Προς το περιεχόμενο

Γιατι να τα εχω να καθονται;

suruklemes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Η αποδοση σχεδόν πάντα ειναι ετήσια. Βεβαιώσου οτι ειναι 0.8% για  το τρίμηνο και οχι 0.8% τον χρόνο.

ααα τωρα καταλαβα, ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 386
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Αυτη η 3 μηνη προθεσμιακη που εχει η εθνικη, και την κανεις απλα απο το mobile banking απ οτι ειδα, με 0,8% επιτοκιο. Δηλαδη κλεινω 10000 και σε 3 μηνες εχω παεει +80€ δεν μου ακουγεται κακο. Έχει καποια παγίδα;

0.8% λένε οι ξεφτίλες! Όπως είπε ο φίλος πιο πάνω το 0.8% μάλλον είναι ετήσιο άρα στο 3μηνο παίρνεις ένα 20αρικο επίσης φορολογείσαι 15% άρα αλλά 3€ κάτω. Όποτε σου δεσμεύουν 10000€ τα επενδύουν για πλάκα με 4-5 % και εσύ παίρνεις ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο.

Προσωπικά τα χρήματα τα έχω όλα στο εξωτερικό με 4-4.2% 

40 minutes ago, heavyrain said:

Αυτη η 3 μηνη προθεσμιακη που εχει η εθνικη, και την κανεις απλα απο το mobile banking απ οτι ειδα, με 0,8% επιτοκιο. Δηλαδη κλεινω 10000 και σε 3 μηνες εχω παεει +80€ δεν μου ακουγεται κακο. Έχει καποια παγίδα;

Μπορεί ίσως να σε διαφθείρει τόσο χρήμα, θα μπορείς να διαχειριστείς τόσα κέρδη?

• Haha 7

17 minutes ago, someone- said:

Προσωπικά τα χρήματα τα έχω όλα στο εξωτερικό με 4-4.2% 

Αν είναι στην γνωστή ελεύθερη εταιρεία, καλύτερα στο 0,008%.

Στις 21/9/2024 στις 7:33 ΜΜ, tsourisg1 είπε

Με τα νέα δεδομένα (μειώσεις επιτοκίων) που πιστεύετε ότι θα κυμανθεί η ισοτιμία ευρώ/δολλαριου;

και η ευρωπη και η αμερικη θα ριχνουν επιτοκια οποτε οι διακυμανσεις δεν θα πρεπει να ξεφυγουν πολυ

Παντως διαχρονικα ειναι καλυτερα να εχεις δολλαρια,η Ευρωπη ειναι μια γερασμενη ηπειρος

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, csontheline είπε

Αν είναι στην γνωστή ελεύθερη εταιρεία, καλύτερα στο 0,008%.

Όχι δε τα έχω στην freedom24, τα έχω στην trading212 με 4.2 και από 1/10 στο 4%, στην trade republic που πλέον είναι στο 3.5% και κάτι λίγα στην Revolut στο 2.70%.

Επεξ/σία από someone-
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/3/2024 στις 9:05 ΜΜ, suruklemes είπε

εχω ένα μικροποσό στην τράπεζα και το έχω και κάθεται σε έναν λογαριασμό. 

λιγο εψαξα να δω που θα μπορουσα να τοποθετήσω τα χρήματα αυτά χωρίς ρισκο, για να έχουν μια επιστροφή. Οι τράπεζες δίνουν περίπου 1.5% επιτοκιο και αυτά πάντα με διάφορες κρατήσεις, ανευ ουσίας δηλαδή. 

Έχει κανείς καμιά λαμπρή ιδέα; (όχι δεν θέλω λαμπο απο τα κρύπτο) (όχι δεν έχω 6ψήφια κατάθεση)

εχεις λεφτα; καντα ομολογα ΕΤΒΑ

Επεξ/σία από giavra
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, someone- said:

Όχι δε τα έχω στην freedom24, τα έχω στην trading212 με 4.2 και από 1/10 στο 4%, στην trade republic που πλέον είναι στο 3.5% και κάτι λίγα στην Revolut στο 2.70%.

Revolut αν έχετε καλό ποσό να βάλετε, σκεφτείτε να κάνετε αναβάθμιση τον λογαριασμό σας. Και εγώ 2.7 είχα και μόλις αναβάθμισα το account σε premium μου ανέβασαν το επιτόκιο σε 3,3%.

Εννοειται trade republic φοβερή!,

Επεξ/σία από leonidas_fs

24 minutes ago, Doubt said:

Για το premium πόσο πληρώνεις;

9,90€/μήνα αλλά σου δίνει μεσα στη τιμή και πολλές εφαρμογές που είναι επι πληρωμή. 

Το θέμα είναι αυτές τις εφαρμογές να τις χρειάζεσαι π.χ. καποιοι που έχουν το nord vpn τώρα κατι tinder plus κτλ τι να τα κάνεις. Να κανεις prenium μόνο και μόνο για το επιτόκιο αξίζει οριακά για πάνω από 20κ. 

Για 20κ με 2.7% είσαι στα 540/έτος ενώ για ίδιο ποσό με 3.3% είσαι στα 660/έτος διαφορά 120€ και αν σκεφτείς ότι για το premium θες 10€/μήνα x 12 μήνες =120€ η παραπάνω διαφορά δηλαδή.

• Like 3

30 minutes ago, someone- said:

Το θέμα είναι αυτές τις εφαρμογές να τις χρειάζεσαι π.χ. καποιοι που έχουν το nord vpn τώρα κατι tinder plus κτλ τι να τα κάνεις. Να κανεις prenium μόνο και μόνο για το επιτόκιο αξίζει οριακά για πάνω από 20κ. 

Για 20κ με 2.7% είσαι στα 540/έτος ενώ για ίδιο ποσό με 3.3% είσαι στα 660/έτος διαφορά 120€ και αν σκεφτείς ότι για το premium θες 10€/μήνα x 12 μήνες =120€ η παραπάνω διαφορά δηλαδή.

Τα μισά λεφτά τα βγάζει από τις μετοχές. 5 δωρεάν κινήσεις, (κατ' ελάχιστο 1€ έκαστη) 5€ από εκεί. Εγώ έχω το Plus που δίνει 3 και βγαίνει 40€ / έτος.

Το θέμα είναι να μην τα σκέφτεσαι (έδωσα 10€ αλλά αυτόν τον μήνα δεν έκανα χρήση, άρα ζημειώθηκα), αλλά να σε εξυπηρετούν (πχ προσωπικά, ξεφορτώθηκα κάτι μετοχές που είχα από παλαιότερα (εποχή metal, όλα δωρεάν) και θα πλήρωνα παραπάνω στις κινήσεις από ότι στην συνδρομή. Win-win.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, csontheline είπε

Τα μισά λεφτά τα βγάζει από τις μετοχές. 5 δωρεάν κινήσεις, (κατ' ελάχιστο 1€ έκαστη) 5€ από εκεί. Εγώ έχω το Plus που δίνει 3 και βγαίνει 40€ / έτος.

Το θέμα είναι να μην τα σκέφτεσαι (έδωσα 10€ αλλά αυτόν τον μήνα δεν έκανα χρήση, άρα ζημειώθηκα), αλλά να σε εξυπηρετούν (πχ προσωπικά, ξεφορτώθηκα κάτι μετοχές που είχα από παλαιότερα (εποχή metal, όλα δωρεάν) και θα πλήρωνα παραπάνω στις κινήσεις από ότι στην συνδρομή. Win-win.

Για μετοχές και etf που βάζω κάθε μήνα χρήματα χρησιμοποιώ την trading212.

Επεξ/σία από someone-

Δεν αξίζει για μετοχές η revolut. Εχει και πολύ μεγάλο κόστος μετατροπής αν αγοράζεις μετοχές σε δολάρια...

Αν κάνεις μεγάλες συναλλαγές σε δολάριο, η interactive brokers έχει πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Στα υπόλοιπα υπερέχει η trading212 (app, etf σε ευρώ κλπ). Σε μετατροπή έχει πιο χαμηλό κόστος από την revo αλλά δεν φτάνει την interactive brokers.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...