Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακολουθώντας μια συζήτηση στο reddit, είδα αυτό:

One day however, when you sell them, if you do that on T212, your transaction is very very likely to go OTC, which means you sell your shares to another T212 user internally. Your sale never goes through an exchange.

Therefore, you owe tax on the profit you made from that share.

Δηλαδή δεν έχεις φόρο όταν αγοράζεις, αλλά όταν πουλήσεις. Ισχύει αυτό?

Δημοσ.
3 minutes ago, martkonsta said:

Υπάρχει αυτή η σελίδα που σου δείχνει ανάλογα το πόσο ποιο πλάνο σε συμφέρει στην Revolut

https://revolutsavingscalculator.xyz

Ενταξει αυτο ναι μεν ειναι σωστό αλλα δεν είναι και ακριβώς δίκαιο, γιατι δεν υπολογίζει τις συνδρομές που σου δίνει η Revolut στα πακέτα της. Βεβαια το θεμα ειμαι αν τα χρειάζεται κάποιος αυτά τα benefits των καρτών...

Δημοσ.

Η Τ212 δεν έχει προμήθεια αλλά έχει μεγάλο spread στις μετοχές. Επίσης αν έχεις λογαριασμό σε €, τα μερίσματα τα μετατρέπει αυτόματα σε € και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω και εγώ την μικρή μου εμπειρία με πλατφόρμες. 

Ξεκίνησα με plus500 γιατί όσο ήμουν φοιτήτης έδινε 20 ευρώ τσάμπα και απλά θυμάμαι εξασκήθηκα στις αγοραπωλησίες. 

Προσπάθησα να φτιάξω τότε στην saxo bank αλλά θυμάμαι η ελάχιστη κατάθεση ήταν 5κ, δεν την χρησιμοποίησα ποτέ.

Από τότε είχα ανοίξει και χρησιμοποιήσει τις παρακάτω:

ΧM κάτι ψιλά σε forex θυμάμαι σε περιβάλον ΜΤ4

Degiro την χρησιμοποιώ ακόμη

Etoro 

Freedom24 τα πήρα σχεδόν όλα και τα μετέφερα, επειδή κατείχα μετοχές μικρής αξίας θυμάμαι είχα αγοράσει 3κ κομμάτια τσάμπα τότε και για να τα πουλήσω πλήρωσα 90 ευρώ. Και χρεώσεις κατάθεσης και 7 ευρώ για ανάληψη απλά δεν συμφέρει πια.

IBKR έχει γίνει ο main λογαριασμός μου και το έχω περίπου ένα χρόνο, έχει τις καλύτερες χρεώσεις την πιο επαγγελματική πλατφόρμα. Γενικά δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με κάποια από αυτές που έχω χρησιμοποιήσει.

Y.Γ.: Τα ίδια κομμάτια που πούλησα στην Freedom24 τα πήγα στην IBKR χρεώθηκα 1,6 ευρώ από την τράπεζα μου μόνο και ~9 ευρώ για την αγορά. Τεράστια διαφορά χρεώσεων.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κοίταζα να ανοίξω στην TR και βλέπω το παρακάτω... Οπότε με ελληνική διεύθυνση δεν γίνεται ?

image.png.eb768dd8b932529df633ac4ade95e65b.png

Αν όχι, ποιά άλλη πλατφόρμα προτείνετε? Έχω ήδη Τ212 και θέλω άλλη μια να καλύπτει και το ελληνικό χρηματιστήριο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tsino είπε

Κοίταζα να ανοίξω στην TR και βλέπω το παρακάτω... Οπότε με ελληνική διεύθυνση δεν γίνεται ?

image.png.eb768dd8b932529df633ac4ade95e65b.png

Αν όχι, ποιά άλλη πλατφόρμα προτείνετε? Έχω ήδη Τ212 και θέλω άλλη μια να καλύπτει και το ελληνικό χρηματιστήριο...

Κάποτε έτσι ήταν. Δοκίμασες και δεν γίνεται;

Δημοσ.
10 minutes ago, Doubt said:

Κάποτε έτσι ήταν. Δοκίμασες και δεν γίνεται;

οχι δε δοκιμασα.. απλώς διάβαζα τα FAQ 

αλλάζοντας το search σε TR Greece η ίδια ερώτηση δίνει το παρακάτω.

image.png.ed0879238f5ebcd1d5f774bf7966d7f6.png

όπότε μάλλον μπορω... Πίσω στην ερώτησή μου λοιπόν.

Καλύπτει Ελληνικό χρηματιστήριο ??  

Δημοσ.
Στις 27/9/2024 στις 10:16 ΠΜ, Doubt είπε

Η Τ212 δεν έχει προμήθεια αλλά έχει μεγάλο spread στις μετοχές.

το έχουν γράψει 1-2 στο reddit, η εταιρεία το έχει αρνηθεί. Αν το εφάρμοζε θα ήταν παράνομο και είναι εταιρεία που ελέγχεται από μεγάλους οργανισμούς.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι:

"The spread for instruments on the Invest and ISA is the raw one, obtained directly from the market. There is no additional spread markup, and we do not profit from the difference between the buy and sell prices."

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tsino είπε

Καλύπτει Ελληνικό χρηματιστήριο ??  

Ελληνικές μετοχές έχει, ίσως όχι όλες. Με μια γρήγορη ματιά είναι πάνω από 100-150.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Doubt said:

Ελληνικές μετοχές έχει, ίσως όχι όλες. Με μια γρήγορη ματιά είναι πάνω από 100-150.

Ευχαριστω... Τυχόν ελληνικα μερίσματα τα αποδίδει κανονικά;

Επεξ/σία από Tsino
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Tsino είπε

Ευχαριστω... Τυχόν ελληνικα μερίσματα τα αποδίδει κανονικά;

Δεν έτυχε να λάβω ποτέ, μια opap είχα ένα φεγγάρι, αλλά δεν βλέπω γιατί όχι.

Ο κωδικός που σου δίνουν ισχύει και σε άλλους brokers.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, teopanta1 said:

Καλησπέρα παιδιά εχετε να προτείνεται κάποιο καλό etf σε χαμηλή τιμή και με μέλλον; 

Η τιμή δεν πρέπει να σε απασχολεί μην την κοιτάζεις καν. Για να αρχίσεις, πότε κανεις δεν έχασε με τα κλασικά VUAA/VTI. Αγόραζε όσο πιο πολλά μπορείς κάθε 1-2 μήνες και ΜΗΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Χάνεις λεφτά;  Συνέχιζε να αγοράζεις. Κερδίζεις λεφτά; Συνέχιζε να αγοράζεις. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...