csontheline Δημοσ. Τετάρτη στις 09:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:23 μμ 46 minutes ago, eidikos33 said: Για να πάρει κάποιος καλύτερη επιτόκιο από αυτά που δίνουν στα σάιτ οι τράπεζες τι μπορεί να επικαλεστεί αν ορίσει ένα ραντεβού στο κατάστημα κάποιος; Παίξε με σενάρια. Ότι έχεις (τυχαία ποσά, αλλά ικανοποιητικά για να καταλάβεις τι χρειάζεται) 220Κ από πώληση σπιτιού και ο πατέρας σου έχει άλλα 105Κ από το εφάπαξ. Επίσης, έχεις κάτι χρήματα στην άκρη και σκέφτεσαι να πάρεις αμάξι 15-20-30Κ, αλλά για την ώρα λες να τα κλείσεις μέχρι να αποφασίσεις. Και παίζεις μπάλα με συνδυασμούς. Κάποιες τράπεζες παίζει να μην θέλουν μεγάλα ποσά ή να θέλουν για μικρότερα διαστήματα, οπότε δεν ισχύει πάντα το όσο περισσότερο και μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. 1
Fan Δημοσ. Τετάρτη στις 09:48 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:48 μμ 2 ώρες πριν, The_Judas είπε Γίνεται η διαδικασία αυτή Online; ποτέ δεν την έχω πετύχει... ούτε μου την έχουν προτείνει στο personal banking. Όχι δεν γίνεται. Μόνο αυτοπροσώπως. Οι τράπεζες δεν την προτείνουν γιατί δεν έχουν όφελος. Το αντίθετο μάλιστα, γιατί τους παίρνεις χρήματα και τα δανείζεις στο δημόσιο. Έχει το τρίμηνο έντοκο σε μία βδομάδα τώρα. 3
aris52 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:08 μμ Εγώ που είχα πάει για έντοκο στην Αλφα πριν κάτι μήνες, δεν ψίλοέβγαλα άκρη. Μου είπαν ότι πρέπει να είχα ήδη ανοίξει κωδικούς χρηματιστηριακής και ότι είχε ένα κόστος εγγραφής (νομίζω 10ε) Σε άλλες τράπεζες πως γίνεται και τι έξοδα έχει να αγοράσες έντοκα δημοσίου?
thermaikos4 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:29 μμ (επεξεργασμένο) μολις γυρισα απο την eurobank και ξαναεκανα αγορα εντοκων γραμματιων 26εβδομαδων. Εννοειται οτι η υπαλληλος ειχε μια ξυνιλα "ε δεν θελετε να δουμε κ τιποτα αλλο;" Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:29 μμ από thermaikos4 1 1
aris52 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:33 μμ 1 λεπτό πριν, thermaikos4 είπε μολις γυρισα απο την eurobank και ξαναεκανα αγορα εντοκων γραμματιων 26εβδομαδων. Εννοειται οτι η υπαλληλος ειχε μια ξυνιλα "ε δεν θελετε να δουμε κ τιποτα αλλο;" και πως έγινε η διαδικασία, ειχε κάποιο κόστος (πχ για κωδικους?)
alexander098 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:35 μμ 1 λεπτό πριν, aris52 είπε και πως έγινε η διαδικασία, ειχε κάποιο κόστος (πχ για κωδικους?) Στη euro bank όχι
kogba Δημοσ. Πέμπτη στις 01:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:08 μμ 33 λεπτά πριν, aris52 είπε και πως έγινε η διαδικασία, ειχε κάποιο κόστος (πχ για κωδικους?) Νομίζω ότι στην Πειραιώς που έκανα πέρσι, είχε ένα κόστος για κωδικούς. Τώρα, αν ήταν 5 η 10€, δεν θυμάμαι, μικρή σημασία έχει, αφού μια φορά βγάζεις.
AeonBeliever Δημοσ. Πέμπτη στις 01:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:34 μμ 1 hour ago, aris52 said: Εγώ που είχα πάει για έντοκο στην Αλφα πριν κάτι μήνες, δεν ψίλοέβγαλα άκρη. Μου είπαν ότι πρέπει να είχα ήδη ανοίξει κωδικούς χρηματιστηριακής και ότι είχε ένα κόστος εγγραφής (νομίζω 10ε) Σε άλλες τράπεζες πως γίνεται και τι έξοδα έχει να αγοράσες έντοκα δημοσίου? Σου ανοίγουν μερίδα & λογαριασμό Σ.Α.Τ. για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το κόστος ανοίγματος είναι 10 ευρώ αλλά θέλει και άλλα 10 ευρώ κάτι για διατήρηση άρα σύνολο 20 ευρώ. Αυτά μου είπαν στην Attica. Γίνεται όμως μια φορά και δεν υπάρχει άλλη χρέωση. Μετά ότι έξτρα υπάρχει είναι βάσει των προμηθειών για έκαστη συναλλαγή στο χρηματιστήριο βάσει και του ενδιάμεσου που συνεργάζονται πχ Attica με Eurotrust. 1
Bigi444444 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:35 μμ 1 ώρα πριν, aris52 είπε Εγώ που είχα πάει για έντοκο στην Αλφα πριν κάτι μήνες, δεν ψίλοέβγαλα άκρη. Μου είπαν ότι πρέπει να είχα ήδη ανοίξει κωδικούς χρηματιστηριακής και ότι είχε ένα κόστος εγγραφής (νομίζω 10ε) Σε άλλες τράπεζες πως γίνεται και τι έξοδα έχει να αγοράσες έντοκα δημοσίου? Μερίδα ΣΑΤ πρέπει να έχεις (στο σύστημα άυλων τίτλων) για να συμμετάσχεις. Εγώ είχα ανοίξει πριν καμιά 20ρια χρόνια, αλλά δεν ήταν επικαιροποιημένη και μου άνοιξαν καινούρια. Στην εθνική το έκανα πριν 1,5 χρόνο περίπου με επιβάρυνση 1€ εάν θυμάμαι καλά.
ThymiosPaP Δημοσ. Πέμπτη στις 01:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:59 μμ Στις 26/11/2024 στις 4:07 ΜΜ, kogba είπε Δεν είμαι στο reddit γραμμένος. Διάβασα όμως εχθές σε ελληνικό παράρτημα ότι, σε Ελληνίδα κάτοικο Β. Ελλάδος, κάτοχο ETF UCITS που ΔΕΝ τα ειχε δηλώσει στην εφορία, ότι θα την φορολογησουν κανονικά (15% υπεραξια, 5% μέρισμα, ή το ανάποδο, δεν θυμάμαι). Γνώμες; Διάβασα κι εγω τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Πρώτον, η συγκεκριμένη έκανε συστηματικά φοροδιαφυγή. Δεύτερο, τα ETF UCITS είναι αφορολόγητα, όπως είναι και τα αμοιβαία UCITS. Τρίτον, είναι κοινή πρακτική να αυθαιρετεί η ΑΑΔΕ προκειμένου να βγει απο πάνω σε κάθε περίπτωση. Τέταρτο (και σημαντικότερο): αν διατηρείς κεφάλαια στο εξωτερικό, καταθέσεις ή επενδυτικά, μην κάνεις το λάθος να μην τα δηλώσεις. Αυτομάτως μπαίνεις στη λίστα των υποψηφίων για φοροδιαφυγή, κάνεις δεν κάνεις. 2
Errik Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ 22 hours ago, xgol said: Παίδες γνώμες για το Interactive Brokers? Διαβάζω παντού πως είναι η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα. Είναι η πιο σοβαρή και αξιοπιστη πλατφόρμα. Είναι επίσης και η πιο δύσχρηστη. 4 1
prometheas Δημοσ. Πέμπτη στις 04:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:52 μμ (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2025 στις 3:45 ΜΜ, xgol είπε Παίδες γνώμες για το Interactive Brokers? Διαβάζω παντού πως είναι η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα. Iσχύει και μάλιστα με διαφορά από ολες τις άλλες... Στις 20/1/2025 στις 7:08 ΜΜ, massey είπε και εγω σκεφτομαι να κανω το ιδιο στη revolut αλλα επειδη σκεφτομαι να βαλω αρχικα ενα 5ψηφιο ποσο εκει δεν ξερω κατα ποσο εμπιστη ειναι.. μετα σκεφτομαι την IBKR που προτειναν καποιοι παραπανω.. Για πενταψήφιο ποσό καλύτερα IBKR ή μοιρασέ τα σε 2 πλατφορμες. 3 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε Διάβασα κι εγω τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Πρώτον, η συγκεκριμένη έκανε συστηματικά φοροδιαφυγή. Δεύτερο, τα ETF UCITS είναι αφορολόγητα, όπως είναι και τα αμοιβαία UCITS. Τρίτον, είναι κοινή πρακτική να αυθαιρετεί η ΑΑΔΕ προκειμένου να βγει απο πάνω σε κάθε περίπτωση. Τέταρτο (και σημαντικότερο): αν διατηρείς κεφάλαια στο εξωτερικό, καταθέσεις ή επενδυτικά, μην κάνεις το λάθος να μην τα δηλώσεις. Αυτομάτως μπαίνεις στη λίστα των υποψηφίων για φοροδιαφυγή, κάνεις δεν κάνεις. 1.000.000 Ευρώ απόκρυψη εισοδημάτων και περιμένατε να δικαιωθεί ; Σε τέτοιες περιπτώσεις η ΑΑΔΕ δεν καταλαβαίνει τιποτα. Εξάλλου το συγκεκριμένο πλαίσιο ειναι κάπως "θολό" απλά οι περισσότεροι που τα δηλώνουν παιζουν με μικροποσά (σχετικά) και δεν ασχολειται κανεις... Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:06 μμ από prometheas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα