Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, milos_ said:

ETF μέσω revolute έχει ασχοληθεί κανείς?

Έχει? Προχθές έψαχνα το sxr8 και δεν το βρίσκω. 

• Απαντ. 585
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τα εχει ολα ακομα η Revolut. Πχ σε αυτό που ζητάς (SXR8) εχει μόνο το Distributing και όχι το accumulating

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 4/2/2025 στις 11:47 ΠΜ, afentiko είπε

VWCE αγοράζω και εγώ από IBKR κάθε μήνα και μάλιστα γύρω στα 400€ τη φορά , αλλά τα fees μου είναι 1.25 κάθε φορά. Γιατί σου βγαίνει τόσο εσένα; Γιατί κάνεις market order επίσης; Να κάνεις limit order, ίσως παίζει αυτό ρόλο.

χρεωνει η ibkr εξοδα για αγορα etf; νομιζα οτι ειναι τζάμπα.

33 λεπτά πριν, prometheas είπε

Δεν τα εχει ολα ακομα η Revolut. Πχ σε αυτό που ζητάς (SXR8) εχει μόνο το Distributing και όχι το accumulating

γιατι δεν παιρνει το vuaa που ειναι το ιδιο με το sxr8 ;

Δημοσ.
8 hours ago, Fan said:

Υπάρχει αξιόλογο ETF που έχει μόνο ομόλογα;

XTRACKERS II GLOBAL GOVERNMENT BOND UCITS ETF (LU0378818131)

ISHARES GLOBAL GOVT BOND UCITS ETF (IE00B3F81K65)

Δημοσ.
16 hours ago, The_Judas said:

χρεωνει η ibkr εξοδα για αγορα etf; νομιζα οτι ειναι τζάμπα.

γιατι δεν παιρνει το vuaa που ειναι το ιδιο με το sxr8 ;

Για πες, ίδιο? Για εξήγησε σε εμάς τους νουμπες παρακαλώ 🙂

Επίσης μπορεί κάποιος να μου πει για το sxr8 είναι ακριβότερο στην interactive brokers αποτι στην freedom? Ίδια μετοχή δεν είναι? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, JcD είπε

Για πες, ίδιο? Για εξήγησε σε εμάς τους νουμπες παρακαλώ 🙂

Επίσης μπορεί κάποιος να μου πει για το sxr8 είναι ακριβότερο στην interactive brokers αποτι στην freedom? Ίδια μετοχή δεν είναι? 

Αυτό εννοείς ως sxr8;

https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00B5BMR087#overview

Υπάρχουν πολλοί δείκτες eft που παρακολουθούν τον S&P 500.

https://www.justetf.com/en/search.html?query=S%26P+500&search=ALL

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, The_Judas said:

Αυτό εννοείς ως sxr8;

https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00B5BMR087#overview

Υπάρχουν πολλοί δείκτες eft που παρακολουθούν τον S&P 500.

https://www.justetf.com/en/search.html?query=S%26P+500&search=ALL

Έχω αγοράσει το sxr8.eu στην freedom και σήμερα είναι γύρω στο 615, εσύ μου δείχνεις εδώ άλλο στο 621, χαμός! 😄

Άκυρο, τώρα τσέκαρα και είναι στο 621 και στην freedom πλέον. 

Επεξ/σία από JcD
Δημοσ.

H νέα δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΕΔ) 13 εβδομάδων έδειξε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων (στο 2,37% σήμερα), προεξοφλώντας την αυριανή μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, και το δεύτερο η μεγάλη ζήτηση που έχουν οι βραχυπρόθεσμες –χωρίς ρίσκο- τοποθετήσεις εγχώριων ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών. Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων μέσα στον Ιανουάριο κατά 10 μονάδες βάσης για risk free επενδύσεις παραμένει δελεαστικό για τους ιδιώτες επενδυτές που δεν μπορούν να βρουν υψηλές αποδόσεις για χαμηλά ποσά και για τις τράπεζες (που σαρώνουν τις δημοπρασίες), γιατί ακόμη και με αυτές τις αποδόσεις που είναι πολύ πάνω από το euribor, μπορούν να κτίσουν νέα επενδυτικά προϊόντα ανταγωνιστικών αποδόσεων.

Μια φθηνή και γρήγορη εξυπηρέτηση των δημόσιων αναγκών για ρευστότητα
Για το Ελληνικό Δημόσιο, τα ΕΓΕΔ βραχυπρόθεσμων λήξεων αποτελούν μια εύκολη λύση για εξέυρεση άμεσης και μεγάλης ρευστότητας, καθώς οι βραχυπρόθεσμες λήξεις (13 εβδομάδων) η συγκεκριμένη δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος όπως επιβαρύνουν τα ομόλογα.

Αποτελέσματα δημοπρασίας εντόκων 13 εβδομάδων
Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,37%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.225 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,45 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.

επειδή με έντοκα του ελληνικού δημοσίου έχω κάπως μπερδευτεί, μπορεί να μας δώσει κάποιος ένα απλό παράδειγμα του τι  θα απέδιδε μια αγορά της τάξης ας πούμε των 10.000 ? (μετά από φόρους, έξοδα, προμήθειες κλπ)

φαντάζομαι δεν είναι κάτι τέρμα απλό του τύπου 10.000*2,37% , σωστά ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως 10000 + (10000 × 2,37 ÷ 120 ημέρες)

10000 × 2,37 ÷ 120 = (ο κερδισμένος τόκος)

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, zanskou είπε

επειδή με έντοκα του ελληνικού δημοσίου έχω κάπως μπερδευτεί, μπορεί να μας δώσει κάποιος ένα απλό παράδειγμα του τι  θα απέδιδε μια αγορά της τάξης ας πούμε των 10.000 ? (μετά από φόρους, έξοδα, προμήθειες κλπ)

Εμένα πάντως, 2 φορές που έκανα εντοκα γραμματια, δεν είχε ούτε φόρο, έξοδα και προμήθειες. Το ΜΟΝΟ που πληρώνεις, αν δεν έχεις ήδη, είναι μερίδα ΣΑΤ, μια φορά το κάνεις και τέλος. 

Υ.γ.: δεν θυμάμαι ακριβές κόστος ΣΑΤ, δεν είναι μεγάλο. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zanskou είπε

Με επιτόκιο 2,37% θα έχεις ετήσιο τόκο 10000*0.0237=237€ δηλαδή 237/12=19,75€ το μήνα. Πάντα αναφέρεται το ετήσιο επιτόκιο.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω πως μέχρι τις 15.000 (που μπορείς να τα αγοράσεις και στην πρωτογενή), δε φορολογούνται.

Κατόπιν ή φορολογούνται ή πέφτει κι άλλο το επιτόκιο, νομίζω;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...