thermaikos4 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 μεχρι να φορολογηθουν εχουμε ακομα. μπορω να σου λεω για δεκαδες θεματα που ολο λενε οτι θα γινουν. Εδω γκρινιαζει ο Ελληνας για τα δεδομενα που συμβαινουν(βλεπε τελη κυκλοφοριας, δηλωση φορολογιας κλπ)
The_Judas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, kogba είπε Δεν είμαι στο reddit γραμμένος. Διάβασα όμως εχθές σε ελληνικό παράρτημα ότι, σε Ελληνίδα κάτοικο Β. Ελλάδος, κάτοχο ETF UCITS που ΔΕΝ τα ειχε δηλώσει στην εφορία, ότι θα την φορολογησουν κανονικά (15% υπεραξια, 5% μέρισμα, ή το ανάποδο, δεν θυμάμαι). Συν αν καταλήξουν στο τέλος σε πρόστιμο, αν αποδείξουν ότι φοροδιαφευγει(άλλο θέμα αυτό όμως). Απάντησε η ελεγχόμενη, αναφέροντας τις σχετικές ευρωπαϊκές διατάξεις και νόμους, που όμως ΔΕΝ έγιναν δεκτές από το κράτος(μολονότι υπερισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο). Προς το παρόν λοιπόν, είμαστε προς φορολόγηση, ειδικά αν το εφαρμόσουν σε ολόκληρη την χώρα. Έτσι και αλλιώς, ΑΝΕΚΑΘΕΝ, είχα τα πάντα όλα δηλωμένα, οπως και θα τα δηλώσω τα ETF που πρωτη φορά αγόρασα φετος, δεν ανησυχώ τόσο (αν και στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις). Μέχρι όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν αποκλείω πλέον να φορολογουνται τα ΟΣΕΚΑ/UCITS ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ. Γνώμες; Αν τα δηλωσεις στον καταλληλο κωδικο γιατι να τα φορολογησουν τα ucits; Ειδικα αν ειναι accumulating τι φορο να δωσεις; Αφου τα λεφτα ειναι δεσμευμενα... δεν πηρες τα κερδη σου. 2
kogba Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν τα δηλωσεις στον καταλληλο κωδικο γιατι να τα φορολογησουν τα ucits; Ειδικα αν ειναι accumulating τι φορο να δωσεις; Αφου τα λεφτα ειναι δεσμευμενα... δεν πηρες τα κερδη σου. Δεν έχω ιδέα από ΟΣΕΚΑ αλλοδαπής. Πρώτη φορά θα τα δηλώσω στην επόμενη δήλωση, στους αντίστοιχους κωδικούς(ο λογιστής μου δηλαδή) . Ίσως στην συγκεκριμένη περίπτωση, την κυνηγάνε επειδή δεν τα είχε δηλωμένα, ποιός ξέρει. Επίσης, πιθανόν να ήταν και Distributing, αλλά και πάλι, από όσα είχα διαβάσει, και τα μερίσματα είναι αφορολόγητα. Τι να πω! Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από kogba
The_Judas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, kogba είπε Δεν έχω ιδέα από ΟΣΕΚΑ αλλοδαπής. Πρώτη φορά θα τα δηλώσω στην επόμενη δήλωση, στους αντίστοιχους κωδικούς(ο λογιστής μου δηλαδή) . Ίσως στην συγκεκριμένη περίπτωση, την κυνηγάνε επειδή δεν τα είχε δηλωμένα, ποιός ξέρει. Επίσης, πιθανόν να ήταν και Distributing, αλλά και πάλι, από όσα είχα διαβάσει, και τα μερίσματα είναι αφορολόγητα. Τι να πω! εχεις καπου το λινκ απο το reddit; η αληθεια ειναι οτι τα etf ειναι κατι καινουργιο οποτε ουτε οι εφοριακοι τα γνωριζουν καλα ουτε οι λογιστες.
kogba Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, The_Judas είπε εχεις καπου το λινκ απο το reddit; η αληθεια ειναι οτι τα etf ειναι κατι καινουργιο οποτε ουτε οι εφοριακοι τα γνωριζουν καλα ουτε οι λογιστες. Spoiler
The_Judas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://kstlaw.gr/αφορολόγητες-επενδύσεις-οσεκα-etf/ 18 λεπτά πριν, kogba είπε Απόκρυψη περιεχομένων thanks. Δεν ανοίγει τώρα η απόφαση της εφορίας βέβαια. Μάλλον έπεσε ο σερβερ. Σε πρώτη φάση βέβαια όσοι πήραμε ETF απλά δηλώνουμε ότι τα πήραμε στην εφορία. Η φορολόγηση θα γίνει όταν τα εξαργυρώσουμε π.χ σε 10 ή 20 χρόνια άλλωστε αυτά είναι long term. Το τι θα ισχύει τότε κανείς δεν το ξέρει. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από The_Judas 1
panagiotis54 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) δεν ισχυει...διαβασε τον ourwallet που απανταει ειναι γνωστης του αντικειμενου. απορια, μεχρι προτινος δεν ειχα ασχοληθει σχεδον καθολου me μετοχες, τωρα τελευταια ομως εχω κανει μερικες μικροπροσθηκες στο portofolio, ξερουμε ποια απο τις γνωστες ειναι η καλυτερη για συναλλαγες? ειμαι ηδη ibkr και degiro Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από panagiotis54 1
leonidas_fs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 3 hours ago, VonLoutsos said: Απορία. Θέλει ένας φίλος να βάλει στις Attica που έχει προθεσμιακή με 2,5% για νέα κεφάλαια. Από την Εθνική που έχει τα χρήματα του λένε πως αν θέλει να σηκώνει μεγάλο ποσό σε μετρητά (για να αποφύγει έκδοση επιταγής κτλ) θα πρέπει να <<δικαιολογήσει>> στην τράπεζα τον λόγο που θέλει να σηκώσει το ποσό. Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά έγινε ένα έμμεσο μπουλινγκ ώστε στην περίπτωση που τα σηκώσει να κερδίσει η τράπεζα με την έκδοση επιταγής; Ευχαριστώ. Ναι ισχύει γιατί πρέπει το κατάστημα να δικαιολογήσει στα κεντρικά την ανάληψη. Απλά κάνεις μια δήλωση στο κατάστημα και αναφέρεις ότι θέλεις να πάρεις τα χρήματα «για προσωπική φύλαξη». Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, προχωράει κανονικά. 1
The_Judas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, panagiotis54 είπε δεν ισχυει...διαβασε τον ourwallet που απανταει ειναι γνωστης του αντικειμενου. απορια, μεχρι προτινος δεν ειχα ασχοληθει σχεδον καθολου me μετοχες, τωρα τελευταια ομως εχω κανει μερικες μικροπροσθηκες στο portofolio, ξερουμε ποια απο τις γνωστες ειναι η καλυτερη για συναλλαγες? ειμαι ηδη ibkr και degiro Δυστυχώς έχουν περιπλακεί τα πράγματα τελευταία: https://moneyminority.com/priips-etf-problem/ https://www.reddit.com/r/PersonalFinanceGreece/comments/11s9rpe/δεν_μπορεις_να_παρεις_πλεον_vusa_και_vuaa_απο/
prometheas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 17 ώρες πριν, kogba είπε Δεν είμαι στο reddit γραμμένος. Διάβασα όμως εχθές σε ελληνικό παράρτημα ότι, σε Ελληνίδα κάτοικο Β. Ελλάδος, κάτοχο ETF UCITS που ΔΕΝ τα ειχε δηλώσει στην εφορία, ότι θα την φορολογησουν κανονικά (15% υπεραξια, 5% μέρισμα, ή το ανάποδο, δεν θυμάμαι). Συν αν καταλήξουν στο τέλος σε πρόστιμο, αν αποδείξουν ότι φοροδιαφευγει(άλλο θέμα αυτό όμως). Απάντησε η ελεγχόμενη, αναφέροντας τις σχετικές ευρωπαϊκές διατάξεις και νόμους, που όμως ΔΕΝ έγιναν δεκτές από το κράτος(μολονότι υπερισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο). Προς το παρόν λοιπόν, είμαστε προς φορολόγηση, ειδικά αν το εφαρμόσουν σε ολόκληρη την χώρα. Έτσι και αλλιώς, ΑΝΕΚΑΘΕΝ, είχα τα πάντα όλα δηλωμένα, οπως και θα τα δηλώσω τα ETF που πρωτη φορά αγόρασα φετος, δεν ανησυχώ τόσο (αν και στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις). Μέχρι όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν αποκλείω πλέον να φορολογουνται τα ΟΣΕΚΑ/UCITS ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ. Γνώμες; Η κυρια εκανε δύο λάθη 1) Δεν ειχε επενδύσει σε UCITS αλλά σε απλά ETF 2) ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Aυτό από μονο του την φέρνει σε δυσμενή θέση ακόμα και αν κάνει προσφυγη Αν τα ETFs που είχε ήταν UCITS και τα ειχε δηλώσει ΣΩΣΤΑ δεν θα ειχε θεμα 1
The_Judas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, prometheas είπε Η κυρια εκανε δύο λάθη 1) Δεν ειχε επενδύσει σε UCITS αλλά σε απλά ETF 2) ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Aυτό από μονο του την φέρνει σε δυσμενή θέση ακόμα και αν κάνει προσφυγη Αν τα ETFs που είχε ήταν UCITS και τα ειχε δηλώσει ΣΩΣΤΑ δεν θα ειχε θεμα οχι η ΑΑΔΕ επικαλέστηκε ότι αυτά τα UCITS ETF "δεν έχουν άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα" !!!
kapodistrias Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Τρέμω στην ιδέα για φορολόγηση VUSA ας πούμε..
tuboflo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, kapodistrias είπε Τρέμω στην ιδέα για φορολόγηση VUSA ας πούμε.. Περισσότερο με απασχολεί αν αποδειχθεί ότι κακώς τα αγοράσαμε παρά η φορολόγηση. Εξάλλου κάθε επένδυση φορολογείται. 1
kapodistrias Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το να έχω άλλον εναν φόρο στην Ελλάδα όπως οι προθεσμιακές που εχουν διπλή φορολόγηση οχι ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από kapodistrias
The_Judas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2024 στις 2:46 ΜΜ, tuboflo είπε Περισσότερο με απασχολεί αν αποδειχθεί ότι κακώς τα αγοράσαμε παρά η φορολόγηση. Εξάλλου κάθε επένδυση φορολογείται. Αυτο ειναι το ζητημα. Η αποφαση υποστηριζει οτι δεν ειναι οσεκα-αμοιβαια κεφαλαια με αδεια λειτουργιας στην Ελλαδα. Παρολα αυτα τα αποδεχεται μαλλον ως κερδη. Λογικα θα πρεπει να δηλωνονται ως κερδη απο μερισματα; Εδω βεβαια ειχε αδηλωτες επενδυσεις 1.3εκ ευρω συμφωνα με το pdf... Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα