Προς το περιεχόμενο

Γιατι να τα εχω να καθονται;

suruklemes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, dbrillis είπε

Δες αν μπορει να τα βαλει εδω: https://www.raisin.com/en/quick-start/

Έκανα μια προσπάθεια στο ιρλανδικό, δεν... Πρέπει να μένεις και να πληρώνεις φόρους εκεί.

Ελληνικό δεν υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 386
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αναφορά σε κείμενο

In the EU, deposits made in savings accounts, current accounts, fixed-term deposits and securities (shares or bonds)  are always protected up to €100,000 per depositor and bank.

Αυτο ειναι καπως παρεξηγημενο.

Ειναι οδηγια της ΕΕ,η ΕΚΤ δεν εχει τιποτα να κανει με αυτο (δεν εγγυαται κατι η ιδια) και το ποσο δυναται να μειωθει αν δεν υπαρχουν αρκετα  διαθεσιμα.

4 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Εκτός και εαν ο φίλος σου είναι άνω των 60, πρωτίστως να του πεις να διαβάσει και να εκπαιδευτεί λίγο σε μερικά πράματα, γιατί κρίμα είναι το 2024 να φοβάται τα ETF. 

Επιλογές υπάρχουν άπειρες αναλόγως τι θέλει να κάνει ο φίλος σου. Αν φοβάται τα ETF ή τις επενδύσεις πάσης φύσεως, ας μείνει εκει που είναι και τα 70-80 που παίρνει, πολλά του είναι. 

Όπως είπε και ο μεγάλος Charlie Munger "to get what you want, you have to deserve what you want".

Ποιο etf θα πρότεινες; Εγώ βάζω  ένα ποσό κάθε μήνα σε vwce και vuaa βέβαια αυτές οι διακυμάνσεις ειδικά το τελευταίο τρίμηνο θα τον τρόμαζαν. Πλατφόρμα χρησιμοποιώ trading 212 αλλά για τόσα χρήματα που έχει θα πρότεινα ibkr στην οποία σκέφτομαι να πάω και εγώ.

18 ώρες πριν, someone- είπε

Ένας φίλος έχει προθεσμιακη σε συστημική τράπεζα η οποία λήγει σε κάνα μήνα και συζητούσαμε τι μπορεί να τα κάνει. Έχει 100κ και για αυτά τα χρήματα του δίνουν γύρω στα 70-80 ευρώ το μηνα 😂😂😂

Δε θέλει-φοβαται να επενδύσει σε κάποιο etf όπως επίσης και να τα βάλει σε κάποια πλατφόρμα βλέπε trading212 που δίνουν προς το παρόν 4.2% επιτόκιο.

Τι προτείνετε;

Μου θυμίζει 2 γνωστούς. Ειδικά τον έναν.

Δεν εμπιστεύομαι αυτούς, μήπως μου φάνε τα λεφτά οι άλλοι... μήπως δεν είναι αξιόπιστοι οι απέναντι. Του λες κάτι και σε τρελαίνει. Και που ξέρω ότι είναι αξιόπιστοι και που ξέρω το ένα και που ξέρω το άλλο. Έχω πάψει να ασχολούμαι. Και να ξέρω κάτι παριστάνω τον άσχετο πλέον 

Ναι μεν δεν εμπιστεύεται κανέναν αλλά του φαίνονται λίγα και αυτά που παίρνει (από καταθέσεις). Αν είναι δυνατόν θα ήθελε να τον πληρώνουν και να κρατάει τα χρήματα του.

Μην ασχολείσαι καν με τέτοιους. Θα σε ζαλίσουν

4 ώρες πριν, someone- είπε

Πλατφόρμα χρησιμοποιώ trading 212 αλλά για τόσα χρήματα που έχει θα πρότεινα ibkr στην οποία σκέφτομαι να πάω και εγώ.

Καλύτερα σε 2 μοιρασμένα, μη σου πω σε 3 και σε 4.

• Like 1

10 hours ago, vamvakoolas said:

μηπως καλυτερα να τα κανει σαμπανιες/λουλουδια σε κανενα σκυλαδικο; παιζει να εχει και "κατακτησεις¨"

νομιζω οι αποδοσεις τους αναλογα και τα χρονια φυσικα που θα τα αφησεις μεσα ειναι γυρω στο 3%, σε σχεση με τα 0,3% των τραπεζων ειναι πολυ καλυτερα. η πιθανοτητα να χασεις τα λεφτα σου εχει να κανει με το αν πιστευεις οτι θα χρεωκοπησει η χωρα....οκ παλια δεν θα το περιμενε κανεις αλλα οκ τωρα τελευταια τα πραγματα αλλαξαν.
αλλα απο το να τα εχεις  στην τραπεζα πρεπει να ειναι το πιο safe και με καποια αποδοση.

9 hours ago, leonidas_fs said:

Εκτός και εαν ο φίλος σου είναι άνω των 60, πρωτίστως να του πεις να διαβάσει και να εκπαιδευτεί λίγο σε μερικά πράματα, γιατί κρίμα είναι το 2024 να φοβάται τα ETF. 

Επιλογές υπάρχουν άπειρες αναλόγως τι θέλει να κάνει ο φίλος σου. Αν φοβάται τα ETF ή τις επενδύσεις πάσης φύσεως, ας μείνει εκει που είναι και τα 70-80 που παίρνει, πολλά του είναι. 

Όπως είπε και ο μεγάλος Charlie Munger "to get what you want, you have to deserve what you want".

λοιπον πραγματικα μεχρι την παρασκευη θα σου εκανα και λαηκ...αλλα λιγο πριν φυγω απο τη δουλεια, ειδα τυχαια μια ειδηση περι "σκιωδους τραπεζικου συστηματος" στο οποιο ανηκουν ολοι οι brokers μας, πχ παλιο αρθρο,

Σκιώδες τραπεζικό σύστημα: Η νέα πηγή κινδύνου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

αν κανεις ενα search θα βρεις διαφορα τελεια αρθρα....με μεγαλυτερη επεξηγηση του τι και πως εγινε αυτο,
hint απο πανω συζηταμε για 0,3% και 3% τοκο οταν οι tradings435 υποσχονται "10%" sp500.

εκει που θελω να καταληξω ειναι πως πολλοι τετοιοι brokers ελεγχονται ελαχιστα...και ποιος ξερει τι μικρο-μεγαλες π@π@τες κανουν στα οικονομικα τους....δεν ειναι μονο η freedom που κανει βλακειες.
ολοι λιγο πολυ κανουν, προσωπικα τα εχω degiro πχ, κοιτωντας λιγο επεσα πανω σε αυτο: 

Spoiler

Have they had any issues with the regulator?

Yes, they had numerous issues with the AFM (Dutch regulator):

• Fined by the AFM. In the summer of 2020, DEGIRO received a significant fine from the AFM which totalled €300,000.
  • Poor organizational structure. The AFM had conducted an investigation into DEGIRO's operations in 2017/2018. This investigation revealed several violations of the "Wet financieel toezicht" (Financial Supervision Act). The issues identified included a lack of a clear, balanced, and adequate organizational structure. More importantly there were insufficient protection of client interests and rights, incorrect information about the separate storage of investments and cash funds, and inadequate policies on anti-money laundering, incident handling, compliance, and preventing conflicts of interest.
  • Some client orders were being executed by a hedge fund. The investigation also uncovered that some orders were being executed by MNF. This is a hedge fund under the same holding company as DEGIRO, LPE Capital, which was leading to less favourable prices for clients. It raised concerns whether MNF's interests were being prioritized over individual investors. They made a lot of changes following this investigation.

Although they were bought by flatex and are now registered in Germany, these are considerations to take in mind if you're thinking about investing your savings through an app like DEGIRO.

Πηγή: https://curvo.eu/article/degiro-review

δεν ξερω ποσο αληθεια ειναι δεν προλαβα να το ψαξω καλυτερα

5 hours ago, someone- said:

Ποιο etf θα πρότεινες; Εγώ βάζω  ένα ποσό κάθε μήνα σε vwce και vuaa βέβαια αυτές οι διακυμάνσεις ειδικά το τελευταίο τρίμηνο θα τον τρόμαζαν. Πλατφόρμα χρησιμοποιώ trading 212 αλλά για τόσα χρήματα που έχει θα πρότεινα ibkr στην οποία σκέφτομαι να πάω και εγώ.

μεχρι προχθες ημουν (Και βασικα ακομα βαζω) στο all world, χθες ομως βγηκε η εκθεση του mario draghi.
τι ειπε ο μαριος? βγαλε τα δικα σου συμπερασματα!
αλλα εγω ετσι οπως το βλεπω ειπε, ειστε π@π@κι@ επδ δεν υπαρχουν ηγετες στην ευρωπη εχουμε μεινει 20 χρονια πισω στην τεχνολογια, η ευρωπη δεν παραγει τπτ απολυτως, η αμερικη βγαζει υπηρεσιες υψηλης τεχνολογιας, η ρωσια εχει την ενεργεια, η κινα εχει πρακτικα ολο το παγκοσμιο εμποριο και η ευρωπη εχει...την καταναλωση του τι παραγουν οι αλλοι!! ειδικα στο ΑΙ και στο διαστημα, δεν υπαρχει τιποτα απολυτως ετσι?!!
με βαση αυτα που διαβαζω/καταλαβαινω εγω....τι νοημα εχει να επενδυσεις στο all world που ειναι πρακτικα 80 αμερικα και 15 ευρωπη και 5 ασια, οταν μπορεις να τα βαλεις απλα αμερικη που κανει αλματα στην τεχνολογια? θα μου πεις μπορει να εχουν τρελο προεδρο...δεκτο αλλα και παλι σε διαστημα 20-30 ετων?

• Like 2

Συγνώμη αλλά έχω κάνα δυο απορίες,  αν μπορείτε να μου τους λύσετε!

Έχουμε καμία εγγύηση από αυτές τις πλατφόρμες; 

Εγώ έχω κάποια χρήματα σε μικτό επενδυτικό της revolut. Και προσθέτω όποτε μπορώ. 

Αναγράφει για εγγύηση 20000, αν θυμάμαι καλά,  αλλά μπορει αύριο κάποιος διαχειριστής της πλατφόρμας να τα σηκώσει όλα και να φύγει;  Υπάρχει κάλυψη από πουθενά; 

Επισης αν έχω αγορασμένο ένα etf (πχ vanguard vusa) και κλείσει η πλατφόρμα,  το χάνω ή μπορώ να το ανακτήσω από κάπου αλλού; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, someone- said:

Δες το https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=LU0290358497 ή κάποιο money market fund. Όσο το επιτόκιο της ΕΚΤ είναι ψηλά θα δίνουν αρκετά περισσότερο από προθεσμιακές. Καθόλου διακύμανση

image.png.86447bd860a866600e1bb0b49ff20c31.png

Επεξ/σία από snot

Υπάρχει κάποια πλατφόρμα που δέχεται δύο δικαιούχος για έναν λογαριασμό ή έστω να μπορεί να χρησιμοποιείται από δύο διαφορετικά κινητά;

35 λεπτά πριν, Fan είπε

Υπάρχει κάποια πλατφόρμα που δέχεται δύο δικαιούχος για έναν λογαριασμό ή έστω να μπορεί να χρησιμοποιείται από δύο διαφορετικά κινητά;

Η ρεβολουτ έχει κοινό λογαριασμό.

Εσύ ρωτάς για επενδυτικό;

By the way.. βλέπω πλέον και ομόλογα στη ρεβολουτ, κρατικά και εταιρικά, σε δολάρια και ευρώ. 40κατι συνολικά.

Περίπου 1% βγαίνει η προμήθεια, οι αποδόσεις ποικίλουν. Με μια ματιά που έριξα δεν θα τα τιμούσα, όσο βρίσκω αποδόσεις 4% ή και παραπάνω με τα χρήματα "ανοιχτά".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, someone- said:

Αυτα που έχεις είναι πολύ καλα και δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις να βάζεις κάποια χρήματα απο την στιγμή που γνωρίζεις τι αγοράζεις. Στα συγκεκριμένα ETF βάζουμε Χ λεφτά για Υ χρόνια και δεν τα πειράζουμε

11 hours ago, vjshadow said:

Συγνώμη αλλά έχω κάνα δυο απορίες,  αν μπορείτε να μου τους λύσετε!

Έχουμε καμία εγγύηση από αυτές τις πλατφόρμες; 

Εγώ έχω κάποια χρήματα σε μικτό επενδυτικό της revolut. Και προσθέτω όποτε μπορώ. 

Αναγράφει για εγγύηση 20000, αν θυμάμαι καλά,  αλλά μπορει αύριο κάποιος διαχειριστής της πλατφόρμας να τα σηκώσει όλα και να φύγει;  Υπάρχει κάλυψη από πουθενά; 

Επισης αν έχω αγορασμένο ένα etf (πχ vanguard vusa) και κλείσει η πλατφόρμα,  το χάνω ή μπορώ να το ανακτήσω από κάπου αλλού; 

Οι εγγυήσεις που έχουν αυτές οι πλατφόρμες είναι οτι ελέγχονται απο ελεκτικούς φορείς που ελέγχονται όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εαν πας σε σοβαρή πλατφόρμα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, γιατί πολύ απλά η σοβαρή πλατφόρμα δεν θα σκάσει σαν φούσκα (αν πηγαίνει για φούντο, φαίνεται σιγά σιγά).  Η Revolut ειναι τράπεζα, δεν έχει καμια απολυτως διαφορά απο την Eurobank/Πειραιώς/Alpha Bank (και οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην ΕΕ).

1 hour ago, Fan said:

Ναι πολλές πλατφόρμες έχουν κοινούς λογαριασμούς και επίσης σου δίνουν την δυνατότητα για 2 δικαιούχους. Αυτές που ξέρω σίγουρα γιατι τις χρησιμοποιώ είναι Interactive Brokers & Eurobank Trader. 

Επεξ/σία από leonidas_fs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

νομιζω οι αποδοσεις τους αναλογα και τα χρονια φυσικα που θα τα αφησεις μεσα ειναι γυρω στο 3%, σε σχεση με τα 0,3% των τραπεζων ειναι πολυ καλυτερα. η πιθανοτητα να χασεις τα λεφτα σου εχει να κανει με το αν πιστευεις οτι θα χρεωκοπησει η χωρα....οκ παλια δεν θα το περιμενε κανεις αλλα οκ τωρα τελευταια τα πραγματα αλλαξαν.
αλλα απο το να τα εχεις  στην τραπεζα πρεπει να ειναι το πιο safe και με καποια αποδοση.

λοιπον πραγματικα μεχρι την παρασκευη θα σου εκανα και λαηκ...αλλα λιγο πριν φυγω απο τη δουλεια, ειδα τυχαια μια ειδηση περι "σκιωδους τραπεζικου συστηματος" στο οποιο ανηκουν ολοι οι brokers μας, πχ παλιο αρθρο,

Σκιώδες τραπεζικό σύστημα: Η νέα πηγή κινδύνου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

αν κανεις ενα search θα βρεις διαφορα τελεια αρθρα....με μεγαλυτερη επεξηγηση του τι και πως εγινε αυτο,
hint απο πανω συζηταμε για 0,3% και 3% τοκο οταν οι tradings435 υποσχονται "10%" sp500.

εκει που θελω να καταληξω ειναι πως πολλοι τετοιοι brokers ελεγχονται ελαχιστα...και ποιος ξερει τι μικρο-μεγαλες π@π@τες κανουν στα οικονομικα τους....δεν ειναι μονο η freedom που κανει βλακειες.
ολοι λιγο πολυ κανουν, προσωπικα τα εχω degiro πχ, κοιτωντας λιγο επεσα πανω σε αυτο: 

Απόκρυψη περιεχομένων

Have they had any issues with the regulator?

Yes, they had numerous issues with the AFM (Dutch regulator):

• Fined by the AFM. In the summer of 2020, DEGIRO received a significant fine from the AFM which totalled €300,000.
  • Poor organizational structure. The AFM had conducted an investigation into DEGIRO's operations in 2017/2018. This investigation revealed several violations of the "Wet financieel toezicht" (Financial Supervision Act). The issues identified included a lack of a clear, balanced, and adequate organizational structure. More importantly there were insufficient protection of client interests and rights, incorrect information about the separate storage of investments and cash funds, and inadequate policies on anti-money laundering, incident handling, compliance, and preventing conflicts of interest.
  • Some client orders were being executed by a hedge fund. The investigation also uncovered that some orders were being executed by MNF. This is a hedge fund under the same holding company as DEGIRO, LPE Capital, which was leading to less favourable prices for clients. It raised concerns whether MNF's interests were being prioritized over individual investors. They made a lot of changes following this investigation.

Although they were bought by flatex and are now registered in Germany, these are considerations to take in mind if you're thinking about investing your savings through an app like DEGIRO.

Πηγή: https://curvo.eu/article/degiro-review

δεν ξερω ποσο αληθεια ειναι δεν προλαβα να το ψαξω καλυτερα

μεχρι προχθες ημουν (Και βασικα ακομα βαζω) στο all world, χθες ομως βγηκε η εκθεση του mario draghi.
τι ειπε ο μαριος? βγαλε τα δικα σου συμπερασματα!
αλλα εγω ετσι οπως το βλεπω ειπε, ειστε π@π@κι@ επδ δεν υπαρχουν ηγετες στην ευρωπη εχουμε μεινει 20 χρονια πισω στην τεχνολογια, η ευρωπη δεν παραγει τπτ απολυτως, η αμερικη βγαζει υπηρεσιες υψηλης τεχνολογιας, η ρωσια εχει την ενεργεια, η κινα εχει πρακτικα ολο το παγκοσμιο εμποριο και η ευρωπη εχει...την καταναλωση του τι παραγουν οι αλλοι!! ειδικα στο ΑΙ και στο διαστημα, δεν υπαρχει τιποτα απολυτως ετσι?!!
με βαση αυτα που διαβαζω/καταλαβαινω εγω....τι νοημα εχει να επενδυσεις στο all world που ειναι πρακτικα 80 αμερικα και 15 ευρωπη και 5 ασια, οταν μπορεις να τα βαλεις απλα αμερικη που κανει αλματα στην τεχνολογια? θα μου πεις μπορει να εχουν τρελο προεδρο...δεκτο αλλα και παλι σε διαστημα 20-30 ετων?

και εγω vuaa εχω βαλει.

Το προτείνουν πολύ αλλά το θεωρω ανουσιο το all world οταν περιεχει 80% ηπα και εχει και πιο χαμηλη αποδοση από το vuaa. Αν καταρρεύσουν οι ΗΠΑ θα καταρρεύσει και το "All world".

Αν κάποιος θέλει να μοιράσει τον κίνδυνο ας πάρει το vuaa και κάποιο άλλο που να μην έχει καθόλου ΗΠΑ.

Αλλά και πάλι είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα καταρρεύσει η wall street και την ίδια στιγμή θα ανεβαίνουν οι ελληνικές ή οι γερμανικές μετοχές.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Doubt είπε

Η ρεβολουτ έχει κοινό λογαριασμό.

Εσύ ρωτάς για επενδυτικό;

Γίνεται δηλαδή να βάλεις συνδικαιούχο στον λογαριασμό σου και να έχει και αυτός πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό από το κινητό του; Πώς γίνεται;

Επεξ/σία από Fan

7 λεπτά πριν, Fan είπε

Γίνεται δηλαδή να βάλεις συνδικαιούχο στον λογαριασμό σου και να έχει και αυτός πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό από το κινητό του; Πώς γίνεται;

Δεν γίνεται να υπάρχει ένας λογαριασμός και να έχουν πρόσβαση 2. Έχουν ο καθένας το δικό του λογαριασμό και μπορούν επιπλέον να έχουν κι ένα κοινό λογαριασμό. Έχεις πχ 1000 ευρώ στη ρεβολουτ, η γυναίκα σου έχει δικό της λογαριασμό με 900 ευρώ, δημιουργείς εσύ έναν κοινό στην εφαρμογή και καλείς τη σύζυγο ως συνδικαιούχο, της πάει ειδοποίηση, αποδέχεται και πλέον έχετε τους λογαριασμούς σας συν ένα κοινό στον οποίο μπορείτε να βάλετε-βγάλετε χρήματα και οι 2.

• Like 1

4 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν γίνεται να υπάρχει ένας λογαριασμός και να έχουν πρόσβαση 2. Έχουν ο καθένας το δικό του λογαριασμό και μπορούν επιπλέον να έχουν κι ένα κοινό λογαριασμό. Έχεις πχ 1000 ευρώ στη ρεβολουτ, η γυναίκα σου έχει δικό της λογαριασμό με 900 ευρώ, δημιουργείς εσύ έναν κοινό στην εφαρμογή και καλείς τη σύζυγο ως συνδικαιούχο, της πάει ειδοποίηση, αποδέχεται και πλέον έχετε τους λογαριασμούς σας συν ένα κοινό στον οποίο μπορείτε να βάλετε-βγάλετε χρήματα και οι 2.

Όντως, το έκανα έτσι, αλλά νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μόνο έναν κοινό. Ήθελα να κάνω και έναν δεύτερο για να κρατάμε κάποια χρήματα για τα παιδιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...