Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνομαι και εγώ για να ξεκινήσω με τις αγορές ETF (δεν έχω ιδέα αλλά προσπαθώ διαβάζοντας να μάθω). Ποια πλατφόρμα (online brokers) χρησιμοποιείτε/προτείνετε για αγορά ETF όπως VUAA.EU ή IWDA.EU?

Από τον λογαριασμό που έχω φτιάξει στη Freedom24 είδα ότι για να αγοράσω VUAA πρέπει πρώτα να μεταγράψω τα ευρώ σε δολάρια ενώ για το IWDA μπορώ κατευθείαν να πληρώσω σε ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δε θα ήθελα να μπλέξω με μετατροπή συναλλάγματος (€->$). Τι λέτε οι πιο έμπειροι?

Δημοσ.
Στις 11/1/2025 στις 3:45 ΜΜ, kover είπε

γνώμη για επένδυση σε χρυσές λύρες;

Αν βρεις σε καλές τιμές είναι καλή αν αποφασίσεις να τις ξεχάσεις δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις σε βάθος χρόνου απλά τώρα είναι ακριβά..  όμως ξαναλέω μπορείς να βρεις καλές τιμές

Δημοσ.
2 hours ago, ATmega said:

Ψάχνομαι και εγώ για να ξεκινήσω με τις αγορές ETF (δεν έχω ιδέα αλλά προσπαθώ διαβάζοντας να μάθω). Ποια πλατφόρμα (online brokers) χρησιμοποιείτε/προτείνετε για αγορά ETF όπως VUAA.EU ή IWDA.EU?

Από τον λογαριασμό που έχω φτιάξει στη Freedom24 είδα ότι για να αγοράσω VUAA πρέπει πρώτα να μεταγράψω τα ευρώ σε δολάρια ενώ για το IWDA μπορώ κατευθείαν να πληρώσω σε ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δε θα ήθελα να μπλέξω με μετατροπή συναλλάγματος (€->$). Τι λέτε οι πιο έμπειροι?

Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις και με ότι έχω διαβάσει από τη στιγμή που υπήρχαν - υπάρχουν κάποια red flags για αυτήν τη πλατφόρμα, θα πρότεινα να κοιτάξεις αλλού. 

Το iwda έχει περίπου 70% την Αμερική μέσα άρα και τον s&p. Και το υπόλοιπο 30%  έχει σε Ευρώπη και Ασία. Για εμένα είναι καλύτερο επειδή πιάνει μεγαλύτερη αγορά, έχει σε μεγάλο ποσοστό την Αμερική και κάνεις και μια διασπορά στον κίνδυνο. Για αυτό το προτιμώ έναντι του vuaa. Ξανά λέω δε σημαίνει ότι είναι σωστό αυτό που λέω, δική μου άποψη που απλά προτιμώ να βάλω τα λεφτά σε κάτι που πιάνει όλο το κόσμο και όχι μόνο συγκεκριμένες εταιρίες της Αμερικής 

Δημοσ.

Το VUAA γιατί να έχει κόστος μετατροπής στην freedom24, αφού είναι σε ευρώ; Κοίταξέ το ξανά μήπως υπάρχει ως επιλογή από χρηματιστήριο Γερμανίας ή Ιταλίας.

Η freedom24 επίσης χρεώνει 7 ευρώ για οποιαδήποτε απόσυρση κεφαλαίου, οπότε να το λάβετε και αυτό υπόψη. Αλλοι brokers δεν χρεώνουν τίποτα.

Αν θέλετε πιο μεγάλη διασπορά το Vanguard LifeStrategy 80% Equity  έχει πιο χαμηλό ποσοστό, 45% ΗΠΑ, ενώ έχει μετοχές και ομόλογα.

Εγώ το vuaa έχω είναι αποκλειστικά ΗΠΑ sp500 και έχει πιο χαμηλό κόστος 0.12% ενώ άλλα etf 0.20% και πάνω.

Δημοσ.
21 hours ago, verylife78 said:

στην παρουσα κατασταση δεν υπαρχει κατι αξιολογο που θα σου δωσει με ασφαλεια πανω απο 10%.|
Αν τα εχεις και καθονται το σιγουρα ειναι καποιο απο τα επενδυτικα που δινουν digital τραπεζες οπως ειπε ο φιλος revolut.
Απο την αλλη αν διαλεξες κανα κρυπτο της προκοπης μπορει σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα να εχεις βγαλει τρελα λεφτα.
ετυχε και ενα απο αυτα που ειχα εχει σημειωσει ανοδο απο τα 0,50€ στα 3€ καταλαβαινεις λοιπον οτι τα 6000€ πχ εγιναν 36.000 σε κατι λιγοτερο απο 2 μηνες. Ετυχε? φυσικα και ετυχε αλλα γινεται.

για πες μια προηγουμενη κατασταση που υπηρχε κατι αξιολογο που εδινε με ασφαλεια κιολας πανω απο 10% στις επενδυσεις?

+

18 hours ago, JimxxZe said:

Πάλι το 95% χάνει το bull run στα crypto και ασχολείται με etfs για απόδοση 5-8% το χρόνο 😅

ετσι ειναι ρε μαν δεν μπορουμε ολοι να ειμαστε τοσο εξυπνοι οσο εσεις στο 5%

18 hours ago, johnnyman said:

Κάποια βοήθεια παιδιά? 

Ευχαριστώ. 

ναι διαβασε τις τελευταιες 30 σελιδες αν εχεις καποια απορια ρωτα ελευθερα

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, The_Judas είπε

Το VUAA γιατί να έχει κόστος μετατροπής στην freedom24, αφού είναι σε ευρώ; Κοίταξέ το ξανά μήπως υπάρχει ως επιλογή από χρηματιστήριο Γερμανίας ή Ιταλίας.

Έψαξα στην freedom και δεν βρήκα κάποια επιλογή για αλλαγή χρηματιστηρίου. Πάντως, το VUAA σε μένα φαίνεται να είναι σε δολάρια. Αν έχεις λογαριασμό freedom, σε σένα σε αυτή τη σελίδα σε τι νόμισμα στο εμφανίζει?

Spoiler

image.png.e66cdb974e2b5c0366b788bb02541812.png

Επειδή δεν εμπιστεύομαι πολύ την freedom για επένδυση πολλών ετών ποια εναλλακτική πλατφόρμα προτείνετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Freedom 24 διαθέτει το VUAA μόνο από το χρηματιστήριο του Λονδίνου στο οποίο διαπραγματεύεται σε δολάριο.

Επεξ/σία από Metal Heart
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν έχω freedom αλλά από άλλους που ξέρω που έχουν σίγουρα υπάρχει το VUAA σε ευρώ στου μιλάνου. Ψάξτο λίγο, δε γνωρίζω την πλατφόρμα για να σε κατευθύνω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, afentiko είπε

Δεν έχω freedom αλλά από άλλους που ξέρω που έχουν σίγουρα υπάρχει το VUAA σε ευρώ στου μιλάνου. Ψάξτο λίγο, δε γνωρίζω την πλατφόρμα για να σε κατευθύνω.

Αυτό ισχύει για την Interactive Brokers.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Metal Heart είπε

Αυτό ισχύει για την Interactive Brokers.

Γνώμη μου με αυτά που διαβάζω, καλύτερα interactive brokers. Οπότε άνοιξε εκεί λογαριασμό να τελειώνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, ATmega said:

Reveal hidden contents

image.png.e66cdb974e2b5c0366b788bb02541812.png

Επειδή δεν εμπιστεύομαι πολύ την freedom για επένδυση πολλών ετών ποια εναλλακτική πλατφόρμα προτείνετε?

εγώ ξεκίνησα να παίρνω vuaa στην revolut πριν 2 μέρες.. την εμπιστεύομαι ποιό πολύ απο την freedom... δίνει μια συναλαγη τον μήνα δωρεάν (κατάθεση/ανάληψη) και μετά χρεώνει 1 ευρό ανα συναλλαγή (αντι για 7 που χρεώνει η freedom) έχω ώς πλάνο να κάνω μια κατάθεση 50 ευρό τον μήνα (η οποία έβαλα να γίνεται αυτόματα κάθε 5 του μήνα)  και αν μπορώ θα "πετάω" και παραπάνω...  

Επεξ/σία από madnifestah
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...