BLiTzER Δημοσ. Παρασκευή στις 10:09 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:09 πμ 14 λεπτά πριν, kogba είπε Δεν πρότεινα κάτι διαφορετικό, απλά να μην είμαστε σίγουροι και απόλυτοι για τίποτα. Το έγραψα. Και εγώ έχω στόχους, κοντινούς και μακρινούς. Τι θα καταφέρω και αν είμαι υγιής και ζωντανός, δεν το ξέρω. Δε διαφωνώ, αυτό είναι δεδομένο, κανείς δεν ξέρει. Αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε ή να επηρεάσουμε, οπότε δεν έχει κάποιο νόημα.
Speculoos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 πμ Tα ETF και τα index funds είναι η επενδυτική επιλογή για κάποιον που έχει λεφτά στην άκρη και δε θέλει να τα βάλει σε έναν κλειστό λογαριασμό, δε θέλει να ασχοληθεί με την αγορά ακινήτων και δεν έχει το χρόνο και την όρεξη να κυνηγάει μετοχές και δείκτες χρηματιστηρίων. Το κλειδί σε όλο αυτό είναι "λεφτά στην άκρη". Kαλά τα βιντεάκια του στυλ "έβαζα στην άκρη 100 ευρώ τον μήνα και 5 χρόνια μετά έχω 1 εκατομμύριο" ή οι FIRE στρατηγικές αλλά αυτό το κάνεις όταν έχεις εξασφαλίσει ένα μαξιλάρι ασφάλειας, κάποια λεφτά στα οποία θα μπορέσεις να τρέξεις σε περίπτωση ανάγκης. Oτιδήποτε άλλο έχει μεγάλο ρίσκο, δεν είναι δρόμος για εύκολα λεφτά. Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα εύκολα λεφτά με τέτοιες επενδύσεις έρχονται όταν έχεις ήδη πολλά λεφτά, you need money to make money. Από youtubers προτιμώ να ακολουθώ πιο down to earth creators και κυρίως EU based όπως ο Αngelo Colombo και ο Tom Crosshil. 8
Doubt Δημοσ. Παρασκευή στις 12:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:17 μμ 17 ώρες πριν, Neptu είπε για το πακέτο metal. Αλλιώς για το απλό 0,8% Μου έστειλε και η vivid, από 1% πάει στο 0,5% (για το free) Υπάρχει και το (αξιόπιστο δείχνει) kraken pro με επιλογή allocate funds σε flexible με άμεση αποδέσμευση και με προειδοποίηση 30 ημερών. Το flexible σε € είναι στο 3,5% που πλέον είναι πολύ ελκυστικό. Δεν αποκλείεται βέβαια να το μειώσουν προσεχώς.
Fan Δημοσ. Σάββατο στις 08:47 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:47 πμ 20 ώρες πριν, Doubt είπε Υπάρχει και το (αξιόπιστο δείχνει) kraken pro με επιλογή allocate funds σε flexible με άμεση αποδέσμευση και με προειδοποίηση 30 ημερών. Το flexible σε € είναι στο 3,5% που πλέον είναι πολύ ελκυστικό. Δεν αποκλείεται βέβαια να το μειώσουν προσεχώς. Έχουμε μιλήσει για το Kraken εδώ και καιρό. Ίσως το πιο αξιόπιστο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Βέβαια 3,5% σε ανταλλακτήριο δεν είναι και πολύ ψηλό. Χτες, στο ετήσιο των εντόκων το επιτόκιο έπεσε στο 2,15% δεν μπορώ να φανταστώ πόσο θα πέσουν οι προθεσμιακές στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι. 1
spH3RiCal Δημοσ. Σάββατο στις 08:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:08 μμ Τα έγγραφα που ζηταει η trading212 για το ανοιγμα του λογαριασμου πρεπει να ειναι μετεφρασμενα η δεχεται και στα ελληνικα?
gbras Δημοσ. Σάββατο στις 09:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:43 μμ Trade Republic δινει 2.5% και εχει την ασφαλεια της τραπεζας...
amorealex Δημοσ. Κυριακή στις 10:21 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:21 πμ 14 hours ago, spH3RiCal said: Τα έγγραφα που ζηταει η trading212 για το ανοιγμα του λογαριασμου πρεπει να ειναι μετεφρασμενα η δεχεται και στα ελληνικα? Δέχεται και Ελληνικά. 1
-yorgi- Δημοσ. Κυριακή στις 10:42 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:42 πμ Στις 7/3/2025 στις 9:31 ΠΜ, prometheas είπε Υπαρχουν και καλά UCITS με μερισματική απόδοση 5-6% ακόμα και στα δύσκολα χρόνια. Ψαχτείτε. Δεν ειναι ολος ο κόσμος το VUAA επειδή το προωθούν οι αχρηστοι YouTubers.. Ποια είναι αυτά ? Btw έχει μήπως κάποιος ασχοληθεί με ETFs μέσω Eurobank Trader ?
Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 01:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:19 μμ Απλά από περιέργεια και για κουβέντα, Είμαι ο μόνος που παίζει με vusa και όχι vuaa? Η διαφορά των 2 είναι ότι το vusa δίνει μέρισμα. Και η απορία μου είναι, όσοι επιλέγετε vuaa το κάνετε επειδή ξέρετε τι κάνετε ή απλά επειδή όλοι στο youtube μιλάνε για vuaa οπότε ακολουθείτε τυφλά... Δεν υπονοώ ότι η δική μου επιλογή είναι σωστή, που δεν υπάρχει σωστή, είναι ανάλογα τι σκοπούς έχει ο καθένας
NT1G Δημοσ. Κυριακή στις 01:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:53 μμ 29 λεπτά πριν, Neptu είπε Απλά από περιέργεια και για κουβέντα, Είμαι ο μόνος που παίζει με vusa και όχι vuaa? Η διαφορά των 2 είναι ότι το vusa δίνει μέρισμα. Και η απορία μου είναι, όσοι επιλέγετε vuaa το κάνετε επειδή ξέρετε τι κάνετε ή απλά επειδή όλοι στο youtube μιλάνε για vuaa οπότε ακολουθείτε τυφλά... Δεν υπονοώ ότι η δική μου επιλογή είναι σωστή, που δεν υπάρχει σωστή, είναι ανάλογα τι σκοπούς έχει ο καθένας Το vuaa είναι που ακολουθεί το s&p 500 και είναι το δεύτερο ( ; ) μεγαλύτερο σε επενδυμένα λεφτά. Τι διαφορά να έχει αυτό σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παρόμοια και να έχει πρόβλημα;
Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 03:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:29 μμ 1 ώρα πριν, NT1G είπε Το vuaa είναι που ακολουθεί το s&p 500 και είναι το δεύτερο ( ; ) μεγαλύτερο σε επενδυμένα λεφτά. Τι διαφορά να έχει αυτό σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παρόμοια και να έχει πρόβλημα; μα δεν είπα ότι έχει πρόβλημα. Το ίδιο είναι, άλλο ρωτάω. Αυτό που δείχνεις στο γράφημα σαν 2ο είναι το vusa, το vuaa είναι το 4ο. Όλοι προωθούν το vuaa όπως έγραψε κι ένας φίλος πιο πάνω. Όσοι το επιλέγουν ξέρουν γιατί ή απλά ακούσαν για vuaa και αφού το λέει ο τάδε γιουτουμπερ βουρ....; δεν υποννοώ ότι είναι λάθος κίνηση. Τον τρόπο που κάνει ο καθένας τις επιλογές του σχολιάζω. Διότι έχω δει από συζητήσεις, πολλοί να έχουν την λογική ότι αφού το είπε ή το κάνει ο τάδε.. τέλος, θα το κάνουμε κι εμείς κι ας μη ξέρουμε τι κάνουμε. 1
Dr_Pepper Δημοσ. Κυριακή στις 03:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:30 μμ Στις 1/3/2024 στις 9:05 ΜΜ, suruklemes είπε εχω ένα μικροποσό στην τράπεζα και το έχω και κάθεται σε έναν λογαριασμό. λιγο εψαξα να δω που θα μπορουσα να τοποθετήσω τα χρήματα αυτά χωρίς ρισκο, για να έχουν μια επιστροφή. Οι τράπεζες δίνουν περίπου 1.5% επιτοκιο και αυτά πάντα με διάφορες κρατήσεις, ανευ ουσίας δηλαδή. Έχει κανείς καμιά λαμπρή ιδέα; (όχι δεν θέλω λαμπο απο τα κρύπτο) (όχι δεν έχω 6ψήφια κατάθεση) 1 χρόνο μετά τελικά τα άφησες να κάθονται η τα αβγάτισες; πόσο %? με τι τρόπο?
somt Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ doom scenario σκέφτομαι μηπως τοσο hype στο youtube θα μπορουσε να ειναι συνεννοημένο και "τεχνητο" για να μπουν πολλοι και να ανεβάσουν το δείκτη λεγε λεγε συνέχεια vuaa, θα βαζει ο κόσμος λιγο λίγο και καποια στιγμη μετά από 5-10 χρόνια, συνεννοημένοι ρευστοποιούν όλοι μαζι και γεια σας 1
NT1G Δημοσ. Κυριακή στις 04:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:21 μμ Οι 25 μετοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό στο vuaa-vusa είναι αυτές. Αν κάνουν pump και dump έστω και σε βάθος 10ετίας, σε αυτές μπράβο τους.
panagiotis54 Δημοσ. Κυριακή στις 04:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:26 μμ δεν ειναι doom senario, απλα δεν ξερεις ακομα καλα τι παιζει...καλο ειναι να ψαξεις αν μπορει να ισχυσει ποτε κατι τετοιο και γιατι οχι. οι περισσοτεροι προτιμουν accumulating γιατι τα μερισματα ειναι τρομερα μικρα ποσα που δεν κανουν καποια ιδιαιτερη διαφορα στο οτιδηποτε, αν θες μερισμα απλα στην επομενη κατεθεση που θα κανεις για να παρεις vuaa μην βαλεις 100 ευρω αν βαζεις 100 ευρω αλλα βαλε 99 ευρω. ναι δεν εχει νοημα... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα