JcD Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 5 minutes ago, armagedwnn said: Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι έχει μεγάλο νόημα να επενδύσεις τέτοια ποσά, αν πιστεύεις ότι είναι στον αέρα τότε πρέπει να αποφύγεις να βάλεις ακόμη και ευρώ. Δεν συμφωνώ με αυτό, δεν έχω πρόβλημα με ριψοκίνδυνες επενδύσεις απλός θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μία σταθερά να μπορείς να καταφύγεις αν αποτύχουν τα ριψοκίνδυνα, ο sxr8 στον οποίον έχω μέρος των κεφαλαίων μου είναι η αμέσως επόμενη λιγότερο ριψοκίνδυνη επένδυση αυτής του κτιρίου, έχω μέρος κεφαλαίων σε peer to peer που δεν είναι ότι καλύτερο και έχω και μέρος στην... ρωσική οικονομία σε ρούβλι 🤪 1
Neptu Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 26 λεπτά πριν, Errik είπε Αν το 2020 είχες βάλει μισό εκατομύριο στον SnP 500 θες να δεις που θα ήταν τώρα? Έστω οτι ήσουν ο αρχιγκαντέμης και έβαζες μισό μύριο ακριβώς πριν σκάσει ο κορωνοιός στα 60. Και έστω οτι ήσουν ανεγκέφαλος και πούλαγες τώρα με την πτωση στα 107. Θα είχες στην τσέπη σου 891.000, χωρις διαχειριση, μεσίτες, μάστορες και διαπραγματεύσεις. σωστά αυτά αλλά δεν έχουν και τόσο νόημα να τα συζητάμε κατόπιν εορτής εκ του ασφαλούς. Και εμένα έχουν βρεθεί πολλοί να μου πούνε αν έκανες αυτό, αν έκανες εκείνο... και έχουνε δίκιο. Με μια λεπτομέρεια όμως. Ούτε αυτοί κάνανε τότε αυτά που λένε τώρα, ούτε μου είπανε τότε να τα κάνω, αλλά και αν εγώ τα έκανα, πάλι θα με κράζανε. Έρχονται όμως τώρα κατόπιν εορτής να μου πούνε...αν έκανες αυτό......Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν. 3 1
armagedwnn Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 12 minutes ago, JcD said: Δεν συμφωνώ με αυτό, δεν έχω πρόβλημα με ριψοκίνδυνες επενδύσεις απλός θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μία σταθερά να μπορείς να καταφύγεις αν αποτύχουν τα ριψοκίνδυνα, ο sxr8 στον οποίον έχω μέρος των κεφαλαίων μου είναι η αμέσως επόμενη λιγότερο ριψοκίνδυνη επένδυση αυτής του κτιρίου, έχω μέρος κεφαλαίων σε peer to peer που δεν είναι ότι καλύτερο και έχω και μέρος στην... ρωσική οικονομία σε ρούβλι 🤪 Ο κίνδυνος μεταφράζεται σε επιτόκιο σε όλη την αγορά. Για να μειώσεις ακόμη περισσότερο το ρίσκο diversity. Όλα ενέχουν ρίσκο εδώ κατέρευσαν το 2008 τα ΑΑΑ στεγαστικά ομόλογα της Αμερικής. Η επένδυση σε ακίνητο ενέχει και αυτή ρίσκο αλλά πολύ μικρότερο. Παράδειγμα πόσοι εργολάβοι που είχαν επενδύσει σε ακίνητα φαλίρησαν μέσα στην κρίση και πούλησαν σπίτια κάτω του κόστους να ξεχρεώσουν. Αν ας πούμε είχα 1 μύριο θα μπορούσα να κάω διαχώρηση χαρτοφυλακίου σε 60% μετοχές (ετφ κτλ) και 40% ομόλογα μια χαρά σταθερό θα ήταν δεν χρειάζεται να πάρεις και 20 σπίτια. (Το να έχεις μαξιλάρι ασφαλείας, για τουλάχιστον 1 χρόνο και παραπάνω εννοούνται όταν επενδύεις 1 μύριο αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται με τέτοια ποσά να έχεις κάποια άλλη ασφάλεια όταν το κόστος ζωής δεν είναι τρελό.) 1
vagos789 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Παράδειγμα πόσοι εργολάβοι που είχαν επενδύσει σε ακίνητα φαλίρησαν μέσα στην κρίση και πούλησαν σπίτια κάτω του κόστους να ξεχρεώσουν. Κανενας σχεδον ειδικα απο τους μικρους.Κανανε διακανονισμους. Τα ακινητα μπορεις να τα νοικιασεις ακομα και εν μεσω κρισης και να εχεις ενα εισοδημα. Σε καθε περιπτωση, καλο ειναι να εχει κανεις διασπορα,σε μια περιοδο μπορει το χρηματιστηριο να μην παει καλα (πχ φουσκα dotcom πηρε χρονια να επανακαμψει)τα ακινητα μπορει να εχουν αλλα προβληματα,ο χρυσος κτλ κτλ Αυτο που οι περισσοτεροι ξεχνανε ειναι οτι οι μετοχες δεν μπορουν...να ληστευτουν.Δεν μπορει να στις παρει ενας διαρρηκτης απο το σπιτι ή απο το πορτοφολι. 1
Errik Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 25 minutes ago, Neptu said: σωστά αυτά αλλά δεν έχουν και τόσο νόημα να τα συζητάμε κατόπιν εορτής εκ του ασφαλούς. Και εμένα έχουν βρεθεί πολλοί να μου πούνε αν έκανες αυτό, αν έκανες εκείνο... και έχουνε δίκιο. Με μια λεπτομέρεια όμως. Ούτε αυτοί κάνανε τότε αυτά που λένε τώρα, ούτε μου είπανε τότε να τα κάνω, αλλά και αν εγώ τα έκανα, πάλι θα με κράζανε. Έρχονται όμως τώρα κατόπιν εορτής να μου πούνε...αν έκανες αυτό......Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν. Και που ξέρεις ο καθένας που σου λέει κάτι τι κάνει; Εσύ δηλαδή ποια επενδυση θεωρείς καλή αυτή τη στιγμή; 2 minutes ago, vagos789 said: Κανενας σχεδον ειδικα απο τους μικρους.Κανανε διακανονισμους. Τα ακινητα μπορεις να τα νοικιασεις ακομα και εν μεσω κρισης και να εχεις ενα εισοδημα. Σε καθε περιπτωση, καλο ειναι να εχει κανεις διασπορα,σε μια περιοδο μπορει το χρηματιστηριο να μην παει καλα (πχ φουσκα dotcom πηρε χρονια να επανακαμψει)τα ακινητα μπορει να εχουν αλλα προβληματα,ο χρυσος κτλ κτλ Αυτο που οι περισσοτεροι ξεχνανε ειναι οτι οι μετοχες δεν μπορουν...να ληστευτουν.Δεν μπορει να στις παρει ενας διαρρηκτης απο το σπιτι ή απο το πορτοφολι. Μπορεί όμως μια διοικηση πχ να κάνει μια ανακεφαλαιοποίηση, τυχαίο παράδειγμα, και να καταστήσει την αξία των μετοχών σου μηδενική. Γενικά δεν υπάρχει επενδυση χωρίς ρίσκο. Ο καθένας διαλέγει τα ρίσκα στα οποία θέλει να είναι εκτεθειμένος. 1
vagos789 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, Errik είπε Μπορεί όμως μια διοικηση πχ να κάνει μια ανακεφαλαιοποίηση, τυχαίο παράδειγμα, και να καταστήσει την αξία των μετοχών σου μηδενική. Ε; 1
Errik Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Αυτό που έγινε στην πειραιώς και σε άλλες ελληνικές τράπεζες. Ουσιαστικά πήγε την αξία των μετοχών απο τα ~3Ε στα 20 λεπτά και μετά σου είπε αν θες ξανααγόρασε τις καινούριες μετοχές αν θες να βγάλεις κάποια απο τα σπασμένα. Χειρότερα απο πόκερ. 2 1
kogba Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Όπως επίσης, αν κάποιος έβαζε χρήματα στον s&p500 το 1999, θα περίμενε μέχρι το 2013 απλώς για να πάρει τα χρήματά του πίσω(ζημιωμένος με όλο τον πληθωρισμό των ετών). Όλα με μέτρο. Χρήματα που ΔΕΝ θα χρειαστούμε άμεσα επενδύουμε και με συνείδηση ότι οι αποδόσεις του παρελθόντος δεν εγγυώνται τις αποδόσεις του μέλλοντος. Μακριά από ανθρώπους άσχετους ινφλουένσερς γιουτιοούμπερς, μακριά και από σχετικούς που προωθούνται από πλατφόρμες(και δεν διοίκησαν ποτέ επιχείρηση, ούτε καν μαγαζί), κλαβιούχους ντουμπαϊστές, κ.λ.π. Όσο για Γουόρεν Μπάφετ και αερολογίες, μιλάμε για ανθρώπους που κινούν την αγορά, την καθορίζουν και γνωρίζουν. Σαν να λέμε, ο Μαρινάκης/Βαρδινογιάννης/Λάτσης έκαναν εκείνο και αυτό, λες και δεν ξέρουμε την θέση τους στην αγορά και την Ελλάδα. 3 1
armagedwnn Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 53 minutes ago, vagos789 said: Κανενας σχεδον ειδικα απο τους μικρους.Κανανε διακανονισμους. Τα ακινητα μπορεις να τα νοικιασεις ακομα και εν μεσω κρισης και να εχεις ενα εισοδημα. Σε καθε περιπτωση, καλο ειναι να εχει κανεις διασπορα,σε μια περιοδο μπορει το χρηματιστηριο να μην παει καλα (πχ φουσκα dotcom πηρε χρονια να επανακαμψει)τα ακινητα μπορει να εχουν αλλα προβληματα,ο χρυσος κτλ κτλ Αυτο που οι περισσοτεροι ξεχνανε ειναι οτι οι μετοχες δεν μπορουν...να ληστευτουν.Δεν μπορει να στις παρει ενας διαρρηκτης απο το σπιτι ή απο το πορτοφολι. Πρώτον επειδή γνωρίζω ήδη 2 θα μου δώσεις το δικαίωμα να μην σε πιστέψω ούτε στο ελάχιστο. Και επειδή εγώ δεν είμαι trust me bro. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1551766/pos-exafanisthkan-apo-to-harth-8-stis-10-tehnikes.html 1
vagos789 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Ελεος αυτες ειναι μεγαλες εταιρειες που χρεοκοπησαν απο τα δημοσια εργα,οχι απο σπιτια και πολυκατοικιες 3
armagedwnn Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, vagos789 said: Ελεος αυτες ειναι μεγαλες εταιρειες που χρεοκοπησαν απο τα δημοσια εργα,οχι απο σπιτια και πολυκατοικιες Δηλαδή θες να μου πεις τώρα ότι δεν κατάφεραν να κάνουν deal αυτοί αλλά κατάφερε ο Μητσάρας Κατασκευαστική Α.Ε.? Επίσης κάνανε deal με τις χρεοκοπημένες τράπεζες? Αν είσαι πάνω από 30 και το πιστεύεις μάλλον ζούσαμε σε διαφορετική χώρα. Υ.Γ.: Όχι απλά κατασκευαστικές έκλεισαν αλλά πήρε μπάλα και εταιρίες με ηλετρολόγους κτλ. Η οικοδομή δεν υπήρχε σαν έννοια γενικά για χρόνια. Επεξ/σία 13 Μαρτίου από armagedwnn
Fan Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Ρε παιδιά έλεος, τι συζητάμε τώρα; Το βασικό κάποιου που θέλει να τοποθετήσει κάπου τα χρήματά του είναι το επίπεδο ρίσκου που θέλει να πάρει τη δεδομένη στιγμή. Τα έχουμε συζητήσει εκατό φορές αυτά. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να γίνεις πλούσιος ξαφνικά, απλώς μεταφράζεται σε επιτόκιο το κέρδος που έχεις. Διαφορετικό καθαρό κέρδος θα έχει ένας με 500.000 ευρώ διαφορετικό με 5.000. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιλέγεις την ιδανικότερη επένδυση τη στιγμή που θέλεις να τοποθετήσεις κάπου τα χρήματά σου. Δηλαδή εάν σήμερα θέλεις να έχεις κέρδος χωρίς ρίσκο, η ιδανική επιλογή δεν είναι να τα βάλεις κλειστά στην Πειραιώς ή σε οποιαδήποτε συστημική τράπεζα. Ή για παράδειγμα εάν θα χρειαστείς τα χρήματα σε 1-2 χρόνια δεν θα επιλέξεις SP500 κτλ γιατί δεν είσαι μάντης το πώς θα είναι τότε. 6
Doubt Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε Υ.Γ.: Όχι απλά κατασκευαστικές έκλεισαν αλλά πήρε μπάλα και εταιρίες με ηλετρολόγους κτλ. Η οικοδομή δεν υπήρχε σαν έννοια γενικά για χρόνια. Πολύ σωστό.. επίσης πολλοί τεχνίτες αλλοδαποί έφυγαν από τη χώρα όταν δεν υπήρχαν πια δουλειές και κάτι ακόμα.. όλοι αυτοί σαν εταιρείες και σαν άτομα είχαν πάρει χρηματοδότηση "δάνεια" από ελληνικές τράπεζες τα οποία πήραν ένα υπέροχο κόκκινο χρωματάκι. Μην περιμένετε να τα ακούσετε αυτά από επίσημα χείλη, εσείς πρέπει να ξέρετε πως "μαζί τα φάγαμε". 2
dionisis777 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Τη Saxo bank πώς την κρίνεται και σε σχέση με άλλες του χώρου?
The_Judas Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, armagedwnn είπε Δηλαδή θες να μου πεις τώρα ότι δεν κατάφεραν να κάνουν deal αυτοί αλλά κατάφερε ο Μητσάρας Κατασκευαστική Α.Ε.? Επίσης κάνανε deal με τις χρεοκοπημένες τράπεζες? Αν είσαι πάνω από 30 και το πιστεύεις μάλλον ζούσαμε σε διαφορετική χώρα. Υ.Γ.: Όχι απλά κατασκευαστικές έκλεισαν αλλά πήρε μπάλα και εταιρίες με ηλετρολόγους κτλ. Η οικοδομή δεν υπήρχε σαν έννοια γενικά για χρόνια. Για επένδυση σε αγορά ακινήτων μιλάμε εδώ... όχι για κατασκευαστικές εταιρείες που ασχολούνται με μετρο, γέφυρες, δρόμους κλπ. Αυτά είναι πολύ εξειδικευμένα έργα τα οποία τα διενεργεί κατά κύριο λόγο το δημόσιο. Οσοι είχαν αγοράσει π.χ 10 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας το 2011... σήμερα νομίζεις ότι έχουν πρόβλημα; Επεξ/σία 14 Μαρτίου από The_Judas 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα