Γιαι να πεις οτι αγορασα στα πολύ ψηλά και πουλάω στα χαμηλά και να ειμαι και κερδισμένος. Το γεγονός οτι επενδύσεις σε πολλαπλές μετοχές, είτε μονος σου είτε μέσω etf, των καλύτερων οικονομιών του κόσμου, αποτελει ένα απίστευτο επενδυτικο εργαλειο του οποιου το ρισκο ειναι ισως το χαμηλότερο, ακομα και vs καταθεσεων. Γιατι άνθρωποι έχασαν καταθέσεις στο προσφατο παρελθόν. Δεν έχασαν ομως τις μετοχές τους, εφόσον ήταν βεντάλια μετοχών και οχι stock picking. Όταν αγοράζεις μεμονωμένες μετοχές, τσογάρεις. Όταν αγοράζεις διαφορετικές μετοχές 50-100 εταιρείες, αγοράζεις την οικονομία. Αν πέσει η οικονομία, πέφτουν όλοι. Όχι μονο εσύ. Αν οι 50-100 μετοχές ειναι ποιοτικότατες εταιρίες με ιστορία 50+ χρόνια, ή εταιρείες που για πολλα χρόνια ειναι υγιείς, τότε αγοράζεις σταθερότητα που καμια άλλη επένδυση δεν σου δινει. Το ξέρετε οτι υπάρχουν εταιρίες που δινουν αδιάληπτα μέρισμα για 40-50-60 χρόνια και πολλές από αυτές μάλιστα και αυξανόμενο; Τι ρισκο να έχεις εκει, αν εισαι και με διασπορά τοποθετημένος; Επεξ/σία 14 Μαρτίου από jimarass26 4
Niiikoc Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου Πιστεύετε ότι καλή κίνηση να μπει κάποιος σε επενδύσεις ETF έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα; Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, αυτός που θέλει να επενδύσει τώρα ουσιαστικά βγαίνει "κερδισμένος" επειδή έχουν πέσει οι μετοχές οπότε είναι μια ευκαιρία για κάποιον να ξεκινήσει τώρα. Με το ανάλογο ρίσκο πάντα... Μιλάω πάντα για μακροπρόθεσμη επένδυση περίπου 10 με 15 χρόνια. Σκοπεύω μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσω με κάποιο vuaa S&P 500, απλά έλεγα να περιμένω το bonus της δουλειάς έτσι ώστε να μπορέσω να το διαθέσω για αυτόν τον σκοπό. Με βάση την εμπειρία σας, πιστεύετε ότι θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα σε ένα μήνα σε σχέση με τώρα; Το ρωτάω γιατί κάπου εκεί υπολογίζω για το bonus ότι θα μπει. 1
Metal Heart Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις δεν έχει μεγάλη σημασία αν οι τιμές είναι ψηλά ή χαμηλά. Εκτός και αν σκοπεύεις να επενδύσεις όλο το ποσό στην αρχή. Επεξ/σία 15 Μαρτίου από Metal Heart
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα