Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, oldnew said:

Διάβαζα μερικές σελίδες,  και ειδα οτι πολλοί ασχολούνται που να επενδύσουν μικρά ποσά του τυπου 10.000 - 20.000. Σε τοσο μικρά ποσα, δεν έχει και μεγάλο νοημα (γνωμη μου, δεκτες οι διαφωνίες)  να ασχολήσαι τοσο πολυ. Τουλάχιστον εγω δεν ασχολούμουν. Νομίζεις εχει μεγάλο νοημα αν θα βγαλεις αποδοση 2 ή 3% σε τέτοια χρήματα?  Πχ στις 20.000 το 1% (καθαρο) είναι 200ε..  Το να ασχολήσαι αν θα βγαλεις με 2% 400ε, ή με 3% 600 σε ενα χρονο, διαφορα 200ε είναι ψιλο αστείο.  Τέτοια ποσά τα παρκάρεις ητε στην υψηλότερη προθεσμιακή,  ητε (η καλύτερη λύση κατα τη γνωμη μου) σε εντοκα , 2.5% σημερα πρωτογενή χωρις φορο για εως 15000. Ητε αμοιβαία κεφάλαια πχ 2-3 ετων που επενδύουν σε σταθερές αξιες (καλαθι κρατικων ομολογων και τεραστίων εταιριων), εχουν το μικρότερο κινδυνο, σχεδον σαν καταθεση είναι.  Θα παρεις κοντα στο 2% καθε χρονο πχ για 3 ή 5 χρόνια.  Βγάζουν συχνα οι τράπεζες,  ρωτηστε εκει.

Πίνακας με ολες τις προθεσμιακες υπάρχει εδω και ανανεώνεται συνεχως: (καποιες φορες πεφτει το σιτε)

https://tsig.gr/lang-el/prothesmiakes

Το πραγματικό πρόβλημα είναι που να επενδυσεις μεγαλύτερα ποσα οπου ακόμα και το 0.1% διαφορά αποδοσης παιζει ρολο, πχ 300-500 χιλιαδες, και πιστεψε με, δεν έχεις επιλογές στην Ελλάδα. Τα ίδια ακριβώς προϊόντα υπάρχουν,  ενω λύσεις τυπου revolut που πχ εδινε μεγαλύτερα επιτόκια,  απλά υπάρχει ψυχολογικός φοβος να βάλεις τετοια ποσα εκει.

Το όλο σκεπτικό σου είναι λάθος. Ακόμα και να μην αξίζε το ψάξιμο/κόπο για 10.000-20.000, είναι πιο εύκολο να πάρεις ομόλογο ευρωπαικής ένωσης σε πλατφόρμα από το να πάρεις προθεσμιακή σε τράπεζα που λιγότερα θα σου δώσει πίσω έτσι και αλλιώς

Εκτός αν οι τράπεζες μας έχουν μπει στον 21ο αιώνα και μπορείς να αγοράσεις επενδυτικά προϊόντα χωρίς να πας σε κατάστημα, που αμφιβάλλω

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, snot είπε

ειδα οτι πολλοί ασχολούνται που να επενδύσουν μικρά ποσά του τυπου 10.000 - 20.000. Σε τοσο μικρά ποσα, δεν έχει και μεγάλο νοημα (γνωμη μου, δεκτες οι διαφωνίες)  να ασχολήσαι τοσο πολυ. Τουλάχιστον εγω δεν ασχολούμουν.

Μεγαλο λαθος.https://www.wellsfargo.com/financial-education/investing/compound-interest-growth/

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, enrique19 είπε

λέει κάτι; είναι legit; ιδιοκτήτης βαρδινογιαννης διαβάζω έχει κάποιος σαφή εικόνα..

Τράπεζα με κανονική άδεια είναι, τι legit γράφεις; 

https://publicity.businessportal.gr/company/3664201000

Επεξ/σία από ThymiosPaP
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Errik είπε

Και μένα ο δικός μου μου είπε να δηλώνω τα μερίσματα μόνο. Ειλικρινά δε ξέρω τι είναι σωστό και τι κουστούμι μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. 

τα μερίσματα τα δηλώνεις όταν τα στείλεις πίσω στην Ελλάδα ή ακόμη και όταν είναι ακόμη στον επενδυτικό π.χ στην revolut ή όπου αλλού τα έχεις;

15 ώρες πριν, kage είπε

Μην παραπληροφορειτε Εκανε ακριβως το αντιθετο ..βγηκε απο etf spy+voo(500)  κ πουλησε δις απο μετοχες...γενικοτερα αυξησε cash

---

δεν γινεται να ειμαι hater..  απλα εχω θεμα οτι προωθουν σαν σιγουρη επιτυχια/αλανθαστο/αχαστο απλα για να παρουν το 300ε των εγγραφων..εκτος κ αν εδω κ τοσους μηνες λενε κατι διαφορετικοι ολοι αυτοι.. 

Αυτός είναι day trader δεν κοιτάει μόνο το μακροπρόθεσμο.

Ηξερε ότι οι μετοχές είναι τώρα υπερτιμημένες και ότι λόγω Τραμπ θα πατώσουν τα πάντα και τα έβγαλε όλα από την αγορά.

Δημοσ.

τα δηλωνεις για την χρονια που τα απεκομισες,δεν εχει σημασια αν ειναι στον επενδυτικο ή αν τα εφαγες σε σουβλακια

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, oldnew said:

Το πραγματικό πρόβλημα είναι που να επενδυσεις μεγαλύτερα ποσα οπου ακόμα και το 0.1% διαφορά αποδοσης παιζει ρολο, πχ 300-500 χιλιαδες, και πιστεψε με, δεν έχεις επιλογές στην Ελλάδα. Τα ίδια ακριβώς προϊόντα υπάρχουν,  ενω λύσεις τυπου revolut που πχ εδινε μεγαλύτερα επιτόκια,  απλά υπάρχει ψυχολογικός φοβος να βάλεις τετοια ποσα εκει.

Μισό μύριο; Χα, φθηνιάρη πλεμπαίε.
Εδώ μέσα το μισό μύριο είναι το καθημερινό σκαμπανέβασμα.
Εδώ, οριακά ετοιμαζόμαστε για private equities.

Επίσης, αν και είσαι σε καλό δρόμο, μάθε ορθογραφία (αυτό πάει και προς άλλους 😭). Αλλιώς http://www.neurolingo.gr/el/online_tools/speller ή browser addon

vlp-old-spice-terry-crews.gif

• Haha 2
Δημοσ.

Στα μισά εκκατομύρια και τέτοια ποσά πάμε σε επενδύσεις ακινήτων ρε παιδιά, στον αέρα θα έχουμε 500 χιλιάρικα? Βέβαια εγώ έχω ακίνητα στην κρήτη, με την σεισμική δραστηριότητα που έχει το νησί μια από τα ίδια με το να τα έχεις στο χρηματιστήριο είναι 😅 Αυτοί που επενδύουν εκατοντάδες χιλιάδων δολλαρίων έχουν συμβούλους, εμπειρία και πολλές φορές εσωτερική πληροφόρηση, δεν είναι για εμάς αυτά!

Δημοσ.

Ο καθένας έχει διαφορετική διάθεση ρίσκου και διαφορετικό χρονικό ορίζοντα για αυτό υπάρχουν τόσα διαφορετικά χρηματοπιστωτικά προιόντα και επενδύσεις. Το να περιγράφει την άποψή του ο καθένας δε σημαίνει πολλά πραγματα για κάποιον άλλο. 

Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν οι επίσημοι σύμβουλοι επενδύσεων. 

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, vagos789 said:

Έχεις κάνει quote σε εμένα πράγματα που έγραψε άλλος με τα οποία προφανώς δεν συμφωνώ.

Ακόμα και αν συμφωνούσα δε θα πήγαινα σε ελληνική τράπεζα για αμοιβαία ή προθεσμιακή

Δημοσ.
1 hour ago, JcD said:

Στα μισά εκκατομύρια και τέτοια ποσά πάμε σε επενδύσεις ακινήτων ρε παιδιά, στον αέρα θα έχουμε 500 χιλιάρικα? Βέβαια εγώ έχω ακίνητα στην κρήτη, με την σεισμική δραστηριότητα που έχει το νησί μια από τα ίδια με το να τα έχεις στο χρηματιστήριο είναι 😅 Αυτοί που επενδύουν εκατοντάδες χιλιάδων δολλαρίων έχουν συμβούλους, εμπειρία και πολλές φορές εσωτερική πληροφόρηση, δεν είναι για εμάς αυτά!

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Ίσα ίσα που σε αυτά τα ποσά έχει νόημα να επενδύεις και όχι στα 5-10-50 χιλιάρικα.

Επίσης το σπίτι δεν είναι ακριβός επένδυση (είναι κυρίως αποθήκευση πλούτου) μην πούμε για airbnb γιατί αυτό είναι επιχείρηση σχεδόν κανονική.

Υ.Γ.: Αν πιστεύεις ότι είναι στον αέρα και έτσι νομίζεις καλό είναι να μην ρίξεις ούτε ένα ευρώ. Και όχι τις οικονομίες σου, γιατί δεν έχει νόημα το ποσό μόνο έχει νόημα και ο κόπος σου να το μαζέψεις αυτό το ποσό.

Δημοσ.
5 minutes ago, armagedwnn said:

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Ίσα ίσα που σε αυτά τα ποσά έχει νόημα να επενδύεις και όχι στα 5-10-50 χιλιάρικα.

Επίσης το σπίτι δεν είναι ακριβός επένδυση (είναι κυρίως αποθήκευση πλούτου) μην πούμε για airbnb γιατί αυτό είναι επιχείρηση σχεδόν κανονική.

Υ.Γ.: Αν πιστεύεις ότι είναι στον αέρα και έτσι νομίζεις καλό είναι να μην ρίξεις ούτε ένα ευρώ. Και όχι τις οικονομίες σου, γιατί δεν έχει νόημα το ποσό μόνο έχει νόημα και ο κόπος σου να το μαζέψεις αυτό το ποσό.

To 2020 αγόρασα ένα τριώροφο κτίριο με 10 γκαρσονιέρες στα χρήματα που συζητάμε, βγάζει καθαρά από φόρους αλλά χωρίς να υπολογίσω τις ζημιές κάπου 40-45 χιλιάδες το χρόνο, επενδυσάρα αν και εφόσον δεν έχω κάποια φωτιά ή σεισμό να το καταστρέψει. Σε δέκα χρόνια αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων στη περιοχή, που θα συνεχίσουν ένεκα τουρισμού και airbnb, θα το πουλήσω στα χρήματα που το πήρα με ότι κέρδη αποκόμισα την συγκεκριμένη δεκαετία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, JcD said:

To 2020 αγόρασα ένα τριώροφο κτίριο με 10 γκαρσονιέρες στα χρήματα που συζητάμε, βγάζει καθαρά από φόρους αλλά χωρίς να υπολογίσω τις ζημιές κάπου 40-45 χιλιάδες το χρόνο, επενδυσάρα αν και εφόσον δεν έχω κάποια φωτιά ή σεισμό να το καταστρέψει. Σε δέκα χρόνια αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων στη περιοχή, που θα συνεχίσουν ένεκα τουρισμού και airbnb, θα το πουλήσω στα χρήματα που το πήρα με ότι κέρδη αποκόμισα την συγκεκριμένη δεκαετία.

Αν το 2020 είχες βάλει μισό εκατομύριο στον SnP 500 θες να δεις που θα ήταν τώρα? 

Έστω οτι ήσουν ο αρχιγκαντέμης και έβαζες μισό μύριο ακριβώς πριν σκάσει ο κορωνοιός στα 60. 

Και έστω οτι ήσουν ανεγκέφαλος και πούλαγες τώρα με την πτωση στα 107. Θα είχες στην τσέπη σου 891.000, χωρις διαχειριση, μεσίτες, μάστορες και διαπραγματεύσεις.

image.png.a9446b9042b20673fae7a52512067cf6.png

Επεξ/σία από Errik
  • Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, Errik said:

Αν το 2020 είχες βάλει μισό εκατομύριο στον SnP 500 θες να δεις που θα ήταν τώρα? 

Αλήθεια είναι αυτό, είναι όμως ανάγκη να διαφοροποιούμε τις επενδύσεις μας, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο sp500 αλλά προτιμώ να έχω και ένα ακίνητο να υπάρχει.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JcD είπε

Αλήθεια είναι αυτό, είναι όμως ανάγκη να διαφοροποιούμε τις επενδύσεις μας, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο sp500 αλλά προτιμώ να έχω και ένα ακίνητο να υπάρχει.

πολύ σωστό. Ό,τι και να λέμε τα ακίνητα είναι εγγύηση. Είναι κάτι χειροπιαστό. Όλα τα άλλα είναι αριθμοί σε μια οθόνη που σήμερα μπορεί να είναι στο 100 και αύριο στο 0.

Το ακίνητο θα είναι εκεί, δε θα χάσει την αξία του. Μη αρχίσουμε τώρα με ακραία παραδείγματα σεισμού και τέτοια γραφικά διότι με αυτή τη λογική όλοι θα πεθάνουμε και τίποτα δεν έχει νόημα. Στη χειρότερη αν όλα πάνε στραβά θα έχεις κάπου να μείνεις, καλύπτει μια βασική ανάγκη

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, JcD said:

Δεν διαφωνώ μαζί σου με την επένδυση που έκανες και ίσως αν την έκανες και το 2015 να ήσουν διπλά κερδισμένος. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ευκαιρία ανήκει στο παρελθόν με τις σημερινές τιμές δεν νομίζω ότι υπάρχουν αυτά τα περιθώρια κέρδους. 

Και η τιμή του χρυσού σε βάθος 20ετίας έχει 8πλασιαστεί.

https://www.xrysosonline.gr/xrysos-timh/20xronia/ouggies/EUR/

Οι τιμές το 2005 στα ακίνητα ήταν αρκετά υψηλές αν είχες να επιλέξεις τότε θα μπορούσες να επιλέξεις χρυσό. 

Για εμένα και τα 2 είναι μη παραγωγικά asset και δεν μου αρέσει να επενδύω σε αυτά τουλάχιστον στην ηλικία που βρίσκομαι ίσως σε μεγαλύτερη ηλικία το ξανασκεφτώ. 

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι έχει μεγάλο νόημα να επενδύσεις τέτοια ποσά, αν πιστεύεις ότι είναι στον αέρα τότε πρέπει να αποφύγεις να βάλεις ακόμη και ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...