oldnew Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, dimlevi said: Άλλο κακό με τα Fold είναι ότι χάνουν κατακόρυφα μεταπωλητικη αξία. Προσπαθώ να πουλήσω το δικό μου fold 4 600 και όσους έχω δει να τα πουλάνε δε φεύγουν καθόλου εύκολα ακόμα και αν τα ρίξεις στο 1/3 της τιμης( το κινητό είχε 1800 1.5 χρόνο πριν) και εδώ και εξωτερικό. Επίσης εδώ δεν έχουμε το καλό trade in που έχουν στην Αμερική οπότε τους είναι πολύ πιο εύκολο να πάνε στο νέο μοντέλο. Πιθανόν θα κρατησω το 4 μαζι με το ultra γιατί μου λείπει αρκετές στιγμές η μεγάλη οθόνη (όσοι τα έχουν ξέρουν το feeling). Τι συγκρίνεις και εσύ... Φίλε μου δεν έχει σημασία πόσο αγόρασες ενα κινητο αλλά πόσο κάνει τώρα. Έσυ μπορεί να το αγοράσες και 3000, αλλα οταν το fold 5 256 ειχε φτασει bestPrice 1000€ (και ίσως ποιο κατω, δεν κοιτάω συνέχεια) τότε για το fold 4, που είναι μια συσκευή όπου η οθονη δεν εχει απεριόριστη διάρκεια ζωής και εννοείται χάνει περισσότερο σε μεταπωλητικη αξία λόγω και αυτου, και εχει βγει αντικατάστατης του, τα 600€ ειναι μια χαρά, δεν είναι λιγο. Στις αγγελίες εδω ζητάνε ολοι οτι τους κατέβει γι αυτο δεν πωλείται κανενα. Τα ίδια fold ειναι μονίμως εκει. Εγω οταν πειρα καινούργιο το 5 bestPrice 1250 το 512, στις αγγελίες το πουλάγανε μεταχ 1500+. Και πολλοί πουλάγανε μεταχ το 4 παραπάνω απο καινούργιο 5. Αμα αυτό λέγεται πώληση μεταχ.. Δεν τον ενδιαφέρει τον υποψήφιο αγοραστή αν το πείρε κάποιος απο public 2500 ή απο eshop 1000. Σημασία εχει ποσο το βρίσκει τώρα σε eshops. Εγω ειχα προτείνει 950€ για μεταχ ενος έτους fold 4 και δε μου το εδωσε. Ηταν από την περιοχή μου ο πωλητής και μπορούσα να το δω από κοντά, γιατί ήθελα να ελενξω την οθονη. Του είπα μια τιμή που το έβρισκες στις αγγελίες, δεν του είπα τίποτα παράλογο. Τωρα αμα αυτος το είχε πάρει 2500€ ήταν δικό του προβλήμα ας το έπαιρνε απο eshop. Ευτυχώς τελικά γιατι 2 μηνες μετα 1250 πηρα το 5 καινούργιο. Ακομα το πουλαει, αμα βρει ποτέ γράψε μου. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από oldnew 1 1
dimlevi Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, oldnew είπε Φίλε μου δεν έχει σημασία πόσο αγόρασες ενα κινητο αλλά πόσο κάνει τώρα. Έσυ μπορεί να το αγοράσες και 3000, αλλα οταν το fold 5 256 ειχε φτασει bestPrice 1000€ (και ίσως ποιο κατω, δεν κοιτάω συνέχεια) τότε για το fold 4, που είναι μια συσκευή όπου η οθονη δεν εχει απεριόριστη διάρκεια ζωής και εννοείται χάνει περισσότερο σε μεταπωλητικη αξία λόγω και αυτου, και εχει βγει αντικατάστατης του, τα 600€ ειναι μια χαρά, δεν είναι λιγο. Στις αγγελίες εδω ζητάνε ολοι οτι τους κατέβει γι αυτο δεν πωλείται κανενα. Τα ίδια fold ειναι μονίμως εκει. Εγω οταν πειρα καινούργιο το 5 bestPrice 1250 το 512, στις αγγελίες το πουλάγανε μεταχ 1500+. Και πολλοί πουλάγανε μεταχ το 4 παραπάνω απο καινούργιο 5. Αμα αυτό λέγεται πώληση μεταχ.. Δεν τον ενδιαφέρει τον υποψήφιο αγοραστή αν το πείρε κάποιος απο public 2500 ή απο eshop 1000. Σημασία εχει ποσο το βρίσκει τώρα σε eshops. Εγω ειχα προτείνει 950€ για μεταχ ενος έτους fold 4 και δε μου το εδωσε. Ευτυχώς τελικά γιατι 2 μηνες μετα 1250 πηρα το 5 καινούργιο. Ακομα το πουλαει, αμα βρει ποτέ γράψε μου. Το λέω για αυτούς που σκέφτονται να το αγοράσουν. Προφανώς και δεν τον νοιάζει τον αγοραστή αλλά νοιάζει τον μεταπωλητή. Τα 600 για μια συσκευή που είχε 1800 πριν 1μιση χρόνο όχι δεν είναι καλά αλλά είναι αυτό που λες ότι ο κόσμος δε τα εμπιστεύεται. Το 5 το βλέπω σε αγγελίες γύρω στα 900 αυτοί που ζητάνε 1000αρικο+ μάλλον δε το ψάξανε καλά. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από dimlevi
oldnew Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Οποίον τον ενδιαφέρει η μεταπωλητή αξια σε καθε κινητό, το αγοράζει στη φθηνότερη τιμή ωστε να χάσει τα λιγότερα. Δηλαδή απο eshop 3-5 μηνες αφού κυκλοφορήσει. Αμα το πάρει όταν βγει από αλυσίδα θα χάσει το μισο εως τα 2/3 με αποτέλεσμα να μη συμφέρει καν να το πουλήσεις. Στα fold ειδικά, θα επρεπε να χασει περισσότερο γιατι η οθονη δεν είναι αιωνία. Και λεω θα επρεπε γιατι δε συμβαίνει αυτο. Πάνε όλοι στις αγγελίες να το πουλήσουν χωρίς να το λάβαινουν αυτο υπόψιν. Βάζουν κάτι τιμές κοντά σε καινούργιο και δεν πωλείται τίποτα.. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από oldnew
SOCRATIS1000 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου 11 hours ago, anax111 said: Αν δεν βάλει το σετ καμερών του Ultra δεν το βλέπω πάλι να το αποφασίζω. Θα τα έσκαγα τα 2 χιλιάρικα εάν είχε το κορυφαίο σετ καμερών της Samsung. Όσο δεν το κάνει δύσκολο να πάω για fold. Δεν μπορείς να κουβαλάς δυο κινητά, ένα μπορείς να έχεις πάνω σου και η φωτογραφία για μένα απαραίτητα προηγείτε από μία μεγαλύτερη οθόνη. Ούτως ή άλλως έχω μαζί μου πάντοτε το laptop μου, το ίδιο νομίζω και όλοι οι επαγγελματίες που μετακινούνται. Οπότε δύσκολα θυσιάζεις την δυνατότητα για κορυφαία φωτο και video με μια 7,5 ιντσών οθόνη στο κινητό. Αυτό ακριβώς Αν είχε το σετ καμερών της τελευταίας ναυαρχίδας θα ήταν πρώτη επιλογή ,τώρα αν είναι να μας δίνει κάμερες 2 κινητά πίσω άστο ρε φίλε Τα κινητά πλέον οι διαφορές είναι περισσότερο σε κάμερες ,άμα είναι να σου δίνουν λιγότερα πράγματα πάνε πάρε το παλιό
freegr Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Πανάκριβο γκάτζετ όταν σε έως χρόνο θα έχει ξεπεραστεί βεβαίως, βεβαίως.. 1
kostasfalcon Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 13 ώρες πριν, panther_512 είπε Πολύ σωστό επιχείρημα. Αν είσαι 15 χρονών και θέλεις να πείσεις τους γονείς σου να σου το αγοράσουν. Και γώ μαζί σου. Εδώ νομίζω ότι είσαι λάθος... Είχα τα χρήματα πέρσι να πάρω ντούκου το s23 ultra... Προτίμησα να το πάρω με δόσεις και μάλιστα με μηδέν τοις εκατό μέσω tbi... Το έχω εξοφλήσει ήδη και δεν άδειασε ο τραπεζικός μου λογαριασμός το αντίθετο...
panther_512 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, kostasfalcon said: Εδώ νομίζω ότι είσαι λάθος... Είχα τα χρήματα πέρσι να πάρω ντούκου το s23 ultra... Προτίμησα να το πάρω με δόσεις και μάλιστα με μηδέν τοις εκατό μέσω tbi... Το έχω εξοφλήσει ήδη και δεν άδειασε ο τραπεζικός μου λογαριασμός το αντίθετο... Θέλετε να κάνουμε συζήτηση για το τι σημαίνει για ένα νοικοκυριό μία δόση 18-25 ευρώ το μήνα για 7/8 χρόνια για ένα κινητό? Για ένα κινητό. Να το ξαναπώ. Για ένα κινητό. Γούστο και καπέλο οποιουδήποτε κάνει μια τέτοια αγορά. Μπράβο του και να το χαίρεται. Καλοφάγωτο. Απλά να μην λέμε ότι δεν είναι μιά πολύ ακριβή αγορά και να προσπαθούμε να το εξορθολογισουμε κιόλας. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από panther_512
dhm21911 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 40 λεπτά πριν, panther_512 είπε Θέλετε να κάνουμε συζήτηση για το τι σημαίνει για ένα νοικοκυριό μία δόση 18-25 ευρώ το μήνα για 7/8 χρόνια για ένα κινητό? Για ένα κινητό. Να το ξαναπώ. Για ένα κινητό. Γούστο και καπέλο οποιουδήποτε κάνει μια τέτοια αγορά. Μπράβο του και να το χαίρεται. Καλοφάγωτο. Απλά να μην λέμε ότι δεν είναι μιά πολύ ακριβή αγορά και να προσπαθούμε να το εξορθολογισουμε κιόλας. Αντε ελα να κανουμε την συζητηση γιατι εχω 10 κοντινους μου και ξερω αλλους ποσους δεκαδες που εχουν το ιδιο μοτιβο. Ζουν με λιγο παραπανω απτο βασικο μισθο εχουν ολοι s23 ultra s24 και iphone 14 15 pro κλπ. Βαζουν δοσεις κοβουν τιμολογιο και πριν καλα τις ξεχρεωσουν κανουν trade in και ξανα βαζουν δοσεις και παιρνουν το επομενο. Ολος ο κοσμος με δοσεις ζει και εμεις λεμε αυτος που βρισκει τοσα λεφτα. Οταν σου φευγουν 20 ευρω το μηνα δεν τα καταλαβαινεις , στη τελικη αμα πιεζεσαι κοψε απο κατι αλλο και δεν ειναι ενα κινητο που το γραφεις και το ξαναγραφεις. Ειναι ενας υπολογιστης σε μικρο μεγεθος που κανεις τα παντα. Απο κλησεις φωτογραφιες περιηγηση multi tasking μεχρι ζωγραφικη. Ενα κινητο θα ηταν αν αγοραζες αυτο με τα μεγαλα κουμπια που παιρνουν οι παππουδες.
panther_512 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Όχι φίλε μου. Και εγώ, δόξα τον γκριζομαλλη παππούλη ψηλά στον ουρανό, έχω πετάξει άπειρα λεφτά σε πράγματα πολυτελείας. Μην μου εξορθολογεις τώρα το folding phone, οπως εξορθολογουσα και εγώ το gaming PC και καλά ως εργαλείο παραγωγικότητας, ή ως μια φθηνή (που δεν είναι) αγορά. Δουλεύω συνέχεια on the go για την 2η,3η και 4η δουλειά μου. Στο αμάξι έχω συνέχεια το laptop μου. Το πήρα το 2020 και μέχρι σήμερα έβγαλε τα λεφτά του 30 φορές. Αν τούτο το folding phone άξιζε στο ελάχιστο ως εργαλείο παραγωγικότητας, θα το είχα αγοράσει χθες. Για αυτό άστο και προχωράμε παρακάτω. Πάντως σας ευχαριστώ για την προπόνηση. Να είμαι έτοιμος όταν η κόρη μου θα θέλει να με πείσει να αγοράσω με δόσεις το νέο σούπερ ντουπερ κινητό, αξίας χιλιάδων ευρώ. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από panther_512
oldnew Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 24 minutes ago, panther_512 said: Όχι φίλε μου. Και εγώ, δόξα τον γκριζομαλλη παππούλη ψηλά στον ουρανό, έχω πετάξει άπειρα λεφτά σε πράγματα πολυτελείας. Μην μου εξορθολογεις τώρα το folding phone, οπως εξορθολογουσα και εγώ το gaming PC και καλά ως εργαλείο παραγωγικότητας, ή ως μια φθηνή (που δεν είναι) αγορά. Δουλεύω συνέχεια on the go για την 2η,3η και 4η δουλειά μου. Στο αμάξι έχω συνέχεια το laptop μου. Το πήρα το 2020 και μέχρι σήμερα έβγαλε τα λεφτά του 30 φορές. Αν τούτο το folding phone άξιζε στο ελάχιστο ως εργαλείο παραγωγικότητας, θα το είχα αγοράσει χθες. Για αυτό άστο και προχωράμε παρακάτω. Πάντως σας ευχαριστώ για την προπόνηση. Να είμαι έτοιμος όταν η κόρη μου θα θέλει να με πείσει να αγοράσω με δόσεις το νέο σούπερ ντουπερ κινητό, αξίας χιλιάδων ευρώ. Δεν είπε κανείς ότι είναι εργαλείο παραγωγικοτητας το fold. Ακομα και ανάγκη μια μεγαλύτερη οθόνη να έχεις μπορείς να πάρεις μια πάμφθηνη μικρή ταμπλετα. Το ιδιο ισχύει βέβαια και για τα κινητά. Κανείς δεν χρειάζεται ναυαρχίδα. Αυτά τα "business phone" που διαβάζουμε συνέχεια είναι ξεκάθαρο μάρκετινγκ. Κυκλοφορεί ένα βιντεο στο YouTube που συγκρίνει ναυαρχίδα 1500€ με κινητό 350€ για να καταλήξει οτι του προσφέρει το 85% της εμπειρίας χρήσης της ναυαρχίδας. Και αυτή είναι η αλήθεια. Τα ακριβά κινητα είναι σίγουρα καλύτερα απο τα φθηνότερα, οχι τοσο οσο λεει η τιμή τους. Τα παίρνουμε και γιατί είμαστε γκαντζετακηδες και ας μη το παραδέχομαστε. Επίσης δε χρειάζονται όλοι φολντ. Προσωπικά αν εβγαζα δύσκολα τα λεφτά μου όχι fold δε θα έπαιρνα, αλλά κινητά στα 400€ θα αγοραζα συνήθως και δε θα ζήλευα ιδιαίτερα τα ακριβότερα. Και εγω βλέπω γύρω μου ανέργους με s24 ultra.. Δεν ξέρω πόσο υγιές είναι αυτό. Απ την αλλη αμα κάποιος δεν έχει λεφτά και το θελει μια φορά μπορεί να το πάρει, το θέμα είναι να μη γίνεται συνέχεια και να πηγαίνει ενα μεγάλο μέρος εσόδων σε ακριβά κινητα. 1
panther_512 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος έχει όρεξη για debate, πιάνεται από μια κουβέντα, και προσπαθεί να πείσει ότι το άσπρο είναι ανοιχτό μαύρο. Όπως στην περίπτωση μας, όπου η άποψη μου ότι αυτή η συσκευή είναι για όσους μπορούν και θέλουν να την έχουν δεν είναι σωστή, διότι άκουσον άκουσον, όλοι μπορούν να την αγοράσουν. Με δόσεις των 18-25 ευρώ για τον αιώνα τον άπαντα. Όπως είπα, ευχαριστώ για την προπόνηση. Η κόρη θα βρει τον πατέρα της φουλ προετοιμασμενο. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από panther_512
kostasfalcon Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 4 ώρες πριν, panther_512 είπε Θέλετε να κάνουμε συζήτηση για το τι σημαίνει για ένα νοικοκυριό μία δόση 18-25 ευρώ το μήνα για 7/8 χρόνια για ένα κινητό? Για ένα κινητό. Να το ξαναπώ. Για ένα κινητό. Γούστο και καπέλο οποιουδήποτε κάνει μια τέτοια αγορά. Μπράβο του και να το χαίρεται. Καλοφάγωτο. Απλά να μην λέμε ότι δεν είναι μιά πολύ ακριβή αγορά και να προσπαθούμε να το εξορθολογισουμε κιόλας. Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να αγοράσεις κάτι - βλέπεις και τι επιλογές έχεις. Είμαι κατά των υπερβολικά πολλών δόσεων που θα τραβήξουν χρόνια. Εγώ μέσα σε ένα χρόνο τελείωσα. Κανείς δεν υποχρεωμένος να αγοράσει τίποτε ούτε φθηνό ούτε ακριβό. Εγώ απλά σου είπα ότι με συμφέρανε πιο πολύ οι δόσεις.
metal2 Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Δεν εμπιστεύομαι πλέον αυτή την εταιρεία τουλάχιστον για την Ελλάδα ούτε και το σέρβις της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα