tzitzikas2 Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου Στις 1/3/2024 στις 9:24 ΜΜ, suruklemes είπε Ναι, συμφωνώ. Από την μια σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να κάθονται σε έναν λογαριασμό και ουσιαστικά να χάνουν την αξία τους, απο την άλλη δεν θέλω να τα ρισκάρω. Ίσως κάτι ενδιάμεσο. Μιλάμε για ένα 10χιλιαρο. Καλό είναι να έχουμε.καονενα ποσό στην άκρη για περίπτωση ανάγκης 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου On 04/03/2024 at 14:48, metal2 said: Επίσης κανένας δεν έχασε σε επενδύσεις Χρυσού Εκτός από αυτούς που σου πούλησαν τον χρυσό που αγόρασες. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 12 ώρες πριν, freelove είπε Για αυτό παίρνεις ρίσκο και τα βάζεις wirexapp.com με 12% καί τά χρήματα ελεύθερα. Με τέτοιο % αξίζει το ρίσκο σε σύγκριση Με όλα τα υπόλοιπα επενδυτικά προϊόντα ειπαμε, ο τζογαδορος ρισκαρει αλλα οχι κι ετσι. Συγκρινεται η Εθνικη με αυτο το... wirexapp.com? Πρεπει να ειναι κανεις πολυ γενναιος για να εμπιστευτει τα χρηματα του σε ενα ταδε.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Φίλος οικομονολόγος τον οποίο ρώτησα αν κάνω κουταμάρα που πουλάω ένα μικρό διαμέρισμα με καλή απόδοση (γύρω στο 5% μετά φόρων), μου είπε καλά κάνεις γιατί τα ομόλογα της Πειραιώς έχουν 6% κουπόνι. Όπως μου το 'πε, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι η καλύτερη επενδυτική επιλογή αυτή τη στιγμή. Στο site της Πειραιώς έχει ένα κατεβατό από ομόλογα. Μήπως όμως δεν έχει δίκιο; Τι ομόλογα είναι αυτά, 10ετή με ετήσια πληρωμή; Είναι Tier1 ή 2 και είναι συγκρίσιμο το ρίσκο της επένδυσης; Επεξ/σία 10 Μαρτίου από Balrog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 51 λεπτά πριν, Balrog είπε Φίλος οικομονολόγος τον οποίο ρώτησα αν κάνω κουταμάρα που πουλάω ένα μικρό διαμέρισμα με καλή απόδοση (γύρω στο 5% μετά φόρων), μου είπε καλά κάνεις γιατί τα ομόλογα της Πειραιώς έχουν 6% κουπόνι. Όπως μου το 'πε, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι η καλύτερη επενδυτική επιλογή αυτή τη στιγμή. Στο site της Πειραιώς έχει ένα κατεβατό από ομόλογα. Μήπως όμως δεν έχει δίκιο; Τι ομόλογα είναι αυτά, 10ετή με ετήσια πληρωμή; Είναι Tier1 ή 2 και είναι συγκρίσιμο το ρίσκο της επένδυσης; δυστυχως απο τις τραπεζες δεν βγαζεις ακρη. δεν μπορεις να καταλαβεις τι κερδιζεις καθε χρονο κανουν τα παντα για να δωσουν μπερδεμενα στοιχεια ενω και οι υπαλληλοι ειναι ασχετοι. Επισης οι προμηθειες πολυ μεγαλες ...2% ο μπαμπας μου ειχε το smart plan (πειραιως +nn)... μετα τον θανατο του το κληρονομησα. αυτο απ οτι ειδα ειναι ομολογο goldman sachs high yield bond. Τωρα εχουν νεα προγραμματα. Πιο καλο ειναι να τα επενδυσει απευθειας σε broker του εξωτερικου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freelove Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 5 ώρες πριν, dasos2024 είπε ειπαμε, ο τζογαδορος ρισκαρει αλλα οχι κι ετσι. Συγκρινεται η Εθνικη με αυτο το... wirexapp.com? Πρεπει να ειναι κανεις πολυ γενναιος για να εμπιστευτει τα χρηματα του σε ενα ταδε.com Αν βρεις άλλο προϊόν που νά σού δίνει 12% καί ελεύθερα τά χρήματα που είναι από το 2014 ήδη 10 χρόνια. Τούς προτιμώ από ομόλογα εθνική και κάθε ελληνικής τράπεζας Με επιτόκιο για κλάμα. Ψάξε πρώτα την wirex Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 10 Μαρτίου Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 7 minutes ago, freelove said: Αν βρεις άλλο προϊόν που νά σού δίνει 12% καί ελεύθερα τά χρήματα που είναι από το 2014 ήδη 10 χρόνια. Τούς προτιμώ από ομόλογα εθνική και κάθε ελληνικής τράπεζας Με επιτόκιο για κλάμα. Ψάξε πρώτα την wirex Περίπου 9% είναι η απόδοση του ΟΠΑΠ, ου το λες και χίλιες φορές πιο ασφαλές (και ναι, μετοχές σαν του ΟΠΑΠ όπου το κόστους τους συμβαδίζει με το μέρισμα, είναι καθαρός τζόγος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 11 Μαρτίου Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 20 ώρες πριν, Balrog είπε Φίλος οικομονολόγος τον οποίο ρώτησα αν κάνω κουταμάρα που πουλάω ένα μικρό διαμέρισμα με καλή απόδοση (γύρω στο 5% μετά φόρων), μου είπε καλά κάνεις γιατί τα ομόλογα της Πειραιώς έχουν 6% κουπόνι. Όπως μου το 'πε, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι η καλύτερη επενδυτική επιλογή αυτή τη στιγμή. Στο site της Πειραιώς έχει ένα κατεβατό από ομόλογα. Μήπως όμως δεν έχει δίκιο; Τι ομόλογα είναι αυτά, 10ετή με ετήσια πληρωμή; Είναι Tier1 ή 2 και είναι συγκρίσιμο το ρίσκο της επένδυσης; Ειναι δυο πολυ διαφορετικες επενδυσεις.(γενικα ειναι καλο να εχεις διαφορετικες επενδυσεις ταυτοχρονα γιατι σε καθε χρονικη στιγμη καποια αποδιδει λιγοτερο ή περισσοτερο). Επισης οταν λεμε ομολογο,ειναι μια λεξη,αλλα τι ορους εχει,ειναι callable,ειναι perpetual,ειναι junior,καθε ενα εχει αλλο προφιλ ρισκου.Καποτε ειχα παρει επενδυτικο προιον τραπεζα Κυπρου οπου το μισο ηταν καταθεση και το αλλο μισο ομολογο,το δευτερο μισο εγινε ατμος. 23 ώρες πριν, Skrobo είπε Επίσης κανένας δεν έχασε σε επενδύσεις Χρυσού Αυτο ισχυε την εποχη οπου η Ελλαδα ειχε δραχμη και καθε αποταμιευση γινοταν σε χρυσο (ή ακινητα).Τοτε δεν υπηρχε τροπος να βγεις χαμενος γιατι το νομισμα ηταν φουλ πληθωριστικο και εχανε αξια για πλακα. Σημερα ο χρυσος ειναι περισσοτερο επενδυση σταθεροτητας και διαφοροποιησης παρα υπεραξιων. Aν πχ αγορασες το 2012 και πουλησες το 2016,εχασες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis54 Δημοσ. 11 Μαρτίου Share Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 11 Μαρτίου από panagiotis54 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου Share Δημοσ. 12 Μαρτίου Στις 10/3/2024 στις 8:31 ΜΜ, freelove είπε Αν βρεις άλλο προϊόν που νά σού δίνει 12% καί ελεύθερα τά χρήματα που είναι από το 2014 ήδη 10 χρόνια. Τούς προτιμώ από ομόλογα εθνική και κάθε ελληνικής τράπεζας Με επιτόκιο για κλάμα. Ψάξε πρώτα την wirex μα δεν ειπα οτι οτι το επιτοκιο ειναι μικρο, για την αξιοπιστια μιλησα. Δε θα εβαζα τιποτα σε ενα ταδε.com ακομα κι αν εδινε 112% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 12 Μαρτίου Share Δημοσ. 12 Μαρτίου Πράγματι είναι διαφορετικές επενδύσεις και πολύ σωστά πρέπει να υπάρχει diversification, άρα χρειάζονται και τα δύο είδη. Πάντως έβαλα κάτω στο Excel τα νούμερα και βλέπω ότι δεν συμφέρει τόσο το ομόλογο. Δηλαδή στο ομόλογο δίνεις το αρχικό ποσό το οποίο το παίρνεις πίσω μετά από 5 ή 10 χρόνια. Τότε όμως θα είναι σαν να παίρνεις αρκετά λιγότερα λόγω πληθωρισμού, ο οποίος φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Στο ακίνητο από την άλλη δεν ξέρεις πού θα βρίσκεται η αγορά όταν θα χρειαστεί να πουλήσεις, ενώ χάνει κι αυτό αξία καθώς παλιώνει. Παρ' όλα αυτά, μέχρι στιγμής η αγορά και εδώ και στο εξωτερικό έχει αυξητικές τάσεις, οπότε μάλλον συμβαδίζει ή και ξεπερνάει τον πληθωρισμό. Αλλά και μόνο τις περιοδικές εισπράξεις να εξετάσει κανείς, δηλ. τα νοίκια σε σύγκριση με τις καταβολές του ομολόγου, τα νούμερα που προκύπτουν στην δική μου περίπτωση είναι αρκετά κοντά. Έκανα ένα παράδειγμα για 10 χρόνια διάρκεια, με 3% σταθερό πληθωρισμό, 6% καθαρό κουπόνι ετήσιο και με το καθαρό νοίκι να αναπροσαρμόζεται 2% ανά έτος και να καταβάλλεται κάθε μήνα και μου βγαίνουν περίπου τα ίδια αποτελέσματα. Καταλήγω ότι με 5% μπορεί να θεωρηθεί επενδυτικό ένα ακίνητο, ίσως και με λιγότερο αν δεν προβλέπεται ιδιαίτερη συντήρηση. Βέβαια, όλα είναι τελείως φλου σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου Share Δημοσ. 13 Μαρτίου Το ακινητο εχει φθορες, ασφαλειες, ενφια κλπ. Το ομολογο κουρευεται(βλ. Βενιζελος) Αν ο πληθωρισμος μεινει οπως λες, τοτε θα ανεβουν τα επιτοκια καταθεσεων. Και θα πανηγυρισουν οσοι εχουν στεγαστικο με σταθερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 13 Μαρτίου Share Δημοσ. 13 Μαρτίου Για αποταμίευση, ανάμεσα σε Revolut που δίνει 3,94% για USD και στο Kraken που δίνει 5,75% για USD, που θα πηγαίνατε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 14 Μαρτίου Share Δημοσ. 14 Μαρτίου @ Μα εδώ ο κόσμος διαμαρτύρεται που τα επιτόκια καταθέσεων δεν ανεβαίνουν παρά τον πληθωρισμό, και το αποδίδουν σε καρτέλ των τραπεζών. Εξαρτάται το ακίνητο. Μια θέση στάθμευσης ας πούμε δεν έχει συντήρηση. Ένα σπίτι σχετικά καινούργιο επίσης θα κάνει πολλά χρόνια να βγάλει κάτι σοβαρό. @ Το επιτόκιο της Revolut (και φαντάζομαι και το άλλο) είναι αυτά που έχουν ρίσκο μέσα για αυτό είναι σχετικά υψηλά. Σε αυτή την περίπτωση δεν αξίζει να κάνεις εκεί την αποταμίευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Balrog είπε @ Μα εδώ ο κόσμος διαμαρτύρεται που τα επιτόκια καταθέσεων δεν ανεβαίνουν παρά τον πληθωρισμό, και το αποδίδουν σε καρτέλ των τραπεζών. Aν παγιωθει ο πληθωρισμος και μια σταθερα αυξητικη πορεια, θα ανεβουν τα επιτοκια αναγκαστικα. Με τη δραχμη τη δεκαετια του '90 το επιτοκιο του απλου ταμιευτηριου ηταν 15-20%, θελει πολυ δρομο ακομα για να φτασουμε σε αυτα τα επιπεδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα