Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, NT1G είπε

πως ανατοκίζονται στα ETF τα χρήματα;

Ουσιαστικά δεν το τοκιζονται, το έγραψα λάθος. Μερίσματα δίνουν και  επανεπενδυονται στο ίδιο το etf. Googlαρε "how accumulating ETF works" . Οπότε όσο περισσότερα μερίδια από ένα etf έχεις τόσο μεγαλύτερα μερίσματα θα πάρεις πίσω.

• Like 1
  • Απαντ. 539
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στην παρουσα κατασταση δεν υπαρχει κατι αξιολογο που θα σου δωσει με ασφαλεια πανω απο 10%.|
Αν τα εχεις και καθονται το σιγουρα ειναι καποιο απο τα επενδυτικα που δινουν digital τραπεζες οπως ειπε ο φιλος revolut.
Απο την αλλη αν διαλεξες κανα κρυπτο της προκοπης μπορει σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα να εχεις βγαλει τρελα λεφτα.
ετυχε και ενα απο αυτα που ειχα εχει σημειωσει ανοδο απο τα 0,50€ στα 3€ καταλαβαινεις λοιπον οτι τα 6000€ πχ εγιναν 36.000 σε κατι λιγοτερο απο 2 μηνες. Ετυχε? φυσικα και ετυχε αλλα γινεται.

• Confused 1
Δημοσ.
18 minutes ago, verylife78 said:

στην παρουσα κατασταση δεν υπαρχει κατι αξιολογο που θα σου δωσει με ασφαλεια πανω απο 10%.|
 0,50€ στα 3€ καταλαβαινεις λοιπον οτι τα 6000€ πχ εγιναν 36.000 σε κατι λιγοτερο απο 2 μηνες. Ετυχε? φυσικα και ετυχε αλλα γινεται.

Και να παει 0.01€ γίνεται μην ξεχνιόμαστε.

Επειδή έχω κάποια λεφτά στην ρεβολουτ στο κλειστό που έδινε 4% και τώρα είναι 3% και θέλω να το παίξω σε ετφ,ομολογα με ορίζοντα 20ετιας σκεφτόμουν να τα κάνω όλα από ρεβο.

Έχω ντεγκιρο αλλά έχει μανουρά και χρεωσεις γιατί πρέπει να έρθουν τα λεφτά εδώ σε ελληνική τραπεζα και μετά να πάνε εκεί...έχει δρομο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπλά η Degiro ειναι πολύ πιο αξιόπιστη από την Revolut για επενδυτικές υπηρεσίες. 

Ακόμα καλύτερη η IBKR ειδικά αν κάποιος σκέφτεται με ορίζοντα 20ετίας

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
Στις 11/1/2025 στις 10:38 ΠΜ, johnnyman είπε

Καλημέρα παιδιά. 

Για εμάς τους άσχετους που μπορούμε να βάζουμε 50 ευρώ κάθε μήνα?

Κάποιες πληροφορίες κ οδηγίες. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Κάποια βοήθεια παιδιά? 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάλι το 95% χάνει το bull run στα crypto και ασχολείται με etfs για απόδοση 5-8% το χρόνο 😅

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Πάλι το 95% χάνει το bull run στα crypto και ασχολείται με etfs για απόδοση 5-8% το χρόνο 😅

εχουν μεγαλες αυξομοιωσεις τα bitcoins... μπορει μια μερα να ξυπνησεις με -60%.

ομως μεγαλο ρισκο σημαινει και πολλα πιθανα κερδη.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

στειλε αμα μπορεις απο που να παρακολουθω εξελιξεις

Δημοσ.
8 hours ago, vagos789 said:

Το ιδανικο ειναι να τα βαζεις σταδιακα αλλα αν τα βαζεις 100-100 το μηνα μπορει να σημαινει και πολλες προμηθειες 

Εγω θα ελεγα να τα εβαζες κατευθειαν σε etf αλλα οχι σε ενα μονο, να βαλεις πχ ενα cowz,ενα nasdaq και ενα value SP500, ομως ο χρονικος σου οριζοντας πρεπει να ειναι minimum 5 χρονια 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, ο χρονικός ορίζντας είναι τουλάχιστον 20 χρόνια.

7 hours ago, afentiko said:

Εφόσον μιλάμε για μακροπρόθεσμη επένδυση (άνω των 10-15 ετών) ρίχτα όλα μαζί εφόσον υπάρχουν και "κάθονται" . Θα κερδίσεις πολύ παραπάνω μακροπρόθεσμα αν στην εκκίνηση έχεις 10Κ από ότι 6Κ. Επίσης αν αν δεν είσαι γνώστης ή δεν έχεις σκοπό να γίνεις γνώστης καλύτερα να επιλέξεις ένα ETF που ακολουθεί την παγκόσμια αγορά (πχ vwce) και να αγοράζεις μόνο αυτό για να μην εκτεθείς σε κόστη και ρίσκα που δεν καταλαβαίνεις άθελα σου.

Και εννοείται ότι αφού βάλεις αυτά τα λεφτά εξακολουθείς στην πορεία των ετών να "ρίχνεις" εκεί τις νέες αποταμιεύσεις σου. 100€ τον έναν μήνα; 150 τον άλλον; Μηδέν έναν μήνα που ήταν λίγο πιο δύσκολα. Ή πχ 500-600 ανά εξάμηνο. Το σημαντικό είναι να συνεχίσεις να βάζεις για να μεγαλώνει το ποσό και ο ανατοκισμος

Κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ. Ο κύριος λόγος που λέω να τα σπάσω είναι καθαρά ψυχολογικός για να μη τα έχω όλα σε ένα καλάθι. Σκεφτόμουν ακριβώς αυτό που είπες να πάω δηλαδή σε παγκόσμιο etf, είμαι μεταξύ vwce και iwda. Και επειδή το iwda είναι σε δολάριο σκέφτηκα να πάω στο eunl που είναι σε ευρώ. Και ίσως αργότερα μετά από 1-2 χρόνια να πήγαινα και σε δεύτερο etf

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ZoReN είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, ο χρονικός ορίζντας είναι τουλάχιστον 20 χρόνια.

Κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ. Ο κύριος λόγος που λέω να τα σπάσω είναι καθαρά ψυχολογικός για να μη τα έχω όλα σε ένα καλάθι. Σκεφτόμουν ακριβώς αυτό που είπες να πάω δηλαδή σε παγκόσμιο etf, είμαι μεταξύ vwce και iwda. Και επειδή το iwda είναι σε δολάριο σκέφτηκα να πάω στο eunl που είναι σε ευρώ. Και ίσως αργότερα μετά από 1-2 χρόνια να πήγαινα και σε δεύτερο etf

Επειδή κ εγώ άσχετος είμαι που ξεκίνησα πέρυσι να ψάχνομαι με αυτά, όλη μου η έρευνα και η σκέψη ήταν να πάω σε κάτι όσο πιο ασφαλές γίνεται που μακροπρόθεσμα θα μου δώσει ένα τίμιο κέρδος (πλούσιοι δε θα γίνουμε ποτέ με αυτά). Το  iwda δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολλά etf σχεδόν πανομοιότυπα που ακολουθούν τους ίδιους δείκτες και πορεία.  Ψάχνοντας ψάχνοντας ότι ένα ακόμα κλικ στην σκάλα ασφαλείας είναι να έχει και μεγάλο fund size το etf που θα διαλέξεις. Δες πόσο είναι του iwda και σιγουρέψουμε να είναι τουλάχιστον δισεκατομμύριο και πάνω (μεγαλύτερο από του vwce δε θα είναι σίγουρα, αλλά δεν έχει να λέει, κοίτα να είναι μεγάλο)

Δημοσ.
4 minutes ago, afentiko said:

Επειδή κ εγώ άσχετος είμαι που ξεκίνησα πέρυσι να ψάχνομαι με αυτά, όλη μου η έρευνα και η σκέψη ήταν να πάω σε κάτι όσο πιο ασφαλές γίνεται που μακροπρόθεσμα θα μου δώσει ένα τίμιο κέρδος (πλούσιοι δε θα γίνουμε ποτέ με αυτά). Το  iwda δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολλά etf σχεδόν πανομοιότυπα που ακολουθούν τους ίδιους δείκτες και πορεία.  Ψάχνοντας ψάχνοντας ότι ένα ακόμα κλικ στην σκάλα ασφαλείας είναι να έχει και μεγάλο fund size το etf που θα διαλέξεις. Δες πόσο είναι του iwda και σιγουρέψουμε να είναι τουλάχιστον δισεκατομμύριο και πάνω (μεγαλύτερο από του vwce δε θα είναι σίγουρα, αλλά δεν έχει να λέει, κοίτα να είναι μεγάλο)

Πλούσιοι δεν θα γίνουμε σίγουρα και πιστεύω με ένα etf το πολύ δυο θα είμαστε οκ.

vwce  https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BK5BQT80#overview

iwda https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00B4L5Y983#overview

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...