Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 506
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 minutes ago, kogba said:

https://www.interactivebrokers.co.uk/portal/#/quote/399364021

Όπως ανέφεραν και παραπάνω, είναι σε Ευρώ, στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου (το άλλο που έχουν είναι σε αγγλικό, σε λίρες)

σε ευχαριστώ πολύ, δεν έχω ακόμα λογαριασμό οπότε δε μπορώ να το δω. Εφόσον έχει, θα φτιάξω λογαριασμό και τη στιγμή της αγοράς θα ρωτήσω πάλι εδώ για confirmation γιατί είμαι σίγουρος οτι θα μπερδευτώ..

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kover είπε

γνώμη για επένδυση σε χρυσές λύρες;

Από έγχορδα, θα προτιμούσα πιάνο. Διαχρονικό, προσφέρει τεράστια ποικιλία έκφρασης, και αποδίδει εξίσου καλά σόλο.

• Like 2
  • Haha 8
Δημοσ.

αφου η degiro δινει δωρεαν τα κοστη για αγορα vuaa/vwce δεν προτιμω τους Ibkr για τα etfs

οι ασχετοι δειτε τσουνη και απλα αγνοηστε τις διαφημισεις του στην freedom thats all

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ποσό 5.000 ευρώ αξίζει να το κλείσω για 1 χρόνο στον προθεσμιακό λογαριασμό D της Freedom24;;

Έχει ένα σχετικά καλό επιτόκιο και γνωρίζω ότι μάλλον έχει να κάνει με αμοιβαία κεφάλαια από πίσω, οπότε δεν είναι και 100% σίγουρο ότι θα δώσει όλο, αλλά από το να πέρνω το μακρύτερο που τα έχω σε ελληνική τράπεζα...

Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά δεν έκατσα να διαβάσω 30 σελίδες.

Δημοσ.
8 hours ago, panagiotis54 said:

αφου η degiro δινει δωρεαν τα κοστη για αγορα vuaa/vwce δεν προτιμω τους Ibkr για τα etfs

οι ασχετοι δειτε τσουνη και απλα αγνοηστε τις διαφημισεις του στην freedom thats all

καλημέρα,

ακριβώς αυτό έχω κάνει, βλέπω τσουνη και αγνοώ freedom commercials.

δυστυχώς δε μπορώ να καταλάβω τι κρυφές χρεώσεις θα έχει η κάθε πλατφορμα στην αγορά etf. Αν και την ασφάλεια τη βάζω πάνω απο όλα, οπότε απο αυτά που διάβασα τη  θεώρησα την πιο ασφαλή πλατφορμα την Ibkr.

π.χ. εδώ αναφέρει 0 commissions https://www.interactivebrokers.com/en/trading/products-etfs.php

θα μου πεις όλα αυτά αλλάζουν, που μπορώ να δω πόσο κρατάει σε κάθε αγορά  etf ? τόσο πολύ δε συμφέρει ?

με τη degiro μπερδευτηκα με τους ιρλανδικους λογαριασμους κτλπ και ήθελα κάτι πιο εύκολο, μια ασφαλη πλατφορμα να βαζω καθε μηνα οτι μπορώ για πολλά χρόνια και να μην ασχολούμαι..

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι και από το app της revolut μπορείς να αγοράσεις vuaa σε ευρώ. Και είναι εξαιρετικά εύκολο και στη χρήση. Τώρα από προμήθειες δεν ξέρω τι κρατάει, αλλά πόσο να είναι πια 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

Έχω την αίσθηση ότι και από το app της revolut μπορείς να αγοράσεις vuaa σε ευρώ. Και είναι εξαιρετικά εύκολο και στη χρήση. Τώρα από προμήθειες δεν ξέρω τι κρατάει, αλλά πόσο να είναι πια 

Αν κάνεις μια συναλλαγή (κατάθεση) το μήνα,  δεν έχει προμήθεια.

Όταν θα θελήσεις να τα τραβήξεις έχει προμήθεια (νομίζω 1 και κάτι %).

Αυτό υποτίθεται θα είναι στο μακρινό μέλλον,  οπότε δεν ξέρουμε τι θα ισχύει μέχρι τότε. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, somt είπε

αν υποθέσουμε έσοδα απο ενοικια 6000 το έτος, ποια τα έξοδα φόροι κλπ; τι μένει;

Ο φόρος για τα ενοίκια είναι 15% αν έχεις έως 12.000 ευρώ από ενοίκια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, somt είπε

αν υποθέσουμε έσοδα απο ενοικια 6000 το έτος, ποια τα έξοδα φόροι κλπ; τι μένει;

Άσχετο με το θέμα αλλά είναι 15% εώς 12000 συν ΕΝΦΙΑ.Χοντρικα να υπολογίζεις ότι γύρω στα δύο ενοίκια και κάτι ψιλά πάνε εφορία αν τα δηλώνεις όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Και επίσης αν πρόκειται για επαγγελματική στέγη τότε υπάρχει και το χαρτόσημο 3,6% αν δεν κάνω λάθος...αυτό το πληρώνει ο ιδιοκτήτης μέσω της φορολογικής του δήλωσης, τώρα ανάλογα τη συννενόηση μπορείς να ενσωματώσεις ένα μέρος του στο ενοίκιο

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/1/2025 στις 3:45 ΜΜ, kover είπε

γνώμη για επένδυση σε χρυσές λύρες;

Είναι σε πολύ υψηλή τιμή τώρα, έτσι μου φαίνεται. Μπορεί να ανέβει και άλλο βέβαια, ποιός ξέρει, με όλη την αβεβαιότητα που υπάρχει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...