ThymiosPaP Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 23 ώρες πριν, The_Judas είπε απλα για να μοιρασω το ρισκο μην τα εχω ολα σε tradind212... τι ειχες βαλει στο optimum; χαμηλο ρισκο; ειναι για short term ή για περισσοτερο χρονικο διαστημα; Μεσαίο ρίσκο, τα κράτησα τρία χρόνια. Πήγε καλά γιατι στο τέλος συνέπεσε με την άνοδο του ΧΑΑ, τα τράβηξα για άλλη μορφή επένδυσης. Απλά να εχεις υποψη σου ότι εχει fee 10% στα κέρδη, τα ετήσια είναι σχετικά χαμηλά 1
jimarass26 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Η Πειραιώς ΑΧΕΠΥ ειναι η Νο1 χρηματιστηριακή στην Ελλάδα. Ωστόσο βλέπω πως δεν έχει 2-factor-authentication στην προσβαση της πλατφόρμας. Ειναι οκ αυτό;
Fan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Τα έντοκα τριμήνου έπεσαν τον Ιανουάριο στο ντροπιαστικό 2,37% από 2,82% τον προηγούμενο μήνα. Έτσι όπως πάει δεν νομίζω ότι θα έχει μέλλον αυτή η επένδυση πλέον.
messinia3 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, Fan είπε Τα έντοκα τριμήνου έπεσαν τον Ιανουάριο στο ντροπιαστικό 2,37% από 2,82% τον προηγούμενο μήνα. Έτσι όπως πάει δεν νομίζω ότι θα έχει μέλλον αυτή η επένδυση πλέον. Εκτός αν δεν το δεις ως επένδυση, αλλά ως καλύτερο επιτόκιο για χρήματα που δε χρειάζεσαι άμεσα από μία απλή προθεσμιακή κατάθεση. 1
Fan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, messinia3 είπε Εκτός αν δεν το δεις ως επένδυση, αλλά ως καλύτερο επιτόκιο για χρήματα που δε χρειάζεσαι άμεσα από μία απλή προθεσμιακή κατάθεση. Πολύ σωστά, δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη λέξη επένδυση για κάτι που βρίσκεται, οριακό έστω, κάτω από τον πληθωρισμό. Πλέον θεωρώ ότι με τόσες επιλογές που υπάρχουν σε ψηφιακές τράπεζες, το να τοποθετήσεις χρήματα σε κάτι με τόσο χαμηλό επιτόκιο, το αποδέχομαι μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αφού σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Ενδεικτικά η trading212 δίνει 3,40% επιτόκιο και θεωρείται σχετικά ασφαλής. Εκτιμώ ότι μορφωμένοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν έχουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε απλή προθεσμιακή στην τράπεζα. Εκεί μένει μόνο ένα μικρό ποσό του συνόλου της περιουσίας για λόγους διασποράς του χαρτοφυλακίου.
vagos789 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου H trading212 εχει εδρα Κυπρο,φτιαγμενη απο κατι ρωσους,και βγαζει λεφτα λεει απο CFDs γιατι δεν χρεωνει προμηθειες (δηλαδη εχει ενα μη βιωσιμο πλανο) Ειναι πολλα τα red flags για να εχει καποιος εκει σοβαρα λεφτα
Neptu Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, vagos789 είπε H trading212 εχει εδρα Κυπρο,φτιαγμενη απο κατι ρωσους,και βγαζει λεφτα λεει απο CFDs γιατι δεν χρεωνει προμηθειες (δηλαδη εχει ενα μη βιωσιμο πλανο) Ειναι πολλα τα red flags για να εχει καποιος εκει σοβαρα λεφτα Καλά όλες αυτές, εκτός εξαιρέσεων κάτι τέτοιες χωρες δεν έχουν έδρα; Μάλτα, Κύπρο Λιθουανία, Λετονία, Καζακσταν, Βουλγαρία... Η φάση τα τελευταία χρόνια είναι όπως τα καφέ στο χέρι στην Ελλάδα. Κάθε στενό και από ένα. Έτσι κι εδώ. Έχουν εμφανιστεί κι εγώ δε ξέρω πόσες τέτοιες εταιρίες-χρηματηστηριακές-τράπεζες.. πείτε τις όπως θέλετε. Έχει πρόσβαση σε αυτές και η κουτσή Μαρία με ένα κινητό, Μας έχουν πρήξει στο ιντερνετ ένα μάτσο infuencer που ζουν με τις προμήθειες-χορηγίες όλων αυτών για να μάθουμε να επενδύουμε και δε ξέρω πότε θα αρχίσουμε να τρέχουμε και δε θα φτάνουμε Για όλες αν το ψάξουμε υπάρχουν red flags
gousias Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Στις 23/1/2025 στις 2:01 ΜΜ, Errik είπε Είναι η πιο σοβαρή και αξιοπιστη πλατφόρμα. Είναι επίσης και η πιο δύσχρηστη. Για Interactive Brokers τι γνωρίζετε, εμπειρία, έχετε ανοίξει λογαριασμό;
Raylan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, gousias είπε Για Interactive Brokers τι γνωρίζετε, εμπειρία, έχετε ανοίξει λογαριασμό; Ή πιο ασφαλής και πιο δύσχρηστη πλατφόρμα, στα ευρωπαϊκά ETFs όπως VUAA από το χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει min προμήθεια συναλλαγής 2,7€ και σε αμερικανικές μετοχές min 0,35$ ανά συναλλαγή. Ακόμα δεν παρέχει δεδομένα σε ζωντανή ροή σε τιμές και ask/bid έχει καθυστέρηση, αν θες δεδομένα σε ζωντανή ροή πρέπει να πληρώσεις μηνιαία συνδρομή. Παρέχει μια δωρεάν ανάληψη το μήνα και μετά 10€/ ανάληψη. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από Raylan 3
Fan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, vagos789 είπε H trading212 εχει εδρα Κυπρο,φτιαγμενη απο κατι ρωσους,και βγαζει λεφτα λεει απο CFDs γιατι δεν χρεωνει προμηθειες (δηλαδη εχει ενα μη βιωσιμο πλανο) Ειναι πολλα τα red flags για να εχει καποιος εκει σοβαρα λεφτα Η trading 212 έχει αρκετά υψηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις από sites που ασχολούνται με το αντικείμενο. Επίσης μέχρι 20k είναι εξασφαλισμένος. Βέβαια, εάν μιλάμε για πολύ σοβαρό ποσό, θα συμφωνήσω.
ZoReN Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 6 hours ago, Raylan said: Ή πιο ασφαλής και πιο δύσχρηστη πλατφόρμα, στα ευρωπαϊκά ETFs όπως VUAA από το χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει min προμήθεια συναλλαγής 2,7€ και σε αμερικανικές μετοχές min 0,35$ ανά συναλλαγή. Ακόμα δεν παρέχει δεδομένα σε ζωντανή ροή σε τιμές και ask/bid έχει καθυστέρηση, αν θες δεδομένα σε ζωντανή ροή πρέπει να πληρώσεις μηνιαία συνδρομή. Παρέχει μια δωρεάν ανάληψη το μήνα και μετά 10€/ ανάληψη. Το παρατήρησα τώρα που το ανέφερες. Στην ΙΒ έχω μόνο το VWCE στο οποίο πληρώνω fees 1.9 ευρώ. Το αγοράζω από την Γερμανία το συγκεκριμένο. Μπήκα από περιέργεια να δω τα fess για το VUAA στη Ιταλία και είναι 3.25 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις βάζω market order 100 ευρώ. Τα fees που τελικά πληρώνεις έχουν να κάνουν από το πιο χρηματιστήριο αγοράζεις?
varade Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου καλησπερα, εμεις που εχουμε μαυρο παραδακι στο στρωμα, που μπορουμε να βαλουμε τα λεφτα? να παιρνω τουλαχιστον τοκο
BLiTzER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Εγώ έχω μεταφέρει τα μετρητά μου σε online τράπεζα του εξωτερικού από τον προηγούμενο μήνα, και έκλεισα τους ελληνικούς λογαριασμούς με τα αστεία benefits. Εκτός της μισθοδοσίας. Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι 100% αξιόπιστη, όσο μπορεί να είναι μια τράπεζα δηλαδή, με μεγάλες "πλάτες", και εδρεύει σε σοβαρή δυτική χώρα. Αποδίδει το επιτόκιο της ECB (3% ετησίως μέχρι πριν λίγες μέρες, τώρα έπεσε στο 2,75%) και πληρώνεται κάθε μήνα. Το επιτόκιο που είχα στον ελληνικό καταθετικό λογαριασμό μου ήταν 0,03%. 🤣 Όποιος ενδιαφέρεται του στέλνω referral link μέσω πμ, ώστε να λάβουμε και οι 2 ένα μικρό bonus, αφού κάνει τη μελέτη του πρώτα φυσικά. * Το παρόν δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή, προφανώς, αλλά είναι αυτό που ακολουθώ εγώ. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από BLiTzER
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα