panagiotis54 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 σε βαθος χρονου ειναι τα ιδια το αρχικο ποσο επιλεχθηκε αυθαιρετα απο την αντιστοιχη εταιρεια που εφτιαξε τα etfs, το vuaa ειναι καλυτερο απλα στη λογικη οτι θα μπορεις να αγορασεις περισσοτερα κομματια πιο ευκολα με αυτο αντι με το sr8 που ουσιαστικα, πες οτι εχεις 1000 ευρω να δωσεις, στο vuaa θα μπορεις να παρεις πχ 7-8 κομματια και το κεφαλαιο που δεν θα μπορεις να ξοδεψεις και θα μεινει μεσα ανε-πενδυτο (if thats a word) θα ειναι πες 20 ευρω, ενω στο αλλο θα μπορεις να παρεις 1 μονο και θα μεινουν στην ακρη αλλα πχ 400 ευρω. για την freedom και μονο που ειναι απο το καζακζταν ειναι γελοιο, οταν οι ανταγωνιστες ειναι απο 1) Interactive Brokers, Inc., headquartered in Greenwich, Connecticut, is an American multinational brokerage firm 2) DEGIRO is a European brokerage company based in Amsterdam αλλα εστω πως εγω ειμαι ρατσιτης με τους καζακζτανους και τους κυπριους και τη σιγουρα τριτοκοσμικο ελληνικη τελεια επιτροπη ανταγωνισμου του και οτι αλλη νομοθετικη αρχη εχουν για να διασφαλιζουν τα λεφτα τους. υπαρχουν και ερευνες απο ανεξαρτητες αρχες που λενε πως κανουν μπαγαμποντιες: Freedom Holding Corp: Brazen Sanctions Evasion, Hallmarks Of Fabricated Revenue and Risky Bets with Commingled Customer Funds ναι δεν ρισκαρω τα λεφτα μου στον καθε μεγαλο απατεωνα επειδη δινει καλα επιτοκια και διαφημιζεται περισσοτερο και απο την εξυπνη σιτα στο ελληνικο και μονο γιουτουμπ. 3 1
csontheline Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 15 hours ago, freelove said: T212 έχει εγγύηση όπως το trade republic μέχρι 50κ, revolut 100k?? Υπόψιν ότι η ασφάλεια αφορά τα μη επενδυμένα χρήματα, πράγμα που -θεωρητικά- δεν το θέλεις, δηλαδή να κάθονται. Τα επενδυμένα είναι σε τίτλους που σου ανήκουν, οπότε, αν κλείσει ο broker, στα μεταφέρει κάπου αλλού. 1
panagiotis54 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 15 hours ago, Doubt said: αλλά διστάζω να τη συστήσω σε άλλους. Μη με κυνηγάτε κιόλας.. εχεις τις αμφιβολιες σου στο να μας την πεις ε? 😛 1
Doubt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε εχεις τις αμφιβολιες σου στο να μας την πεις ε? 😛 Το είχα αναφέρει κάπου κι άρχισαν τα αρνητικά σχόλια για πυραμίδες κρυπτονομισμάτων και διάφορα τέτοια. Δεν έχω καμία όρεξη, να μου λείπει.
vagos789 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 23 ώρες πριν, teopanta1 είπε ειναι καλύτερα να το βάλω εφάπαξ το ποσό ή να το βάζω ας πούμε μηνα με τον μήνα; Εξαρταται απο το προφιλ του εισοδηματος σου και την κατασταση της αγορας Σε πολυ μεγαλο βαθος χρονου πιθανως δεν εχει σημασια Εγω σε ενα προιον που ειχε προστασια κεφαλαιου εβαλα ενα ποσο εφαπαξ και τελος Για αγορα δεικτη τωρα που ειναι σε ιστορικα υψηλα δεν θα προτιμουσα να τα βαλω ολα με μια
panagiotis54 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, Doubt said: Το είχα αναφέρει κάπου κι άρχισαν τα αρνητικά σχόλια για πυραμίδες κρυπτονομισμάτων και διάφορα τέτοια. Δεν έχω καμία όρεξη, να μου λείπει. το ειπα επειδη το username σου ειναι doubt οποτε τονισα τη λεξη αμφιβολιες περι ολα μαζι ή λιγα λιγα...μιλαμε για λεφτα, και οταν μιλαμε για λεφτα καποιος καπου καποτε, εχει κανει καποια μαθηματικα πχ https://investor.vanguard.com/investor-resources-education/news/lump-sum-investing-versus-cost-averaging-which-is-better υπαρχουν πολλα αντιστοιχα θεματα αν γραψεις lump sum vs dca Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2024 από panagiotis54
Doubt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 17 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε το ειπα επειδη το username σου ειναι doubt οποτε τονισα τη λεξη αμφιβολιες Το κατάλαβα κι εξήγησα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λογοπαίγνιο με το username. 1
csontheline Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 34 minutes ago, vagos789 said: Εξαρταται απο το προφιλ του εισοδηματος σου και την κατασταση της αγορας Σε πολυ μεγαλο βαθος χρονου πιθανως δεν εχει σημασια Εγω σε ενα προιον που ειχε προστασια κεφαλαιου εβαλα ενα ποσο εφαπαξ και τελος Για αγορα δεικτη τωρα που ειναι σε ιστορικα υψηλα δεν θα προτιμουσα να τα βαλω ολα με μια Που το ξέρεις; Και βασικά, που το ξέρεις ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα υπάρξουν ψηλότερα; Προφανώς και έχει διαφορά η εφάπαξ επένδυση με την μηνιαία σε βάθος χρόνου. Η μαγική λέξη είναι ανατοκισμός. Έστω ότι έχεις 20Κ και θες να τα επενδύσεις 1) εφάπαξ σήμερα, 2) σε μηνιαίες δόσεις 5 ετών και μετά να μην βάζεις τίποτα. (προφανώς θα πάρω ως δεδομένη την απόδοση του 10%, δεν θα λάβω υπόψιν μου τον πληθωρισμό και ο ανατοκισμός θα γίνεται μηνιαία (σε αυτό διορθώστε με αν πρέπει να υπολογίζεται αλλιώς)). 1) 20Κ € -> In 20 years, you will have 146.561,47 € 2) δόση 334€ -> (δεν βρήκα υπολογιστή με μερική κατάθεση, οπότε το σπάω σε 2 μέρη) In 5 years, you will have 25.863,98 € -> In 15 years, you will have 115.196,09 € Οπότε ναι, έχει διαφορά η νωρίτερη εφάπαξ επένδυση, ειδικά αν συνοδεύεται από περιοδικές. Προφανώς δεν είναι εφικτό να κρίνω αν τώρα είναι καλή ή κακή περίοδος για είσοδο και σίγουρα τα χρήματα θα πρέπει να είναι για αυτόν τον σκοπό και όχι να πάρουμε δάνειο με κίνητρο το FOMO. 48 minutes ago, vagos789 said: Εγω σε ενα προιον που ειχε προστασια κεφαλαιου εβαλα ενα ποσο εφαπαξ και τελος Αναφέρει τι κεφάλαιο προστατεύει; Είναι επενδυτικό ή από αυτά με τις ασφάλειες ζωής που δίνουν 1-2%;
Neptu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Στις 8/7/2024 στις 8:02 ΠΜ, The_Judas είπε και η trading212 που χρησιμοποιώ εγώ έχει πολύ χαμηλά fees ή και μηδενικά. για να μην ανοίγω άλλο θέμα γράφω εδώ. Ενώ όλοι έχουν ρίξει τα επιτόκια, βλέπω η συγκεκριμένη τα έχει σταθερά. 4,2% σε €. Τι πιστεύετε; Δίνουν πολλά για να αρχίζεις να προβληματίζεσαι ή είναι ιδέα μου; Γενικά διαβάζω θεωρούνται αξιόπιστοι, αλλά...;
Doubt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 25 λεπτά πριν, Neptu είπε Ενώ όλοι έχουν ρίξει τα επιτόκια, βλέπω η συγκεκριμένη τα έχει σταθερά. 4,2% σε €. Τι πιστεύετε; Δίνουν πολλά για να αρχίζεις να προβληματίζεσαι ή είναι ιδέα μου; Γενικά διαβάζω θεωρούνται αξιόπιστοι, αλλά...; Υπάρχουν κι άλλοι που δίνουν περισσότερα αλλά δεν κόβω το κεφάλι μου για κανέναν.
Neptu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Doubt είπε Υπάρχουν κι άλλοι που δίνουν περισσότερα αλλά δεν κόβω το κεφάλι μου για κανέναν. ναι υπάρχουν αλλά υποτίθεται η trading212 έχει κάποια αξιοπιστία. πχ για τη freedom24 παίζει πολύ θάψιμο. Έχε γούστο να βαρέσει κανένα κανόνι η 212 και η freedom24 (που την κατηγορεί το μισό ινσομνια) να συνεχιζει... Για κανέναν δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Απλά όσο μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να γίνει στραβή. 1
Doubt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 16 λεπτά πριν, Neptu είπε ναι υπάρχουν αλλά υποτίθεται η trading212 έχει κάποια αξιοπιστία. πχ για τη freedom24 παίζει πολύ θάψιμο. Έχε γούστο να βαρέσει κανένα κανόνι η 212 και η freedom24 (που την κατηγορεί το μισό ινσομνια) να συνεχιζει... Για κανέναν δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Απλά όσο μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να γίνει στραβή. Σύμφωνοι.. Δύσκολο όμως πιστεύω να γίνει στραβή ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Αν υπάρξει κάποια γενικότερη κρίση στυλ 2008 ή και χειρότερη, τότε όλοι είναι επίφοβοι.
Tsino Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δυστυχώς δε μπορείς να το προβλέψεις. Εδώ ολόκληρη Lehman Brothers κατέρευσε.
panagiotis54 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 της 212 πρεπει να ειναι επενδυτικο προιον αρα καλυτεται μεχρι 20k ενω της Trade Republic πρεπει να ειναι καταθετικος λογ/μος αρα καλυψη εως 100κ. αλλα θελει ψαξιμο, στην 212 νομιζω λενε κατι πι...τες collective escrow account, αρα ανοιγει 1 και μονο ενιαιο λογ/μο για ολο το συμπαν? γενικα τα ψιλα γραμματα θελουν προσοχη
Neptu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 18 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε της 212 πρεπει να ειναι επενδυτικο προιον αρα καλυτεται μεχρι 20k ενω της Trade Republic πρεπει να ειναι καταθετικος λογ/μος αρα καλυψη εως 100κ. αλλα θελει ψαξιμο, στην 212 νομιζω λενε κατι πι...τες collective escrow account, αρα ανοιγει 1 και μονο ενιαιο λογ/μο για ολο το συμπαν? γενικα τα ψιλα γραμματα θελουν προσοχη εγώ έχω λογαριασμό και στους 2. Το κάνω επειδή δε τους έχω εμπιστοσύνη. Περισσότερη εμπιστοσύνη έχω στις δικές μας τράπεζες παρά σε όλους αυτούς που έχουν εμφανιστεί σαν τα μανιτάρια. Το κακό με τις δικές μας τράπεζες όμως είναι γνωστό. Τους πληρώνεις για να σου λένε καλημέρα. Οπότε προτιμώ αυτά τα χρήματα που έχω σκοπό να τα βάλω σε κάποιον καταθετικό λογαριασμό να τα σπάσω σε 2-3-4 -5 και να τα τοποθετήσω σε αντίστοιχους λογαριασμούς (trading212, trade republic, N26, lightgear...). Άρα για εμένα η απάντηση στο ερώτημα της φωτογραφίας είναι: τα μοιράζουμε και στους 2 ή και σε περισσότερους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα