Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο συνέδριο "GenAI Summit 2024" που διεξήχθη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσίασε την επόμενη ημέρα του Ψηφιακού Βοηθού τεχνητής νοημοσύνης, του mAIgov.

Επισήμανε ότι αυτή η ημέρα αποτελεί μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος, και μάλιστα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.

Ο Υπουργός, με πιο λεπτομερή τρόπο, ζήτησε από το mAigov μια ληξιαρχική πράξη γάμου. Ο Ψηφιακός Βοηθός ανταποκρίθηκε στο αίτημα και έστειλε το έγγραφο με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά εγκυρότητας ηλεκτρονικών εγγράφων του gov.gr στη Θυρίδα Πολίτη. Αυτό αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του Ψηφιακού Βοηθού, ο οποίος σύντομα θα εκτελεί ενέργειες για λογαριασμό του πολίτη, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία μιας ληξιαρχικής πράξης ή ενός δημοτολογικού πιστοποιητικού, ή ακόμη και την κράτηση ενός ραντεβού μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης και στο γεγονός ότι η παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο έντονη στην καθημερινότητα, λόγω της ευρείας διάδοσης των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLMs- Large Language Models). "Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα. Στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει η ΤΝ να παρέχουμε πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις".

Σχετικά με τα επόμενα έργα του Υπουργείου Ψηφιακής, ο Υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: "Διαθέτουμε πολλά σύνολα δεδομένων σε διάφορους τομείς, όπως στην Υγεία, στη Δικαιοσύνη, στο Κτηματολόγιο, τα οποία σκοπός είναι για να μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη δημόσιων και κοινωφελών πολιτικών. Εργαζόμαστε μεθοδικά, ώστε να συγκεντρώσουμε αυτά τα μεγάλα σύνολα δεδομένων του Δημοσίου και να τα καταστήσουμε ανοιχτά σε ανωνυμοποιημένη μορφή, για να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και τελικά να έχουν προστιθέμενη αξία".

Επιπλέον, ο Υπουργός επανέλαβε μετά το MWC 2024, την ανάγκη αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, επισημαίνοντας ότι "είναι ένα τομέας που θα πρέπει να δουλέψουμε σε συνεργασία με τους παρόχους, συστηματικά και στη βάση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τους πολύ σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ελπιζω η τεχνητη νοημοσυνη του να μην εκπαιδευτηκε απο τους δημοσιους υπαλληλους τους.....

• Like 2
  • Haha 19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπράβο πάντως, και για τον υπερυπολογιστή και την ψηφιοποιηση του κράτους 💯

Επεξ/σία από MetaTech
  • Like 4
  • Haha 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ελπιζω η τεχνητη νοημοσυνη του να μην εκπαιδευτηκε απο τους δημοσιους υπαλληλους τους.....

Χρήστης 
- Θα ήθελα να κάνω μια αίτ..

ΑΙ δημόσιος υπάλληλος

[Εικόνα με λίμα να κάνει μανικιούρ]

- Δεν βλέπετε κύριε μου ότι έχω δουλειά. Περάστε από Δευτέρα….

Η απορία μου είναι με τι τρόπο θα παίρνουν γρηγορόσημο.

• Haha 11
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Ξέρουν αυτοί μέσω εφορίας χαράτσι 😉

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Getta Robo said:

Δεν θα είχε το κομμάτι της νοημοσύνης τότε.

2 hours ago, Dimitris_1981 said:

Χρήστης 
- Θα ήθελα να κάνω μια αίτ..

ΑΙ δημόσιος υπάλληλος

[Εικόνα με λίμα να κάνει μανικιούρ]

- Δεν βλέπετε κύριε μου ότι έχω δουλειά. Περάστε από Δευτέρα….

Εγώ: Πως μπορώ να κάνω αίτ....

ΑΙ-Βοηθός:
Θα περάσετε από το γραφείο του γραμματέα να πάρετε μία αίτηση
Θα περάσετε από το ταμείο να πληρώσετε παράβολο
Θα πάρετε πιστοποιητικό γεννήσεως, γνήσιο της υπογραφής και φωτοτυπία την ταυτότητα επικυρωμένη
Θα πάτε στο γραφείο του γραμματέα να πάρετε υπογραφή, από τον υποδιευθυντή για υπογραφή, από τον διευθυντή για υπογραφή
Θα φέρετε τα έγγραφα στο γραφείο 5 να το καταθέσετε και θα περιμένετε να εγκριθεί, η έγκριση μπορεί να πάρει ως και 9 μήνες

Εγώ: Ωραία που είναι το γραφείο του γραμματέα να ξεκινήσω

AI-Βοηθός: ...λείπει σε άδεια.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
  • Thanks 3
  • Haha 3
Δημοσ.

Καλά και όμορφα όλα αυτά, αλλά το γ@μημένο 2024 γιατί η επικαιροποίηση στοιχείων δεν επικοινωνεί με τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς και πρώτο και καλύτερο τον ΕΦΚΑ; Γιατί για μια αλλαγή ταυτότητας να πρέπει να κουβαληθώ σε ένα βρωμιάρικο ΕΦΚΑ με κομματόσκυλα να "εξυπηρετούν" και μάλιστα με κοντινότερο ραντεβού στις 4 Απριλίου; Γιατί την ίδια υπηρεσία οι τράπεζες (ιδιωτικοί φορείς) μπορούν και την χρησιμοποιούν με άμεση άντληση των στοιχείων μέσω των εφαρμογών στα κινητά; Δηλαδή πληρώσαμε φόρους και δημιουργήθηκε ένα εργαλείο για να εξυπηρετήσει πιο άμεσα τις τράπεζες και τον πολίτη τον τρέχουμε στην γραφειοκρατία; Συγχωράτε με συμφορουμίτες αλλά από χτες στα νεύρα είμαι με την μπανανία μας.

• Like 8
Δημοσ.

Είναι από αυτά που παίρνουνε τα στοιχεία σου και μετά σου στέλνουνε διαφημιστικά μηνύματα για υποψηφίους της ΝΟΥΔΟΥ?
(Λέγε με Άννα-Μισέλ)

• Haha 1
Δημοσ.
3 hours ago, herbalife3 said:

Απαντάει και στο πώς γλυτώνω τους φόρους?

• μετοχές στο χρηματιστήριο (όταν έχεις μερίσματα και %)
  • δωρεές σε ΜΚΟ κάθε χρόνο
  • και σε προ λέβελ ανοίγεις αμκε / ΜΚΟ

100% τζάμπα τρόπος δεν υπάρχει, γιατί ούτως η άλλως πάλι δίνεις, απλά δίνεις λιγότερο. 😜

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nakis93 είπε

Καλά και όμορφα όλα αυτά, αλλά το γ@μημένο 2024 γιατί η επικαιροποίηση στοιχείων δεν επικοινωνεί με τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς και πρώτο και καλύτερο τον ΕΦΚΑ; Γιατί για μια αλλαγή ταυτότητας να πρέπει να κουβαληθώ σε ένα βρωμιάρικο ΕΦΚΑ με κομματόσκυλα να "εξυπηρετούν" και μάλιστα με κοντινότερο ραντεβού στις 4 Απριλίου; Γιατί την ίδια υπηρεσία οι τράπεζες (ιδιωτικοί φορείς) μπορούν και την χρησιμοποιούν με άμεση άντληση των στοιχείων μέσω των εφαρμογών στα κινητά; Δηλαδή πληρώσαμε φόρους και δημιουργήθηκε ένα εργαλείο για να εξυπηρετήσει πιο άμεσα τις τράπεζες και τον πολίτη τον τρέχουμε στην γραφειοκρατία; Συγχωράτε με συμφορουμίτες αλλά από χτες στα νεύρα είμαι με την μπανανία μας.

Από περιέργεια γιατί χρειάστηκε να ενημερώσεις ταυτότητα στον εφκα? (Εγώ δεν το εχω κάνει ακόμα εδώ και κάποιο καιρό)

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Από περιέργεια γιατί χρειάστηκε να ενημερώσεις ταυτότητα στον εφκα? (Εγώ δεν το εχω κάνει ακόμα εδώ και κάποιο καιρό)

Για να κάνω την αίτηση για το επίδομα ασθενείας που μου ζητάει ο εργοδότης και είδα ότι στην επιβεβαίωση των στοιχείων έχει την ταυτότητα που είχα πριν 2 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...