Προς το περιεχόμενο

Γιατι να τα εχω να καθονται;

suruklemes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, milos_ είπε

υπάρχει κάπου που μπορώ να δω πότε θα υπάρξει, αν υπάρξει, δυνατότητα αγοράς έντοκων γραμματείων Ελληνικού δημοσίου?

https://www.pdma.gr/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-12-01/προγραμμα-δανεισμου

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει proof of ownership των μετοχών ή των ETFs που έχουμε στην Τ212? 

Από ότι καταλαβαίνω είμαστε beneficiaries... Το θέμα είναι ότι αν η Τ212 βαρέσει κανόνι ένα πρωί, πώς αποδικνείουμε εμέις τι είχαμε ?  

• Like 1

1 ώρα πριν, milos_ είπε

υπάρχει κάπου που μπορώ να δω πότε θα υπάρξει, αν υπάρξει, δυνατότητα αγοράς έντοκων γραμματείων Ελληνικού δημοσίου?

Από σήμερα μέχρι την Πέμπτη μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε τράπεζα για να αγοράσεις έντοκα. Έχει τη δημοπρασία για τρίμηνο αύριο. Υπολόγισε επιτόκιο περίπου 2,8% με 3%, οπότε εάν βάλεις το μάξιμουμ (δηλαδή 15.000 ευρώ), θα κερδίσεις περίπου 36 ευρώ τον μήνα καθαρά. Καλύτερα και από revolut.

• Like 2

τι safe ή σχεδόν safe επιλογές έχω για αποταμίευση/επένδυση ενός αρχικού κεφαλαίου 5κ όπου θα προσθέτω κάθε μήνα 200/300 ευρώ;

αξίζει κάποιο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο; σπάσιμο σε παραπάνω από ένα;

Σε περίπτωση που επενδύσω κάπου και δεν στραβώσει το οτιδήποτε, χάνω το αρχικό μου κεφάλαιο ή μονο τα "κέρδη"¨της επένδυσης;

Τα επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικών αξίζουν τον κόπο; βλέπω έχουν βγάλει η τράπεζες σε συνεργασία με ασφαλιστικές κλειστά προγράμματα για 3, 5 10 κλπ χρόνια όπου δίνουν ένα 3 με 5%. έχουν κάποιο νόημα ή να ψαχτώ μόνος μου εκτός τράπεζας/ασφαλιστικής;

1 ώρα πριν, Tsino είπε

Υπάρχει proof of ownership των μετοχών ή των ETFs που έχουμε στην Τ212? 

Από ότι καταλαβαίνω είμαστε beneficiaries... Το θέμα είναι ότι αν η Τ212 βαρέσει κανόνι ένα πρωί, πώς αποδικνείουμε εμέις τι είχαμε ?  

Σε όλους τους online brokers είμαστε beneficiaries - ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Θεωρώ ότι θα έχεις τα pdf και τα emails και ελπίζεις η εποπτική αρχή να έχει κάνει σωστά τη δουλειά της. Δεν έχω ακούσει κάποια περίπτωση πάντως που να έχουν χαθεί μετοχές από εποπτευόμενο broker.

• Like 1

ίσως έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα αλλά μιας και αναφέρετε την Τ212 ρωτάω εδώ.

Είχα κάνει λογαριασμό τον Απρίλιο μόνο και μόνο για το επιτόκιο. Δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο.

Σήμερα έλαβα mail που έλεγε ...

You need to have trading activity on your account to maintain a balance between earning interest and trading

We noticed you haven't traded for a while, yet you are still earning interest on your cash. We wanted to remind you that your Trading 212 account is primarily an investment account. It's designed for investing, rather than for holding cash as in a traditional savings account.

Να υποθέσω ότι σε λίγο διάστημα θα μου δώσουν πόδι αν συνεχίσω ε; Να αρχίσω να ψάχνω εναλλακτική;

23 ώρες πριν, Fan είπε

Από σήμερα μέχρι την Πέμπτη μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε τράπεζα για να αγοράσεις έντοκα. Έχει τη δημοπρασία για τρίμηνο αύριο. Υπολόγισε επιτόκιο περίπου 2,8% με 3%, οπότε εάν βάλεις το μάξιμουμ (δηλαδή 15.000 ευρώ), θα κερδίσεις περίπου 36 ευρώ τον μήνα καθαρά. Καλύτερα και από revolut.

To επιτόκιο αυτό δεν είναι ετησιοποιημένο ? Δηλαδή για κάτω από έτος δεν είναι μικρότερο ?

3 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Νομίζεις αν κάνεις μια αγορά με 1€ θα είσαι εντάξει

το θέμα είναι ότι γράφουν....maintain a balance between earning interest and trading

άρα θέλουν μια ισορροπία. Δε μπορείς δηλαδή να έχεις πχ 5000€ παρκαρισμένα και 10€ μετοχές.

Ψάχνω μήπως υπάρχει συγκεκριμένος όρος με όρια, δεν έχω βρει κάτι

19 λεπτά πριν, ltodd είπε

To επιτόκιο αυτό δεν είναι ετησιοποιημένο ? Δηλαδή για κάτω από έτος δεν είναι μικρότερο ?

Τι εννοείς; 3% τον χρόνο είναι. Όλα τα επιτόκια είναι σε ετήσιο πάντα.

17 λεπτά πριν, Fan είπε

Τι εννοείς; 3% τον χρόνο είναι. Όλα τα επιτόκια είναι σε ετήσιο πάντα.

Ενοοώ οτι όταν λέει επιτόκιο 3%, τότε αν πάρεις έντοκα που λήγουν στο μισό χρόνο, τότε θα είναι το μισό επιτόκιο πχ.

2 λεπτά πριν, ltodd είπε

Ενοοώ οτι όταν λέει επιτόκιο 3%, τότε αν πάρεις έντοκα που λήγουν στο μισό χρόνο, τότε θα είναι το μισό επιτόκιο πχ.

Όχι, τυπικά είσαι λάθος, στο αποτέλεσμα όμως του κέρδους θα είναι αυτό που λες.

Δηλαδή, όταν λέμε ότι θα έχεις ετήσιο κέρδος 3% στα 10.000 χιλιάριακα, αυτό ισοδυναμεί με 300 ευρώ τον χρόνο. Εάν εσύ τα έχεις λιγότερο από χρόνο τότε θα λάβεις λιγότερα ανάλογα με τους μήνες που τα έχεις. Στο εξάμηνο θα έχεις πάρει τα μισά.

Το ετήσιο επιτόκιο όμως δεν αλλάζει. Όπως παντού όταν αναφερόμαστε σε επιτόκια.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...