Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Υπάρχει αυτή τη στιγμή (2025) ένα κεφάλαιο για σπουδές γύρω στις 40.000.

Το κεφάλαιο θα είναι σταθερό γύρω στα 40.000 αλλά δεν πρέπει να μειώνεται.

Τα ετήσια έξοδα σπουδών θα είναι γύρω στις 20.000 και η ετήσια αποταμίευση για τις σπουδές γύρω στις 20.000. Αυτά τα δύο μπορεί και να μην συμπίμπτουν χρονικά.

Δηλάδη το 2026 που θα αρχίσουν οι σπουδές απο το κεφάλαιο θα ξοδευτούν γύρω στις 20.000 αλλά ταυτόχρονα τον ίδιο χρόνο θα γίνεται αποταμίευση 20.000 οπότε γυρίζουμε πάλι στο αρχικό κεφάλαιο.

• Like 1
  • Απαντ. 683
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 16/2/2025 στις 5:41 ΜΜ, Doubt είπε

Αν έχεις payzy κάνεις φόρτιση μέσω της ρεβολουτ κάρτας, ξοδεύεις από εκεί με GPay ή curve κι έχεις και 1% επιστροφή στα πάντα.

Το για πάντα λόγο τραβηγμένο  :) αλλ ναι, υπάρχουν τρόποι.

Στις 17/2/2025 στις 10:49 ΜΜ, BLiTzER είπε

Γιατί να κάνεις ταυτόχρονη ανάληψη και κατάθεση του ίδιου ποσού; 

Αν κάνεις ορθογραφικό στην αποστολή την πατάς άσχημα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, vas180 είπε

Το για πάντα λόγο τραβηγμένο  :) αλλ ναι, υπάρχουν τρόποι.

"Στα πάντα" έγραψα κι εννοώ αγορές και πληρωμές λογαριασμών χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς.

Δημοσ.
Στις 17/2/2025 στις 10:35 ΜΜ, radpilot είπε

Αρχικό κεφάλαιο κάτω των 40.000.

Κάθε χρόνο ανάληψη του μισού αρχικού κεφαλαίου για σπουδές αλλά ταυτόχρονη αντικατάσταση από ισόποσο ποσό. Για περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια σπουδών.

Τι συμφέρει 

Εφόσον θέλεις να έχεις εξασφαλισμένο το κεφάλαιό σου και ένα μέρος του δεν θέλεις να το έχεις άμεσα διαθέσιμο τότε μία καλή λύση είναι 15.000 έντοκα, 15.000 trading212, 8.000 revolut, 2.000 Πειραιώς (ή κάτι ανάλογο)

Δημοσ.

Kαλησπερα και απο  μενα

Μετα απο  χρονια  ηρθε   κ για μενα η ωρα της απολυσης.. Τι  να κανουμε  ετσι  ειναι αυτα

Εχω ενα ποσο 30 κ  περιπου . 

Δεδομενου οτι εχω μια διατροφη για 2 παιδια που τελος του χρονου θα εχω σιγουρα θεμα γιατι η πρωην θα ζητα παραπανω και οτι ειμαι ανεργος με ταμειο μεχρι Δεκεννβιο του   2025

Τι προτεινετε ρε παιδια,,, ειμαι  πελαγωμενος...... Να κρατησω 10κ    και να κλειδωσω τα αλλα 20 ?   

ηδη  καθονται 3  μηνες τα λεφτα

εχω δει σε  ιστοσελιδες   συγκριτικα  απο τραπεζες αλλα δεν ξερω τι να  διαλλεξω... Δεν θελω  αμοιβαια κεφαλαια κτλ

Ισως προθεσμιακη  καταθεση για 6 -12 ν μηνες  με επιτοκια αστεια 2,1%

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giorgos pliakos είπε

K

Τι προτεινετε ρε παιδια,,, ειμαι  πελαγωμενος...... Να κρατησω 10κ    και να κλειδωσω τα αλλα 20 ?   

εχω δει σε  ιστοσελιδες   συγκριτικα  απο τραπεζες αλλα δεν ξερω τι να  διαλλεξω... Δεν θελω  αμοιβαια κεφαλαια κτλ

Το 2025 "κλειδωμένα λεφτά" για 18-24 μήνες ή αλλιώς προθεσμιακή, όπως το λένε οι τράπεζες στην Ελλάδα, δεν παίζει ούτε για αστείο με τόση πληροφορία που υπάρχει πλέον.

Διάλεξε το επίπεδο ρίσκου που θέλεις να πάρεις και υπάρχουν προτάσεις.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, giorgos pliakos είπε

που βρηκες προθεσμιακη με 2.1% για 12 μηνες και μονο 30.000€ ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, giorgos pliakos είπε

Kαλησπερα και απο  μενα

Μετα απο  χρονια  ηρθε   κ για μενα η ωρα της απολυσης.. Τι  να κανουμε  ετσι  ειναι αυτα

Εχω ενα ποσο 30 κ  περιπου . 

Δεδομενου οτι εχω μια διατροφη για 2 παιδια που τελος του χρονου θα εχω σιγουρα θεμα γιατι η πρωην θα ζητα παραπανω και οτι ειμαι ανεργος με ταμειο μεχρι Δεκεννβιο του   2025

Εφόσον δεν έχεις δουλειά μην μπλέκεις τώρα με επενδύσεις αυτή είναι η γνώμη μου.

Η εύκολη λύση για να μην κάθονται είναι η revolut με 2% επιτόκιο και κρατάς και ανοιχτά χρήματα. Με την κάρτα revolut μπορείς να πληρώνεις όπου θέλεις και να κάνεις αναλύψεις σε ατμ μέχρι ενός ποσού.

Προθεσμιακή στην Ελλάδα με 2% για 20.000 δεν νομίζω να υπάρχει.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

που βρηκες προθεσμιακη με 2.1% για 12 μηνες και μονο 30.000€ ?

6 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Προθεσμιακή στην Ελλάδα με 2% για 20.000 δεν νομίζω να υπάρχει.

Δίνει η procredit 2% για 12 μήνες για πόσα >5000€

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neptu είπε

Δίνει η procredit 2% για 12 μήνες για πόσα >5000€

Η procredit είναι μια βουλγαρική τράπεζα, ποιος θα πάει να καταθέσει εκεί τέτοια ποσά; Ούτε καταστήματα δεν έχει 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Η procredit είναι μια βουλγαρική τράπεζα, ποιος θα πάει να καταθέσει εκεί τέτοια ποσά; Ούτε καταστήματα δεν έχει 

Άλλο αυτό. Εγώ απλά ανέφερα πως υπάρχει αυτό το επιτόκιο. Και εννοώ τo ελληνικό παράρτημα, όχι κατάθεση στη Βουλγαρία. Έχουν υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πάντως είμαι πελάτης.

Αν θέλετε "Ελληνική σιγουριά" πηγαίνετε στην Πειραιώς, δίνει 0,2% η προθεσμιακή της.

Είναι και ανάλογα τι ρίσκο θέλει να πάρει ο καθένας. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Neptu είπε

Άλλο αυτό. Εγώ απλά ανέφερα πως υπάρχει αυτό το επιτόκιο. Και εννοώ τo ελληνικό παράρτημα, όχι κατάθεση στη Βουλγαρία. Έχουν υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πάντως είμαι πελάτης.

Αν θέλετε "Ελληνική σιγουριά" πηγαίνετε στην Πειραιώς, δίνει 0,2% η προθεσμιακή της.

Είναι και ανάλογα τι ρίσκο θέλει να πάρει ο καθένας. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες με λογαριασμούς στην procredit, το βλέπω καθημερινά στη δουλειά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, famas είπε

Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες με λογαριασμούς στην procredit, το βλέπω καθημερινά στη δουλειά.

δεν είμαι ειδικός αλλά η procredit έχει παρουσία σε πολλές χώρες. Δεν είναι κανένα μαγαζάκι.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Neptu είπε

Καλά σίγουρο αυτό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...