Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Επισης ο επενδυτικος λογαριασμός θα πρέπει να δηλωθεί στον 029  (Η χώρα προέλευσης). ΠΧ αν εχουμε λογαριασμο στην Degiro θα πρέπει να δηλώσουμε στον 029 οτι εχουμε χρηματοοικονομικά προιόντα αλλοδαπης και σαν χώρα να μπει η Ολλανδια. Για ΙΒΚR η Ιρλανδια. για TR η Γερμανια κλπ

Ο λογαριασμός IBKR μπορεί να μας υπάγει στην Ιρλανδία αλλά όταν κάνεις κατάθεση το IBAN της τράπεζας που βάζεις τα λεφτά είναι γερμανικό(DE) οπότε τι μετράει στη τελική; Τα λεφτά είναι στη γερμανία ή στην ιρλανδία; Και αν είναι "φυσικά" στη γερμανία (γερμανικό IBAN/τράπεζα) αλλά εκμεταλεύονται στην ιρλανδία εμάς ποιο μας ενδιαφέρει για να το δηλώσουμε στον 029 που λες;

Επεξ/σία από afentiko
Δημοσ.
On 11/03/2025 at 12:41, petrox21 said:

Αυτο ειναι κατι που με απασχολει και μενα. Αν καποιος χρησιμοποιει, να μας πει τα πραγματικα κοστη για αγοραπωλησιες με ενα παραδειγμα, οπως επισης αν εχει νοημα η ψευδαισθηση ασφαλειας σε σχεση με τις γνωστες διεθνεις πλατφορμες

Δοκίμασα να βάλω για αγορά vuaa και σαν προμήθεια κρατάει 100 ευρω ανά συναλλαγή οπότε τρώει απευθείας άκυρο. 

Screenshot_2025-03-12-13-34-40-795_com.eurobank.trader.jpg.21ca3eb56d3ec19de3f872e612ac5f76.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alxandros_gr είπε

Δοκίμασα να βάλω για αγορά vuaa και σαν προμήθεια κρατάει 100 ευρω ανά συναλλαγή οπότε τρώει απευθείας άκυρο. 

Screenshot_2025-03-12-13-34-40-795_com.eurobank.trader.jpg.21ca3eb56d3ec19de3f872e612ac5f76.jpg

που είναι ο λογαριασμός;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, afentiko είπε

Ο λογαριασμός IBKR μπορεί να μας υπάγει στην Ιρλανδία αλλά όταν κάνεις κατάθεση το IBAN της τράπεζας που βάζεις τα λεφτά είναι γερμανικό(DE) οπότε τι μετράει στη τελική; Τα λεφτά είναι στη γερμανία ή στην ιρλανδία; Και αν είναι "φυσικά" στη γερμανία (γερμανικό IBAN/τράπεζα) αλλά εκμεταλεύονται στην ιρλανδία εμάς ποιο μας ενδιαφέρει για να το δηλώσουμε στον 029 που λες;

Τα δηλώνεις και τα δυο. Επενδυτικός Ιρλανδια, καταθετικος Γερμανια

1 ώρα πριν, Errik είπε

Και μένα ο δικός μου μου είπε να δηλώνω τα μερίσματα μόνο. Ειλικρινά δε ξέρω τι είναι σωστό και τι κουστούμι μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. 

Η δυσκολια θα ειναι οτι αν δεν δηλώνεις τα κανονικά ποσά που επενδυεις (στον 743)  και θελεις πχ σε 10-15 χρονια να φερεις πισω ενα μεγαλο ποσό , αυτό δεν θα εχει "καταγραφει" πουθενα και θα ειναι πολυ δυσκολο να δικαιολογηθει ακομα και με αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων (το οποιο μπορει να καταργηθει στο μελλον)

Επισης με το intelligence που σταδιακά εισάγεται σε ολες τις φορολογικες αρχες αλλά και στα τραπεζικά ιδρύματα θα ειναι πολύ ευκολη και γρήγορη η διασταύρωση στοιχειων .

Οπότε απλά να προσεχουμε για να έχουμε 

Δημοσ.

Διάβαζα μερικές σελίδες,  και ειδα οτι πολλοί ασχολούνται που να επενδύσουν μικρά ποσά του τυπου 10.000 - 20.000. Σε τοσο μικρά ποσα, δεν έχει και μεγάλο νοημα (γνωμη μου, δεκτες οι διαφωνίες)  να ασχολήσαι τοσο πολυ. Τουλάχιστον εγω δεν ασχολούμουν. Νομίζεις εχει μεγάλο νοημα αν θα βγαλεις αποδοση 2 ή 3% σε τέτοια χρήματα?  Πχ στις 20.000 το 1% (καθαρο) είναι 200ε..  Το να ασχολήσαι αν θα βγαλεις με 2% 400ε, ή με 3% 600 σε ενα χρονο, διαφορα 200ε είναι ψιλο αστείο.  Τέτοια ποσά τα παρκάρεις ητε στην υψηλότερη προθεσμιακή,  ητε (η καλύτερη λύση κατα τη γνωμη μου) σε εντοκα , 2.5% σημερα πρωτογενή χωρις φορο για εως 15000. Ητε αμοιβαία κεφάλαια πχ 2-3 ετων που επενδύουν σε σταθερές αξιες (καλαθι κρατικων ομολογων και τεραστίων εταιριων), εχουν το μικρότερο κινδυνο, σχεδον σαν καταθεση είναι.  Θα παρεις κοντα στο 2% καθε χρονο πχ για 3 ή 5 χρόνια.  Βγάζουν συχνα οι τράπεζες,  ρωτηστε εκει.

Πίνακας με ολες τις προθεσμιακες υπάρχει εδω και ανανεώνεται συνεχως: (καποιες φορες πεφτει το σιτε)

https://tsig.gr/lang-el/prothesmiakes

Το πραγματικό πρόβλημα είναι που να επενδυσεις μεγαλύτερα ποσα οπου ακόμα και το 0.1% διαφορά αποδοσης παιζει ρολο, πχ 300-500 χιλιαδες, και πιστεψε με, δεν έχεις επιλογές στην Ελλάδα. Τα ίδια ακριβώς προϊόντα υπάρχουν,  ενω λύσεις τυπου revolut που πχ εδινε μεγαλύτερα επιτόκια,  απλά υπάρχει ψυχολογικός φοβος να βάλεις τετοια ποσα εκει.

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, oldnew said:

Διάβαζα μερικές σελίδες,  και ειδα οτι πολλοί ασχολούνται που να επενδύσουν μικρά ποσά του τυπου 10.000 - 20.000. Σε τοσο μικρά ποσα, δεν έχει και μεγάλο νοημα (γνωμη μου, δεκτες οι διαφωνίες)  να ασχολήσαι τοσο πολυ. Τουλάχιστον εγω δεν ασχολούμουν. Νομίζεις εχει μεγάλο νοημα αν θα βγαλεις αποδοση 2 ή 3% σε τέτοια χρήματα?  Πχ στις 20.000 το 1% (καθαρο) είναι 200ε..  Το να ασχολήσαι αν θα βγαλεις με 2% 400ε, ή με 3% 600 σε ενα χρονο, διαφορα 200ε είναι ψιλο αστείο.  Τέτοια ποσά τα παρκάρεις ητε στην υψηλότερη προθεσμιακή,  ητε (η καλύτερη λύση κατα τη γνωμη μου) σε εντοκα , 2.5% σημερα πρωτογενή χωρις φορο για εως 15000. Ητε αμοιβαία κεφάλαια πχ 2-3 ετων που επενδύουν σε σταθερές αξιες (καλαθι κρατικων ομολογων και τεραστίων εταιριων), εχουν το μικρότερο κινδυνο, σχεδον σαν καταθεση είναι.  Θα παρεις κοντα στο 2% καθε χρονο πχ για 3 ή 5 χρόνια.  Βγάζουν συχνα οι τράπεζες,  ρωτηστε εκει.

Πίνακας με ολες τις προθεσμιακες υπάρχει εδω και ανανεώνεται συνεχως: (καποιες φορες πεφτει το σιτε)

https://tsig.gr/lang-el/prothesmiakes

Το πραγματικό πρόβλημα είναι που να επενδυσεις μεγαλύτερα ποσα οπου ακόμα και το 0.1% διαφορά αποδοσης παιζει ρολο, πχ 300-500 χιλιαδες, και πιστεψε με, δεν έχεις επιλογές στην Ελλάδα. Τα ίδια ακριβώς προϊόντα υπάρχουν,  ενω λύσεις τυπου revolut που πχ εδινε μεγαλύτερα επιτόκια,  απλά υπάρχει ψυχολογικός φοβος να βάλεις τετοια ποσα εκει.

Σόρυ κιόλας αλλά αυτό είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

1) Για σένα τα 300 ευρώ μπορεί να μην είναι τίποτα για άλλον να είναι ένα ενοίκιο.

2) Όσο μικρότερο το ποσό τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο που μπορείς να πάρεις. Εσύ τα λες ακριβός αντίθετα. Επίσης ρόλο δεν παίζει μόνο το ποσό αλλά και η ηλικία που βρίσκεσαι για το ρίσκο που παίρνεις.

Τρίτον ΜΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ γράφεις ότι δεν έχει νόημα το 3% στα 20000 = 600 euro

Αλλά έχει το 0.1% στα 300,000-500,000 = 300-500 euro.

Κάτι πολύ λάθος υπολογίζεις, μην σου βάλω και ανατοκισμούς γιατί ξεφεύγει το ποσό.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, ZoReN είπε

Πριν ένα μήνα έβαλα 7000 ευρώ σε ένα συγκεκριμένο etf. Αυτή τη στιγμή είμαι 10% κατω στα χρήματα μου. Κάθε μήνα θα βάζω 100 ευρώ μέσα, αλλά έχω πλάνο για 20 χρόνια. 

Τι παραμυθα εφαγες κ συ απο τους γνωστους youtuberς tiktokερς φινανσιαλς guru.. 

Βρισκομστε αντιμετωποι με χασουρα  4 trillion !!π χαθηκαν σε ελαχιστες  βδομαδες.. τα 4 τριλλιον ειναι οσο η αξια του ινδικου χρηματιστηριου .. 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Τελικά να βάλουμε μερικά χρήματα στα διάφορα ETF με βάθος δεκαετίας ή θα την πατήσουμε και καλύτερα να τα κάνουμε σουβλάκια;

Τι λένε οι Warren Buffett εδώ μέσα;

• Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, kage said:

Βρισκομστε αντιμετωποι με χασουρα  4 trillion !!π χαθηκαν σε ελαχιστες  βδομαδες.. τα 4 τριλλιον ειναι οσο η αξια του ινδικου χρηματιστηριου .. 

Οτι νανε πραγματικα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο hate στον S&P500.

Long term παντα βγαινεις κερδισμενος.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, kage said:

Κέρδος ή χασούρα είχαν μόνο όσοι πούλησαν. Για όλους τους υπόλοιπους είναι απλώς ένα νούμερο στην οθόνη που αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο.

Όποιος είναι χρόνια στο χρηματιστήριο (ή έστω το παρακολουθεί παθητικά) γνωρίζει πως προσωρινές πτώσεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Το σημαντικό είναι πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (5+ χρόνια) είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βγεις κερδισμένος.

Παράδειγμα: Το IWDA το 2021 ήταν +32.10%, το 2022 ήταν -12.96%, το 2023 ήταν +19.55% και το 2024 ήταν +26.24%. YTD είναι -6.98%. Επιλογή του καθενός είναι το που θέλει να εστιάσει.

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Τελικά να βάλουμε μερικά χρήματα στα διάφορα ETF με βάθος δεκαετίας ή θα την πατήσουμε και καλύτερα να τα κάνουμε σουβλάκια;

Έχεις έναν ανισόρροπο με την κουστωδία του από ψεκασμένους που στέλνουν αδιάβαστη τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και το νόμισμα της.

+ η θητεία του μόλις ξεκίνησε και τα δείγματα είναι απίστευτα αρνητικά σε όλα τα μέτωπα. 

Όσοι λένε "όλα μέσα" ή μιλάνε εκ του ασφαλούς (νομίζουν τουλάχιστον) ή έχουν άγνοια κινδύνου. Κερδισμένος είναι αυτός που πούλησε κατά τις 20-30 Γενάρη, θα φάει πολύ σουβλάκι.

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, NT1G said:

Δεν ξέρω τι λένε οι Warren Buffett του Insomnia (έκαψα ήδη αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα με 3-4 τυχαία ποστ που διάβασα), ορίστε όμως τι λέει ο ίδιος ο Warren Buffett για τα ETF 😄

https://www.betashares.com.au/insights/buffett-loves-etfs/

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Τα δηλώνεις και τα δυο. Επενδυτικός Ιρλανδια, καταθετικος Γερμανια

Βασικά έχει κάνει κανείς ανάληψη τα λεφτά του από IBKR? Από τι λογαριασμό φαίνεται η κίνηση όταν τα τραβάς πίσω στον ελληνικό λογαριασμό τραπέζης; Γερμανικό ή Ιρλανδικό;

Δημοσ.
37 minutes ago, kage said:

Πρώτον είδες μόνο ότι είμαι κάτω 10% και δεν είδες ότι έχω πλάνο για τουλάχιστον 20 χρόνια. Δεύτερον, καμία παραμυθα δεν έχω φάει από κανένα financial influencer γιατι πολύ απλά δεν παρακολουθώ κανένα από αυτούς. Τρίτων δεν έχω πραγματικά χάση τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχω πουλήσει τίποτα. Τέταρτον ο δείκτης που έχω βάλει τα λεφτά ανακάμψε μετά από 6 χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και μετά από αυτό υπεραποδωσε. Και τέλος δεν έχω το γνωστό σε όλους uvaa, που αν και όντως εξαιρετικό ήθελα προσωπικά μεγαλύτερη διαφοροποίηση και ας έχω σχετικά χαμηλότερη απόδοση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...