Fan Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Από 1 Νοεμβρίου ρίχνει και η Trading212 το επιτόκιο στο 3,70% Έχει μείνει καμία με πάνω από 4% τελικά;
Doubt Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Nexo και wirex. Πιο risky βέβαια από την Τ212
someone- Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Τι κάνουμε τώρα; υπάρχει κανένα ασφαλές etf να τα βάλουμε για καλύτερα; Όταν λέω ασφαλές δε μιλάω για κάτι τύπου vwce στο οποίο βάζω χρήματα καιρό τώρα.
csontheline Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Fan said: Από 1 Νοεμβρίου ρίχνει και η Trading212 το επιτόκιο στο 3,70% Έχει μείνει καμία με πάνω από 4% τελικά; Το euribor είναι στο ~3% με καθοδική τάση. Λογικό να μην σου δίνουν ψηλό. 2 hours ago, someone- said: Τι κάνουμε τώρα; υπάρχει κανένα ασφαλές etf να τα βάλουμε για καλύτερα; Όταν λέω ασφαλές δε μιλάω για κάτι τύπου vwce στο οποίο βάζω χρήματα καιρό τώρα. Κανένα. Αλλά επειδή κατάλαβα τι εννοείς, δες τα κυβερνητικά ομόλογα (EU + USA). Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο σταθερό. Edit : Προσωπικά, μέχρι να γίνουν οι αμερικάνικες εκλογές, θα πήγαινα σε ευρωπαϊκό. Αλλά είναι πολύ κοντά πλέον, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει. Πάντα υπάρχει και η λύση του -αγαπημένου μου- S&P500 που τα πάει αρκετά καλά αυτό το διάστημα (έδωσε και ευκαιρίες για αγορά). Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από csontheline 1
Tsino Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 4 hours ago, someone- said: Τι κάνουμε τώρα; υπάρχει κανένα ασφαλές etf να τα βάλουμε για καλύτερα; Όταν λέω ασφαλές δε μιλάω για κάτι τύπου vwce στο οποίο βάζω χρήματα καιρό τώρα. Εγω έριξα κάποια χρήματα σε χρυσό (ETC) και βιομηχανία όπλων (ETF). Δεν είναι για μακροπρόθεσμη βέβαια. Όσο κρατάει η αναμπομπούλα 1
someone- Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 23 ώρες πριν, csontheline είπε Το euribor είναι στο ~3% με καθοδική τάση. Λογικό να μην σου δίνουν ψηλό. Κανένα. Αλλά επειδή κατάλαβα τι εννοείς, δες τα κυβερνητικά ομόλογα (EU + USA). Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο σταθερό. Edit : Προσωπικά, μέχρι να γίνουν οι αμερικάνικες εκλογές, θα πήγαινα σε ευρωπαϊκό. Αλλά είναι πολύ κοντά πλέον, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει. Πάντα υπάρχει και η λύση του -αγαπημένου μου- S&P500 που τα πάει αρκετά καλά αυτό το διάστημα (έδωσε και ευκαιρίες για αγορά). Ποια είναι αυτά τα ομόλογα που αναφέρεις; Έχω τις επιφυλάξεις μου για τον s&p μιας και μπροστά (πολύ μπροστά) τον τραβάνε οι magnificent7 βάζω και σε αυτόν χρήματα αλλά συγκρατημένα.
csontheline Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 5 hours ago, someone- said: Ποια είναι αυτά τα ομόλογα που αναφέρεις; Έχω τις επιφυλάξεις μου για τον s&p μιας και μπροστά (πολύ μπροστά) τον τραβάνε οι magnificent7 βάζω και σε αυτόν χρήματα αλλά συγκρατημένα. Πχ τα iShares U.S. Treasury Bond ETF ή το iShares Euro Government Bond 7-10yr UCITS ETF (Acc). Ψάξε κάτι σε "Goverment bonds <χώρα/ένωση>" και δες τι σε ενδιαφέρει. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν και ακόμα περισσότερο ένας τυχαίος τύπος (όσο γαμάτα και αν τα παρουσιάζει) στο ίντερνετ δεν πρόκειται να σε καθοδηγήσει σωστά. 1 1
georpapas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 παιδια είναι κάποιος που έχει επενδύσει σε freedom24 εχω αγοράσει καποια etf ucits ωστόσο με αυτά που διαβάζω έχω τις αμφιβολίες μου καθώς σκεφτόμουν να βάλω και κάποια λεφτά στον d acc...
b00mb00m Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 τη βοήθεια σας παρακαλώ. Έχω γραφτεί σε Trading212, Trade republic και lightgear. Γράφτηκα καθαρά για το επιτοκιο καταθέσων. Τώρα σκέφτομαι σιγά σιγά να αρχίσω να ασχολούμαι λίγο με τα ETFs. Επειδή δεν έχω ιδέα διαβάζω λίγο να μάθω κάποια πράγματα. Έλεγα να ρίξω κάποια χρήματα στον s&p 500 για αρχή και μετά βλέπουμε. Το ερώτημα είναι ποια εταιρία να επιλέξω. Έλεγα να προτιμήσω την lightgear. Επίσης κάποιες απορίες: Βλέπω ότι στην trading 212 οι τιμές αγοράς είναι σε GBP. Άρα υπάρχει επιπλέον κόστος μετατροπής. Στην lightgear που κοίταξα είναι σε €. (όχι όλα, για τον sp500 που ήθελα) Η lightgear έχει fee 1€. Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ με μια κίνηση ρίξω 1000€ στον s&p 500, θα χρεωθώ 1€; άλλη απορία, θέλω πχ να επενδύσω στην nvidia. Οπότε αναγκαστικά όποια πλατφόρμα και να επιλέξω θα έχω και conversion fee αφού θα είναι σε $? Άρα υπάρχει μια απώλεια κι εκεί. Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην επιλέξω την lightgear?
someone- Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, b00mb00m είπε τη βοήθεια σας παρακαλώ. Έχω γραφτεί σε Trading212, Trade republic και lightgear. Γράφτηκα καθαρά για το επιτοκιο καταθέσων. Τώρα σκέφτομαι σιγά σιγά να αρχίσω να ασχολούμαι λίγο με τα ETFs. Επειδή δεν έχω ιδέα διαβάζω λίγο να μάθω κάποια πράγματα. Έλεγα να ρίξω κάποια χρήματα στον s&p 500 για αρχή και μετά βλέπουμε. Το ερώτημα είναι ποια εταιρία να επιλέξω. Έλεγα να προτιμήσω την lightgear. Επίσης κάποιες απορίες: Βλέπω ότι στην trading 212 οι τιμές αγοράς είναι σε GBP. Άρα υπάρχει επιπλέον κόστος μετατροπής. Στην lightgear που κοίταξα είναι σε €. (όχι όλα, για τον sp500 που ήθελα) Η lightgear έχει fee 1€. Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ με μια κίνηση ρίξω 1000€ στον s&p 500, θα χρεωθώ 1€; άλλη απορία, θέλω πχ να επενδύσω στην nvidia. Οπότε αναγκαστικά όποια πλατφόρμα και να επιλέξω θα έχω και conversion fee αφού θα είναι σε $? Άρα υπάρχει μια απώλεια κι εκεί. Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην επιλέξω την lightgear? Χρησιμοποιώ 212 και trade rep για το επιτόκιο και την 212 για επένδυσεις. Καλά θα κάνεις να αρχίσεις να επενδύεις σε κάποιο etf. Προσωπικά βάζω χρήματα σε VUAA και VWCE, δεν είμαι πολύ υπέρ του vuaa καθώς έχει να κάνει μόνο με την Αμερική ενώ το vwce έχει 55% Αμερική και το υπόλοιπο παγκοσμίως. Βέβαια το VUAA ειναι που μου έχει δώσει ένα + 30-35% ως τώρα αλλά έχω και το άλλο για πισινή. Στην αναζήτηση της 212 πάτα VUAA θα σου βγάλει ένα απο το χρηματιστήριο της Αγγλίας και ένα από Ιταλία εσύ θα αγοράσεις αυτό από Ιταλία το οποίο είναι σε €. Όπως επίσης και για την nvidia που λες ναι αν επιλέξεις να την αγοράσεις από nasdaq είναι σε δολλάριο αλλά στην 212 υπάρχει και από το χρηματιστήριο της Γερμανίας σε € κανονικά. Επίσης στην 212 δεν έχεις καθόλου fees. Από τις 3 που αναφέρεις θα επέλεγα 212 την οποία χρησιμοποιώ και εγώ βέβαια επειδή έχει μαζευτεί ένα σοβαρό ποσό σκέφτομαι να μεταφέρω τις θέσεις μου στην IBKR η οποία είναι τοπ. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από someone- 1
b00mb00m Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 35 λεπτά πριν, someone- είπε Χρησιμοποιώ 212 και trade rep για το επιτόκιο και την 212 για επένδυσεις. Καλά θα κάνεις να αρχίσεις να επενδύεις σε κάποιο etf. Προσωπικά βάζω χρήματα σε VUAA και VWCE, δεν είμαι πολύ υπέρ του vuaa καθώς έχει να κάνει μόνο με την Αμερική ενώ το vwce έχει 55% Αμερική και το υπόλοιπο παγκοσμίως. Βέβαια το VUAA ειναι που μου έχει δώσει ένα + 30-35% ως τώρα αλλά έχω και το άλλο για πισινή. Στην αναζήτηση της 212 πάτα VUAA θα σου βγάλει ένα απο το χρηματιστήριο της Αγγλίας και ένα από Ιταλία εσύ θα αγοράσεις αυτό από Ιταλία το οποίο είναι σε €. Όπως επίσης και για την nvidia που λες ναι αν επιλέξεις να την αγοράσεις από nasdaq είναι σε δολλάριο αλλά στην 212 υπάρχει και από το χρηματιστήριο της Γερμανίας σε € κανονικά. Επίσης στην 212 δεν έχεις καθόλου fees. Από τις 3 που αναφέρεις θα επέλεγα 212 την οποία χρησιμοποιώ και εγώ βέβαια επειδή έχει μαζευτεί ένα σοβαρό ποσό σκέφτομαι να μεταφέρω τις θέσεις μου στην IBKR η οποία είναι τοπ. Δεν ήθελα τόσο καιρό να επενδύσω σε μετοχές ή ETF διότι δεν είχα ιδέα για βασικά πράγματα. Δεν ήξερα τι είναι VUSA/VUAA, acc/dist. Τα βρήκα αυτά που λες. Για την nvidia έχει και Γερμανια/Αγγλία. Και για VUAA Ιταλία, όπως είπες. Εγώ βέβαια έλεγα να πάω σε VUSA οπότε βρίσκω σε Amsterdam. Άρα αυτό το 1€ που χρεώνει η lightgear, η t212 δε το έχει. Και είδα στο pricing που γράφουν free. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πολύτιμη η βοήθεια σου. Οπότε πάω κι εγώ σε t212. Είχα αδειάσει και την lightgear μετά την πτώση των επιτοκίων.
dimitris__ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 Στις 26/9/2024 στις 9:36 ΜΜ, leonidas_fs είπε 9,90€/μήνα αλλά σου δίνει μεσα στη τιμή και πολλές εφαρμογές που είναι επι πληρωμή. 9,9 αν πληρώνεις με το μήνα, 8,3 αν πληρώνεις με το χρόνο. Η διαφορά μεταξύ απλού και premium καλύπτεται αν επενδύσεις περίπου 20000+
leonidas_fs Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, dimitris__ said: 9,9 αν πληρώνεις με το μήνα, 8,3 αν πληρώνεις με το χρόνο. Η διαφορά μεταξύ απλού και premium καλύπτεται αν επενδύσεις περίπου 20000+ Μην ξεχνάς οτι έχεις και αρκετές συνδρομές στο Premium. Συγκεκριμένα εχω χρησιμοποιώ το NordVPN, Perplexity.ai Pro & Wolt Plus. Μονο αυτές οι συνδρομές κανονικά είναι πάνω απο 30€ τον μήνα, οπότε το Premium μου βγαίνει κουτί!! Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2024 από leonidas_fs 1
Niiikoc Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι να μπω και εγώ σε αυτόν τον κόσμο. Μιας και βλέπω ότι οι ελληνικές τράπεζες και τα επιτόκια είναι άθλια έλεγα να αρχίσω να επενδύω. Διαβάζω για την trading 212 και trade rep όπως είπε και ο @b00mb00m. Με τι θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσω και πως; Υπάρχει κάποιο βοηθητικό link σχετικά με αυτά μαζεμένα κάπως; Eπισης, διάβασα ότι πολύ λέτε να επιλέξουμε EFT... Είναι τόσο σίγουρο ότι δεν θα έχεις χασουρα; Τέλος σαν άλλη επιλογή το invest and fuds λέτε να αξίζει της Revolut; Αν ναι, δεν θα ήταν καλύτερα να έχεις κάποιο subscription πχ premium member που λέει ότι δίνει 3.3% ?? Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2024 από Niiikoc
kogba Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Niiikoc είπε Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι να μπω και εγώ σε αυτόν τον κόσμο. Μιας και βλέπω ότι οι ελληνικές τράπεζες και τα επιτόκια είναι άθλια έλεγα να αρχίσω να επενδύω. Διαβάζω για την trading 212 και trade rep όπως είπε και ο @b00mb00m. Με τι θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσω και πως; Υπάρχει κάποιο βοηθητικό link σχετικά με αυτά μαζεμένα κάπως; Eπισης, διάβασα ότι πολύ λέτε να επιλέξουμε EFT... Είναι τόσο σίγουρο ότι δεν θα έχεις χασουρα; Τέλος σαν άλλη επιλογή το invest and fuds λέτε να αξίζει της Revolut; Αν ναι, δεν θα ήταν καλύτερα να έχεις κάποιο subscription πχ premium member που λέει ότι δίνει 3.3% ?? Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία από επενδύσεις, όπως άλλα μέλη εδώ. Και εγώ διαβάζω και κάνω κάποια μικρά βήματα, όπως και εσύ. Επειδή λες ότι ¨Eπισης, διάβασα ότι πολύ λέτε να επιλέξουμε EFT... Είναι τόσο σίγουρο ότι δεν θα έχεις χασουρα;¨, για αυτό και σου απαντώ. Εσύ τι λες, αφού διάβασες σχετικά, τι κατάλαβες; Είναι δυνατόν να ΜΗΝ χάσεις χρήματα όταν πέφτουν οι δείκτες που ακολουθούν τα ETF; Αντίστοιχα μειώνεται και η αξία τους ή αυξάνεται, όταν ανεβαίνουν. Όλα έχουν ένα ποσοστό ρίσκου. Αυτά τα προϊόντα είναι για μακροπρόθεσμο ορίζοντα επένδυσης και μόνο, 10-20 χρόνια. Ανεξάρτητα από περίοδο ύφεσης ή όχι, μακροπρόθεσμη επένδυση, συνετή, όχι να εξαρτάται ολόκληρη η οικονομική σου κατάσταση από τα ETF. Κέρδος με μακρύ ορίζοντα, σίγουρα μεγαλύτερο κέρδος, αλλά θέλει να υπομένεις και περιόδους χρόνιας ύφεσης και μειωμένων δεικτών. Και πάλι, αναφέρομαι σε ETF σαν το VUAA & VWCE, έχει και άλλα που είναι πολύ περισσότερο ριψοκίνδυνα(που και αυτά που αναφέρω, είναι ριψοκίνδυνα σχετικά, δεν υπάρχει κάτι σίγουρα). Για αυτό και πολλοί μοιράζουν την έκθεση σε κίνδυνο, ένα ποσοστό των χρημάτων τα επενδύουν με μικρά κέρδη μεν, αλλά σίγουρα, όπως, προσθεσμιακές, ασφαλιστικά προϊόντα, ΕΓΕΔ, αμοιβαία κεφάλαια ομολογιακά, κ.λ.π. Ένα ποσοστό που ΔΕΝ θα σου λείψει αν, και δεν θα πάθεις έμφραγμα αν πέσουν οι δείκτες και έχεις χασούρα, το βάζεις και πιο "επιθετικά", ΑΝ θέλεις και μπορείς οικονομικά. Όπως είπα, ειδικός ΔΕΝ είμαι, αν κάποιος θέλει να συμπληρώσει κάτι ή να διορθώσει, παρακαλώ ελεύθερα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2024 από kogba 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα