Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία υπενθύμιση, αύριο είναι το ετήσιο για τα έντοκα του δημοσίου. Για όποιον ενδιαφέρεται, οι εκτιμήσεις λένε ότι θα κινηθεί 2 - 2,20%.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Raylan said:

Κοκκίνισαν όλα σήμερα, πω πω πω καταστροφή. Α ρε Τραμπ με τους δασμούς σου…

Ωωωωω τώρα το είδα, τι καλά νέα είναι αυτά? Πάμε βουρ για αγορές τώρα, πως και πως το περίμενα 😃

Επεξ/σία από JcD
  • Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, varade said:

SP500 στις 3000 μοναδες, για να μπουμε κι εμεις

Περιμένουμε καιρό τώρα διόρθωση, πέρυσι πήρε πόσο, 22%? Κουφά πράματα!

Δημοσ.
4 hours ago, Fan said:

Μία υπενθύμιση, αύριο είναι το ετήσιο για τα έντοκα του δημοσίου. Για όποιον ενδιαφέρεται, οι εκτιμήσεις λένε ότι θα κινηθεί 2 - 2,20%.

Μια ερώτηση για τα έντοκα, από όσο ξέρω το μέγιστο ποσό που μπορεί να πάρει κάθε ΑΦΜ είναι 15Κ, αυτό ισχύει συνολικά ή ανά έκδοση? Δηλαδή αν πάρει κάποιος τωρα 15k ετήσια και σε 3 μήνες βγει ένα 6μηνου θα μπορεί να αγοράσει?

Ισχύει το ίδιο και για τα ομόλογα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγοράζει κανείς ελληνικό χρηματιστήριο? Έχουν κάνει τρομερό άλμα ορισμένες 

Επεξ/σία από varade
  • Like 1
Δημοσ.

Πως βλέπετε την πτώση του VUAA? Θεωρείτε ότι είναι κατάλληλη στιγμή για να βάλεις ένα πιο μεγάλο ποσό (πχ αν κάθε μήνα βάζεις 100 να βάλεις τώρα 500)? ή από τη στιγμή που κάνεις dca δεν κοιτάς καθόλου τις τιμές Είναι πρώτη μου επαφή με τα ETF και πριν ένα μήνα δοκιμαστικά είχα πάρει 1 ETF με σκοπό να παίρνω 1/μήνα (βασικά μια αγορά 6ETF/εξάμηνο για να έχω λιγότερα fee στην IBKR)

Δημοσ.

Ο σκοπός του DCA είναι να μην επηρεάζεσαι από τις διακυμάνσεις (και να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα το τελικό σου κέρδος από αυτές).

With that said, εγώ αύριο θα επενδύσω +100% του ποσού που ήδη έχω μέσα. Αλλά 1ον ξεκίνησα μόλις πριν 3 μήνες, και 2ον έχω αρκετό απόθεμα ακόμα για τους επόμενους μήνες.

:D

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spH3RiCal είπε

Μια ερώτηση για τα έντοκα, από όσο ξέρω το μέγιστο ποσό που μπορεί να πάρει κάθε ΑΦΜ είναι 15Κ, αυτό ισχύει συνολικά ή ανά έκδοση? Δηλαδή αν πάρει κάποιος τωρα 15k ετήσια και σε 3 μήνες βγει ένα 6μηνου θα μπορεί να αγοράσει?

Μπορείς να αγοράσεις όσες φορές θες έντοκα, ανά έκδοση και αφμ

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, spH3RiCal είπε

Για τα έντοκα το πρόγραμμα για το α' εξάμηνο είναι εδώ: https://www.pdma.gr/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-12-01/προγραμμα-δανεισμου
Σε κάθε μια εκδοσή μπορείς να βάλεις από 15κ (ανα ΑΦΜ), συνήθως έχει τέσσερις ετήσιες εκδόσεις και 12 εξάμηνες τον χρόνο (από τις εξάμηνες μπορείς να έχεις 6 ταυτόχρονα γιατι λήγουν οι προηγούμενες).

Αρα μπορείς να έχεις 10 εκδόσεις ταυτόχρονα, σύνολο 150κ, αν θες τώρα να κάνεις και τρίμηνες ανεβαίνει λίγο άλλα μοιάζει ταλαιπωρία.

Τα Ομόλογα είναι άλλο φρούτο, οι συναλλαγές έχουν έξοδα ειτε στην πρωτογενή αγορά είτε στην δευτερογενή και είναι μεγαλύτερης διάρκειας (και άρα μεγαλύτερου ρίσκου). Δεν έχουν τον ίδιο περιορισμό σε ποσό, αλλά συνήθως δεν αφορούν και ιδιώτες, καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον επαγγελματία για αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Εσείς που λέτε για αγορές και πως έχουν πέσει οι τιμές κλπ κλπ πρέπει να ξέρετε πως οι τιμές μπορούν να πέσουν και πολύ πολύ περισσότερο. 4 χρόνια μόλις ξεκίνησαν που προβλέπονται κωμικοτραγικά και τα δείγματα είναι εξόφθαλμα και καθημερινά. Δυστυχώς για όλους μας και μη χειρότερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Εσείς που λέτε για αγορές και πως έχουν πέσει οι τιμές κλπ κλπ πρέπει να ξέρετε πως οι τιμές μπορούν να πέσουν και πολύ πολύ περισσότερο. 4 χρόνια μόλις ξεκίνησαν που προβλέπονται κωμικοτραγικά και τα δείγματα είναι εξόφθαλμα και καθημερινά. Δυστυχώς για όλους μας και μη χειρότερα.

when in Doubt....

CW3WQu1il-pupfei.jpg.dfd08c7e2a05a0067e86773b9f87dae1.jpg

• Thanks 1
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...