thermaikos4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 16 ώρες πριν, vagos789 είπε H trading212 εχει εδρα Κυπρο,φτιαγμενη απο κατι ρωσους,και βγαζει λεφτα λεει απο CFDs γιατι δεν χρεωνει προμηθειες (δηλαδη εχει ενα μη βιωσιμο πλανο) Ειναι πολλα τα red flags για να εχει καποιος εκει σοβαρα λεφτα 1) η εταιρεια ειναι.. φτιαγμενη απο Βουλγαρους, 2) εχει εδρα αναλογα την εταιρεια που εχει πελατες(Βουλγαρια, Ηνωμενο Βασιλειο, Κυπρο, Αυστραλια και Γερμανια) αρα εχει και τις αντιστοιχες εποπτευομενες αρχες. Η Κυπρος ειναι εδρα σχεδον ολων αυτων των εταιρειων(βλεπε etoro) λογω της φορολογιας. 3) λεφτα μπορει να βγαλει απο πολλους τροπους, οπως τα spreads 4) ειναι εταιρεια εικοσι χρονων και εχει εκατομμυρια πελατες. 2
leonhonda Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 1 hour ago, BLiTzER said: Yep. Δεν πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας? Έτσι διαβάζω στα faq
thermaikos4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, leonhonda είπε Έτσι διαβάζω στα faq λαθος faq διαβαζεις. Ειναι ξεκαθαρο στο who can open an account https://traderepublic.com/en-gr 1
BLiTzER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, leonhonda είπε Δεν πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας? Έτσι διαβάζω στα faq Σαν Ευρωπαίος πολίτης έχεις δικαίωμα να ανοίξεις λογαριασμό οπουδήποτε στην ΕΕ, όσο γνωρίζω. Επίσης το έχω κάνει και έχω λάβει ήδη την πρώτη δόση του επιτοκίου (πληρώνεται στο τέλος κάθε μήνα), οπότε ό,τι γράφω το γράφω εκ πείρας. Δε βασίζομαι μόνο σε "άκουσα, διάβασα". You are welcome. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από BLiTzER 1
afentiko Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, ZoReN είπε Το παρατήρησα τώρα που το ανέφερες. Στην ΙΒ έχω μόνο το VWCE στο οποίο πληρώνω fees 1.9 ευρώ. Το αγοράζω από την Γερμανία το συγκεκριμένο. Μπήκα από περιέργεια να δω τα fess για το VUAA στη Ιταλία και είναι 3.25 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις βάζω market order 100 ευρώ. Τα fees που τελικά πληρώνεις έχουν να κάνουν από το πιο χρηματιστήριο αγοράζεις? VWCE αγοράζω και εγώ από IBKR κάθε μήνα και μάλιστα γύρω στα 400€ τη φορά , αλλά τα fees μου είναι 1.25 κάθε φορά. Γιατί σου βγαίνει τόσο εσένα; Γιατί κάνεις market order επίσης; Να κάνεις limit order, ίσως παίζει αυτό ρόλο.
ideal09 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, BLiTzER είπε Καλημέρα. Εγώ έχω μεταφέρει τα μετρητά μου σε online τράπεζα του εξωτερικού από τον προηγούμενο μήνα, και έκλεισα τους ελληνικούς λογαριασμούς με τα αστεία benefits. Εκτός της μισθοδοσίας. Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι 100% αξιόπιστη, όσο μπορεί να είναι μια τράπεζα δηλαδή, με μεγάλες "πλάτες", και εδρεύει σε σοβαρή δυτική χώρα. Αποδίδει το επιτόκιο της ECB (3% ετησίως μέχρι πριν λίγες μέρες, τώρα έπεσε στο 2,75%) και πληρώνεται κάθε μήνα. Το επιτόκιο που είχα στον ελληνικό καταθετικό λογαριασμό μου ήταν 0,03%. 🤣 Όποιος ενδιαφέρεται του στέλνω referral link μέσω πμ, ώστε να λάβουμε και οι 2 ένα μικρό bonus, αφού κάνει τη μελέτη του πρώτα φυσικά. * Το παρόν δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή, προφανώς, αλλά είναι αυτό που ακολουθώ εγώ. Έχω διαβάσει τα χειρότερα για το support της πάντως. Και το επιτόκιο έχει πάρει τον κατήφορο επίσης. Έχεις βγάλει report για να δηλώσεις τους τόκους στην εφορία;
BLiTzER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, ideal09 είπε Έχω διαβάσει τα χειρότερα για το support της πάντως. Και το επιτόκιο έχει πάρει τον κατήφορο επίσης. Έχεις βγάλει report για να δηλώσεις τους τόκους στην εφορία; Έχω ακούσει κι εγώ άσχημα σχόλια για το support, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι έκανε τρελό scale τελευταία και είναι αναμενόμενο. Επίσης δεν το έχω χρειαστεί και δε σκοπεύω, οπότε προς το παρόν δε με απασχολεί. Θέλω απλά να λαμβάνω ένα αξιόλογο ποσό για τα χρήματά μου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Το επιτόκιο είναι θέμα ECB. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δηλώσω οτιδήποτε μέχρι να τα μεταφέρω ξανά Ελλάδα, σωστά; Δεν το έχω ψάξει, για να είμαι ειλικρινής. Πάει στην επόμενη φορολογική δήλωση έτσι κι αλλιώς.
JcD Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Καλησπέρα παιδιά, αν ξέρει κάποιος να απαντήσει διότι είμαι καινούργιος στα ETF, πήρα μιά 90αριά από τις sxr8 με την freedom24 και για να μην έχω όλα τα χρήματα μου σε μια πλατφόρμα, και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη, θέλω να πάρω άλλες τόσες σε κάποια άλλη, έφτιαξα λογαριασμό χθες στην interactive brokers και η ερώτηση μου είναι χαζή μάλλον, είναι οι ίδιες αφορολόγητες για την ευρώπη μετοχές παντού οι sxr8 ή υπάρχουν διαφορές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ZoReN Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 8 hours ago, afentiko said: VWCE αγοράζω και εγώ από IBKR κάθε μήνα και μάλιστα γύρω στα 400€ τη φορά , αλλά τα fees μου είναι 1.25 κάθε φορά. Γιατί σου βγαίνει τόσο εσένα; Γιατί κάνεις market order επίσης; Να κάνεις limit order, ίσως παίζει αυτό ρόλο. Δεν έχω αγοράσει έτσι και μπήκα τώρα να το δω. Στο limit price βάζω την τιμή του etf, στο qty βάζω σε ευρώ το ποσό που θέλω να βάλω πχ 400 ευρώ. Στο preview πάλι μου δίνει total 401,9 ευρώ. Το pricing plan που έχω το έχω tiered.
afentiko Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, ZoReN είπε Δεν έχω αγοράσει έτσι και μπήκα τώρα να το δω. Στο limit price βάζω την τιμή του etf, στο qty βάζω σε ευρώ το ποσό που θέλω να βάλω πχ 400 ευρώ. Στο preview πάλι μου δίνει total 401,9 ευρώ. Το pricing plan που έχω το έχω tiered. Ίσως παίζει ρόλο που αγοράζεις με ποσό και όχι με "κομμάτια", δλδ αγοράζεις 400 ευρώ που βγαίνουν 3,κάτι κομμάτια του etf. Δε ξέρω τι να πω. ντάξει δεν είναι και κάποια deal breaker διαφορά 1
afentiko Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 39 λεπτά πριν, milos_ είπε ETF μέσω revolute έχει ασχοληθεί κανείς? Τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις; Από όλες τις πλατφόρμες τα ίδια ETF αγοράζεις , τις ίδιες πορείες θα έχουν, οι διαφορές είναι στις προμήθειες που κρατάει κάθε πλατφόρμα και θέματα αξιοπιστίας της πλατφόρμας. 1
milos_ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 37 λεπτά πριν, afentiko είπε Τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις; Από όλες τις πλατφόρμες τα ίδια ETF αγοράζεις , τις ίδιες πορείες θα έχουν, οι διαφορές είναι στις προμήθειες που κρατάει κάθε πλατφόρμα και θέματα αξιοπιστίας της πλατφόρμας. έστω σε περίπτωση που κλεισει η revolute τα etf Τι απογίνονται?
dhmak Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Η Revolut υπάρχει κάποια χρόνια και τις τελευταίες ημέρες διαφημίζεται και στα κανάλια, οπότε πιθανότερο μου φαίνεται, αν είναι να κλείσει, να κλείσει κάποια παρόμοια, παρά η revolut. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από dhmak 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα