george2143 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Περισσοτερο ειναι οτι δεν θελω να τα αφηνω απλα στην τραπεζα , απλα δεν ξερω που να τα βαλω , crypto δεν τα συζηταω καν...
Neptu Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 λεπτά πριν, george2143 είπε Περισσοτερο ειναι οτι δεν θελω να τα αφηνω απλα στην τραπεζα , απλα δεν ξερω που να τα βαλω , crypto δεν τα συζηταω καν... άνοιξε ένα λογαριασμό trading212 κι έναν trade republic και βάλτα εκεί. Μοίρασε τα Έχουν και κάρτα και οι 2 και μάλιστα αν ξοδεύεις από την t212 σου δίνει και επιστροφή 0,5% Επίσης τα βάζεις και δωρεάν μέσω κάρτας (top up) Η φ24 έχει κόστος ανάληψης 7€ 1
george2143 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 10 λεπτά πριν, Neptu είπε σε αυτό υπολόγιζε και τη μετατροπή συναλλάγματος. Και δε ξέρεις πως θα είναι το $ σε 2 χρόνια. Μπορεί να βγεις και χαμένος (δύσκολα αλλά λέμε τώρα) Αμα τα αλλαζω μεσω revolut που δινει καλυτερη ισοτιμια δεν συμφερει ? Επειδη η freedom δινει καλυετερο επιτοκιο στα δολλαρια 1 λεπτό πριν, Neptu είπε άνοιξε ένα λογαριασμό trading212 κι έναν trade republic και βάλτα εκεί. Μοίρασε τα Έχουν και κάρτα και οι 2 και μάλιστα αν ξοδεύεις από την t212 σου δίνει και επιστροφή 0,5% Επίσης τα βάζεις και δωρεάν μέσω κάρτας (top up) Η φ24 έχει κόστος ανάληψης 7€ Τι επιτοκιο δινουν?
ZoReN Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 8 minutes ago, george2143 said: Το 4,35% που εχει η freedom σε δολλαρια αξιζει ? Δηλαδη να τα βαζω σε δολλαρια μεσω revolut Για το δολάριο ότι σου είπε ο φίλος πιο πριν. Επίσης μη κοιτάς μόνο freedom. Προσωπικά δε τη κοιτάω καθόλου. Εγώ μάλλον σε αυτά τα ποσά για 2 χρόνια πιθανών να τα έβαζα στη Revolut με 1.85% επιτόκιο. Και μετά από αυτό όταν πλέον θα ήμουν έτοιμος για μακροπρόθεσμη επένδυση θα αγόραζα etf
Neptu Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μόλις τώρα, george2143 είπε Αμα τα αλλαζω μεσω revolut που δινει καλυτερη ισοτιμια δεν συμφερει ? Επειδη η freedom δινει καλυετερο επιτοκιο στα δολλαρια Τι επιτοκιο δινουν? Και τι θα κάνεις; θα στέλνεις κάθε μήνα 150€ και θα κάνεις 12μηνη προθεσμιακή; Δε ξέρω αν γίνεται κιολας Αφού δεν έχεις τα χρήματα όλα τώρα. Αν τα είχες οκ. Προφανώς εννοείς να τα αφήνεις ανοιχτά. Λογικά θα πέσει κι άλλο το επιτόκιο με το χρόνο. Η revolut δε ξέρω τι ισοτιμία δίνει αλλά υπολόγιζε διπλή μετατροπή. Να γίνουν $ και μετά πάλι € ακολουθούν της ΕΚΤ. 2,5% αλλά πέφτει συνεχως η t212 δίνει ελαφρώς παραπάνω Από το καλοκαίρι και μετά υπολόγιζε στα 2%. Δε πρόκειται να πάρεις πουθενά περισσότερο. Όπου δεις περισσότερο έχεις αυξημένο ρίσκο. Δε σημαίνει ότι θα χάσεις λεφτά αλλά το υπολογίζουμε και αυτό
george2143 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 3 λεπτά πριν, Neptu είπε Και τι θα κάνεις; θα στέλνεις κάθε μήνα 150€ και θα κάνεις 12μηνη προθεσμιακή; Δε ξέρω αν γίνεται κιολας Αφού δεν έχεις τα χρήματα όλα τώρα. Αν τα είχες οκ. Προφανώς εννοείς να τα αφήνεις ανοιχτά. Λογικά θα πέσει κι άλλο το επιτόκιο με το χρόνο. Η revolut δε ξέρω τι ισοτιμία δίνει αλλά υπολόγιζε διπλή μετατροπή. Να γίνουν $ και μετά πάλι € ακολουθούν της ΕΚΤ. 2,5% αλλά πέφτει συνεχως η t212 δίνει ελαφρώς παραπάνω Από το καλοκαίρι και μετά υπολόγιζε στα 2%. Δε πρόκειται να πάρεις πουθενά περισσότερο. Όπου δεις περισσότερο έχεις αυξημένο ρίσκο. Δε σημαίνει ότι θα χάσεις λεφτά αλλά το υπολογίζουμε και αυτό Μαλλον θα κινηθω προς t212 ισα ισα να διατηρηθει αξια των χρηματων μου για τα επομενα 2 χρονια , και μετα θα δειξει Σας ευχαριστω πολυ 2
george2143 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μια τελευταια ερωτηση, αμα το γνωριζετε.Οταν μαζεψω ενα Χ ποσο , πχ περιπου 3-4Κ , αμα τα μεταφερω στην ελληνικη τραπεζα , θα εχω καποιο θεμα με την φορολογια?
armagedwnn Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 44 minutes ago, george2143 said: Μια τελευταια ερωτηση, αμα το γνωριζετε.Οταν μαζεψω ενα Χ ποσο , πχ περιπου 3-4Κ , αμα τα μεταφερω στην ελληνικη τραπεζα , θα εχω καποιο θεμα με την φορολογια? Μια συμβουλή αν θες από εμένα, είναι πολύ κακό γενικά να επενδύουμε χωρίς μαξιλάρι ασφαλείας. Οι λόγοι από τα λεγόμενα σου που πιστεύω δεν είσαι έτοιμος ακόμη: 1) Τα χρήματα που επενδύονται για μακροπρόθεσμο σκοπό (διαφορετικά μιλάμε για trading) για πολλούς λόγους μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα. Αν σου τύχει κάτι μπορεί να χάσεις αρκετά χρήματα διότι θα θες να τα τραβήξεις. 2) Όταν σκέφτεσαι από τώρα ότι σε 2 χρόνια είναι μεγάλο ρίσκο, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στην επένδυση. Οπότε κυριαρχεί αρκετά το συναίσθημα που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μιας επένδυσης. 3) Καλό είναι όταν επενδύουμε ειδικά σε δείκτες να τα "ξεχνάμε", δεν είναι τζόγος, δεν χρειάζεται να μπαίνεις κάθε μέρα να βλέπεις πως κινήθηκαν. Ούτε να επηρεαζόμαστε από τις ειδήσεις υπερβολικά. Γενικά θέλει μια ψυχραιμία. Όλα τα παραπάνω στα λέω γιατί επένδυα από φοιτητής και έχω κάνει αυτά τα λάθη και πολλά άλλα. Επίσης για μετοχές etf κτλ για εμένα η καλύτερες πλατφόρμα είναι η IBKR. Αν θες να τα αφήσεις να κάθονται θα σου πρότεινα trade republik αλλά τελευταία δεν το έχω ψάξει και πολύ, οπότε μπορεί να έχω μείνει και λίγο πίσω.
Doubt Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 3 ώρες πριν, Neptu είπε άνοιξε ένα λογαριασμό trading212 κι έναν trade republic και βάλτα εκεί. Μοίρασε τα Έχουν και κάρτα και οι 2 και μάλιστα αν ξοδεύεις από την t212 σου δίνει και επιστροφή 0,5% Επίσης τα βάζεις και δωρεάν μέσω κάρτας (top up) Έχεις εσύ κάρτα Τ212; δεν βλέπω κάπου επιλογή στην εφαρμογή για έκδοση της.
BLiTzER Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Κάποια τράπεζα όπως η Trade Republic (2,5% επιτόκιο προς το παρόν) είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σου. Αλλά για τόσο μικρά ποσά δεν ξέρω καν αν αξίζει. Μιλάμε για λιγότερα από +100€ στα 2 χρόνια.
Neptu Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 27 λεπτά πριν, Doubt είπε Έχεις εσύ κάρτα Τ212; δεν βλέπω κάπου επιλογή στην εφαρμογή για έκδοση της. ναι, την έχω εδώ και καιρό. από πέρυσι. Και μάλιστα έδινε επιστροφή 1,5% σε κάθε αγορά μέχρι τέλους του 2024. Τώρα πήγε στο 0,5%. Μου έχει να επιλέξω και φυσική αν θέλω. Έχει το εικονίδιο στο κάτω μέρος. Εκτός αν έχουν κάνει καμια βλακεία και δεν είναι για όλους. και τις δίνουν σιγά σιγά. Στην trade rebublic νομίζω ήταν έτσι 29 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Κάποια τράπεζα όπως η Trade Republic (2,5% επιτόκιο προς το παρόν) είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σου. Αλλά για τόσο μικρά ποσά δεν ξέρω καν αν αξίζει. Μιλάμε για λιγότερα από +100€ στα 2 χρόνια. ψίχουλα αλλά δεν έχει σημασία. Έστω κι αυτά. Από την κοροϊδία των ελληνικών με το 0%, καλύτερα
Doubt Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 8 ώρες πριν, Neptu είπε ναι, την έχω εδώ και καιρό. από πέρυσι. Και μάλιστα έδινε επιστροφή 1,5% σε κάθε αγορά μέχρι τέλους του 2024. Τώρα πήγε στο 0,5%. Μου έχει να επιλέξω και φυσική αν θέλω. Έχει το εικονίδιο στο κάτω μέρος. Εκτός αν έχουν κάνει καμια βλακεία και δεν είναι για όλους. και τις δίνουν σιγά σιγά. Στην trade rebublic νομίζω ήταν έτσι Το έψαξα χθες και μίλησα και στο chat τους με εκπρόσωπο. Είχα γραφτεί λέει στο UK entity (πάλιουρας) και μένω στην Ελλάδα, οπότε γι'αυτό δεν μου εμφανίζεται ούτε πρόκειται. Μόνος τρόπος να πουλήσω ότι έχω στο λογαριασμό επενδύσεων, να σηκώσω τα λεφτά, να κλείσω τον λογαριασμό μου και να ανοίξω σε άλλο entity, προφανώς ευρωπαϊκό. Δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα.
csontheline Δημοσ. πριν από 33 λεπτά Δημοσ. πριν από 33 λεπτά 21 hours ago, prometheas said: Στην Ελλάδα τα μερισματα απο UCITS ETF δεν φορολογούνται (ακομα). Αυτό είναι 100% σίγουρο; Γιατί η λογική λέει ότι τα UCITS δεν φορολογούνται στην πηγή (όταν μοιράζονται τα μερίσματα, δεν παρακρατάει κάτι ο broker), αλλά πρέπει να μπουν στην φορολογική κανονικά για να φορολογηθούν με 5% (τόσο είδα ότι είναι).
prometheas Δημοσ. πριν από 12 λεπτά Δημοσ. πριν από 12 λεπτά (επεξεργασμένο) Με βαση τον 4099/2012 , παρ 5 άρθρο 103, οχι Δηλώνονται στον κωδικό 659 . Εγώ τα δηλώνω εδώ και 2 χρόνια και δεν εχω κανένα θέμα μεχρι στιγμής. ουτε εχω κληθεί να πληρώσω επιπλέον φορο. Τώρα τι θα γινει στο μέλλον δεν ξερω. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα UCITS θα αρχισουν να φορολογούνται και στην Ελλάδα σχετικά σύντομα 10 ώρες πριν, BLiTzER είπε Κάποια τράπεζα όπως η Trade Republic (2,5% επιτόκιο προς το παρόν) είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σου. Αλλά για τόσο μικρά ποσά δεν ξέρω καν αν αξίζει. Μιλάμε για λιγότερα από +100€ στα 2 χρόνια. Υποψιν οτι επειδή η TR ειναι ας πουμε κανονική τράπεζα, οι σχετικοί τόκοι του καταθετικού προιόντος της θα πρέπει να δηλωθούν ως τόκοι απο τράπεζα εξωτερικου στην φορολογική μας δήλωση και να φορολογηθούν με 15% Προσοχή με τις Γερμανικές τράπεζες. Στέλνουν στοιχεία στην ΑΑΔΕ στεγνα... 13 ώρες πριν, george2143 είπε Το 4,35% που εχει η freedom σε δολλαρια αξιζει ? Δηλαδη να τα βαζω σε δολλαρια μεσω revolut Οχι. Ο Τράμπας θέλει να κάνει το δολαριο πιο φτηνό, Δεν ειναι τυχαιο οτι και η Revo δινει 4.35% στο Premium που εχω εγώ για καταθεσεις σε δολάρια. (Περιπου το ιδιο δινει και η TR212) Ο συναλλαγματικός κίνδυνος ειναι κατά την γνώμη μου σχετικά υψηλός μεχρι να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα Επεξ/σία πριν από 10 λεπτά από prometheas 1
Raylan Δημοσ. πριν από 3 λεπτά Δημοσ. πριν από 3 λεπτά (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, ZoReN είπε Πριν ένα μήνα έβαλα 7000 ευρώ σε ένα συγκεκριμένο etf. Αυτή τη στιγμή είμαι 10% κατω στα χρήματα μου. Κάθε μήνα θα βάζω 100 ευρώ μέσα, αλλά έχω πλάνο για 20 χρόνια. Δεν νομίζω να είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρεις κάποια etf για τόσο σύντομο χρονικό ορίζοντα. Ωραίος ο παίχτης, εγώ εγώ βάλει 22.000€ και είμαι -10% (-2150€) καλά θα πάει αυτό. Κάθε 10 του μήνα συνεχίζω και βάζω 250€ Επεξ/σία πριν από 1 λεπτό από Raylan 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα