Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα το νόημα είναι τώρα που είναι κάτω να βάλεις όσα περισσότερα γίνεται, όχι να απέχεις!

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, Doubt said:

Έχεις εσύ κάρτα Τ212; δεν βλέπω κάπου επιλογή στην εφαρμογή για έκδοση της.

10 hours ago, Neptu said:

ναι, την έχω εδώ και καιρό. από πέρυσι. Και μάλιστα έδινε επιστροφή 1,5% σε κάθε αγορά μέχρι τέλους του 2024. Τώρα πήγε στο 0,5%.

Μου έχει να επιλέξω και φυσική αν θέλω.

Έχει το εικονίδιο στο κάτω μέρος. Εκτός αν έχουν κάνει καμια βλακεία και δεν είναι για όλους. και τις δίνουν σιγά σιγά. Στην trade rebublic νομίζω ήταν έτσι

ψίχουλα αλλά δεν έχει σημασία. Έστω κι αυτά. Από την κοροϊδία των ελληνικών με το 0%, καλύτερα

Προσωπικά προτιμώ την payzy, την χρησιμοποιώ για σχεδόν όλα μου τα έξοδα όχι αποταμίευση. Έχει επιστροφή 1% και περνάει αυτόματα στο αφορολόγητο χωρίς κόστος φόρτισης top up.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Errik είπε

Μα το νόημα είναι τώρα που είναι κάτω να βάλεις όσα περισσότερα γίνεται, όχι να απέχεις!

Όταν πρώτο ακούσαμε για δασμούς έπρεπε να τα πουλήσουμε όλα και να αγοράζαμε τώρα που πέφτει σταδιακά αλλά…

Στην χασούρα δεν βγαίνεις είναι κανόνας αυτός, τώρα είμαι -10% στα λεφτά μου (-2.150€) το ETF -13% είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά ότι μπορεί να πάει και -30%

Συνεχίζω να αγοράζω προχτές έβαλα 250€, και κάθε μήνα 250€ και βλέπουμε..

• Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, Raylan said:

Όταν πρώτο ακούσαμε για δασμούς έπρεπε να τα πουλήσουμε όλα και να αγοράζαμε τώρα που πέφτει σταδιακά αλλά…

Στην χασούρα δεν βγαίνεις είναι κανόνας αυτός, τώρα είμαι -10% στα λεφτά μου (-2.150€) το ETF -13% είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά ότι μπορεί να πάει και -30%

και πολύ καλά κάνεις. Στα deep αγοράζεις ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, Raylan said:

Εδώ είναι που θα λειτουργούσε η δικλείδα ασφαλείας (stop loss σε πχ -5%).
Και μετά ξανααγοράζεις.
Προσωπικά είδα ότι πάει για χοντρή μαλακία στα 104,5€ (τιμή vuaa στην revolut, περίπου στο -6,5%), αλλά είχα ξεχάσει ότι έληξε το stop loss και βγήκα χειροκίνητα την επομένη (μέγα λάθος) στα 102,κάτι. Ξαναμπήκα στα 99,5.
Βέβαια, νομίζω ότι αυτό (για όποιον δεν είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας) επιφέρει φόρο υπεραξίας (ακόμα και αν δεν βγήκαν τα χρήματα από τον επενδυτικό λογαριασμό).

Κατάρες άπειρες στους χαζούς που βγάλαν τους πιο χαζούς στο "μούρικα"!

Edit : Υπάρχει κάποια πλατφόρμα που να δίνει δυναμικό stop-loss; Γιατί το στατικό της Revolut δεν βολεύει (πχ να μπαίνει εύρος μέγιστης απώλειας πριν ενεργοποιηθεί, δεν ψάχνω λύσεις όπως τα "ασφάλιστρα"/put option, γιατί ούτε αυτά είναι δυναμικά).

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1
Δημοσ.
50 minutes ago, Raylan said:

Ωραίος ο παίχτης, εγώ εγώ βάλει 22.000€ και είμαι -10% (-2150€) καλά θα πάει αυτό.

Κάθε 10 του μήνα συνεχίζω και βάζω 250€

-4800  προς το παρόν, ετοιμάζομαι για αγορές όμως 😄

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

11111111111.jpeg.3e4fc4260edb46ef17c17b08b90d1b0b.jpeg

just for the memes, δεν θα ανησυχουσα ιδιαιτερα αν αγοραζετε μονο etfs....καποιοι αλλοι απο μας απο την αλλη, εχουμε κανει την μ@λ....και αγοραζουμε και αμερικανικες μετοχες

• Like 2
  • Haha 9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, armagedwnn είπε

Προσωπικά προτιμώ την payzy, την χρησιμοποιώ για σχεδόν όλα μου τα έξοδα όχι αποταμίευση. Έχει επιστροφή 1% και περνάει αυτόματα στο αφορολόγητο χωρίς κόστος φόρτισης top up.

Καλά κι εγώ φανατικός της payzy αλλά βόλεψε τότε το 1.5% της t212. Πλέον δε τη χρησιμοποιώ. Αλλά αν για κάποιο λόγο δε θέλω να χρησιμοποιήσω ελληνική κάρτα (υπάρχουν λόγοι) θα την προτιμήσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Με βαση τον 4099/2012 , παρ 5 άρθρο 103, οχι

Δηλώνονται στον κωδικό 659 .

Εγώ τα δηλώνω εδώ και 2 χρόνια και δεν εχω κανένα θέμα μεχρι στιγμής. ουτε εχω κληθεί να πληρώσω επιπλέον φορο. Τώρα τι θα γινει στο μέλλον δεν ξερω. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα UCITS θα αρχισουν να φορολογούνται και στην Ελλάδα σχετικά σύντομα

Υποψιν οτι επειδή η TR ειναι ας πουμε κανονική τράπεζα, οι σχετικοί τόκοι του καταθετικού προιόντος της θα πρέπει να δηλωθούν ως τόκοι απο τράπεζα εξωτερικου στην φορολογική μας δήλωση και  να φορολογηθούν με 15%

Προσοχή με τις Γερμανικές τράπεζες. Στέλνουν στοιχεία στην ΑΑΔΕ στεγνα... 

Θα υποθέσω ότι σε ACC UCITS ETFs δε χρειάζεται να δηλώσεις κάτι μέχρι τα χρήματα να επιστρέψουν Ελλάδα, σωστά;

Περί TR, υπάρχει καλύτερη επιλογή; Δε με νοιάζει να πληρώνω τους φόρους που μου αναλογούν. Δε χρησιμοποιώ TR για να παρακάμψω τη φορολογία, αλλά για να έχω ένα αξιοπρεπές επιτόκιο.

Επεξ/σία από BLiTzER
Δημοσ.
2 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Έχω και χρησιμοποιώ κάργα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BLiTzER είπε

Θα υποθέσω ότι σε ACC UCITS ETFs δε χρειάζεται να δηλώσεις κάτι μέχρι τα χρήματα να επιστρέψουν Ελλάδα, σωστά;

Περί TR, υπάρχει καλύτερη επιλογή; Δε με νοιάζει να πληρώνω τους φόρους που μου αναλογούν. Δε χρησιμοποιώ TR για να παρακάμψω τη φορολογία, αλλά για να έχω ένα αξιοπρεπές επιτόκιο.

Πρέπει καθε χρονο να δηλώνεις τα ποσά που επενδύεις στον κωδικό 743. Πχ αν περσι επενδυσες 1000 ευρώ θα πρέπει να βάλεις το σχετικο ποσο στον κωδικό  743 στην φετινή σου δήλωση κοκ.  Σε αντιθετη περιπτωση αν πχ σε 10 χρόνια θελεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα ένα σχετικά μεγαλούτσικο ποσό θα πρέπει να το δικαιολογήσεις στην εφορία και δεν θα ειναι εύκολο. 

Επισης ο επενδυτικος λογαριασμός θα πρέπει να δηλωθεί στον 029  (Η χώρα προέλευσης). ΠΧ αν εχουμε λογαριασμο στην Degiro θα πρέπει να δηλώσουμε στον 029 οτι εχουμε χρηματοοικονομικά προιόντα αλλοδαπης και σαν χώρα να μπει η Ολλανδια. Για ΙΒΚR η Ιρλανδια. για TR η Γερμανια κλπ

Εγώ χρησιμοποιώ την Revolut ομως για λόγους που σχετιζονται με την δουλεια μου εχω premiun συνδρομή και σύντομα θα την γυρισω σε metal οπότε εχω υψηλότερα επιτόκια. To Flexible saving της Revo επενδυει σε money market fund της Blackrock με ελάχιστο ρισκο , ειναι UCITS και επειδή εχει ελληνικό KID, οι τόκοι του δεν φορολογούνται. Δεν μπορώ ομως να σε συμβουλέψω κάτι γιατί η κάθε περιπτωση είναι διαφορετική (οπως και το ποσοστό ρισκου που μπορεί ο καθένας μας να αναλάβει)

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Και μένα ο δικός μου μου είπε να δηλώνω τα μερίσματα μόνο. Ειλικρινά δε ξέρω τι είναι σωστό και τι κουστούμι μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...