Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει κοσμος που σημερα ειναι 45-55, έχει σπίτι από γονεις και απο πάντα δουλειά με 1500-2500 το μηνα καθαρά. Αυτοί, ειδικά αν δεν εχουν οικογένεια, ή αν και η γυναικα φέρνει άλλα τόσα, έχουν εύκολα 200κ στην άκρη, αν δεν εκαναν σπαταλη ζωή. 

Οι υπολοιποι DCA.

• Like 1
  • Απαντ. 730
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Όσοι δεν έχουν οικογένεια, για να μαζέψουν 150-200Κ που λες στα 40 τους, αρχικά δεν θα πρέπει να μένουν σε ενοίκιο από πάντα. Επίσης προφανώς δεν μιλάς για υπαλλήλους του βασικού μισθού γιατί και ενοίκιο να μην έχεις, με το βασικό δεν μαζεύεις τέτοια ποσά όσο συνετά και να ζεις. Μήπως πρέπει να μένεις και με γονείς να πληρώνουν αυτοί τους λογ/σμους συν ό,τι τρως; Ακόμα και με αυτή την παράμετρο, πάλι κάποιος με το βασικό μισθό και με ένα αυτοκίνητο και νορμαλ κοινωνική ζωή δεν μπορεί να βάλει στην άκρη πάνω από 200-300Ε το μήνα. Με 300 το μήνα μαζεύεις 3600 το χρόνο. Σε 10 χρόνια είναι 36000 αν δεν χρειαστεί να κάνεις κάποιο μεγάλο έξοδο (νέο αυτοκίνητο, θέμα υγείας, ζημιά στο σπίτι).

Το ποσό αυτό για να μαζευτεί στην άκρη, θα πρέπει να κάνεις άλλου είδους επαγγέλματα. Είτε να είσαι επιτυχημένος ελ. επ. ή γιατρός, δικηγόρος, υπάλληλος με μισθό άνω των 1500 που δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά ούτε πήρε ποτέ παρακάτω, που δεν πληρώνει ενοίκιο και δεν έχει οικογένεια (στην περίπτωση υπαλλήλου). Με οικογένεια και άνεργη γυναίκα, δυσκολεύει πολύ η αποταμίευση εκτός αν καθαρίζεις το μήνα 4-5Κ και βάζεις τα μισά στην άκρη. Με οικογένεια, χωρίς ενοίκιο και γυναίκα με επίσης καλό μισθό στο 1500 αν μπαίνουν σπίτι 3Κ καθαρά, μπορεί να γίνει κάποια αποταμίευση αλλά πάλι καμία σχέση με το ποσό που αναφέρεις. 

Στην Ελλάδα σήμερα αν βιοπορίζεσαι μόνος σου και είσαι μεροκαματιάρης, μισθωτός, ελεύθερος επαγγελματίας και δεν σου συνέβησαν τα παρακάτω:

- Δεν σου άνοιξαν μαγαζί οι γονείς σου.

- Δεν βρήκες σπίτι έτοιμο και περιουσία.

- Δεν σου πήραν αυτοκίνητο.

- Δεν διορίστηκες στο δημόσιο.

Τότε, στην χειρότερη περίπτωση είσαι σχεδόν αδέκαρος.

Στην καλύτερη περίπτωση να έχεις 2 με 6 μισθούς στην άκρη ή αν συγκατοικείς (δουλεύεται και οι δύο) ή και μένεις με τους γονείς σου και είσαι δουλευταράς λίγο σφιχτός με τα λεφτά να έχεις καταφέρει να αποταμιεύσεις 1 με 2 ετήσιους μισθούς.

PS 1: Οι περισσότεροι στο θέμα της αποταμίευσης θα είναι κάπως έτσι:

α) Βασικός + ενοίκιο = δεν μένει φράγκο.
β) Βασικός + συγκατοίκηση (εργάζονται και οι δύο) + ενοίκιο  = 200€ με 300€ το μήνα αποταμίευση στον καθένα.
γ) Βασικός + συγκατοίκηση(εργάζονται και οι δύο) + σπίτι δικό τους = όσο θα έδινες για ενοίκιο αν έμενες μόνος σου αποταμίευση στον καθένα.

PS 2:  Στον ιδιωτικό τομέα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας αναφέρει ότι: 

Μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης καθαρά 1.047€ το μήνα.

Μέσος μισθός μερικής απασχόλησης καθαρά 438€ το μήνα.

* Το 24% του συνόλου των εργαζόμενων απασχολείται με μερική απασχόληση, δηλαδή 1 στους 4.

Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζομένους (πλήρους και μερικής απασχόλησης): είναι καθαρά 914€ το μήνα. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

αν και το σχολιο για τα διακοσια χιλιαρικα ειναι απλα....mind-blowing....

το vwce κανει 135.59 EUR αυτη τη στιγμη που μιλαμε
https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BK5BQT80

Πριν από λιγότερο από μήνα εκεί ήταν νομίζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ελπιζουμε σε βαθος χρονου να ανεβει αλλα με τον πορτοκαλι κλοουν που ψηφισαν στην χωρα των ελευθερων θα γινει και φθηνοτερο μεχρι να γινει ακριβοτερο.

Επεξ/σία από panagiotis54
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Raylan είπε

Στην Ελλάδα σήμερα αν βιοπορίζεσαι μόνος σου και είσαι μεροκαματιάρης, μισθωτός, ελεύθερος επαγγελματίας και δεν σου συνέβησαν τα παρακάτω:

- Δεν σου άνοιξαν μαγαζί οι γονείς σου.

- Δεν βρήκες σπίτι έτοιμο και περιουσία.

- Δεν σου πήραν αυτοκίνητο.

- Δεν διορίστηκες στο δημόσιο.

Τότε, στην χειρότερη περίπτωση είσαι σχεδόν αδέκαρος.

Στην καλύτερη περίπτωση να έχεις 2 με 6 μισθούς στην άκρη ή αν συγκατοικείς (δουλεύεται και οι δύο) ή και μένεις με τους γονείς σου και είσαι δουλευταράς λίγο σφιχτός με τα λεφτά να έχεις καταφέρει να αποταμιεύσεις 1 με 2 ετήσιους μισθούς.

PS 1: Οι περισσότεροι στο θέμα της αποταμίευσης θα είναι κάπως έτσι:

α) Βασικός + ενοίκιο = δεν μένει φράγκο.
β) Βασικός + συγκατοίκηση (εργάζονται και οι δύο) + ενοίκιο  = 200€ με 300€ το μήνα αποταμίευση στον καθένα.
γ) Βασικός + συγκατοίκηση(εργάζονται και οι δύο) + σπίτι δικό τους = όσο θα έδινες για ενοίκιο αν έμενες μόνος σου αποταμίευση στον καθένα.

PS 2:  Στον ιδιωτικό τομέα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας αναφέρει ότι: 

Μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης καθαρά 1.047€ το μήνα.

Μέσος μισθός μερικής απασχόλησης καθαρά 438€ το μήνα.

* Το 24% του συνόλου των εργαζόμενων απασχολείται με μερική απασχόληση, δηλαδή 1 στους 4.

Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζομένους (πλήρους και μερικής απασχόλησης): είναι καθαρά 914€ το μήνα. 

Στην ελλάδα είναι πολλοί που έχουν αλλά κρύβονται και κλαίνε όλη μέρα ότι πεινάνε. Είναι πάρα πολλοί. Όλοι αυτοί όπως έγραψες κι εσύ, τα βρήκαν έτοιμα. Παλαιότερα μάζευες ευκολότερα χρήμα. Πλέον δε παίζει αυτό. Πρέπει να είσαι πολύ μάγκας. Αν σου αφήσανε οι δικοί σου έχε καλώς, αν όχι... αυτοκτόνα. Μια ζωή θα μετράς δεκάρες για να πάρεις καφέ. Τα βλέπω με τους γνωστούς μου. Όσοι είναι άνετοι, όλοι μα όλοι όμως είναι με λεφτά του μπαμπά. Όσων οι γονείς δεν είχαν τίποτα είναι μέσα στη μιζέρια και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι να πεθάνουν. Εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Χωρίς πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι δε μπορώ να βρω εξαίρεση.

Αυτά τα στατιστικά περι βασικών μισθών και τα λοιπά ξεχάστε τα. Δεν ισχύει τίποτα, πρέπει να είστε πολύ θύματα για να τα πιστεύετε. Είδατε τι έγινε τώρα με τις αλλαγές της εφορίας, επαγγέλματα που δηλώνανε 3 και 60, ξαφνικά "δηλώνουν" ακόμα και 6 φορές πάνω. Τι έγινε αυξήθηκαν οι δουλειές ή απλά πριν δε δηλώνανε τίποτα επειδή δεν υπήρχε διασύνδεση;

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Παιδιά υπάρχει κοσμος που σημερα ειναι 45-55, έχει σπίτι από γονεις και απο πάντα δουλειά με 1500-2500 το μηνα καθαρά. Αυτοί, ειδικά αν δεν εχουν οικογένεια, ή αν και η γυναικα φέρνει άλλα τόσα, έχουν εύκολα 200κ στην άκρη, αν δεν εκαναν σπαταλη ζωή. 

Οι υπολοιποι DCA.

Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αλλά θεωρείς ότι είναι σε μεγάλο ποσοστό; Αν κρίνω από τους γύρω μου 45-55, κανείς δεν ξέρω να δουλεύει με τέτοιο μισθό (οι μισθωτοί). Οι περισσότεροι έχουν οικογένεια με 2-3 παιδιά οπότε αυτό δυσκολεύει την αποταμίευση ακόμα κι αν έχεις σπίτι. Ούτε αυτοκίνητο δεν έχουν αλλάξει οι περισσότεροι από τη δεκαετία του 2000.

Εκτός αν αναφέρεσαι σε πετυχημένους ελεύθερους επαγγελματίες ή άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων με πολύ χρήμα. Ναι εκεί σίγουρα θα παίζουν τέτοια ποσά. Ξέρω π.χ. ένα αντρόγυνο μεσήλικο που από ένα μαγαζί με χαρτικά που άνοιξαν πριν μια 25ετία, έφτασαν να χτίσουν 3οροφη οικία για τα παιδιά τους και έχουν και καλά αυτοκίνητα. Το μαγαζί τους έχει πολύ δουλειά. Θέλω να πω ότι ακόμα και αυτοί, έδωσαν τις αποταμιεύσεις τους, πιθανώς να πήραν και δάνειο, για να κάνουν κάτι σημαντικό για τα παιδιά τους.

1 ώρα πριν, Neptu είπε

Στην ελλάδα είναι πολλοί που έχουν αλλά κρύβονται και κλαίνε όλη μέρα ότι πεινάνε. Είναι πάρα πολλοί. Όλοι αυτοί όπως έγραψες κι εσύ, τα βρήκαν έτοιμα. Παλαιότερα μάζευες ευκολότερα χρήμα. Πλέον δε παίζει αυτό. Πρέπει να είσαι πολύ μάγκας. Αν σου αφήσανε οι δικοί σου έχε καλώς, αν όχι... αυτοκτόνα. Μια ζωή θα μετράς δεκάρες για να πάρεις καφέ. Τα βλέπω με τους γνωστούς μου. Όσοι είναι άνετοι, όλοι μα όλοι όμως είναι με λεφτά του μπαμπά. Όσων οι γονείς δεν είχαν τίποτα είναι μέσα στη μιζέρια και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι να πεθάνουν. Εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Χωρίς πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι δε μπορώ να βρω εξαίρεση.

Αυτά τα στατιστικά περι βασικών μισθών και τα λοιπά ξεχάστε τα. Δεν ισχύει τίποτα, πρέπει να είστε πολύ θύματα για να τα πιστεύετε. Είδατε τι έγινε τώρα με τις αλλαγές της εφορίας, επαγγέλματα που δηλώνανε 3 και 60, ξαφνικά "δηλώνουν" ακόμα και 6 φορές πάνω. Τι έγινε αυξήθηκαν οι δουλειές ή απλά πριν δε δηλώνανε τίποτα επειδή δεν υπήρχε διασύνδεση;

Το δεύτερο. Δεν έκοβαν σε αποδείξεις τις κάρτες ενώ τώρα δεν μπορούν αλλιώς. Έπιασε τόπο η διασύνδεση. 

Είναι σωστό αυτό που λες για γονείς. Κι εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε από τους τυχερούς που ο πατέρας μας έχει σπίτια για να μείνουμε και δεν θα πληρώσουμε ποτέ ενοίκιο, εκτός αν αλλάξουμε πόλη. Αλλά ως εκεί. Δεν μας έχει ούτε έτοιμη δουλειά, ούτε λεφτά. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε δουλειά για να επιβιώσουμε. Ναι, μας έχει μια στέγη. Και ναι, μας πήρε το πρώτο μας αυτοκίνητο (τίποτα σπουδαίο, μεταχειρισμένα παλιά). Δουλειά όμως βρήκα μόνος μου και από κει και πέρα, οικονομικά δεν με βοήθησε ποτέ. Εγώ πρέπει να καλύψω τα έξοδά μου. Η μια μου αδερφή είναι άνεργη. Το ότι οι γονείς σου άφησαν ένα σπίτι να μείνεις κι ένα αυτοκίνητο, είναι μια καλή αρχή ναι. Μετά όμως πρέπει να τα συντηρήσεις μόνος σου. Δεν υπάρχει μηχανή που κόβει χρήμα. Πιθανώς να συμβαίνει σε οικογένειες μεγαλοδικηγόρων, μεγαλογιατρών, παρουσιαστών, influencers ή δεν ξέρω τι. Βέβαια ακόμα και αυτών τα παιδιά τα βλέπω να κάνουν τις πορείες τους επαγγελματικά. 

Όπως είπες πάντως, σήμερα δύσκολα μαζεύεται χρήμα. Όσοι μάζεψαν παλιά, λογικά θα τα έχουν φάει αν δεν κάνουν ακόμα αυτή την προσοδοφόρα δουλειά. Σήμερα το χρήμα μαζεύεται μόνο από ορισμένους χωρίς οικογένεια, με δικό τους σπίτι και όσο το δυνατό λιγότερα έξοδα και σίγουρα μια δουλειά με εισόδημα άνω των 2Κ. Όσοι έχουν οικογένεια, κάποια στιγμή θα τα δώσουν στα παιδιά τους όταν παντρευτούν, όταν θα έχουν μια μεγάλη ανάγκη. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Νομίζω αρκεί με το "ποιος έχει λεφτά" δεν είναι αυτό το θέμα εδώ, αν θέλετε ανοίξτε άλλο.

σωστός. Για να είνα κάποιος σε αυτό το θέμα σημαίνει ότι έχει λεφτά. Άρα συνεχίζουμε

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Neptu είπε

σωστός. Για να είνα κάποιος σε αυτό το θέμα σημαίνει ότι έχει λεφτά. Άρα συνεχίζουμε

Φυσικά. Όλοι εντός θέματος είμαστε.😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ακούω γνώμες για την scramble. Έχει ασχοληθεί κανείς; Εγώ μπήκα στον προηγούμενο γύρο και λέω να ρίξω ένα ποσό και σε αυτόν που θα τρέξει τώρα. Μικρό το ποσό αλλά από το να τα έχω να κάθονται που λέει και ο τίτλος....

Για όσους δε ξέρουν, στα πολύ γρήγορα, στην ουσία είναι πλατφόρμα που δανείζεις σε επιχειρήσεις. Τα δάνεια είναι 6μηνα και υπο προυποθέσεις μπορεί να γίνουν extended. Δε δανείζεις σε μεμονωμένη επιχείρηση όπως σε p2p αλλά σε κάθε γύρο σε ένα πακέτο-σύνολο επιχειρήσεων.

Βασικά είναι κάτι πολύ καινούργιο και είπα να δοκιμάσω.

Επεξ/σία από Neptu
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neptu είπε

Παιδιά ακούω γνώμες για την scramble. Έχει ασχοληθεί κανείς; Εγώ μπήκα στον προηγούμενο γύρο και λέω να ρίξω ένα ποσό και σε αυτόν που θα τρέξει τώρα. Μικρό το ποσό αλλά από το να τα έχω να κάθονται που λέει και ο τίτλος....

Για όσους δε ξέρουν, στα πολύ γρήγορα, στην ουσία είναι πλατφόρμα που δανείζεις σε επιχειρήσεις. Τα δάνεια είναι 6μηνα και υπο προυποθέσεις μπορεί να γίνουν extended. Δε δανείζεις σε μεμονωμένη επιχείρηση όπως σε p2p αλλά σε κάθε γύρο σε ένα πακέτο-σύνολο επιχειρήσεων.

Βασικά είναι κάτι πολύ καινούργιο και είπα να δοκιμάσω.

Απόδοση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...